AlgemeenIk heb een Canon PowerShot G7X Mark II gekocht bij de Foka Superstore van Kamera Express. Toch fijn om de fototoestellen te voelen tijdens het vergelijken. Ik twijfelde tussen de Sony RX 100 III, Panasonic Lumix LX15 en deze Canon. De verkoper (een jonge man) hielp redelijk maar heeft nog wel wat ontwikkeling nodig in het verkoopvak. Hij zag er wat kunstenaarsachtig uit en is denk meer fotograaf dan verkoper. Zijn inzet was wel erg goed. Ik vroeg naar een outlet exemplaar (stond op de website) maar die was in eerste instantie niet te vinden door zijn inzet toch gevonden. Ook adviseerde hij het tasje voor 10 euro erbij te kopen en de juiste geheugenkaart te kopen die snel genoeg is met opslaan. Al met al prima dus. De zaak zelf ziet er erg rommelig uit vergeleken met dertig jaar geleden toen ik bij Foka een camera ging kopen. Toen kwam je bij een soort juwelier terecht nu lijkt de winkel meer een outletstore. Toch jammer deze ontwikkeling van winkels en ons consumenten die altijd op zoek zijn naar de laagste prijs waardoor een mooie zaak er niet meer af kan. Verder tevreden over Kamera Express. Ik zag dat ze workshops etc. organiseren. Leuk ga ik wel een keer aan mee doen.