Hofma.nl

Gebruikers over webshop Hofma.nl

Donderdag 13-10-2016 heb ik de televisie uit de aanbieding bij Hofma Beeld en Geluid besteld (Samsung UE55JU6445).
Dinsdag 18-10-2016 kreeg ik bericht dat de genoemde televisie niet meer beschikbaar was , er werd een alternatief geboden voor dezelfde prijs, de Samsung 55KU6020 . Daarop heb ik dezelfde dag gereageerd met de reactie dat het alternatief voor mij niet interessant is, maar de ook als aanbieding aangeboden Samsung UE55JU6400 wel.
De volgende dag (woensdag 19-10-2016) heb ik ook gebeld om na te vragen of mijn mail was ontvangen. Die werd op dat moment opgezocht en er is afgesproken dat de beschikbaarheid van de door mij gevraagde TV bij de groothandel gecontroleerd zou worden. Ik zou dezelfde middag of uiterlijk donderdagochtend (20-10-2016) hierover terugkoppeling krijgen. Donderdag niks meer gehoord en 's avonds e=mail gestuurd met verzoek om reactie.
Vrijdag hier achteraan gebeld en andere medewerker gesproken. Deze zou het met zijn collega's bespreken en sowieso een reactie sturen dezelfde dag. Is niet gebeurd.
Zaterdag 22 oktober weer gebeld. Er wordt mij uitgelegd dat ze restpartijen aan het verzamelen zijn en daarop de aanbieding hebben gemaakt. Dat is nog niet gelukt, maar met wat geduld lukt dat volgende week wel. Ik spreek af te wachten, ben toch op zakenreis, en de week daarop te annuleren als het niet gelukt is.
Tijdens mijn verblijf in het buitenland krijg ik volgende mail op 25 oktober:

Allereerst mijn excuses voor de late reactie. Helaas is ook de 55JU6400 niet meer gemakkelijk leverbaar.
We kunnen zoals gezegd u voor dezelfde prijs een Samsung 55KU6020 leveren. Mocht u deze toch niet willen dan ben ik helaas genoodzaakt de order te annuleren.

Ik antwoord en vraag om mijn geld terug te storten.

Dezelfde dag krijg ik mail dat de Samsung UE55JU6445 verzonden is naar mij. Dat zie ik pas laat doordat ik aan het werk ben. Ik denk naïef dat ze een restpartij hebben binnengekregen. Ik sein mijn vrouw 's avonds in en die ontvangt de volgende dag een doos met, ja je gelooft het niet, een Samsung 55KU6020. Mijn vrouw neemt die helaas aan, niet wetende welke TV ze aanneemt.

Zaterdag 29 oktober gebeld, het zou allemaal op een misverstand berusten. Ik wordt begin volgende week gebeld om een afspraak te maken en de TV op te halen. Daar zou ik deze zaterdag ook bevestiging van ontvangen.

Bevestiging niet ontvangen op zaterdag. Mail gestuurd op 1-11-2016 in de ochtend met de vraag om de afspraak te bevestigen. Daar komt inderdaad een bevestigende email op terug.

De televisie wordt op 2 november opgehaald. Het geld had dan al teruggestort moeten zijn, is dat echter nog niet.
Op 8-11 staat het geld weer op mijn rekening.

Het bestelde product was niet leverbaar, ongevraagd is een ander product geleverd. De inspanning om dit recht te zetten was jammer van mijn tijd.

Iedere afspraak m.b.t. communicatie werd niet nagekomen. Mijn geld is bijna een maand weggeweest, minder prettig zeker als het onzeker is wanneer je wat mag verwachten.

Helaas is niet alles zo verlopen als we dat gewoonlijk wel laten gebeuren. Bij het verwerken van uw bestelling zijn helaas fouten gemaakt waarvoor onze excuses.

Bestelling was makkelijk te plaatsen en te betalen door middel van iDeal.
Ik kreeg direct na plaatsen bestelling een mail met daarin de factuur.

