bol Plaza

Gebruikers over webshop bol Plaza

Bij bol partner m2m een simkaart besteld. Deze bleek itt de beschrijving geen sms te ondersteunen. Retour gestuurd, volledig volgens de instructies van bol. Na weken gedoe blijft m2m beweren dat ze de retour niet hebben ontvangen. Hierdoor wil bol ook niets meer doen.

M2M reageert heel langzaam, pas na weken. Bol steekt geen vinger uit. Dus een waardeloze ervaring met Bol en M2M.

product kwam snel aan. Geen klachten over het bestelproces. hoefde geen account aan te maken, wat geweldig is. tracking werkte goed

product kwam snel aan en had geen problemen met de levering

Verschillende leveranciers van hetzelfde product kunnen de productomschrijving van het product aanpassen. Het zou dus zomaar kunnen dat een omschrijving niet klopt omdat iemand deze (al dan niet expres) in zijn voordeel aanpast. Zo heb ik een PC gekocht die een aantal functies niet bleek te hebben die deze volgens de productomschrijving wel zou moeten hebben. De leverancier gaf vervolgens Bol (of de andere leveranciers) de schuld hiervan.

⚠️ Waarschuwing: Slechte klantenservice en oneerlijke retourpraktijken bij TP Shopper ⚠️

☆☆☆☆☆ (0/5 sterren) - Teleurstellende online shopping ervaring

Ik was op zoek naar een nieuwe TV voor mijn woonkamer. Helaas werd mijn aankoop bij TP Shopper via Bol een ware nachtmerrie.

Productervaring:

Gekocht: Hisense 65U8KQ 65"
Leveringstijd: Snel, binnen 2 werkdagen
Beeldkwaliteit: Ver onder de maat vergeleken met productspecificaties en klantreviews
Prijs-kwaliteitverhouding: Goed

Klantenservice en retourbeleid:

Retourverzoek: Binnen de 30-dagen zichttermijn ingediend
Reactie verkoper: Onprofessioneel en klantonvriendelijk
Retourvoorwaarden: Misleidend en niet nageleefd
Waardevermindering: Onredelijk hoge percentages (75%, later 25%) voor normaal testgebruik

Binnen 30 dagen zichttermijn retour ingediend. Onprofessionele en klantonvriendelijke reactie van verkoper. Onredelijk hoge waardevermindering van 75% in rekening gebracht voor normaal testgebruik

Grootste pijnpunten:

- Weigering van retour op basis van ongegronde aannames
- Schending van retourbeleid Bol en consumentenrechten
- Gebrek aan oplossingsgerichtheid (geen reparatie of vervanging aangeboden)
- Slechte communicatie en lange wachttijden tussen mails

Tips voor potentiële kopers:

- Zorg dat je sterk in je schoenen staat als je een product wenst te retouren bij deze partij
- Overweeg aankoop bij meer gerenommeerde elektronicawinkels

Conclusie:
Mijn ervaring met TP Shopper was ronduit teleurstellend. De combinatie van een ondermaats product en abominabele klantenservice maakt dat ik deze verkoper absoluut niet kan aanbevelen. Als consument voel ik me misleid en oneerlijk behandeld. Hopelijk helpt deze review andere shoppers om een geïnformeerde beslissing te nemen en soortgelijke frustraties te voorkomen.

Binnen 2 werkdagen een bezorgafspraak gemaakt. De TV werd achter voor de deur achtergelaten (terwijl ik thuis aan de keukentafel zat). Mocht je in een minder veilige buurt wonen, oppassen!

Zie bovenstaande verhaal. Contact met klantenservice resulteerde iedere keer in afwimpelen. Ik moest zelf steeds met mogelijke oplossingen komen en teksten uit de retourvoorwaarden citeren.

Bestel regelmatig via Bol place, zij werken met veel partners waardoor je gevarieerde aanbod hebt. Garantie, verzendwijze en klantenservice is top.

In het algemeen gratis bezorgen en gratis retour. Niets op aan te merken !

Om een voorbeeld te geven. Onlangs een Samsung Galaxy Tab A9 Plus aangeschaft bij Bol. en een paar dagen later zag ik ineens dat hij €21,- euro goedkoper was. Contact gehad met de klantenservice en zij hebben mij een tegoedbon van de prijsverschil gegeven.

