Gebruikers over webshop PhoneMarket.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenBij de bestelling van een telefoon kon ik bij het invullen van de gegevens geen BTW nummer invoeren. (in bijlagen beeld van in te vullen gegevens)
Dus na het bestellen heb ik binnen 30min een mail gestuurd op de orderbevestiging om op het factuur btw nummer te vermelden. Na twee dagen ontving ik weer een orderbevestiging, en hierbij heb ik weer een mail gestuurd over het vermelden van btw nummer. En dat ik nog steeds geen antwoord heb gekregen op mijn vraag. Na 4 dagen van de eerste orderbevestiging (2 dagen na tweede bevestiging) krijg ik een email met antwoord dat het niet meer mogelijk is om mijn factuur te wijzigen.
Als ik bel en hierover klaag word ik na een gesprek onbeschoft genoemd, dat ik niet beter dan zij en dat zij bij het bedrijf werkt en ik dus niet. Daarna word ik opgehangen!
Kreeg de dag erna een email terug nadat ik heb gemaild:
Met de volgende reactie:
==================================================================
Geachte klant,
Omdat u nogal last bent, zullen wij kijken of we een nieuwe factuur aan kunnen maken, die wij direct weer crediteren.
Voor de duidelijkheid!
Zodra u een bestelling plaatst staat de factuur al vast, ongeacht u later betaald.
U dient bij de invulvelden direct uw BTW nummer te vermelden, omdat wij dit NIET MEER kunnen aanpassen.
Wij verwachten dan ook dat het bij deze opgelost is en u de klacht bij klachtencompas intrekt, alvorens wij u verder helpen.
Vertrouwend u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
==================================================================
ONBESCHOFT!!!!
en voor de duidelijkheid! zoals in screenshot boven kan ik NERGENS BTW nummer invoeren! en ook lig het fout aan mij omdat ik het niet kan vinden. Horen een verkoper tenminste eerst na te kijken als de koper een vraag stelt voordat je alles verwerkt en zeggen dat niet meer mogelijk is.
Zoals ik telefonisch had gezegd als ik het geweten had dan had ik de bestelling ook eerst kunnen annuleren en dan opnieuw bestellen.
Maar nee de fout word alleen maar door geschoven naar de koper!
Word onbeschoft behandeld per telefonisch en zelfs per mail word ik ook nog onbeschoft behandeld!
AlgemeenProduct was makkelijk besteld en snel in huis. Prima voor elkaar totdat er aanspraak gemaakt wordt op garantie en wat de wet hierover zegt. Een foutje moet kunnen, maar een reeks fouten en daarnaast ook nog arrogant zijn naar de klant is voor mij reden om deze review te schrijven.
VerzendingLevering ging prima
KlantenserviceTja, een ramp ontstaat niet door 1 foutje, maar door een optelsom.
Mijn ervaring met Phonemarket is jammer genoeg wel een ramp. Na 3 maanden aanmodderen is het nog steeds niet opgelost.
Kort samengevat:
Als iets werkt is er niets aan de hand. Doe je aanspraak op garantie en je wilt het wettelijk geregeld hebben dan mag je veel tijd en energie erin steken!
* PhoneMarket houdt zich niet aan de wet v.w.b. kosteloos stellen van de koper in
het geval van garantie (je moet de verzendkosten betalen). Je moet veel moeite
doen om PhoneMarket ervan te overtuigen dat zij hiervoor moet opdraaien.
* Het contact verloopt moeizaam, pas na het sturen van een aangetekende brief kreeg ik reactie.
* Belangrijke zaken worden over het hoofd gezien. (3x heb ik bij mijn
contactgegevens mijn huidige adres opgegeven, PhoneMarket heeft bij het
reparatiebedrijf de gegevens wat op de factuur stond doorgegeven als
correspondentie . Het reparatiebedrijf heeft vervolgens daar de
gerepareerde telefoon naartoe gestuurd. Hier woon ik al 1.5 jaar niet meer...)
* Verzaakt in vele opzichten. (op de hoogte stellen van de voortgang van de
reparatie, contact onderhouden met de reparateur )
Bedrijf komt bij mij over dat zij hun zaakjes slecht op orde hebben.
