Hofma.nl

Gebruikers over webshop Hofma.nl

Super prijs. TV besteld op woensdagavond, werd door Hofma verwerkt op donderdag en werd vrijdag al geleverd. Klasse.

Door PostNL na 1 dag

Product besteld waarbij 'op voorraad' aangegeven stond op de site. Voorraad bleek niet bij de zaak zelf, maar bij de leverancier. Op zich geen probleem, echter kon ik voor dezelfde prijs bij een andere shop bestellen die direct kon leveren.

Via de email laten weten dat ik de bestelling graag wilde annuleren. Dag later kreeg ik hiervan een ontvangstbevestiging. Een 'echte' annuleringsbevestiging bleef uit. Daarom even met de winkel gebeld een paar dagen later - annulering werd direct bevestigd.

Het zou transparanter zijn voor een internetklant wanneer er onderscheid werd gemaakt tussen 'Op voorraad' en 'Op voorraad bij de leverancier, 2-3 werkdagen'. Qua verwachtingsmanagement weet een klant dan ook beter waar hij/zij aan toe is.

Geld terug binnen 14 dagen.

Zeer vriendelijk te woord gestaan.

Niet met 'Uitstekend' beoordeeld omdat mail niet altijd beantwoord werd, en de telefoon niet bereikbaar was.

Noot hierbij is dat ik rondom Black Friday probeerde te bellen. Ik kan me goed voorstellen dat een zaak van deze schaal simpelweg de capaciteit niet heeft om telefoon te beantwoorden met zulke drukte.

Het was prettiger geweest wanneer in plaats van de bezet toon, een bandje werd afgespeeld met iets als 'Wegens drukte zijn wij vandaag niet telefonisch bereikbaar'.

Website is overzichtelijk en de de beschrijvingen zijn in orde. Bestellen was een fluitje van een cent. So far, so good. Op de webpagina van het product staat groot ‘IS OP VOORRAAD’ en je zou dus mogen verwachten dat je je artikel binnen 2 tot 3 dagen in huis hebt.

Ik heb een Oled TV besteld en 2795 euro betaald. Netjes een bevestigingsmail ontvangen en daarna… blijft het stil… Ik kon de status van de bestelling op de website bekijken en na een dag veranderde de status van ‘Nieuw’ naar ‘In behandeling’. Verder geen verandering, geen update, geen levertijd, niets. Om toch te weten te komen wanneer ik mijn op voorraad zijnde TV kon verwachten, heb ik een webform ingevuld met de vraag of Hofma een levertijd kon geven. Tot op heden geen reactie. Ondertussen gebeld, wordt niet opgenomen. Mail gestuurd, ook geen reactie.

Ik heb dus bericht, gemaild en letterlijk 20 keer gebeld, maar totaal geen reactie en geen contact mogelijk.

Totaal onbereikbaar!

Ik heb dus 2800 euro betaald en moet maar afwachten of en wanneer er iets geleverd gaat worden…?

Misschien moet ik ze maar een brief sturen?

Ik heb de tv in de winkel gekocht, dus gepind aan de kassa. Een keurige bon en verder totaal niets op aan te merken. Gewoon goed.

Afgesproken dat Hofma zelf de tv zou brengen zodat ze de oude weer mee retour konden nemen. En ook omdat het zo makkelijker was voor mij om een goede afspraak te maken ivm onregelmatig werken en er is anders niemand thuis.
Ze belden zelfs of het eerder kon. Dat kwam hun beter uit ivm de route en drukte. Prima!
Als dank heeft de installateur de tv op de poot gezet zodat ik toch tv kon kijken. Super service wat mij betreft!! Klasse.

Telefonisch idd wat lastiger, maar als je weet dat het een kleine zaak is en klanten in de winkel voor gaan heb ik daar 100% begrip voor!
Verder uitstekende service in de winkel en verstand van zaken, das belangrijk En zeer vriendelijk! Positief!

Telefonisch zijn ze slecht bereikbaar. Via Email had ik binnen een uur een antwoord! Zelfs op zaterdagavond.

Door de reviews hier heb ik besloten om eerst te vragen of ze de TV die ik wou op voorraad was.

Bestellen ging zeer vlot. Het versturen ging via een externe partij. Dat verliep ook prima. Ze waren zelfs eerder dan de aangegeven tijd!

