Gebruikers over webshop CAPS
Review toevoegenDe webshop is behoorlijk, maar niet super-doordacht ofzo.
De indeling (binnen een categorie) is bijvoorbeeld op merk. Maar dat is zelden wat je wilt, je wilt bijvoorbeeld met enkele klikken op kenmerken zoeken of filteren, bijvoorbeeld alle fans van 120mm van alle merken. Er is wel een geavanceerd-zoeken-functie, maar die blinkt niet uit. Mijn voorbeeld (alle fans van 120mm) is bijvoorbeeld niet zomaar in te voeren.
Ik ging er rechtstreeks vanaf Tweakers heen, dan geldt dit gebrek aan filtering minder omdat ik daar het selectieproces al gedaan had. Kortom: wie weet wat hij zoekt, zal het wel kunnen vinden, maar het is geen site om te grasduinen of specs te vergelijken. Daar staat tegenover dat de prijs vaak bijzonder scherp is.
Ik heb een aantal casefans besteld, die werden in een doos geleverd, opgevuld met plastic luchtzakjes. Adequaat, niet uitzonderlijk.
Idem de levertijd: die was een dag of drie, vier (wist ik op voorhand), en dat klopte ook.
In de communicatie liet men wat steken vallen. Wel een bevestigingsmail voor verzending bijvoorbeeld, maar dan stond de verwachte bezorgdatum gewoon niet ingevuld (dus ook niet 'nog onbekend' ofzo, gewoon leeg). Er zou nog een mail volgen bij overdracht naar de vervoerder, maar die kwam niet. Pakketje werd verder wel keurig tijdig bezorgd.
Ook hier: adequaat, niet opmerkelijk of uitzonderlijk. Ik aarzelde tussen 'voldoende' of 'goed', voor het laatste gekozen gezien de prijsstelling. Voor het geld dat ik betaalde, ben ik goed bediend.
De site is niet erg overzichtelijk maar daar is Tweakers dan weer een erg goed alternatief voor. Sicomputers bied bijna alle producten als goedkoopste aan, hier ben ik zeer tevreden over.
VerzendingGoed verpakt, goede communicatie over een wat verlaat product. Prima!
KlantenserviceIk had een paar fouten gemaakt bij het bestellen van een nieuwe computer, waardoor ik per abuis van alles twee besteld had. Contact opgenomen met de klantenservice en dit werd allemaal snel verholpen. Ook het toevoegen van enkele items aan een nog niet verzonden bestelling toevoegen hebben ze voor mij puik geregeld. Bedankt voor de goede service!!
Betaling via iDeal. Dit is zoals bij de meeste on-line sites gewoon goed geregeld! Zo ook bij SiComputers.
VerzendingPakketje was de eerste keer niet goed verpakt daarom had ik 'n RMA. Zie ook de opmerking bij 't kopje klantenservice.
Klantenservice4 WD 4Tb schijven besteld en bleken er (door verkeerd verpakken) 3 van kapot te zijn, teruggestuurd en na enige mailwisseling hebben ze ervoor gezorgd dat ik heel snel weer de 3 nieuwe schijven in m'n bezig had! Super service!
Nadat ik eind Augustus bij SiComputers naar aller tevredenheid een bestelling had gedaan welke keurig en op tijd afgeleverd werd, werd ik vorige week bruut keer op keer geconfronteerd met BSODs. Na een korte diagnose ronde bleek 1 van de twee bestelde geheugen modules stuk te zijn. Dit slechts 16 dagen nadat ik ze gekocht had. Omdat SiComputers een DOA-beleid heeft van omruilen binnen 14 dagen zou ik dus eigenlijk geen recht hebben op DOA-afhandeling (maar slechts op een normale RMA afhandeling). Na een korte mailwisseling werd er toch tot het afhandelen als een DOA overgeschakelt. Hierdoor ben ik nu alweer in het bezit van een nieuw setje. Netjes afgehandeld dus.
Het bestellen gaat zonder problemen zonder account kan je gewoon bestellen via ideal. geen problemen hier.
VerzendingHEEL SLECHT! er staat dat het binnen 5 dagen geleverd word maar na 4 dagen hebben ze nog niks afgestuurd. je krijgt ook geen mail of wat dan ook dat het langer duurt. ik moest 2 keer bellen wat weer 90 cent kost per gesprek + gebruikelijke bel kosten en dan doen ze nog moeilijk ook! het product was gewoon end of life.