Er staat op de site "levertijd 1 dag" maar dat is niet altijd haalbaar. En dat geven ze ook direct aan in een mail na plaatsen bestelling.
6 dagen na mijn bestelling kreeg ik een mail dat mijn tv was opgehaald door Electronic Logistics B.V.
Waarna ik ook direct gebeld werd door dat bedrijf met de melding dat ik die volgende dag in de ochtend een mailtje zou ontvangen met de levertijd dat mijn tv bezorgd zou worden.
Tv was keurig op tijd en in goede staat afgeleverd.

Bij alle televisies staat "Verwachte levertijd: 1 dag", wat natuurlijk flauwekul is. Na bestelling kreeg ik direct een alternatief aangeboden. Na een paar keer heen en weer gemaild te hebben en aangegeven te hebben dat ik mijn oorspronkelijke bestelling wil doorzetten heb ik drie dagen NIKS gehoord om vervolgens een mail te krijgen dat mijn geld binnen 2 weken overgemaakt wordt.

Voor de mensen die een t.v. willen bestellen: lees de andere reviews bij deze shop en trek je zelf je conclusie.

Als ze doorhebben dat je een niet-leverbaar artikel laten ze dagen niks meer horen.

Helaas is het voor ons niet mogelijk om bij elk artikel de exacte levertijd te vermelden. Om die reden hebben wij ook in de bevestigingsmail die automatisch verstuurd wordt het volgende vermeld: "We streven ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk af te handelen. Helaas is dit niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld door het formaat van de verpakking van het door u bestelde product. Om uw bestelling zo goed mogelijk af te kunnen ronden maken wij gebruik van gespecialiseerde elektronicatransporteurs. Het kan daardoor gebeuren dat uw bestelling niet binnen één dag geleverd wordt."

De door u bestelde tv was op het moment dat u deze bestelde nog af en toe leverbaar. Aangezien dit af en toe onzeker is hebben we u een zeer gunstig aanbod gedaan voor een nieuw, vergelijkbaar model.

Ze proberen je te lokken met goed geprijsde toestellen die ze niet kunnen leveren om je vervolgens een duurder toestel aan smeren. Als je daar niet mee akkoord gaat duurt het lang voor je je geld terug krijgt.

Het toestel dat ik besteld had kon niet geleverd worden.

Ik wilde een Samsung TV kopen. Op dat moment kostte de TV bij andere webshops meer dan 1700 euro. Bij deze webshop was hij echter ruim 200 euro goedkoper. Achteraf was dat natuurlijk te mooi om waar te zijn.

In eerste instantie had ik er een goed gevoel bij (de website zag er goed uit en ik kon eenvoudig een bestelling plaatsen). Op de website stond een levertijd van een dag. Nadat er 2 dagen om waren en ik de TV dus al ontvangen had moeten hebben kreeg ik een mailtje dat de TV niet leverbaar was. Dit hadden ze natuurlijk al veel sneller kunnen laten weten. Er werd mij een alternatief geboden via de mail maar ik moest wel even bijna 500 euro bij lappen! Er stonden allemaal mooie verkooptrucs in hoeveel ik wel niet bespaarde op de adviesprijs en hoe geweldig het toestel wel niet was.

Hoe teleurgesteld ik ook was was ik toch nieuwsgierig genoeg om eens gaan kijken wat voor toestel dat dan was. De TV bleek minder functionaliteiten te hebben (geen 3D) en niet aan mijn wensen te voldoen. Ik verwacht dat als ze minimaal een vergelijkbaar toestel of beter aanbieden. Helemaal als ik nog eens bijna 500 euro extra bij moet lappen.

Ik begon een beetje argwaan te krijgen en besloot de reviews maar eens te gaan lezen over deze webshop. Ik las dat een aantal tweakers exact voor dezelfde situatie zijn komen te staan. Na het lezen van de reviews werd ik bang dat ik mijn geld niet meer terug zou zien. Ik besloot zo snel mogelijk de bestelling te annuleren.

