Megekko

21 november om 22:28 heb ik mijn bestelling geplaatst. Ik had wel eens eerder iets bij Megekko gekocht, en zag het deze keer ook wel goedkomen.

Helaas ging het dit keer tijdens het bestellen al mis. Ik had voor 22:30 besteld, en dus zou mijn bestelling 22 november bezorgd worden volgens de website. Ik kon echter tijdens het bestellen (rond 22:25) niet meer kiezen voor 22 november als bezorgdag, maar deze stond automatisch al op 23 november (woensdag).

Ik heb ze direct na de bestelling om 22:30 een mail gestuurd, dat ik er vanuit ga dat de bestelling alsnog 22 november bezorgd zou worden en dat dit wellicht een foutje betrof.

Om 23:20 diezelfde dag had ik nog steeds geen reactie op mijn mail van 22:30. Ik heb ze toen gevraagd om een deel van mijn bestelling te annuleren en dat ik teleurgesteld was in het niet nakomen van hun eigen belofte.
Daarop kreeg ik het volgende template antwoord: "Hartelijk dank voor je mail.

We hebben zojuist artikel 1142593 Corsair DDR4 Vengeance LPX 2x16GB 3200 White Geheugenmodule uit je bestelling gehaald, zodat de overige producten verzonden kunnen worden.
Je ontvangt vandaag per mail een bevestiging van deze orderwijziging.

Zodra je bestelling wordt verpakt en verzonden, zal ons systeem automatisch een creditfactuur maken en het aankoopbedrag binnen 3-5 werkdagen terugstorten.
Vandaag voor 23:00 ontvang je een track en trace code waarmee je de bestelling op de voet kunt volgen.

We wensen je enorm veel plezier met je bestelling!

Als je nog verdere vragen hebt dan horen we het graag!"

In die mail werd nog steeds de illusie gewekt dat ik mijn bestelling de volgende dag zou gaan ontvangen. Er werd verder ook niet ingegaan op mijn vraag of de bestelling vandaag nog verzonden zou gaan worden.

Ik heb ze toen de volgende dag nogmaals gevraagd waarom ze niet doen wat ze beloven. Ik kreeg daarop wederom een heel algemeen mailtje en er werd mij een kortingscode aangeboden voor gratis verzending.
Opzich een netjes gebaar die kortingscode, alleen is die kortingscode slechts 2 weken geldig. Het is niet zoals boodschappen dat ik iedere week een bestelling ga plaatsen bij Megekko, dus dat was helaas een gebaar zonder waarde.

Ondanks dat ze niet doen wat ze beloven: "Voor 22:30 besteld de volgende dag in huis" was het verzenden van het moederbord prima. Het moederbord zat in een doos met voldoende luchtzakjes ter bescherming.

Het pakket is een dag te laat alsnog aangekomen, maar helaas had het moederbord beschadiging op meerdere plekken (de doos was in orde, dus fabrieksfout). Ik heb daarvoor een mail gestuurd (want bellen kan niet) en kreeg dit keer vrij snel antwoord. Ik moest de retour aanmelden via hun site, en zelf de verzending regelen en betalen. Geen handig voorbetaald verzendlabel dus.

26 november heb ik de retour verzonden, 28 november kreeg ik een bevestiging dat de retour aangekomen was. Ook kreeg ik diezelfde dag een bevestiging dat ik het bedrag retour krijg.

Daar begon helaas de ellende. Ik kreeg alleen het betaalde bedrag terug, en heb de verzendkosten voor het retourneren niet ontvangen.

Na 5 extra mailtjes (de laatste op 6 december) met de vraag of ik de 5,75 verzendkosten retour kan krijgen zit ik vandaag nog steeds op mijn geld te wachten.
Tussendoor (2 december) nog reactie gehad: "Aangezien het hier gaat om een defect product zullen wij de retourkosten uiteraard voor je crediteren.
Als je op deze mail reageert met de bon/factuur van de betaalde retourkosten en je IBAN dan zal het bedrag binnen een aantal dagen weer op je rekening staan."

Ik had mijn IBAN gegevens daarvoor al verzonden, maar voor de zekerheid ook nog maar een keer extra na die vraag.

Helaas zit ik nog steeds op mijn 5,75 retourkosten te wachten, en krijg ik geen updates meer vanuit Megekkko. Normaal zou ik in dit soort gevallen even bellen, maar dat is het grote nadeel van Megekko: Je kan niet bellen.

Dit is de laatste keer dat ik bij Megekko bestel, want klantenservice bestaat niet. Zolang alles goed gaat is het een prima bedrijf met nette prijzen, maar zodra je een probleem heb kun je je borst nat maken. Moeizame communicatie, en ALS ze reageren wordt de helft van je vragen overgeslagen.

Blijf hier weg als je klantenservice belangrijk vindt.

Scorekaart voor Megekko