Amazon.de

Gebruikers over webshop Amazon.de

iPhone 16 besteld, Amazon=seller, Amazon=koerier, Videopnames=ring-amazon.

Koerier komt langs, kijkt vanuit de bestelwagen naar mijn huis, scant het pakket, ik, krijg een "deliver" bericht, en rijdt weg zonder ooit te zijn uitgestapt.

Pittig detail: Ik heb alles op video, van op het moment dat hij onze straat inrijdt, het moment van scannen in de bestelwagen, tot hij de straat verlaat.

Clear cut case zou je denken, maar ho maar.

Amazon houdt me al 2 weken aan het lijntje en wil niet refunden of replacen, ondanks het duidelijke videobewijs, een politierapport, ...

Eindeloze chat en telefoongesprekken later met helpdeskmedewerkers zonder brein of echte empathie, die enkel procedures volgen.

iPhone 16 besteld, ruim 100 euro goedkoper als bij Apple zelf.

Hierna beginnen lezen op andere fora dat er bij Amazon regelmatig dure toestellen verdwijnen (iPad, Watches, Samsung S telefoons, iPhones...) en de schuld richting de klant wordt geschoven.

Tijdlijn:
- Toestel besteld 19 feb
- Verzonden op 20 feb
- Toestel niet bij verzender aangekomen
- Op de site te zien vanaf 27 februari kan je refund of vervanging aanvragen
- Refund aangevraagd
- Geweigerd en gevraagd te wachten tot 8 maart
- Opnieuw gepolst op 3 maart
- Wacht nu tot 24 maart (?)
- Gepolst op 8 maart
- Vul een incident report in waarbij je alles nog eens invult
- Verkeerde order wordt gemarkeerd voor een refund
- Opnieuw ingevuld.
- 9 maart bevestiging dat ik refund krijg
- 12 maart geld komt aan op rekening

Hier in het verleden vaker besteld zonder problemen, maar dit is voor mij de bevestiging voor hier nooit nog één euro te spenderen (incl. de andere Amazon webshops).

Toestel is langs hun kant te volgen en blijft volgens hun volledig te tracken tijdens de periode.

Tracking langs mijn kant bevestigt dat het toestel nooit bij de post is geraakt en heeft buiten het aanmaken van het label nooit verdere beweging gezien.

Weinig begrip, schuld wordt zelfs richting mij geschoven.

Bij de refund is dit te lezen:

''
I'm sorry to hear that you haven't received the refund yet and Thank you for being patience for the long time .

I have deep dig into your concern and investigate your issue and found that the details you have provided is correct .

As a one time exception to our valuable customer , I have initiate the refund of <bedrag> for Order id <order> - to same payment method used.

You'll receive another e-mail confirming the refund.

Once your refund has been completed by us, please allow your bank between 14 business days to process it.
"

Het komt er dus bijna op neer dat ik hun pakketje heb kwijt gespeeld in hun netwerk (?)

Stem met je portemonnee en koop hier niet.

Ik stuurde een e-mail over een terugbetaling van een bestelling. Ik kreeg als antwoord dat ik eerst mijn ID moet verifiëren voordat Amazon overgaat tot een terugbetaling. Ik zie dit als chantage, want alleen als ik hen gevoelige privégegevens geef, willen ze overgaan tot een terugbetaling.
Een terugbetaling wordt altijd gestort op de rekening waarmee het is betaald. Ik zie dus niet de meerwaarde van een ID-check. Ik geloof je ook niet dat Amazon mijn ID alleen zal gebruiken om mijn account te verifiëren, wat ze ook beweren.

Nu heb ik dat toch gedaan. Ik heb mijn rijbewijs geüpload, omdat daar de minst gevoelige gegevens op staan, maar om privacyredenen heb ik mijn pasfoto onherkenbaar gemaakt. Amazon weet niet hoe ik eruitzie (en dat wil ik zo houden) en daarom is een foto van mij niet relevant om mij te verifiëren. Helaas wilde de site die de ID controleert mijn aangepaste rijbewijs niet verifiëren.

