Op de website stond weer eens een leuke aanbieding waar ik naar ging kijken. De website is wat lastig en onhandig als je wat ouderwets bent en een computer gebruikt, maar met een tig aantal klikken kom je er uiteindelijk wel. De WK-aanbieding was een Samsung A16 voor slechts 109,-, en was beschikbaar bij diverse winkels in de buurt.

Ik ben bij twee winkels geweest, en beide hadden wél de reclame en de bak met Samsung A16 telefoons, maar deze waren allen voorzien van een ISY sticker met screenprotector à 24,95 en deze was al voorgeplakt op het scherm. Er was nergens een los toestel te vinden en de prijs was dus geen 109,- maar 134,95.

"Het toestel wordt zo aan ons geleverd" werd me verteld. Maar dit soort koppelverkoop is in de EU niet eens toegestaan (marktwerking verstorend, er zijn andere aanbieders van screenprotectors en ook hoesjes). Met deze manier van verkoop, probeert de Mediamarkt weer eens hun dure screenprotectors te slijten. In mijn geval was het een prijsverhoging van zo'n 22 procent.

Het is uitermate vervelend dat er een schreeuwerige reclame op de website staat voor een product met een prijs die vervolgens nergens te koop is.

Bij het retourneren van het toestel (ik kocht hem gisteren, maar ergerde me er dermate aan dat ik hem retourneerde) opende de klantenservice het doosje (was nog in seal) en er leek niet eens een screenprotector op te zitten eigenlijk. Ze wreef een aantal keren over het scherm, maar er leek gewoon niks te zitten. De Samsung A16 heeft overigens in de productomschrijving staan dat het scherm krasvast is.

Jammer dat we geen foto's meer kunnen plaatsen bij dit soort reviews.

De klantenservice doet wat het moet doen, en in mijn geval van retourneren was er verder geen probleem met de afwikkeling.

Scorekaart voor MediaMarkt