AlgemeenSnelle levering, voldoende communicatie, scherpe prijs.
Helaas doet Phonemarket niet mee aan de cashbackactie van Samsung, waardoor artikelen goedkoper bij een andere winkel kunnen worden gekocht. Toegegeven, er staat bij het artikel ook niet dat er een cashback actie is, maar toch...
AlgemeenVia vergelijkingssite bij Phonemarket uitgekomen en daar telefoon besteld, gaat allemaal vrij soepel. In de ochtend besteld en levering dezelfde dag.
VerzendingMet de verzending is niets mis, in de ochtend besteld en 's-avonds al in huis. Het is jammer dat de aftersales het behoorlijk laat afweten.
KlantenserviceTelefoon had na installatie direct een defect aan de camera. Reactie van Phonemarket was : hier is het adres van Samsung en stuur de telefoon daar maar heen voor reparatie. Nu wil ik geen nieuwe telefoon die bij aankomst al een defect vertoont noch een telefoon die ik na ontvangst direct door moet sturen voor reparatie. De volgende dag telefoon aangetekend retour gezonden met verzoek om terugbetaling aankoopbedrag. Uiteindelijk is dit na twee weken alsnog in orde gekomen. Telefonische bereikbaarheid, reactie op email en aangetekend schrijven, het gaat allemaal te traag en wekt weinig vertrouwen. Bij contact via de chat is het antwoord : stuur maar een email. Die was de dag daarvoor al verstuurd maar had kennelijk geen prioriteit.
AlgemeenBij klachten wordt er gewoon niet meer gereageerd, zeer slechte keuze en raad ik iedereen af om hier iets te kopen of bestellen.
Waardeloze Service Zeer Slechte afhandeling Klachten.
Vreselijke medewerkers en totaal geen service, klachten worden niet serieus genomen. Waardeloze zaak en 100 % klanttevredenheid wat er op de website vermeld staat is ver te zoeken, 0 % komt dichter bij de werkelijkheid.
AlgemeenZeer slechte Keuze en ze houden zich niet aan de gemaakte afspraken, doe het niet!
VerzendingIk heb voor deze Web shop gekozen omdat deze ook een fysieke winkel in Rotterdam heeft en de prijs goed leek te zijn.
Achteraf gezien raad ik iedereen af om voor deze web shop dan wel winkel te kiezen want bij een reclamatie of garantie geval geven zij niet thuis en houden zich niet aan de gemaakte afspraken, sterker nog zij reageren helemaal niet meer op de verzonden E mails. Heb vooraf besproken dat de bestelde telefoon zou uitgevoerd worden naar het buitenland (buiten de EU) en heb dit laten noteren op de factuur, eenmaal de telefoon uitgevoerd en laten afstempelen door de douane zeggen zij dat ze geen BTW teruggave doen terwijl elk zichzelf respecterend bedrijf dit gewoon doet en dit ook 100 % legaal is. Het kost hun totaal geen geld want zij hoeven de BTW niet af te dragen bij een gestempelde factuur bij uitvoer. Op de website staat dat ze 100 % klantvriendelijk willen zijn, nou daar heb ik niets van gemerkt, nogmaals bij discussie of verzoek geven ze gewoon niet thuis en dat zal bij garantie en schade claims niet veel beter zijn.
Je kunt beter een paar Euro meer betalen dan bij deze klantonvriendelijke zich niet aan de afspraak houdende zaak of web shop te kopen.
Negeren je gewoon bij elke klacht of verzoek, willen alleen maar verkopen en komen hun afspraken totaal niet na en ook de mails worden niet beantwoord.
Zeer slechte ervaring, Koop hier niet.
AlgemeenBestelproces ging prima, maar aftersales / klantenservice is dramatisch. Zie hieronder voor nadere uitleg daarvan.
KlantenserviceKlantenservice is waardeloos. Ik heb een Samsung telefoonoplader gekocht en na 8 maanden stopt de oplader ermee. Het bedrijf zegt maar 6 maanden garantie te geven, wat uiteraard van de zotte is. Een oplader moet veel langer mee kunnen gaan dan 6 maanden. Ze negeren elke verdere email.
