AlgemeenVanwege problemen met mijn digitale spiegelreflex was ik gaan oriënteren op de aanschaf van een systeemcamera. Omdat ik graag eerst wilde proberen hoe dat aanvoelde en of dit middels een adapter ook op een acceptabele manier te combineren was met mijn eigen lenzen, ben ik naar Kamera Express in Zwolle gegaan. Wat ik me vooraf niet realiseerde is dat het niet echt een showroom is waar verschillende camera's/modellen uitgestald staan die je even kunt proberen. Uiteraard is dat met de enorme hoeveelheid beschikbare camera's ook haast geen doen, dus wel begrijpelijk.
Nadat ik mij had gemeld aan de balie, werd ik netjes te woord gestaan en werd de camera die ik op het oog had (Sony A7 mark III) uit de doos gehaald en mocht ik die uitgebreid proberen, hetzelfde gold voor de LA-EA4 adapter waarvan de doos ook moest worden opengemaakt. Klein nadeel daarvan is wel dat je je sneller bezwaard voelt om het toch maar achter te laten en nog even over na te denken.
Uitgebreide toelichting gekregen van de verkoper, die er duidelijk meer dan genoeg verstand van had. Ik mocht ook proberen hoe de camera werkte met gebruik van mijn eigen lenzen, hetgeen mij erg geholpen heeft om de juiste keuze te maken. Uiteindelijk ben ik dus ook tevreden met een nieuwe camera inclusief een mooie set accesoires (in een nette setprijs) de deur uitgegaan.
Voor mij was het overigens erg prettig dat ik op een koopavond terecht kon. Tot zijn spijt moest de verkoper (tevens bedrijfsleider) vertellen dat dit waarschijnlijk zijn laatste koopavond was, dit voor meer uniformiteit tussen alle Kamera Express vestigingen (die allemaal geen koopavond hebben). Dat vind ik dan juist wel een punt waar Kamera Express zich tekort in doet en ik hoop dat dat op termijn toch wordt veranderd.