Contact via telefoon verliep niet. Via Email reageren ze wel sneller!

First of all, this company is not a scam.
For my opinion they are just small company that try their best.
Just like another review, they are have not-so-communicative customer service.
I didnt get my email replied, but they answered my call once! and they were being sooo nice.

Short story, my LG OLED tv still get delivered after a week with no problem.
The concern was only no email updates and you cant check the order status manually.
I only get order email, and email that the tv has been "verzonden", after a week, then I get email from the logistic.

But trust this company, the price is one of the cheapest, and you still get your product!!
So no real complain :)

Thanks Hofma

Taking long to process the shipment, but once they confirm it, it shipped quick.
(-) no estimation
(-) for me took 10 days to deliver
(+) shipped quick when they confirm it with the logistic

Hard to call, rarely reply email. Once answered, they are nice.

In april een LG tv besteld via de website. Vervolgens werd ik gebeld en gevraagd of ik niet het nieuwste model van 2021 zou willen kopen, de LG EVO. Er kwam namelijk een cashback actie aan van LG waarbij je 150,- terug krijgt. Het verschil zou dan slechts 50,- extra zijn, na de cashback.
Om mij niet te laten wachten tot het begin van deze actie werd de tv vast toegezonden (en betaald), vervolgens zou ik een maand later een nieuwe factuur krijgen waarmee de cashback geclaimd kon worden. Tot dusver zeer netjes.
Echter, het is nu eind november en na eindeloos veel emails en beloftes via de telefoon heb ik nog steeds de factuur niet ontvangen. De LG cashback actie is inmiddels verlopen.

Hoewel het er in eerste instantie als een goede deal uitzag, wacht ik dus nog steeds op die factuur. De klantenservice reageert niet meer.

Zeer gemakkelijk om bestelling te plaatsten. Televisie gekocht die daar in de aanbieding was, deze was zeer scherp geprijsd. Inclusief T&T 4 e-mails ontvangen, geen onnodige e-mails dus en geen reclame achteraf.

Binnen 5 werkdagen in huis

Deze winkel in Drachten bezocht om de LG Nanocell 55NANO816PA te bekijken. De heer Woudstra heeft ons goed geholpen en de verscheidene mogelijkheden met ons doorgenomen. Het is een prachtige TV en hij bevalt zeer goed.

Hifi winkel waarbij je iets langer op je levering wacht dan bij grote webwinkels zoals Coolblue of bol.com.

Dat Webshop bevat niet de functionaliteit die je “gewent” bent. Je order status checken zit er bijvoorbeeld niet in.

Verder zijn de contactmomenten beperkt. Je moet we even doorzetten om telefonisch in contact te komen; maar zodra er contact is word je vriendelijk te woord gestaan en geholpen.

Levertijd aangegeven op de webshop was 1 week. Uiteindelijk is de tv de 3e week geleverd. Verzending gaat via Electronic Logistics per mail en een belletje word je op de hoogte gehouden van het levermoment.

Het kost wat meer moeite om in contact te komen. De telefoonlijn is niet continue beschikbaar. Maar ik heb een aantal keer contact gehad voor en na de levering en werd altijd vriendelijk te woord gestaan.

Na veel (slechte) reviews gelezen te hebben toch besloten om bij Hofma mijn TV te bestellen. Besluitvorming eigenlijk o.b.v. de scherpe prijs van de LG OLED65G1RLA televisie.

Voordat ik het product heb besteld heb ik (afgelopen) zondag contact opgenomen via de mail met Hofma en kreeg ik binnen een uur reactie. Het contact was voornamelijk om te peilen of het product op voorraad was en dat was die! Paul heeft aangegeven dat deze dan de woensdag verzonden kon worden en donderdag in huis zou zijn.

Telefonisch heb ik Hofma ook een paar keer proberen te bereiken, maar wat ik begrepen heb is dat zij een kleiner bedrijf zijn. Om deze reden hebben zij niet iemand dedicated bij de telefoon zitten en wordt de telefoon hierdoor niet altijd opgenomen. Mijn advies: neem via de mail contact, op deze manier heb ik tot nu toe binnen korte tijd reactie gekregen.