Ik stuurde bovenstaande klacht naar de klantendienst van Amazon. Je raadt het nooit. Ik kreeg als antwoord dat ze mijn klacht pas zullen beantwoorden als ik mijn ID verifieer...

Ik werd helemaal niet geholpen door de klantendienst. Zie hierboven.

Product via Tweakers gevonden, dus het vinden van het product was geen probleem. Gratis verzending.

Het pakket was op tijd, maar niet verpakt in een omdoos. Het ging om een moederbord en de doos was niet dichtgeplakt. Ik heb dus geluk, dat alles er nog in zit.

Kan wettelijk retourrecht niet uitvoeren, wordt simpelweg geweigerd. 1 ster. Erg bijzondere ervaring dit hoor.

Edit: De klantenservice chat werd wel beantwoord en via die route ben ik uitstekend geholpen.

Verzending door DHL gaat vaak fout. Consistent avondlevering op een adres waar dit absoluut niet mogelijk is.

Wordt doorverwezen naar telefonische helpdesk. Sta 10 minuten in de wachtrij. Blijkt de helpdesk dicht te zijn. Is dit een grap?

Bestelling en betaling was gemakkelijk, heb het product uiteindelijk moeten refunden wat ook heel snel ging,prijs was niet de scherpste in de lijst,maar gezien ik een risico aankoop nam en wist dat amazon een goede service hiervoor heeft heb ik het product daar gekocht,

de verzending bij amazon met prime heb ik nooit problemen gehad,soms 1 dag vroeger zelfs als ik het laat leveren naar een postkantoor. verpakking is van redelijk goede kwaliteit, misschien voor somige dingen hoop ik op meer bescherming

ik moest een refund plaatsen voor het product en heb ze gecontacteerd nadat er iets misliep met het automatisch systeem,persoon sprak duits maar kon vloeiend in het engels met mij werken. heeft alles opgelost in 5 minuten

Goede verzending, maar een losse kijk op de europese regelgeving voor verkoop en garantie. Dit is niet wat ik had gehoopt.

Verzending was op tijd en snel. Er was verder niets op aan te merken. Gewoon zoals het hoort, duidelijk.

Na 2 jaar heb je nergens meer garantie op. Ook als de wettelijke garantie (Uneto VNI) langer is. Ook moet je voor garantie vaak zelf met de fabrikant contact opnemen wat tegen europees recht in gaat.

Prima shop voor LEGO sets, die op de Nederlandse Amazon site vaak veel duurder zijn. Let wel op het btw verschil: de prijzen op amazon.de zijn incl. 19% Duitse btw. Omdat de Nederlandse btw 21% bedraagt, komt er bij het afrekenen nog 1,68% op de prijs bij. Daarmee blijft amazon.de overigens nog steeds veel goedkoper dan het Nederlanse zusje.

Nog geen problemen gehad met de verzending. Uiteraard duurt de verzending wat langer vanuit Duitsland. En het is niet gratis. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de lagere productprijzen.

Ooit in het verleden iets gekocht wat helemaal mis gegaan was, na wat feedback van mede Tweakers de Switch OLED Zelda besteld, alles goed gegaan en zelf bij de prijsdaling automatisch het verschil terug gekregen.

Verzending ging via DHL, duidelijk mails ontvangen met dat het verstuurd was, en netjes de track and trace ontvangen.

Per mail de vraag gesteld over hoe een prijs correctie werkte, binnen 2 uur duidelijk antwoord.

Sterke punt is dat als het niet goed is en via Amazon geleverd wordt , je het zo weer terug kunt sturen.
Web-site vind ik niets (kost veel tijd). De productbeschrijving zijn 3x niets.
Prijs is vaak wel Oke. Groot assortiment is hoop zaken (lang niet alles).

