Update.nl

Via de website van de Update online winkel besloot ik een onderdeel voor mijn PC te bestellen. Het product was duidelijk als "op voorraad" gemarkeerd, wat me geruststelde dat ik het snel zou ontvangen. Na het doorlopen van het bestelproces voltooide ik de betaling direct via iDEAL. Alles verliep soepel, en ik ontving nette, automatische bevestigingsberichten van zowel de bestelling als de betaling. Tot zover een prima ervaring.

Echter, een na een aantal dagen kreeg ik een korte e-mail van slechts een paar regels waarin stond dat mijn bestelling was geannuleerd. De reden? Het product zou plotseling niet meer op voorraad zijn. Dit vond ik vreemd, want op de website stond hetzelfde onderdeel nog steeds te koop en werd het nog steeds als "op voorraad" weergegeven. Er werd geen alternatief aangeboden, geen uitleg over wanneer het product weer beschikbaar zou zijn, en ook geen excuses voor het ongemak. Het voelde alsof mijn bestelling zonder veel aandacht was afgehandeld.

Wat me nog meer verbaasde, was dat ik kort daarna meerdere e-mails ontving met het verzoek om een review achter te laten over mijn ervaring met de winkel. Dit vond ik bijzonder vreemd, aangezien mijn bestelling was geannuleerd en ik helemaal geen product had ontvangen. Het leek alsof alles volledig geautomatiseerd was, zelfs het verzoek om reviews, zonder enige menselijke controle of begrip voor de situatie. Het voelde alsof de winkel meer geïnteresseerd was in het verzamelen van de reviews dan in het oplossen van problemen of het bieden van goede service.

Uiteindelijk besloot ik, na herhaaldelijke verzoeken, toch maar een review achter te laten. Niet omdat ik tevreden was, maar omdat de winkel zo aandrong. Mijn review was uiteraard niet positief, en ik hoop dat het Update zal aanzetten om hun service te verbeteren en meer aandacht te besteden aan hun klanten.

Hiervoor verwijs ik naar de algemene beoordeling hierboven.
Dat voor een aanzienlijk deel gaat over de klanten service van Update.
Ik kreeg echter bericht dat het illegaal is dat deze teksten deels overeenkomen.

Scorekaart voor Update.nl