Ondanks de slechte reviews het toch gewaagd en meer dan tevreden! Misschien dat ze aan hun klantenservice aan 't werken zijn nu het wat harder gaat lopen. Moeilijk natuurlijk om als klein bedrijf op klantenservice gebied te concurreren met de grote jongens zoals Coolblue.

Frank

Reviews hier gelezen en toch besteld bij Hofma, nette communicatie, reageren gewoon prima zoals het hoort, morgen tv binnen. Dus maak dit bedrijf niet zo zwart. fijn bedrijf.

duidelijk

reageren gewoon op vragen, wel per mail alles gecommuniceerd.

Op 2-11-2021 een LG OLED55G1 tv besteld en deze werd de volgende dag geleverd. Hofma heeft niet alleen de laagste prijs maar ook de beste service.

Voor mijn bestelling bij dit bedrijf contact opgenomen vanwege de andere reviews hier. Ik werd vriendelijk te woord gestaan en kreeg de indruk dat men kwaliteit wil leveren (ze gaan er van uit dat dit normaal is). Ik heb gevraagd of hun modellen Nederlandse modellen zijn en ze waren enigszins verbaasd dat ik dit vroeg, uiteraard was hun antwoord alleen kwaliteit. Tevens navraag gedaan over de levertijd. Ze gaven duidelijk aan dat dit langer kon duren dan bij de grote winkels en dat ze afhankelijk zijn van de voorraad van hun leveranciers. Voor mij was langer wachten geen probleem. De kennis van hun producten was ronduit goed. Ik heb veel vragen gesteld over het model wat ik wilde hebben en dit kon zonder zonder in de computer te kijken klakkeloos beantwoord worden. Kortom ik ben positief over dit deel van hun service. Hun bereikbaarheid is echter wel minder goed. Ze hebben vaak een in gesprek toon als je belt en je moet echt je best doen om ze te bereiken. Ze geven aan zelf een klein bedrijf te zijn en hebben geen personeel die alleen de telefoon bediend (heb ik nagevraagd bij hen)
Na mijn bestelling geplaatst te hebben heb ik mij bedacht over het formaat tv, hij moest toch groter worden. Na een telefoontje over hoe dit in zijn werk zou gaan kreeg ik netjes een mail op dezelfde dag. Na het bijbetalen via een link kreeg ik een nieuwe mail dat de bestelling bevestigd was. 3 werkdagen later werd de tv door een extern logistiek bedrijf geleverd. De Tv is in prima staat geleverd, nieuw uit de doos en een Nederlands model.
Lang verhaal kort: klein bedrijf met veel kennis en een vriendelijke service, minder goed bereikbaar dan je zou willen maar scherpe prijzen. ik zou hier zo weer bestellen.

Had eerst problemen met betaling omdat ik bankcontact had aangeduid maar dat vanuit België niet ging en ik toch met kredietkaart moest betalen, toen hebben ze snel gereageerd, toen wél...

Item zou 2 weken geleden al toegekomen moeten zijn, maar is ondertussen blijkbaar spoorloos. Dit is hoogstwaarschijnlijk de fout van Post.nl maar ik ben geen klant bij Post.nl maar wel bij Hofma en zij moeten dit oplossen naar ons toe en het dan zelf maar uitvechten met Post.nl (die hier ook een héél slechte beurt maken wil ik toch nog even benadrukken!).

Lijdensweg van bestelling bij Hofma --> doe het niet, het beetje geld dat je misschien bespaart is de miserie nadien niet waard!

- 23/09: bestelling geplaatst (ondertussen dus 5 weken geleden)
- 29/09: mail met vraag wanneer item verstuurd gaat worden --> geen antwoord
- 12/10: telefonisch contact met zelfde vraag --> het gaat "nét vandaag" de deur uit, want het was niet in voorraad maar vandaag nét binnen gekomen, hoewel er op moment van bestelling stond dat het product wél degelijk op voorraad was!
- 13/10: mail gekregen van Post.nl met track&trace code

Deel Post.nl
We krijgen mail van post.nl: item wordt geleverd vrijdag 15/10 tss 12.30h en 16.30h --> niet geweest --> wijziging van bezorgmoment gekregen voor za 16/10 tss 12.30h en 16.30h
za 16/10; 17h nog niets gekregen --> weer verandering bezorgmoment: "we proberen vandaag nog, ten laatste tegen 22h" --> niets ontvangen (dus 2 namiddagen voor niets thuis gebleven)
--> sindsdien staat bij de track en trace link de boodschap telkens op "bezorgmoment nog onbekend" (dus nu al bijna 2 weken die status)
Contact opgenomen met Post.nl, die kunnen voor ons niet doen aangezien wij niet hun klant zijn, maar wél Hofma, dus Hofma moet verzoek indienen om na te gaan wat er fout loopt.

