Kamera Express

Ik koop in Utrecht de Sony A7iii. De doos was open omdat een andere klant er in de winkel naar aan het kijken was. Dat wist ik en vind ik op zich geen probleem. De andere klant ziet er vanaf, ik koop de camera en hij wordt netjes ingepakt - zo denk ik. Na thuiskomst blijkt echter al het papierwerk, waaronder de handleidingen, te ontbreken in de doos.

Ik bel Klantenservice, die belt met de winkel mar daar kunnen ze de handleidingen niet meer vinden. Klantenservice kan me er ook niet op een andere manier helpen en verwijst me naar een digitale download.

Nou ben ik ene hiker die regelmatig een week lang met tent en camera bv. de Alpen intrekt. Met nieuwe apparatuur lees ik dan 's svonds op mijn gemak de handleiding en zo leer ik gaandeweg de camera kennen. Dankzij deze stunt van Kamera Express moet ik een extra powerbank of ereader aanschaffen en meeslepen om dat te kunnen doen. Dus los van het feit dat ik de handleidingen niet heb ontvangen, wordt ik ook nog op kosten gejaagd. En mocht ik de camera ooit willen doorverkopen, dan heb ik de handleidingen er niet bij. Ben ik niet blij mee.

Op aanraden van de verkoper schaf ik een screen protector aan voor het scherm van de camera. Die blijkt echter niet voorradig en de verkoper zegt dat ie dan naar mij thuis wordt verzonden.

Bij thuiskomst ontdek ik dat op de bon staat dat de screen protector "later afgehaald" zal worden. Ik bel met het hoofdkantoor en leg uit dat ik niet van plan ben om voor een screen protector helemaal naar Utrecht heen en weer te reizen. Zij passen daarop het verzendadres naar mijn thuisadres aan. Zeggen ze. Twee dagen later krijg ik een mail van Kamera Express Utrecht dat mijn screen protector daar klaar ligt om opgehaald te worden.

Ik denk, laat ik maar niet weer bellen want dat gaat gegarandeerd weer fout, ik loop wel een keer langs als ik weer in Utrecht ben. Dat komt er echter niet meer van dus ik reis vandaag - een maand later - speciaal voor de screen protector dan toch maar af naar Utrecht. Daar aangekomen haalt de (vriendelijke) medewerker het hele magazijn ondersteboven, maar de screen protector is zoek. Uiteindelijk maakt hij een nieuwe bestelling aan waarbij de screen protector naar mijn huisadres gezonden zal worden. We gaan het zien maar dan ik voor Jan met de korte ledemaat naar Utrecht ben gereisd stel ik allerminst op prijs.

Zie boven. De medewerkers zijn uitermate vriendelijk en ik heb overwogen om daarom toch 2 sterren te geven ipv van 1, maar uiteindelijk is het wel zo dat ik de camera en lens ook bij de concurrent kopen. Dat kost me even veel (prijsafspraken) en ik heb dan precies hetzelfde product. Het verschil zit hem enkel en alleen in de service, en op dat gebied maakt Kamera Express er bij deze order gewoon een zootje van. Het zal wel een samenloop van omstandigheden zijn geweest maar ik koop een zeer dure camera en een nog duurdere lens, en verwacht voor dat geld een goede service en krijg dat absoluut niet. Ik ben echt even klaar met Kamera Express.

Scorekaart voor Kamera Express