Pas een dag later kreeg ik een reactie dat ik het geld teruggestort zou krijgen. Ze beriepen zich wel op een of andere wettelijke termijn van 14 dagen. Ik vond dit een uiterst merkwaardige manier van handelen en besloot dit maar eens op te zoeken op het internet. Nu blijkt dat die wettelijke termijn waarop zij zich beroepen alleen geldt voor geretourneerde bestellingen. Als er sprake is van een annulering of er geen levering plaatsvindt zijn ze verplicht het bedrag zo snel mogelijk terug over te maken. Het feit dat ze zich wilden beroepen op een termijn van 14 dagen maakte mij alleen maar meer achterdochtig. Waarom zou je klanten 14 dagen willen laten wachten op hun geld?!

Ik besloot te bellen en te eisen dat ik mijn geld direct terug wilde hebben. Een aantal dagen, mailtjes en een heleboel telefoontjes later kreeg ik dan eindelijk het bericht dat het geld was overgemaakt. Niet veel later stond het bedrag gelukkig op mijn rekening.

Ik heb een hoop slapeloze nachten gehad (het ging om een behoorlijk groot bedrag) en zal nooit meer bij deze webshop bestellen.
-------------
Je zou zeggen dat je als winkel/webshop je manier van handelen aanpast als meerdere klanten met dezelfde klachten komen.
De verdedigende houding die Hofma in onderstaand bericht aanneemt geeft mij het gevoel dat dat op de korte termijn niet gaat gebeuren.

Bedankt voor uw review. De wijze waarop u deze sterk overdreven situatie echter schetst is wel erg kort door de bocht.

Hetgeen wij u aangeboden hebben was met een bijbetaling van €450,- (geen €500,-) daarnaast gaf Samsung op dat moment een cashback van €200,-. Die zou u dus achteraf terug gekregen hebben. Uiteindelijk had het nieuwere model u dan €250,- gekost.

Het verbaast mij daarnaast dat u aangeeft meerdere malen gemaild en gebeld te hebben met ons, ik kan in mijn mailwisselingen hierover niets terugvinden. Naar ons idee probeert u ons bewust in een kwaad daglicht te zetten.

Daarnaast is het nog nooit voor gekomen dat wij een klant hun aankoopbedrag niet geretourneerd hebben. De wettelijke termijn van 14 dagen die wij hanteren geldt hoe dan ook, aangezien het de termijn is die geldt na het ontbinden van een aankoop.

Wij hadden het prettig gevonden als u deze frustraties ook met ons persoonlijk had besproken.

Duidelijke site met voldoende informatie over het product. Opbouw van de site is ook goed.

Gebracht met eigen vervoer vanuit Drachten op zaterdag. Om zeker te weten dat het product goed werd afgeleverd. Zeer nette service.

Zeer goed. Ivm met een lastig te leveren model direct met mij contact opgenomen met een heldere uitleg. De aangeboden alternatieven waren zeer goed en redelijk. Binnen kort ga ik kijken voor een nieuwe versterker en bekijk zeker het aanbod bij Hofma. Prima service en goed geholpen!

omdat ze dingen verkopen die ze niet op vooraad hebben duurt het best wel lang soms voordat je je pakketje krijgt

deverzending duurt gewoon te lang want niet alles is in oorde daar

ze hebben na de tweede poging opgenomen met de klante servie

Beste Kjeld,

Op dit moment is nergens in Nederland de LG 55uh615v goed leverbaar. Helaas zijn wij afhankelijk van leveranciers en proberen we iedereen hierover zo goed mogelijk te informeren. LG Nederland kan ze zoals meegedeeld niet sneller leveren. Zodra wij de ons toegezegde exemplaren daadwerkelijk hebben ontvangen sturen we jouw exemplaar meteen toe.

Ik zag via google Hofma.nl staan bij het zoeken naar de LG 65EF950V.
Hofma had 28% korting dus meteen bestelt op zondag.
Ik had na een dag of vier contact opgenomen, wanneer de tv geleverd kon worden, en ik kreeg hier ook meteen mail over, dat dit aan de leverancier ligt, en ik een mail zou krijgen, als hij geleverd zou worden.

Zes dagen later op zaterdag gebeld, door de leverancier of de tv op maandag as geleverd kon worden tussen 10:00 en 12:00.
Dit was voor mij uitstekend nieuws.
Ik heb daarna ook nog een mail gehad, dat de tv op dat tijds stip ook geleverd zou worden. Op maandag 10:30 is de LG 65EF950V ook netjes geleverd, voor een zeer scherpe prijs.

