Megekko

Ik was opzoek naar een nieuwe SSD met aardig wat ruimte voor mijn laptop. Uiteindelijk was mijn oog gevallen op een Seagate FireCuda 530 4TB ivm het iets lagere power usage t.o.v andere SSDs. Kortom, deze SSD bij Megekko besteld op Zondag en de volgende dag al in huis.

Natuurlijk als Tweaker zijnde heb ik de SSD eerst in mijn workstation gezet om hem te testen en naar de diagnostics te kijken. En wat ontdekte ik tot mijn grote verbazing?

CrystalDiskInfo rapporteerde de health status van de SSD als nog maar 79%! En de power on count was 119071 (gerapporteerd als unsafe shutdowns door Seatools) en er is al 1548GB naar toe geschreven in 47 uur tijd!

Natuurlijk heb ik dit gedubbelcheckt met de Seatools van Seagate. En zelfs nog gegoogled naar plaatjes van mensen met deze specifieke SSD om te dubbel checken of het wellicht een issue met smart was. Maar nee, de health was echt nog maar 79%.

Dit moest een nieuw product voorstellen? De SSD was duidelijk door iemand voor mij gemarteld. Hierna keek ik nog is goed naar de verpakking en kwam ik erachter dat die boven kant was gesealed met een "QC CHECK" stickertje terwijl de onderkant netjes een Seagate seal had.

Megekko heeft geprobeerd mij een missgebruikte en "defecte" SSD te verkopen. En voor de prijs van 534 euro vind ik dit ongelofelijk slecht. Dit zou de retour afdeling opgevallen moeten zijn toen ze het terug namen.

Kortom, Megekko staat bij mij nu op de zwarte lijst.

De SSD was redelijk verpakt en de verzending en levertijd was verder prima in orde.

De klantenservices was een beetje... houterig. Nadat ik het hele euvel naar Megekko gemaild had kreeg ik het standaard riedeltje terug dat ze mij wel zeker kunnen garandeerden dat het "om een nieuw product" gaat. En dat het product gecontroleerd word op hun retour afdeling als een klant het product retour stuurt.

Als dit het geval was dan had dit euvel zich ook niet voort gedaan... Wel verder 3 sterren want uiteindelijk, nadat ik geschreven woord heb gekregen dat ik inderdaad mijn geld terug zou krijgen (want immers, als de afdeling het dit keer wel ontdekt zouden ze mij hiervan kunnen beschuldigen). Is het verder toch wel goed afgelopen, en heb ik mijn geld terug.

Scorekaart voor Megekko