AlgemeenBestelde product bleek niet op voorraad. Maar daar kreeg ik pas een mail van nadat ik had betaald. Dus maar een duurdere versie besteld om allerlei gedoe te voorkomen. Had ik het maar niet gedaan.
KlantenserviceDe prijs is goed, maar de klantenservice vreselijk. Ik raad iedereen af hier iets te bestellen. Betaal een paar euro meer. Urbeats oordopjes besteld in juli, in augustus ging deze kapot. Opgestuurd. Toen werd het stil. 3 maanden later en ik wacht nog. Winkel reageert niet meer op e-mail en bellen heeft geen zin, je moet maar geduld hebben wordt er dan gezegd. Kansloos.
AlgemeenAlhoewel prijzen aanvankelijk aantrekkelijk lijken raad ik het af bij Phonemarket ook maar iets te kopen. De service is ronduit triest, en bij Phonemarket weten ze duidelijk niet hoe dit hoort. Zoals eerdere reviews op tweakers is de klantenservice waardeloos, en je kan dus beter wat euro's meer uitgeven en dan heb je al gegarandeerd betere service dan hier.
Opmerking: Tweakers vermeldt nog dat Phonemarket het Thuiswinkel waarborg heeft, maar deze is ondertussen al ingetrokken, dit geeft dus wel een beetje het niveau van dit bedrijf aan!
Phonemarket wil graag geen enkele verantwoordelijkheid nemen, dus ze verwijzen je graag naar de reparatiecentrum of naar de fabrikant en ze willen graag dat je dat allemaal ook zelf doet ook. Mobiel was opgestuurd ter reparatie en na enkele maanden nog niet terug. Als je hier niet zelf achteraan gaat negeren ze je ook en ben je in feite je spullen kwijt. En als je verwijst naar je rechten als consument wuiven ze die van zich af en sta je in feite machteloos omdat je probeert te discussiëren met een bedrijf dat niet wil luisteren. Als je een defect product hebt bij Phonemarket kan je net zo goed deze weggooien en een nieuw toestel ergens anders halen, want dat is waar het hier op neerkomt.
Geachte klant,
Hartelijk dank voor uw beoordeling, we begrijpen uit uw recensie dat u absoluut niet blij bent met de manier hoe uw klacht is aangepakt. We zouden dit graag recht willen zetten en samen met u willen kijken naar een oplossing voor het probleem. Aangezien uw klacht momenteel niet bekend voorkomt in ons administratie. Vragen wij u ons een mail te sturen met daarin uw klacht omschreven naar: info@phonemarket.nl,
We vernemen graag een reactie van u per mail.
Vertrouwend u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Mvg,
Team Phonemarket
AlgemeenOverzichtelijke website de bestelling was makkelijk geplaatst.
De klantenservice bleek erg slecht. Ik had deze winkel uitgezocht omdat de prijs goed was en de winkel vlakbij mijn werk is en ik makkelijk langs kan gaan bij een eventueel defect.
De telefoon werd goed ingepakt verstuurd.
KlantenserviceToen ik met vanwege een defect ook naar de winkel moest werd ik daar te woord gestaan door een medewerker die erg vermoeid keek en aangaf dat ik de telefoon net zo goed zelf kan opsturen, als phonemarket het opstuurt duurt het een week langer. Ja dan moet ik wel zelf de verzenkosten betalen en als ik het dan erg graag wilde dan wilde ze hem wel voor me opsturen.
Kort gezegd ze wilde totaal niet helpen en ik was mijn vertrouwen kwijt en heb ze de telefoon niet toe vertrouwd en heb hem zelf opgestuurd wat verder prima is afgehandeld.
Een vreemde manier van zaken doen als je midden in het centrum van Rotterdam zit en veel mensen langs kunnen komen.
Reactie op de feedback van phonemarket
De telefoon had geen zichtbare schade en is ook door LG netjes gerepareerd en weer terug gestuurd. Geen knop die defect was het mobo is vervangen.
De medewerker wilde de telefoon wel aannemen maar maakte geen gemotiveerde indruk, hij raadde mij aan om zelf op te sturen en zelf de verzendkosten te betalen. Als ik het echt graag wilde dan zou hij het toestel wel aannemen en opsturen. Maar toen was ik het vertrouwen al kwijt.