- 19/10: telefonisch contact met Hofma dat zij bij Post.nl "klacht" moeten indienen --> ze gaan contact opnemen met Post.nl om uit te zoeken wat er fout loopt en zouden mij op de hoogte houden --> ik krijg geen feedback van Hofma.

- 21/10: hele dag Hofma telefonisch proberen bereiken maar lukte niet (steeds bezettoon) dus dan maar weer gemaild. Daarop wel antwoord gekregen dat ze Post.nl hadden gecontacteerd.

- 25/10: mail van mij aan Hofma om ofwel een nieuwe levertermijn op te geven, een ander item op te sturen of het verkoopcontract te verbreken en geld terug te storten aangezien goederen aangekocht binnen Europa binnen 30 dagen geleverd moeten worden (tenzij anders vermeld op de bestelling) en deze "redelijke" termijn nu toch wel gepasseerd was --> geen antwoord van Hofma

- 28/10: Ik probeer Hofma ook vandaag al de hele dag telefonisch te bereiken
--> lukt niet, hele tijd bezettoon of gewoon niet opnemen. Hofma beweert hier beneden ergens in een reactie op een negatieve review dat ze wel degelijk telefonisch bereikbaar zijn, enkel niet wanneer ze aan de lijn hangen, sorry, maar mij maak je niet wijs dat je zoveel aan de lijn hangt op een dag, of dat er zo weinig iemand beschikbaar is om de telefoon op te nemen!

En ok, de schuld ligt hier niet "enkel" bij Hofma, maar zoals ze bij Post.nl zo fijntjes opmerken, mijn dispuut is niet met Post.nl maar met Hofma, dus moet Hofma inderdaad een oplossing aanbieden en het daarna dan zelf maar uitvechten met Post.nl - die ook absoluut geen goede beurt maken hier!

Mijn frustratie met Hofma is vooral dat ze gewoon niet communiceren en niet bereikbaar zijn, je niet op de hoogte houden en volgens mij "bewust" telefoons niet opnemen (een Belgisch nummer herken je snel) en mails niet beantwoorden. Hou mensen gewoon op de hoogte, zelfs al is het maar om te zeggen dat ze ook nog niet meer informatie kunnen geven, maar dan heb je ten minste het gevoel dat ze er ook wel mee bezig zijn, dat zou al een héél groot verschil maken.

Ik verwacht me hier nu ook aan een bitsige reactie terug van Hofma (daar hebben ze wel tijd genoeg voor blijkbaar), maar hou mensen gewoon op de hoogte en niet aan het lijntje en als je niet kan leveren, betaal dan gewoon terug wanneer de redelijk termijn voor levering verstreken is!

Update: op 28/10 nog een mail gekregen dat ze de bestelling annuleren en terugbetalen.

Totaal geen service, geen communicatie, geen beweging. TV besteld bij deze partij wegens defect andere tv. Deze zou op voorraad zijn geweest, maar de volgende dag nog geen communicatie over levering of iets dergelijks. Toen de bestelling geannuleerd. Daar geen reactie op gehad. Een paar dagen later gebeld, ‘ja tuurlijk is die geannuleerd.’ En nu wacht ik al 1.5 week op mijn geld terug. Bestel niet bij Hofma.

Er staat op de site wel dat ze producten verzenden, maar ze specificeren niet hoe lang de levering duurt. Trap er niet in, kan heel lang duren.

Deze mensen kennen het woord service niet. Geen communicatie mogelijk, en als je ze al te pakken krijgt zijn ze extreem kort af.

