AlgemeenIk heb bij Megekko een Ubiquiti Cloud Gateway Fiber besteld en daarvoor had ik ook de Ubiquiti M.2 SSD tray nodig om Unifi Protect op te kunnen draaien. Dus ik zoek eerst het hoofdapparaat, voeg die aan mijn mandje toe en zie dan dat die SSD tray ook op de pagina staat. Dat is handig, voeg ik die meteen even toe!
Totdat ik er bij het afrekenen achter kom dat ik door het toevoegen van die SSD-tray NOG een Cloud Gateway heb toegevoegd. Dat mag wel wat duidelijker. Nu valt een verschil van bijna 300 euro in de winkelmand wel op, maar bij goedkopere producten zou dat bij mij gegarandeerd leiden tot een (nutteloze) retourzending.
De levering ging probleemloos en netjes op tijd. De doos was lekker ruim en goed opgevuld met luchtzakken. Prima dus.
De productdoos van de Cloud Gateway was echter al geopend en opnieuw gesloten met bruine karton-tape. Dat viel mij niet zo 1-2-3 op, dus ik ben meteen aan de slag gegaan om mijn Unifi Dream Machine te vervangen. DAT ging echter niet volgens plan, de UCG meldde zich niet in de app en was niet te bereiken. Dus ik moest de laptop erbij pakken om te kijken wat er mis was... hij was al geconfigureerd! Het heeft mij een uur gekost om daarachter te komen en pas toen ik op zoek ging naar de reset pin (niet meergeleverd) viel mij pas op dat de trekstrip ontbrak en vervangen was door die tape.
Eenmaal gereset was het verder een fluitje van een cent, UDM backup erop restoren, kabels inprikken en klaar.
Dat ik een geopende doos ontvang vind ik geen probleem. Het product zat goed verpakt en alles zag er nieuw en ongebruikt uit. Zelfs de power-kabel was netjes opgerold. Maar de vorige 'eigenaar' die het ding geprobeerd had, had die UCG wel even terug naar fabrieksinstellingen mogen zetten. Dat kan gemakkelijk via de webinterface of de reset-knop. En eigenlijk zou ik het wel een goede service vinden als Megekko (of welke andere webshop dan ook) standaard dergelijke retourartikelen even aan de stroom hangt en de factory-reset procedure volgt.
Want ik heb geen probleem met een (goed werkend) terugstuurartikel, maar verwacht wel dat hij (ook softwarematig) schoon is.Het zal ook in de retourzendingen schelen, want iemand die niet verder kijkt dan zijn neus lang is ziet gewoon een nagenoeg dood apparaat. De procedure wijkt bovendien ook af van de snelstart handleiding; die rept geen woord over een factory-reset die nodig kan zijn.