Van een zaak midden in het centrum had ik meer service gerichtheid verwacht.
Geachte klant,
Aller eerst bedankt voor uw recensie. Wij vinden het jammer dat u ons niet juist heeft begrepen wat betreft reparatie van uw toestel.
Toen u bij ons in de winkel kwam om uw toestel ter reparatie aan te bieden heeft onze medewerker ter plekke geconstateerd dat uw toestel ook een zichtbare beschadiging had die door u zelf was veroorzaakt.
U heeft het zelf ook aangegeven dat u het probleem zelf wilde oplossen en daarvoor heeft u een scherpe voorwerp gebruikt om de knop los te kunnen krijgen die ingedrukt bleef. Na dat onze medewerker u hierover bekend maakte dat zichtbare beschadiging die u zelf over had gebracht consequenties kan hebben wat betreft garantie van uw toestel zoals (prijsopgave). toen wilde u zelf uw toestel via Samsung gratis afhaalservice aanmelden
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons mailen naar: info@phonemarket.nl
ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
AlgemeenIk heb afgelopen zaterdag 30 september een iPhone 7 besteld via de website.
Dit tegen een scherpe prijs en gratis verzending.
Op zaterdag is de iPhone gelijk op de post gedaan (met verzekeringszending) en dinsdag 3 oktober heb ik hem thuis gekregen.
Een goede en zeer snelle service!
Ik kon de bestelling precies volgen via de track en trace code.
Het product wordt snel geleverd.
Aardig personeel, dat je wil helpen.
Ook werd ik de dag van de levering gebeld of het pakket goed was aangekomen; erg netjes!
AlgemeenAls er iets is met je product kun je service vergeten. Zie mijn bericht bij klantenservice.
KlantenserviceIk ben zeer teleurgesteld in het bedrijf the Phonemarket. Ik heb een telefoon gekocht en deze is binnen het half jaar kapot. Ik heb deze ingestuurd voor reparatie naar een derde partij Dynefix. Er werd mij door the Phonemarket verteld dat ik dit moest doen toen ik aangaf dat de telefoon kapot was. Deze (Dynafix) geven aan dat er vochtschade is geconstateerd. Echter leveren zij geen schaderapport aan. Ik heb hier op aanraden van the Phonemarket om gevraagd (omdat the Phonemarket hier zelf naar verwijst) maar nooit ontvangen. Alleen een servicebon heb ik ontvangen. The Phonemarket heeft zelf ook om het rapport gevraagd maar deze hebben zij ook niet ontvangen. Ik heb €7,95 betaald om de telefoon op te sturen, en €36,30 om de telefoon weer terug te sturen. Ik heb het idee dat ik nu betaald heb terwijl er niet eens in de telefoon gekeken is. Er is immers geen bewijs dat er vochtschade is in de telefoon. Ondertussen blijft the Phonemarket bij zijn verhaal dat er vochtschade is geconstateerd en dat ik niet geholpen kan worden. De telefoon koste €302, euro. Ik verwacht dat dit product niet binnen het half jaar kapot gaat bij normaal gebruik.
Vervolgens heb ik een klacht ingediend bij het thuiswinkelwaarborgfonds maar die komen er ook niet doorheen. Zij geven aan dat het bewijs dun is maar dat Phonemarket bij zijn verhaal blijft.
Ik raad iedereen aan om NOOIT iets te kopen bij deze winkel. Wat een oplichters! Als je op internet gaat googelen op Dynefix staat het boordevol klachten over dit bedrijf.
AlgemeenBestelling en levering is prima in orde. Maar o wee als je iets krijgt met je telefoon. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd en niemand neemt z'n verantwoordelijkheid. De medewerkers worden grof en asociaal.
Absoluut GEEN zaken doen met dit verschrikkelijke bedrijf.
Van de klantenservice van phonemarket.nl word je niet blij. Bij een kapotte telefoon (binnen de garantie en buiten eigen schuld om) word je van het kastje naar de muur gestuurd. Helaas werken ze samen met Dynafix, zo'n beetje het slechtst beoordeelde bedrijf ooit. Uiteindelijk kom je nergens en als je hier, terecht, wat van zegt krijg je een asociale reactie terug en is het afgelopen.
