WK 2026: Scoor de beste deals! Stel jouw winnende opstelling samen met behulp van ons advies.

Gobytes.nl

Ik heb gemengde gevoelens bij dit bedrijf. Aan de ene kant heb ik voor een goede prijs een laptop ontvangen die (grotendeels, zie hieronder) in prima staat was. De klantenservice was zowel pre-sales als post-sales vriendelijk en reageerde snel.

Aan de andere kant zijn ze nogal roekeloos met het vervangen van onderdelen in het refurbishen, waarbij een premium component kan worden geswapt voor een niet volledig compatible budget component.

In mijn geval had ik extra betaald voor een upgrade van de SSD. Daarbij hebben ze de oorspronkelijke PCIe 4.0 NVMe 1.4 SSD uit 2022 geswapt voor een verouderde PCIe 3.0 NVMe 1.2 SSD uit 2017. De nieuwe SSD was technisch in orde (97% health), maar werkt niet goed samen met de 13th gen Intel processor. Het gevolg: het systeem wordt zwaar gethrottled bij heavy loads of bij het draaien van veel achtergrondprocessen.

Navraag bij de klantenservice leverde op dat dit hun beleid is en niet een vergissing. Als iets vervangen moet worden pakken ze een technisch werkende component uit een grote bak met ondedelen, zonder te kijken of die wel aan alle systeemeisen voldoet. Dit wordt niet van tevoren aangegeven op de website.

Ik zou in de toekomst dus zeer voorzichtig zijn bij het bestellen van een refurbished laptop bij GoBytes. Vooraf expliciet opvragen welke onderdelen niet origineel zijn, en voor welke onderdelen met typenummers ze geswapt zijn.

De laptop werd nog dezelfde dag verstuurd en was netjes beschermend verpakt.

De klantenservice reageert snel en is vriendelijk. Ze lijken echt hun best te doen om je te helpen. Een vraag die ik vooraf had over de laptop werd goed beantwoord. Maar bij het niet-conforme product dat ze mij geleverd hadden was de uitkomst: pech gehad, zo doen we dit nou eenmaal.

Beste Newbie,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om je ervaring zo uitgebreid te delen.

We vinden het jammer om te lezen dat je, ondanks je positieve ervaringen met onze service en klantenservice, toch met een minder goed gevoel terugkijkt op de upgrade van je opslag naar 512GB ter waarde van €50,-.

Graag lichten we toe dat bij onze refurbished systemen een opslagupgrade wordt uitgevoerd met een SSD die technisch compatibel is met het systeem, goed functioneert en een goede health-status heeft. Hierbij wordt niet specifiek gekeken naar het merk, model of de PCIe-generatie van de oorspronkelijk door de fabrikant geleverde SSD. Onze technische afdeling selecteert onderdelen op basis van compatibiliteit, beschikbaarheid en technische staat.

We begrijpen dat je vanuit jouw technische achtergrond andere verwachtingen had ten aanzien van de geplaatste SSD. Hoewel wij van mening zijn dat de geleverde SSD geschikt is voor het systeem, nemen we je feedback over de communicatie rondom upgrades serieus. We zullen dit meenemen in de evaluatie hoe we dit in de toekomst nog duidelijker kunnen communiceren, zodat verwachtingen vooraf beter op elkaar aansluiten.

Tot slot willen we je bedanken voor de positieve woorden over onze verzending en klantenservice. Ondanks dat we het inhoudelijk niet volledig eens zijn, waarderen we de nette en constructieve manier waarop je jouw ervaring met ons hebt gedeeld.

Team GoBytes

Scorekaart voor Gobytes.nl