Jammer dat je bij Amazon.de zelf niet meer kan opgeven dat het naar een afhaalpunt moet (kon voorheen wel).

Amazon.de heeft vaak producten die via Amazon.nl of ergens anders niet of tegen vele hogere prijzen te krijgen zijn. De afgelopen paar weken redelijk wat bestellingen geplaatst en alles was naar wens.

Alle bestellingen werden geleverd via DHL. Er is een periode geweest dat DHL een drama was, maar het gaat de laatste tijd gewoon goed. Snelle leveringen binnen het gecommuniceerde tijdslot. Alleen wat puntenaftrek omdat je het niet meer rechtstreeks naar een pakketpunt kunt laten leveren.

Voor de laatste bestellingen de klantenservice niet nodig gehad. In het verleden was de klantenservice echter uitstekend. Soms hoeft een product niet eens retour en als dat wel moet, staat het geld alweer op de rekening voordat het bij Amazon is aangekomen.

Soms leuke deals. Ik heb bijvoorbeeld onlangs een gebruikte headset van HyperX besteld. Hij koste de helft (van €250 voor €130). Ik ben tevreden.

Levering was tot mijn verbazing binnen een dacht. Verder keurig verpakt.

De klantenservice van Amazon is goed te bereiken, maar kan je niet altijd even goed informeren over orderstatus.

Ik heb weer een paar scherpe aanbiedingen kunnen kopen bij Amazon Duitsland.

Lastig zoeken op de website.
Verzenden duurt iets langer dan binnen Nederland.
Het uit de markt drukken van de concurrentie is imho oneerlijke handel.

Amazon heeft ook een hekel aan het milieu en eigen personeel.
Dat kan je zien aan de manier hoe ze omgaan met het milieu en personeel.

Uitstekende verpakking en snelle verzending. Meestal met 3 dagen in huis vanuit Duitsland.

Helaas is milieubewust gecombineerd verzenden nog steeds geen optie.

Ze hebben allles, hardware scherp geprijst veel warehouse deals.In duitse pakketshop(hermes) 2%btw minder. En erg goed is dat je zoals ik doe
zonder kosten een goed doel kunt steunen met 0.5% van het aankoop bedrag
dat kan helaas alleen nog in Duitsland e.a.

Snel ondanks dat het vanuit heel europa vandaan gehaald wordt. erg gapping om the zien met de updates duizenden kilometers soms. Met google maps checken erg leuk.

Mijn alle eerste ervatingen waren slecht duurde erg lang sturen ze een verlengstuk alvast op(gratis). Wat bijna net zoveel kost als de verzendkosten verpakking kapot en het eigenlijke artikel zolals al genoemd duurde erg lang maar sindsdien zeer tervreden.
Fiets meestal naar dutsland ook sinds ze ook hier zitten, meer warehouse deals en meestal iets goetkoper. Kan niet iedereen doen natuurlijk, Ik woon dicht bij de grens ga meeteen boodschappen doen is nog 40 km heen en terug.

Diverse keren besteld bij Amazon,de en zoals altijd netjes en snel in huis.
Ben echt dik tevreden over de kwaliteit van inpakken en bezorgen.
Van het moment van bestellen tot in huis, max 3 dagen

USB C magnetische adapter, 2 stuks 100 W PD snel opladen 480 Mbps gegevensoverdracht magnetische adapter, besteld en ik vind de kwaliteit prima, klein puntje de magneetjes zouden wat sterker mogen zijn

Ik ben een van de vele klanten waarbij het Amazon Prime account overgezet is van Amazon.DE naar Amazon.NL. zonder mijn toestemming.

Na vele mails en beloftes lijkt het dus toch niet goed te komen.

Ik kan het helaas geen service noemen.
Bij elk mailcontact lijkt het erop dat de mails inhoudelijk niet goed worden gelezen.
Er komen redelijk standaard mails als reactie, zo vriendelijk mogelijk maar inhoudelijk nietszeggend.

