Mijn eerste recente ervaring met Megekko begon eigenlijk met een garantiegeval. Mijn ASUS ROG Crosshair X670E Hero moederbord ontwikkelde een probleem en ik heb daarvoor gebruikgemaakt van de garantieprocedure. Die werd door Megekko netjes opgepakt. ASUS zelf staat erom bekend de tijd te nemen voor garantie-afhandeling en ik had weinig zin om weken zonder systeem te zitten, dus besloot ik direct een ASUS ROG Crosshair X870E Extreme te bestellen.

Dat moederbord werd keurig en op tijd geleverd, waardoor ik zonder stress verder kon "werken", en de garantieprocedure rustig kon afwachten. Het X870E Extreme bord beviel vervolgens zo goed dat ik na enig nadenken ook maar een ASUS ROG Astral RTX 5090 OC heb besteld.

Ook die bestelling werd snel en netjes geleverd. In beide gevallen was de communicatie duidelijk en verliep alles zoals je hoopt wanneer je hardware in deze prijsklasse koopt: geen verrassingen, geen gedoe en gewoon doen wat je belooft.

Hoewel het buiten slecht weer is, zit ik er dankzij de RTX 5090 inmiddels heerlijk warmpjes bij. Zeker voor herhaling vatbaar.

Levering was extra belangrijk voor de Astral 5090, het is een duur ding en je wilt niet dat die verdwaalt. Megekko verzond de bestelling via DHL en voor de aflevering ontving ik een unieke code die ik aan de bezorger moest doorgeven. Als je een product moet ontvangen met een waarde van ruim 4.000 euro geeft dat toch een gevoel van zekerheid.

De bezorging zelf verliep overigens probleemloos. Alles kwam op tijd, netjes en onbeschadigd aan, precies zoals je mag verwachten bij hardware in deze prijsklasse.

Het mooie van de klantenservice is dat ik ze niet nodig heb gehad voor de garantie-afwikkeling. Het proces is dusdanig helder dat ik het zelf kon regelen.

Tijdens de afwikkeling werd ik netjes op de hoogte gehouden van de voortgang. Al met al dus uitstekend en ruim boven verwachting.

Scorekaart voor Megekko