Megekko

Krap twee jaar terug heb ik een MSI GTX1070 gekocht bij Megekko, met een aantal andere onderdelen. Prima koopervaring toen gehad.

Sinds een aantal maanden heeft de kaart (drie jaar garantie) last van forse coil whine. RMA aangevraagd bij Megekko, proces om de kaart in te sturen verliep snel. Na ontvangst snel antwoord van Megekko gekregen dat zij het probleem niet konden reproduceren. Test bleek gedaan in een niet-representatieve omgeving, ze hadden een open test rig gebruikt en niet in een gesloten case getest. Op mijn suggestie dit wel te doen konden ze het probleem wel reproduceren.

Echter mij werd verteld dat coil whine niet als defect werd gezien door MSI (gestaafd met een mail van MSI) en dat ze niets voor me konden doen. Geen reparatie werd aangeboden, geen vervanging. Wel boden ze aan de kaart naar MSI te sturen maar dit leek me tijdverspilling omdat MSI zelf al had aangegeven het niet als defect te zien.

Coil whine is altijd een grijs gebied maar het stelt me teleur dat Megekko zich hierachter verschuilt en niet de garantie wil honoreren en haar eigen winst boven klanttevredenheid plaatst. Jammer, vooral omdat de communicatie en mijn verdere ervaringen met ze absoluut prima waren.

Beoordeling is op 'voldoende' gevallen omdat ik 'slecht' te zwaar vind maar eigenlijk was het gewoon niet voldoende. 'Matig' omschrijft mijn gevoelens het beste.

Snelle instructies voor het opsturen, ook snelle levering van het (niet gerepareerde) product, goede verpakking.

Niet geholpen met iets dat voor mij een fors probleem is en ondanks het feit dat ik garantie heb. Echter omdat coil whine een grijs gebied lijkt te zijn en de communicatie vriendelijk, snel en correct was toch een krappe voldoende.

Scorekaart voor Megekko