KlantenserviceProduct gaven ze aan dat het op voorraad was maar dat was niet het geval. en dit word niet netjes gemeld dat het langert duurt voordat je je product krijgt sterker nog je moet zelf bellen en dat kost je 90 cent + je gebruiklijke bel kosten. als blijkt dat ze de kaart toch niet hebben doen ze nog moeilijk over het geld terug geven ook.
Beste Gumx,
Er zitten tegenstrijdige berichten in uw review welke ik toe met weerwoord wil verdedigen.
Te beginnen heeft u gelijk dat we niet binnen gestelde levertijd hebben geleverd, levertijd stond op 2 tot 5 werkdagen. Na 4 dagen hadden wij 2 dagen nodig om de product op te sturen, omdat we betreffende product moesten om bestellen via andere distributeur. Product is niet End of Life zoals u onderstreept in uw review en dit is dan ook zeker niet aan u door gecommuniceerd.
Ook onderstreept u dat we moeilijk doen bij geld terug?, dit is bijzonder nieuw voor ons, ieder klant is vrij gedurende de doorlooptijd van de bestelling de product te annuleren en geld terug te claimen.
SiComputers
De directie
De website zelf is goed te doen maar je moet af en toe wel wat moeite doen om je producten terug te vinden.
VerzendingDe verzending was in orde, er zat wel een DOA tussen. Dat kan gebeuren en in mijn ogen onderscheidt een goed bedrijf zich dan in de afhandeling van zo'n zaken, of met andere woorden door de klantendienst.
KlantenserviceIn mijn levering zat een DOA en een fout product, dit kan gebeuren maar dan moet de klantenservice dit ook wel opvangen.
Dat was hier zeker het geval, de klantenservice was goed bereikbaar, reageerde snel en was vooral ook zeer hulpvol. Het enige jammere vind ik is dat ik heb moeten wachten tot de foute producten terug waren, geïnspecteerd vooraleer de nieuwe werden terug gestuurd waardoor ik mijn producten pas een pak later kon gebruiken.
1 van de 2 producten liet langer op zich wachten dan de aangegeven 2 tot 5 werkdagen. Na contact binnen 2 uur een mailtje terug met uitleg.
Verder geen op of aanmerkingen.
Producten werden te laat geleverd, maar er was een verklaring voor. Het had wel fijn geweest als ik hierover geïnformeerd was ipv dat ik hier zelf over moest informeren.
KlantenserviceNa contact te hebben opgenomen was er binnen 2 uur een reactie met uitleg over de vertraging. Een van de producten was namelijk nog niet binnen.
Bestelling was makkelijk te plaatsen, levertijden op de site kwamen niet overeen met de werkelijkheid anders had ik het ergens anders besteld
VerzendingLevertijd was veel langer dan aangegeven dit vond ik erg teleurstellend, ook was er geen feedback van de winkel over dat de levering langer duurde.
Goede automatisering (account, orderdetails, e-mailupdates, etc), vriendelijk telefonisch te woord gestaan door medewerker met kennis, snelle bezorging door DPD, geen onzin voorraden (zie bv. Max ICT) maar accurate voorraadinfo. Zou hier zeker weer kopen.
VerzendingDoos had wat schade maar producten heel (dit is meer een DPD-ding, maar dat is bij andere transporteurs ook niet anders).
KlantenserviceVriendelijk telefonisch te woord gestaan door medewerker met kennis
ideal betaling was goed en makelijk, betalen via credit card kost dat extra geld en dat vind ik jammer.
Verzendingwas geen track en trace service
KlantenserviceKlantenservice via 0900 nummer...
Bij SiComputers een nieuwe Intel NUC besteld. Uitstekende ondersteuning bij keuze van de componenten en de levering (8 dagen). Alleen even moeten wachten op een nieuwe Windows 10 licentie.
Na de bestelling betaald te hebben kreeg ik de dag erna een mail dat hij niet meer leverbaar was, er is twee weken over het terugstorten van het bedrag heen gegaan terwijl ik de laptop spoedig nodig had.