De winkels in bol plaza worden helemaal niet gecontroleerd. Ze verkopen tweedehands spullen.

Onlangs zag ik een aanbieding voor "WD My Book 12TB". Hoewel sommige mensen zeiden dat de winkel hen tweedehands HDD's had gestuurd, heb ik hem toch besteld, maar kreeg ik een doos met meerdere retourlabels erop en een al geopende HDD die los in de doos zat.

Bovendien zou het pakket een week na uw bestelling worden verzonden, maar werd het bijna 2 weken later ontvangen zonder enige vorm van tracking.

Hoewel Bol.com nog steeds betrouwbaar is, raad ik ten zeerste af om bij Bol Plaza te bestellen.

I received the package one week later that promised(which was already 1 week after ordering)

Hoewel dit probleem aan Bol Plaza is gemeld, heeft niemand het initiatief genomen om het probleem op te sporen.

Bol Plaza is echt top! Ik heb laatst een product besteld en het hele proces ging super soepel. Je hebt zoveel keuze en de levering was echt snel, had het de volgende dag al in huis. Ook fijn dat je makkelijk contact kan opnemen als er iets is, maar eigenlijk ging alles gewoon zonder gedoe. Zeker een aanrader als je snel iets nodig hebt en geen zin hebt om uren te zoeken!

Ik geef de verzending 5 sterren omdat het echt super snel ging! Ik had mijn bestelling binnen 24 uur in huis, en dat zonder extra kosten. De tracking werkte perfect, ik kon precies zien waar mijn pakketje was. Het was ook netjes verpakt, geen schade of iets dergelijks. Je krijgt meteen een bevestiging na je aankoop, en ze houden je goed op de hoogte van de status. Voor mij was het echt een zorgeloze ervaring, dus de volle 5 sterren zijn meer dan verdiend!

Ik geef de klantenservice 5 sterren omdat ze super snel en vriendelijk reageren. Ik had een vraag over mijn factuur en het aanvragen daarvan was echt een eitje. Binnen no time had ik een reactie terug en ze regelden alles direct voor me. Het voelde alsof ze echt de tijd namen om me te helpen, in plaats van zo’n standaard antwoord. Alles was goed uitgelegd en ik kreeg precies wat ik nodig had. Echt top service, daarom verdienen ze de volle 5 sterren!

Ik kwam op Bol.com een microfoon tegen die erg populair is bij podcasts.
Te noemen de SM7B. Een apparaat wat over de €350,- kost.

Echter kwam ik deze tegen bij Bol.com voor €129,99. Dat kan natuurlijk niet voor die prijs. Is dan ook van het, voor mij onbekende, merk TAVOSOP en niet van Shure (welke de echte is). De doos is precies hetzelfde op de hoofdfoto van het product, minus het merk Shure. Scroll je door naar beneden, dan kom je een video tegen met, jawel, het merk Shure op de doos. Welke dus niet verkocht word, maar een namaak artikel.

Op de site van Bol.com is te vinden:
"Het verkopen van namaak artikelen is bij wet verboden. Bij het verkopen van namaak maak je namelijk inbreuk op het intellectueel eigendom van een andere partij. Alle artikelen die op bol.com worden aangeboden moeten dus originele en authentieke artikelen zijn."

Dus ik mijn brave burger pak aan en ik via de chatbot de klantenservice bereiken met de vraag of Bol.com het goedkeurt dat er op hun platform namaak artikelen verkocht worden. De service medewerker begon zich in alle bochten te wringen om maar geen antwoord te moeten geven en heeft zelfs de chat beëindigd.

Nadat de service medewerker de chat beëindigd heeft zonder toepasselijke service te verlenen, heb ik een klacht ingediend bij de klantenservice via de mail.

Het antwoord hierop was:
"Beste (anonymized),

Bedankt voor je melding! Helaas was de melding niet compleet. Hierdoor kunnen we niet onderzoeken of dit artikel ook echt wettelijk verboden is of niet aan onze Gebruikersvoorwaarden Zakelijk Verkopen via bol voldoet.
Dit miste in de melding:

• • Het EAN-nummer of documentatie waaruit blijkt dat de verkoper de het artikel kopieert.

Als je wilt, kun je hier een nieuwe melding maken, zodat we er opnieuw naar kunnen kijken.
We willen je graag bedanken voor je hulp om onze website schoon te houden. Heb je nog vragen, laat het ons weten in reactie op deze e-mail.

