Megekko

Eerder deze maand wat besteld bij Megekko wat bij niemand anders leverbaar was en opeens wel bij Megekko. Gelukkig was ik zo slim om alleen dat artikel te bestellen en niets anders erbij. Want een dag later krijg ik via de mail te horen dat het product toch niet op voorraad was en een nieuwe leverdatum heeft gekregen, drie maanden later... Dat is behoorlijk vervelend, maar dat kan wel eens voorkomen.

Afgelopen week opnieuw een product besteld bij Megekko wat niet op voorraad was bij de concurrentie, maar wel opeens leverbaar bij Megekko. Van de week zelfs een bericht gekregen dat het product nog steeds een verwachte afleverdatum heeft van morgen, maar krijg net een berichtje dat het product toch weer niet leverbaar blijkt te zijn en nu ruim een maand later wordt verwacht.

Dit kan een keertje voorkomen, maar hier worden specifiek items aangeboden die niet leverbaar zijn bij de concurrentie in de hoop dat je meer mee besteld en/of je order toch je order niet annuleert (iets wat ik wel direct doe).

Megekko heeft een redelijke score op Tweakers.net reviews in Pricewatch, maar als je de reviews eens gaat tellen zijn meer dan 2/3e van de reacties voornamelijk 5jes op basis van winactie of persoonlijk gewin. Dit geeft een enorm vertekend beeld van de reviews!

In de toekomst zal ik twee keer nadenken voordat ik weer een bestelling bij Megekko plaats, ook al is dit een leverancier die niet correct informatie levert, dan nog is dit de verantwoordelijkheid van Megekko die dit zonder te filteren aan de eindklant zo doorgeeft.

Producten die op voorraad waren, blijken nu pas 1-3 maanden later leverbaar te zijn. Niet gewacht of dat ook weer een loze belofte is. In dit geval is de verzending niet verstuurd op de aangegeven datum.

Scorekaart voor Megekko