Er worden beloftes gedaan die niet nagekomen worden.
Er wordt beloofd dat het opgelost wordt, om vervolgens na de deadline weer achteraan te mailen en dan te horen krijgen dat het helemaal niet opgelost wordt. Elke medewerker geeft een ander antwoord. Niet eenduidig, niet oplossingsgericht.

Ik ben zonder toestemming overgezet van Prime DE naar NL.
Eerst beloven alles op te lossen, later kan het ineens niet meer maar ondertussen wel weken lang vertellen dat alles goed komt.

Slecht. Beloftes zeggen dus niets, ze handelen de mails af en dat is het.

Was altijd heel tevreden tot ik opeens over werd gezet naar amazon.nl. Jaren lang met veel plezier gemak en voordeel besteld bij amazon.de. Zonder pardon omgegooid en mijn gegevens aan amazon.nl gegeven.

Met DHL ging het prima de Prime jochies, dumpen het bij de beneden buren en proberen het nog geen eens bij mij af te leveren. Ook is er via de prime levering geen track en trace of een optie voor een afhaal locker.

De antwoorden komen standaard over alsof het gewoon copie paste is. Misschien zelfs een algoritme.

Sinds 2018 trouwe Prime klant bij Amazon.de, ik plaatste hier het overgrote deel van mijn online bestellingen. Toch vond Amazon het nodig mij ongevraagd te migreren naar Amazon.nl. De Nederlandse site van Amazon is absoluut geen gelijkwaardig alternatief voor mij; veel artikelen die ik graag bestel zijn duurder of niet eens beschikbaar op Amazon.nl. Ik voel me aan de kant gezet door Amazon.

De goede klantenservice van Amazon is voor mij altijd een selling point geweest; in de afgelopen jaren heb ik zelden problemen gehad en als er problemen waren, dan werd dat keurig opgelost. Op mijn vraag waarom ik zonder te vragen van Amazon.de naar Amazon.nl ben overgezet krijg ik alleen standaard ontwijkende antwoorden. Erg teleurstellend.

Zonder bericht omgezet van Amazon Prime DE naar Prime NL met een veel slechter aanbod. Vervolgens het dan laten lijken alsof ik dat zelf heb gedaan terwijl dit niet het geval is.
Abbogeld van DE teruggestort gekregen en direct de 2,99 van Prime NL afgeschreven, dit alles zonder toestemming!

Jaren tevreden klant (200+ bestellingen) geweest via Amazon.de maar door deze actie zijn ze mij kwijt.

Snel telefonisch contact kunnen krijgen. Netjes te woord gestaan maar krijg nu de indruk dat het vooral een standaard antwoord was.

Op 11 januari heeft amazon.de zonder bericht mijn Prime abonnement opgezegd en overgezet naar Amazon.nl . Aangezien het assortiment op .nl een stuk kleiner is, is dat geen gelijkwaardig alternatief. Hoewel ik meerdere malen contact heb gezocht met de webshop weigert deze mijn abonnement te heractiveren (wat ik al sinds 2018 heb).
Edit: op 21 januari toch nog e-mail ontvangen van Amazon.de dat het overzetten van de account een fout betrof "On 11 January 2022 we unintentionally migrated your Prime membership from amazon.de to amazon.nl."
Daarbij werd ook de mogelijkheid gegeven om Amazon.de Prime terug te migreren door te reageren op de e-mail.

De klantenservice reageert snel maar gaat niet inhoudelijk in op mijn vraag/klacht en geeft aan dat amazon.nl echt een gelijkwaardig alternatief is. Weigert vervolgens mijn abonnement te heractiveren en geeft aan dat dit niet mogelijk zou zijn.
Edit: vanuit het niets toch een bericht dat het een fout betrof.

Na 3,5 maand is Amazon er nog steeds niet in geslaagd om mij terug te zetten, ondanks herhaaldelijk aandringen.

Scorekaart voor Amazon.de