Met vriendelijke groet,"

Klaarblijkelijk niet de tekst goed gelezen. Dat station is al gepasseerd, ik had daadwerkelijk een klacht over het door Bol.com ingehuurde/aangenomen personeel, welke deze klacht direct had kunnen oplossen door het product te blokkeren voor verkoop.

Bol.com plaza is een vreselijk wespen nest, boeven bende waar ik mijn geld dus nooit heen zal brengen/sturen. Want de klantenservice van Bol.com hoef je niet op te rekenen, die doet niets. De dropshipper waar je dan terecht moet voor service, kan jouw gewoon negeren als klant, want wederom Bol.com doet daar niets aan.

Dat dit soort illegale praktijken gewoon kunnen in Nederland.

Garantie-afhandeling van product gekocht via Bol.com is buitengewoon onprettig (om maar niet te zeggen: compleet afwezig).

Product (USB-C oplader van €40) ging kapot binnen een jaar; gekocht via Bol.com partner eexi.com (staat nog steeds op Bol dat ze een 9,1 hebben op basis van 36 reviews).

Via Bol.com website geprobeerd gebruik te maken van de garantie; Bol.com vertelde via chat en email dat de verkooppartner eexi niet meer actief is op Bol en dat ik mijn garantie met de producent van het product moest regelen. Wat er aan toegevoegd werd: volgens Bol had ik wettelijk gezien geen koopovereenkomst met Bol, dus ze gingen verder niets voor me doen.

Aangezien ik het product via de Bol.com webwinkel heb gekocht, via Bol.com betaald heb, een factuur van Bol.com heb en omdat Bol.com zegt zelf het partnerbedrijf van hun platform te hebben verwijderd, vind ik het onprofessioneel om niet meer te doen om dit op te lossen. Ik koop geen producten meer via Bol na deze zeer teleurstellende ervaring.

Ik werd niet geholpen met een defect product binnen de garantie periode. Op basis van bovenstaande ervaring is mijn conclusie: Bol.com wil wel geld verdienen aan hun platform, maar geen verantwoordelijkheid nemen als er via hun platform iets verkocht is wat kapot gaat, of een leverancier niet meer bereikbaar is. Achteraf had ik net zo goed via Marktplaats dit product kunnen kopen; daar is de garantie afhandeling hetzelfde (maar weet je dit ook van tevoren al n is de prijs er ook naar). Slechte ervaring!

Product kwam binnen, maar had een chinese verpakking en geen CE logo (vereist in EU). Zag ook wat andere verschillen tussen dit product en een versie van het product dat ik twee jaar terug heb gekocht. Teruggestuurd en uiteindelijk geld teruggekregen, maar ik zie geen optie om deze verkoper aan te geven bij bol.

Bestelling kwam de volgende dag binnen, zoals aangegeven op de webpagina. Had een track & trace code.

Uiteindelijk gekregen wat ik wilde, maar moest eerst door een chatbot heen, en moest daarna in mailtjes met de koper dingen meerdere keren herhalen.

Product via bol.com besteld, maar was na bestellen niet meer beschikbaar. Na enkele minuten kreeg ik de melding van de verkopende winkel dat het product niet op voorraad is en ook niet meer kan worden geleverd. Het gaat om een product van 6 maanden oud!

Bestelproces prima. De site worden minder en minder aantrekkelijk door het aanbod van derde partijen. Vrijwel onmogelijk om snel te vinden wat je zoekt.

Speciaal een cadeautje besteld hier vanwege de belofte dat het de volgende dag binnen zou komen. Had het nog naar een box laten versturen zodat ik het zeker zou hebben. 3x raden... 4 dagen later ontvangen.

De bot is drama. Ik word helemaal gek van die geautomatiseerde onzin en wil gewoon iemand spreken die mijn vraag kan oplossen. Medewerker blijft je afpoeieren. Vervolgens verschuilen ze zich achter de leverancier die zij hebben ingehuurd. Beloof dan geen 24h levering??

Site werkt goed, alles duidelijk aangegeven Vulling met door Tweakers verplichte tekst, terwijl over dit deel niets bijzonders te zeggen is

Belsimpel werkt met PostNL en als die bezorger geen zin heeft langs te komen en het pas 2 dagen later op een afhaalpunt ver weg ligt (er zijn dichter in de buurt afhaalpunten) dan reageert Belsimpel niet op je klachten.

