AlgemeenIk heb bij Megekko de Lexar LNQ790 4TB M.2 SSD besteld voor gebruik als backup-/kopieschijf bij mijn Raspberry Pi 5-opstelling. Mijn Pi 5 draait zelf op een M.2 WD SSD via een SSD HAT. De Lexar SSD gebruik ik extern via USB om een kopie/backup van die SSD te maken.
De Lexar werd zonder problemen herkend als USB-SSD en werkte stabiel. Ook tijdens het kopiëren kreeg ik geen power warnings op de Raspberry Pi. Het kopiëren ging met ongeveer 320–340 MB/s, wat voor mijn toepassing als backupschijf ruim voldoende is.
Deze SSD krijgt op Tweakers goede beoordelingen en was relatief scherp geprijsd. Dat is op dit moment een groot voordeel, zeker nu opslag en geheugen weer duurder zijn geworden.
Minpunt is dat dit geen TLC- maar een QLC-SSD is. Voor extreem intensief schrijfwerk of professioneel continu gebruik zou TLC waarschijnlijk een betere keuze zijn. Voor mijn toepassing als backup-/kopieschijf is QLC echter prima, zeker gezien de prijs per TB.
Ik ben blij met deze aankoop. Voor mijn toepassing als externe USB-SSD voor backups van mijn Raspberry Pi 5 SSD-opslag werkt de Lexar stabiel, snel genoeg en zonder voedingsproblemen. Goede prijs, snelle levering en tot nu toe geen klachten.
Ordernummer: ME070626000373
De levering was netjes en snel. De bestelling werd de volgende dag aan de deur bezorgd en er moest worden getekend voor ontvangst.