Op 22-9 bestelde u om 14.05 een LG OLED55A1. Een zeer populair type, waar er die week meer dan 40 van besteld zijn. Aangezien wij ook een gewone winkel zijn, kan het zijn dat verwerking van orders wat langer duurt.
U hebt vervolgens zelf die dag om 16.28u de order geannuleerd. Conform de wet kopen op afstand kan het tot 14 dagen duren (na het moment van annulering) voordat u uw geld terug hebt op uw creditcard.
Dus wat u schetst, omtrent communicatie, klopt niet. Dat wil zeggen, u bestelt iets en annuleert het een paar uur later. Dan valt er voor ons nog weinig te communiceren over levering enzovoorts.
Rond 6-10 ziet u het bedrag weer op uw creditcard overzicht staan.
Goed weekend verder...

Echt slecht, nul service, nul communicatie, e-mails worden niet beantwoord, telefoon wordt niet opgenomen. Alleen de levering was redelijk op tijd.

Nul service, nul communicatie, e-mails worden niet beantwoord, telefoon wordt niet opgenomen.

Om u beter te kunnen helpen is het handig om te weten wat u besteld hebt en wat uw vraag is. Overigens zijn wij telefonisch prima te bereiken, alleen als we in gesprek zijn hoort u een in gesprek toon.

Wat te verwachten? Ik heb eerst contact gezocht mbt voorraad , op zondag en binnen een uur een antwoord. Meteen besteld en betaald. Maandags is men blijkbaar gesloten, TV werd dinsdag verzonden en was de volgende dag binnen.
Bij Hofma was de TV ook nog eens honderd euro goedkoper. Alleen maar lof tot dusver. (Ik heb geen beroep hoeven doen op de aftersales)

Ivm normale winkeltijden duurt verzenden wellicht een dag langer dan wat de 24/7 webshops kunnen. Ik ben tevreden.

Meer duidelijkheid over de bezorging zou fijn zijn. En de bereikbaarheid zou zeker beter mogen.
Daarom een voldoende

Ik zocht naar een goede speaker voor in huis en kwam via internet terecht bij Hofma beeld en geluid. In de verkeerde volgorde gehandeld. Eerst besteld en toen de reviews gelezen...ik schrok me een ongeluk bij al die negatieve reacties! En zag al gebeuren dat ik voorlopig geen speaker in huis had. Er stond levertijd 1 dag. Volgende dag gebeld omdat er nog geen track & trachten zien was en zoals er velen hier op het net hebben ervaren;
De hele tijd in gesprek! Na een mail gestuurd te hebben met de vraag of ze een idee hadden hoe lang de levertijd zou zijn kreeg ik vlak daarna een track & trace. Vandaag is hij netjes bezorgd!! Mensen, het is niet allemaal kommer en kwel bij de firma Hofma zo blijkt.
Veel mensen menen tegenwoordig toch dat elk beetje negatieve shit op internet moet. Ik houd het liever op het positieve!

Niet telefonisch bereikbaar. Daar zouden ze zeker wat aan moeten doen

Op 2 september LG tv bij hun besteld. Op de website stond en staat aangegeven dat het op voorraad is.
Op 3 september contact gehad dat ik het product wel kom ophalen (was in de buurt) en dus niet bezorgd hoeft te worden. Dan blijkt dat de tv niet op voorraad is. Hun antwoord was letterlijk:”een klant heeft nèt de laatste tv van dit type gekocht”. Op mijn vraag hoe lang het dan zal duren werd me gezegd dat het zeker geen weken zou duren. Ze volgende week dinsdag 7 september weer nieuwe voorraad kregen. Ik zou dan op woensdag of donderdag de tv ontvangen.
Inmiddels is het vrijdag 10 september. Vanmorgen telefonisch contact gehad. Ik zou vandaag een track en trace ontvangen. Morgen, zaterdag werd hij bezorgd.
Geen e-mail ontvangen. Niks, nada. Dus bellen. Maar na 45 minuten onafgebroken bellen, totaal geen contact te krijgen.
Dan maar contactformulier.

Een dikke ZERO dit bedrijf. Bestel er niet. Ga niet af op wat op de website aangegeven wordt aan voorraad.
De wijze waarop je behandeld wordt, is niet correct, en het is schandalig dat je niet tot nauwelijks contact met ze kunt krijgen.
Ik moet nu maar zien hoe en wat en ga proberen mij; geld terug te krijgen.

Scorekaart voor Hofma.nl