3 dagen nadat ze bevestigen dat je 2 x betaald hebt krijg je bij navraag over het terugbetalen nog steeds een standaardverhaaltje dat ze met 5 dagen gaan terugbetalen. Niet standaardvragen, zoals het niet bezorgen wordt niet op gereageerd.

Via de pricewatch bij Bol plaza (verkoper i4Phone) beland betreft een ipad 9th gen 2021, bij aankomst bleek het om een een gestolen versie te gaan met een MDM van target distribution Gmbh uit Oostenrijk..

Bol heeft adequaat gehandeld en het bedrag retour gestort, de verkoper screening is blijkbar niet bestaand.

De verzending was naar behoren goed verpakt en vrij snel, niets o paan te merken.

Bol Klantenservice was vrij direct, het bedrag stond binnen 3 dagen wederom op mijn rekening.

Geheugen besteld voor mijn oude Lenovo Thinkcentre via een partner van Bol.com. En dat ging zoals het hoort.

Omdat ik een wat ouder type So-dimm nodig had kwam ik bij Bol.com uit. En hier via een partner het geheugen besteld. Keurig berichten ontvangen waar het pakket was en ook op tijd ontvangen. En het geheugen werkt perfect.

Google Nest Wifi Router + Point (Wit) besteld maar kreeg een tweedehands product door een partner (Dutch Label Store B.V.) geleverd. Direct teruggestuurd, want dit was niet aangegeven. Het geld stond weer snel op de rekening. Daarom slecht ipv waardeloos.

Vergane glorie. Dankzij partners is de kwaliteit van bol volledig ten grabbel gegooid. Volgende dag geleverd? 9 van de 10 de keer gewoon niet waar. Heb er in het verleden bijzonder veel besteld maar die tijd is voorbij.

Komt 9 van de 10 keer niet de volgende dag aan terwijl dat wel beloofd wordt.

Chatbot. Hopen dat het daarna goed komt. Geen idee wat de status van je melding is.

Van Tweakers kreeg ik een melding dat een origineel Apple product in de aanbieding was bij Bol. Het bleek bij een partner te zijn. Deze partner scoorde erg goed (8,9). Hierdoor overgegaan tot bestellen.
Bij het openmaken van het pakket bleek het om een namaak product te gaan.
Product teruggestuurd en via een andere partner hetzelfde product nogmaals besteld. Pakket opengemaakt: er zat een heel ander product in de doos welke ook al was geopend.
Jammer dat Bol dit soort praktijken doorlaat gaan, want ook naar melding bij Bol.com zelf waren ze niet echt onder de indruk.

De reactie van Bol was nadat ik een melding had gemaakt van de verkoop van nep producten: ach komt wel goed meneer. Niet meer niet minder.

Bij bol.com ben je geen klant. Daar ben je slachtoffer. Wil je wat laten repareren dan moet je niet denken dat je antwoord op vragen krijgt. Het enige wat je ontvangt zijn herinneringen van de drie opties die allemaal ongespecificeerd geld kosten.

Pakjes versturen kunnen ze. Maar een laptop, of elke vorm van IT spul, moet je niet bij bol.com kopen. Als er iets mee is dan laten ze je vallen als een baksteen. Garantie voorbij? Is niet ons probleem. Wees slim, en ga elders.

Laptop kopen? Ga niet naar bol.com. Als er iets mee is dan laten ze je vallen als een baksteen. Garantie voorbij? Is niet ons probleem. Wees slim, en ga elders.

Jouw mailtjes worden niet gelezen, het enige wat je mag doen is betalen....

bol.com changes the payment method to "pay later" in their GUI, which is tricky to detect. Then if you miss their email (in my case they go to a separate folder) you will start paying 3,50 euros per notification. I spotted this by chance today and discovered already 6 or 7 such outstanding fees. That was absolutely unnecessary if I would notice the change in payments right away. To me, it sounds like a very bad GUI/UX. Plus, this is already a long-lasting issue, and if they do not fix it makes me think about the reasons behind it.

On top of that, customer support is very rude and declines to talk about such issues - they say they do not understand what is the problem.

Scorekaart voor bol Plaza