Mail,s werden beantwoord, en de mails over verzending en telefonische bericht van de leverancier waren uitstekend.

Bestellen ging makkelijk, via iDeal betaald. Duidelijke site met scherpe prijzen voor zover ik kon beoordelen.

Product was snel in huis.

Klantenservice vond ik onvoldoende, niet 'slecht' maar onvoldoende staat er niet bij.
Had een tv gekocht die te groot bleek te zijn. Hier kwam ik achter toen ik hem al besteld had. Heb contact opgenomen en gezegd dat ik hem gelijk terug zou sturen als hij binnen zou zijn. Zo gezegd zo gedaan.
Tv was binnen een paar dagen weer terug bij Hofma op 19-7. Op 22-7 contact opgenomen met de vraag wanneer ik mijn geld terug kon verwachten. Hier werd gezegd 2 weken is de wettelijke termijn. Ik vond dit vrij lang, maargoed als dit dit wettelijke termijn is dan is het zo.
2 weken na 19-7, is 2-8. Gisteren op 8-8 nog steeds niks binnen. Heb weer contact op moeten nemen en er is vandaag pas overgemaakt.
Ik krijg de indruk dat als geen contact had gezocht, er nog steeds geen geld was overgemaakt.
Het was toch 700 euro, vind ik veel geld om 3 weken op te wachten terwijl het binnen 1 minuut kan worden overgemaakt.

Sluit wel aan bij een aantal vorige recensies met als strekking van het verhaal dat als je gewoon iets koopt dat het prima gaat, maar zodra er iets moet worden geretourneerd of er is iets kapot, dan gaat het wat moeizaam. Jammer, want de prijzen zijn scherp.

Hofma Beeld en Geluid heeft me uiterst goed geholpen. Een zeer adequate en uiterst vriendelijke service. De tv was besteld en de volgende dag had ik hem al in huis. Kort samengevat is H-B&G een zeer klantvriendelijke en prettige organisatie om zaken mee te doen.

Op zondag 3 juli de LG 55UH850V besteld met de keuze betalen bij afhalen. Op maandag was de prijs van de tv weer aangepast naar boven. Gezien een paar slechte beoordelingen kreeg ik een wat naar gevoel, maar dat was nergens voor nodig.

Dinsdag kon ik de tv afhalen voor de bestelde prijs. Wat wel jammer is dat ik niet een mailtje ontving dat ik de tv kon ophalen. Ik heb hetzelf online gecontroleerd met mijn account bij Hofma.

Na telefonisch en via de mail contact te hebben gehad, heb ik een receiver gekocht voor een zeer scherpe prijs.

Levertijd zou één dag zijn, en dat is ook gebeurd. Sneller kan dus niet :).

Ze zijn goed bereikbaar en de snelheid waarmee ik werd geholpen, verbaasde mij op een zeer positieve manier. Ik kan me dan ook niet vinden in de enkele negatieve reacties hieronder.

Twee jaar geleden bij Hofma een Denon AVR-X4000 gekocht voor een nette prijs (750 ipv 1000). helaas ging het apparaat, precies een maand na het aflopen van de garantie periode, (softwarematig) kapot. Contact met Hofma opgenomen en apparaat kon toch kosteloos gerepareerd worden. Na twee weken wachten kwam het bericht dat het apparaat onherstelbaar stuk was en ik een nieuwe AVR-X3200 kon ophalen of met bijbetaling van 300eu een AVR-X4200 of mijn aankoop bedrag terug (De AVR-X4000 is niet meer leverbaar). Hier was ik niet tevreden mee aangezien ik er na een kleine zoektocht achter was gekomen dat de AVR-X3200 een behoorlijke downgrade geweest zou zijn. Wederom contact opgenomen met Hofma en uitgelegd dat ik niet akkoord ging met het aanbod. Hofma kon zich vinden in mijn klacht en heeft zich er hard voor gemaakt dat er een netter aanbod op tafel zou komen. En die kwam gelukkig ook. Ik hoefde nu nog maar 100eu bij te betalen voor een AVR-X4200.