Bij Sicomputers heb ik het MSI H97 gaming 3 moederbord besteld. De reden dat ik voor SiComputers heb gekozen is omdat zij de goedkoopste aanbieder van het moederbord zijn, en zeker wanneer afhalen een mogelijkheid is. Prijsverschil tussen SiComputers en andere bedrijven is dusdanig groot dat de beslissing snel gemaakt is.
Door hun lage prijs is het wel zo dat je na de bestelling misschien een paar dagen moet wachten, maar zelfs dit was in mijn situatie niet het geval. Één dag na mijn bestelling kon ik het moederbord afhalen.
Levering was gewoon uitstekend, daar ik in de buurt woon was verzending niet nodig.
KlantenserviceIk word altijd geholpen door vrolijke en gezellige werknemers.
ondanks de vele negatieve reviews toch de gok gewaagd en geen spijt van tot nu toe ze hebben geleverd op de afgesproken tijd, locatie en product.
Verzendingik had gekozen voor bezorgen bij een postkantoor in de buurt bij de aankoop werd aangegeven 2 to 5 dagen levertijd en vrijdag besteld en de volgende vrijdag stond hij netje klaar bij het postkantoor en dit wist ik omdat ik netjes een mailtje met track en trace de dag ervoor had ontvangen
Goedkope webshop met veel keus. Internetsite laad wat langzaam waarvoor je een beetje geduld moet hebben.
VerzendingMijn ervaring was dat alle producten die ik besteld had werden aangevraagd bij de leverancier of andere externe partijen. Hierdoor duurde het allemaal wat langer voordat alles binnen was omdat ze zelf (bijna) niks op voorraad hebben.
KlantenserviceIk had zelf de klantenservice gebeld omdat er 1 product van mijn bestelling na een week nog niet op voorraad was. Hierbij zeiden ze dat ze het zelf niet wisten wanneer deze geleverd werd en dat ze het zouden uitzoeken. Een dag later wel netjes een e-mail gehad dat dit product begin volgende week zou moeten binnenkomen.
Uitstekenden klantenservice, snelle reactie.
Levertijden zijn niet megasnel. Prijs is wel weer top, dat was de reden van de bestelling.
Levertijden niet megasnel. Wel goede communicatie omtrent levering.
KlantenserviceZeer snelle reactie, en behulpzaam.
al bij al ben ik tevreden maar heb wel doodsangsten uitgestaan of omwille van de vele slechte revieuws
Verzendingik koos voor SI omwille van de korte levertermijn op tweakers. (3d) echter heeft het 6d geduurt en de levertermijn om hun eigen website was 2-5 dagen.
KlantenserviceAls ik mailde werd er telkens vlot en vriendelijk geantwoord.
Het product was op voorraad, makkelijk bestel proces en een snelle feedback. Na de bestelling werd ik goed op de hoogte gehouden van de voortgang.
KlantenserviceIk ging het product ophalen, werd netjes geholpen en het product lag al voor mij klaar. Sneller kon niet.
SiComputers is meestal de goedkoopste, maar de keren dat ik er iets besteld heb duurde het meerdere dagen en zelfs een week voordat ik de producten binnen had. Dat kan tegenwoordig niet meer. Andere webwinkels leveren de volgende dag als je bestelt voor 22.00 of 23.00 uur.
VerzendingDe producten worden goed verpakt en veilig verzonden, maar pas na enkele dagen of soms wel een week.
Beste ha100,
Producten die niet op voorraad zijn hebben inderdaad een levertijd van 2 tot 5 werkdagen (plat vertaald 1 week). Ik heb uw meest recente bestelling bekeken, deze is 8 september 23:45!! besteld en 10 september verzonden, de order daarvoor heeft net langer dan 1 week geduurd en de order daarvoor weer is binnen 1 werkdag verzonden. van de 3 orders is er 1 order die wat langer heeft geduurd dan de opgegeven levertijd en betreft hier een minimale overschrijding van 1 werkdagn.
Wij hebben bij al onze producten duidelijk aangegeven wat onze voorraad positie is en ook de levertijden.
SiComputers
De directie
Prima webshop, heb een gaming pc besteld voor 1000 euro en opgehaald in Rotterdam, netjes geleverd binnen het aantal aangegeven werkdagen.
KlantenservicePrima klantenservice, helpt graag en is altijd vriendelijk, heeft mij meteen buiten openingstijden geholpen toen ik een technisch probleem had en dit was meteen opgelost!