AlgemeenUit ervaring weet ik al dat je gewoon niets bij Mediamarkt moet kopen. De prijs kan aantrekkelijk zijn, maar de service is echt bizar slecht. Eind vorig jaar bij Black Friday een laptop aangeschaft. Leuk HP dingetje, wat kan daarmee mis gaan zou je denken. Nou veel. Het probleem was er vanaf het begin en ik had het ook gelijk moeten terugsturen. Maar je weet hoe het gaat. Sinterklaas, Kerst, oud en nieuw. Druk druk druk. Een aantal weken eindelijk maar de stoute schoenen aangetrokken en gepoogd het probleem op te lossen.
VerzendingOndanks met aversie tegen Mediamarkt, was de verzending echt prima. Maar ja, het zat in de standaard doos van HP, dus wat kan je daaraan verpesten.
KlantenserviceBij het starten van een video op bijvoorbeeld Youtube, Dumpert, maakt niet uit, wordt het scherm zwart en krijg je een foutmelding. Als hobby Tweaker vol goede moed een oplossing gezocht. Dus het hele proces doorlopen met drivers van HP, drivers van AMD, verse Windows installaties, fora afstruinen etc etc. Maar na een weekend ploeteren was ik er klaar mee. Het moet wel een hardware fout zijn. Dus terug naar Media Markt!
Maar waar ik al bang voor was, gebeurde ook. Natuurlijk is er geen defect gevonden volgens reparateur. Kan ik meer uitleg geven hoe te reproduceren enz. Ik een antwoord met linkjes, uitleg enz enz.
Maar op hetzelfde moment staat de website van Mediamarkt krijg ik de melding:"Het servicecentrum heeft vastgesteld dat het defect buiten de garantievoorwaarden valt. We kunnen je product tegen betaling repareren:"
Kortom, het is mijn fout dat de laptop kapot is. Nu mag ik gaan betalen en zit ik met een veel te dure laptop, die nog steeds geen filmpjes kan afspelen.
Wijze les; Koop gewoon nooit wat bij Mediamarkt. Het is echt een slechte winkel. Je denkt dat je goedkoper uit bent, maar de service is zo bizar slecht dat het je uiteindelijk alleen maar tijd en geld kost. En Mediamarkt? Die lacht in z'n vuistje want de besparing die jij dacht te hebben ze weer mooi toch gekregen.