Daar ben ik mee akkoord gegaan en ben zeer tevreden over de gang van zaken.

Hofma had de beste prijs (525 euro voor een Panasonic TX-40CS630E) en het gezochte toestel was op voorraad volgens de informatie op de website. Betaald, orderbevestiging ontvangen maar vervolgens gebeurde er niets.

Vijf telefoontjes, veel smoezen en een week verder, bleek het toestel toch niet leverbaar. Het verjaardagskado voor Oma dreigde haar verjaardag te missen.
Intussen zie ik dat ik voorgelogen ben door Hofma. Een toestel met identiek model en serienummer is wel degelijk te koop bij hen, maar nu voor 174 euro meer. Ze wilden gewoon niet leveren voor de geadverteerde prijs, is mijn conclusie.

Niet een keer heeft Hofma zelf het initiatief genomen mij te bellen om een oplossing te zoeken of een nieuwe tegenslag op te biechten.
Een zeer teleurstellende ervaring.

---------------------
Hofma's repliek hieronder verandert mijn conclusie niet echt: hij biedt een toestel aan als direct leverbaar, wetende dat dat onjuiste informatie is. Hij doet alsof dat een volstrekt normale gang van zaken is.
Ik hoop het niet .... De toegevoegde waarde van een dozenschuiver ("het enige wat wij doen, meneer, is de adresplakker met uw adres over ons adres bevestigen") is een betrouwbare combinatie van prijs en de levertermijn. Ik kocht bij hem omdat hij meteen kon leveren. Dat is geen bijzaak. Een cultuur waarin bewust onjuistheden op een van die twee zaken verkocht worden, lijkt mij niets om trots op te zijn ...

We hebben even gewacht met reageren omdat we even van onze verbazing moesten bekomen. Van deze tv waren nog twee stuks op voorraad bij de groothandel toen de bestelling bij ons binnenkwam. Deze hebben we beide besteld, want we zaten zelf op dat moment zonder. Normaal gesproken komen ze dan de volgende dag bij ons binnen, echter was dat dit keer niet het geval.
Ondertussen werden wij gebeld waar de bestelling bleef. Uitgelegd dat wij er op ons beurt ook op zaten te wachten. Volgende dag werd er weer gebeld, nog voordat we zelf iets wijzer waren geworden. En zo ging het nog een paar keer.
Na drie dagen was er nog niets binnen en gaf de groothandel aan dat er een misverstand was en dat ze ze helaas helemaal niet meer konden leveren. Het betreffende model bleek volledig uitverkocht en zou helaas ook niet meer op voorraad komen. Dat hebben we vervolgens doorgegeven en de bestelling gecrediteerd; het bedrag laten terugstorten.
Meteen daarna hebben we de prijs in onze webwinkel weer op het normale peil gezet, zodat het voor anderen niet meer interessant is deze tv bij ons te bestellen. De geschiedenis leert ons namelijk dat er soms toch nog kleine partijen van een uitverkocht type 'opduiken' en in dat geval hoeven we slechts de prijs aan te passen en niet het hele artikel weer opnieuw in de webshop te zetten. Enige nadeel is dat de 'verwachte levertijd: 1 dag' dan wel blijft staan.

Over dit alles is door ons nooit geheimzinnig gedaan, er zijn ook geen smoezen verzonnen, zo is het gewoon gegaan.

Goede en scherpe prijs, snelle levering (1 dag) en zelfs een upgrade model mogen ontvangen.

Ik had een Sony Bravia KD-49X8305 besteld, dit is een 4K tv.
Aangezien ik nogal huiverig ben over genoemde levertijden heb ik contact opgenomen met het bedrijf met de vraag wanneer het toestel verzonden zou worden. De medewerker vertelde me dat waarschijnlijk het toestel dezelfde dag nog verzonden zou worden en als dat niet zou lukken ik daar bericht van zou krijgen.
's Avonds kreeg ik bericht dat de tv mijn kant op kwam. De volgende dag was hij er, de doos onbeschadigd en het toestel onbeschadigd.

Nadat ik de tv had geïnstalleerd besloot ik de bijgeleverde factuur eens te bekijken. Daarop stond dat ik een upgrade model had gekregen, de Sony Bravia KD-49X8309. Deze heeft beter geluid en meer herz (1000hz).

