AlgemeenNooit en dan ook nooit hier bestellen als je je rechten niet kent, ze zullen je oplichten.
Printer en toebehoren gekocht, werd aangeraden om extra inkt te bestellen gezien dit zeer waarschijnlijk niet bij de printer zelf geleverd zou worden volgens de 'combinatiedeal', bleek achteraf dat er wel een volledige cartridge bij de printer zat dus de extra inkt moest retour, prima, geen probleem!
Alleen dan zeggen ze dat je zelf moet betalen voor de retourkosten, ondanks dat dit nergens op de site of in de voorwaarden vermeld staat.
Hier meerdere mails over heen en weer gestuurd, waar ze bleven tegenwerken ondanks het voorleggen van de letterlijke wetten etc.
Opeens is het een paar dagen stil op de mail, en vervolgens krijg ik een nieuwe email van ze:
Nee kijk maar hier op onze site staat vermeld dat je de retourkosten zelf moet betalen, u heeft het fout gehad meneer!
Nu ben ik door eerdere ervaringen begonnen met screenshots/schermopnames te maken in dit soort situaties voordat ik contact opneem, en wat blijkt?
In de paar dagen dat ze niet hebben gereageerd op mijn mail hebben ze de website letterlijk laten aanpassen / het webteam aangestuurd om de website aan te passen (vermoedelijk, zou wel héél toevallig zijn gezien ze al jaren geopend zijn als webshop, en het dan toevallig nét aanpassen), waar nu dus staat dat de retourkosten op eigen rekening zijn.
Na het dreigen met een klacht doorzetten naar de ACM hebben ze uiteindelijk mij toch voorzien van een retourlabel waar ze zelf voor hebben betaald.
TL;DR:
Webshop volgt wetten omtrent retouren niet, licht klanten letterlijk op en noemt ze (indirect) leugenaars nadat ze het 'bewijs' hebben weggewerkt, totdat je dus zelf met bewijs tot het tegendeel komt en dreigt met een klacht richting de ACM. Wees gewaarschuwd.
Verzending zelf liep voorspoedig en het product werkt prima.
Verzending zelf was prima. Retourzending was een enorm gehannes om het voor elkaar te krijgen. Zie hier boven.
KlantenserviceKlantenservice noemt de klant (indirect) een leugenaar, oprecht waardeloze service.
Beste Lucivero,
Wat super fijn om te lezen dat de levering van jouw bestelling soepel verliep. Het is dan natuurlijk wel jammer om te lezen dat je wat problemen ervaart rondom het retourneren van jouw bestelling. Aangezien we in jouw review geen klantgegevens terugvinden, lukt het ons niet om contact met jou op te nemen. Zou je onze klantenservice willen contacteren en vragen naar een medewerker van het webcare team? Dan kunnen we samen met jou kijken naar een passende oplossing.
We hopen van je te horen.
Aranka,
Team Webcare | PrintAbout