AlgemeenNexus 5x zit, waarschijnlijk door een fout in het moederbord, in een bootloop en gaat niet meer aan, jaar geleden gekocht dus valt nog onder garantie. Drie keer een reparatie aangevraagd maar krijg niks te horen.
KlantenservicePer telefoon en chat contact proberen op te nemen maar krijg niemand aan de lijn.
AlgemeenHoewel telefoon defect geleverd werd daarna goed geholpen.
Toen bleek dat er aan hun kant wat fout was gegaan wilden ze een nieuwe opsturen.
Netjes,
Ging zoals er op de website stond vermeld. Dag later bezorgd.
KlantenserviceVriendelijke klantenservice heeft me goed geholpen.
AlgemeenZeer slechte afhandeling garantiezaken. De rechten als consument kan je bij deze winkel vergeten, zie mijn tekst hieronder.
KlantenserviceAftersales service kan je vergeten. Bij probleem na 1,5 jaar met telefoon (bootloop, fabricagefout in telefoon) wordt je zeer slecht geholpen. Garantieafhandeling doet men niet aan, je mag hoogstens zelf regelen dat je telefoon door de fabrikant wordt gemaakt. Ze dreigen meteen met kosten onder garantie als er ook maar enige schade aan de telefoon is.
Kortom, het consumentenrecht lijkt niet te bestaan voor deze winkel.
Vergoeding voor de kosten die gemaakt worden voor garantieafhandeling (hier heb je gewoon recht op) wordt pertinent geweigerd.
Ik zal persoonlijk nooit meer zaken doen met deze winkel.
AlgemeenBestelde product bleek niet op voorraad (stond wel 'groen' op site), alternatief dat ze boden was kwalitatief veel minder en dat mocht ik vervolgens niet meer ruilen (headphone: hygiene-wetgeving). Ze moeten geen slechter alternatief bieden en sowieso expliciet vermelden bij bepaalde producten dat de koop definitief is. Nu dacht ik nog dat ik kon ruilen als ik niet tevreden was. Ze hadden ook met een compromis-voorstel kunnen komen maar ze namen niet eens meer de moeite om te reageren op mijn klacht. Dus mij zijn ze kwijt.
VerzendingDe levering was redelijk snel maar de kwaliteit van het product ondermaats- blikkerig geluid.
KlantenserviceBied klanten minimaal dezelfde kwaliteit aan als alternatief voor een product dat je niet op voorraad hebt. (vooral als het wel op voorraad vermeld staat en je de betaling al binnen hebt) Vermeld bij aankoop expliciet dat de aankoop niet geruild mag worden Verschuil je vervolgens niet achter de 'kleine lettertjes' maar probeer er met de klant uit te komen.
AlgemeenTen eerste de beste prijs en geweldige service. Als je de klantenservice belt krijg je direct via de mail een bevestiging van de afspraak en die wordt ook razendsnel uitgevoerd. Betrouwbaar en veilig shoppen bij Phonemarket.nl
VerzendingSnel en vakkundig ingepakt
KlantenserviceSnel en klantvriendelijk
AlgemeenLevering was goed en snel. De afterservice helaas erg slecht.
Sony smartwatch gekocht, deze ging echter binnen na 17 maanden kapot. De verkoper geeft aan dat hij niks hoeft te doen nadat de fabrieksgarantie eindigt. Dit is echte niet zo, want je hebt recht op een fatsoenlijk product gedurende de gehele technische levensduur. Helaas gaan ze hier niet hier mee, en het belang (180e) is te klein om er een zaak van te maken.
Klachten niet opgelost. Ik had pech en moest het er maar mee doen.
AlgemeenPrijs was perfect goedkoper dan al die andere winkels en een hele goed service ik belde een uur van te voren naar de winkel of ze de iPhone 7 hadden en die hadden ze gelijk voor me apart gehouden en echt een top service heel vriendelijk en kreeg zelfs in de winkel ook nog is korting .. top!