Goede zaak dus!

Mooi toestel voor een goede prijs.

Zie verzending, goede service.

LG55UF850V besteld. Paar dagen later geleverd (woensdag). Na uitpakken en plaatsen van de voet tv overeind om te bewonderen. Blijkt dat het het paneel flinke barsten heeft aan de rechterzijde. Volgende dag mail gestuurd, uurtje later werd ik gebeld; 'zaterdag kan ik de tv komen omruilen'. Dat is gebeurd. Tweede tv is helemaal in orde. Voor mij uitstekende service

Prima service, vriendelijk personeel. Geen top website, maar verder telefonisch goed bereikbaar. Laag geprijsd in ieder geval.

Werd prima te woord gestaan.

Op 5 januari 2016 een Samsung ue55js9000 besteld voor een mooie prijs, Met de tablet actie erbij was dit echt een super deal!

2 dagen later kreeg ik een mail dat deze bezorgd ging worden en ik een email zou krijg van het vervoersbedrijf, Deze mail bleef echt op zich wachten! De volgende dag gebeld naar de beste man van hofma, Deze kon mij vertellen dat het vervoersbedrijf dat tv over het hoofd had gezien. De volgende dag is de tv met spoed geleverd.

De tv uitgepakt en genieten maar wat een beeld! Na 1,5 dag genieten was het geluid ineens weg! Kabel los getrokken en er weer ingeplugt, Kreeg weer geluid maar niet het geluid wat je wilt hebben! Een harde brom en stoor geluid.

Van dit voorval een filmpje gemaakt en via de mail verzonden naar hofma, Waarop ik de volgende dag netjes een email kreeg dat het vervoersbedrijf de volgende dag een nieuwe zouden brengen! En idd stonden de beste mannen ook de volgende dag voor de deur met een nieuwe tv.

Mensen laat je niet gek maken door een paar negatieve recensies.! De service is gewoon goed en er word snel op je vraag beantwoorden.

Dat ze soms een tv net niet op voorraad hebben als iemand hem besteld Ja kan gebeuren hé, het is ook niet alleen een webshop maar een echte winkel.

Snel en duidelijk. Simpeler kan ik het niet verwoorden.

Snel en eenvoudig! Geen rare praat maar gewoon een normale man die weet waar die het over heeft.

Ik heb hier de Panasonic TX-55CX750E besteld.
Makkelijk bestelproces, overzichtelijke site en vriendelijk en behulpzaam aan de telefoon. Informatie voorziening over levertijden kan wel worden verbeterd.

Geleverd door Electronic Logistics; zoals aangegeven in mail van Hofma ontving ik op de dag van levering 's ochtends een mail met leveringsinformatie met een tijdindicatie hoe laat de TV zou worden geleverd.

Aanmaken account en bestellen is prima echter er werd bij mij niet gereageerd op mails.

Op de website stond dat de TV binnen 1 dag leverbaar zou zijn. Ik moest echter zelf contact opnemen nadat bleek dat de TV niet zo snel leverbaar was. Het duurde nog ruim een week voordat de TV werd geleverd. Voor mij geen probleem maar mijn advies is om de klant pro-actief te benaderen als de bestelling niet cf verwachting op de website leverbaar is. Pas dat vervolgens ook aan op de website.

Als ik vervolgens belde kreeg ik heel snel de juiste informatie. Mijn advies zou zijn om ook per mail te kunnen communiceren over de status van de bestelling.

Home Cinema aangeschaft via de online webshop. Goede prijs en snelle levering. Zeer tevreden :-)

Prima ervaring met de webshop. Heb gebruik gemaakt van een aanbieding, de Philips 32PFK6500 voor €399. Met €30 de goedkoopste op Tweakers. Een paar dagen later was de prijs weer met €80 gestegen.

De verwachte levertijd was 1 dag, maar had de tv na 3 dagen binnen. Toch vier sterren, want de bestelling had ik net voor de kerstdagen geplaatst en veel webshops hadden vertraging rond die tijd.

Scorekaart voor Hofma.nl