Gebruikers over webshop CAPS
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenEen PC behuizing bij deze shop gehaald omdat het goedkoopste en het snelst leverbaar was.
VerzendingLevering was slecht. Op de site stond 2-3 werkdagen, dit bleek uiteindelijk 7 dagen later te zijn. Op de 3e dag maar hun gemaild over waarom ik nog geen trackingsmail heb gekregen. Hun antwoord was dat het één dag later bij hun aankwam. Nou okay daar maak ik geen punt van. Twee dagen verder maar weer eens gemaild waarom ik nog steeds niks heb gekregen. Ik zou vandaag voor 17:00 een mail krijgen met trackingscode. Niet dus. Volgende dag maar naar hun gemaild dat als het vandaag niet wordt verstuurd dat ik de order ging cancelen en het bij een andere shop ging bestellen. Uiteindelijk mijn behuizing gekregen na 7 dagen en wat irritatie. Overigens was het wel goed verpakt.
KlantenserviceKlantenservice gemaild voor verdere informatie over levering. Ze hebben vrij snel gereageerd. Na een aantal dagen nog niks vernomen van verzendbevestiging dus maar weer mailen. Webshop had beloofd dat ik voor 17:00 een trackingsmail zou krijgen en dat het op die dag verstuurd zou worden. Niet gebeurd, volgende dag nog een keer gemaild en krijg ik het zelfde copy-paste bericht zonder een excuus over de vorige dag.
AlgemeenSiComputers is een winkel met veelal zeer concurrerende prijzen en een uitgebreid aanbod.
Na drie bestellingen moet ik wel opmerken dat de bestellingen in geen van de gevallen binnen de opgegeven 3 dagen bezorgd werden. Dit in verband met het wachten op onderdelen, aldus hun site. Alles was tevens netjes ingepakt en voldoet aan de verwachtingen.
Mocht je een product snel nodig hebben, raad ik SiComputers niet aan. Echter, als je een beetje geduld kan hebben, is het zeker een aanrader.
AlgemeenIk had mijn oog laten vallen op een "Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 Xtreme Edition 8G 11Gbps" voor 638 euro bij SIcomputers.
Toen ik op 22 mei het geld bij elkaar had (daarvoor moest ik eerst mijn oude GTX 970 verkopen) en de bestelling wilde plaatsen, was de prijs bij SIcomputers opeens met meer dan 100 euro omhoog gegaan.
Balen natuurlijk, maar het vreemde was dat de bijna identieke kaart "Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 8G 11Gbps" nog steeds 614 euro was.
Het verschil tussen de Xtreme Edition en de gewone editie is dat de Xtreme iets sneller is, maar het grote verschil zit hem in het feit dat de er op de Xtreme Edition een jaar extra garantie zit.
Maar goed, voor 100 euro verschil ging ik natuulijk voor de gewone editie; betaalde en had hem 2 dagen later in huis.
Prima geregeld zou je zeggen.
Maar wie schetst mijn verbazing als ik een week later de Xtreme edition bij SIcomputers weer zie staan voor 638 euro??
Behoorlijk pissig was ik natuurlijk, maar volgens SIcomputers was het geen probleem en kon ik met bijbetaling de kaart zo omruilen.
Nou, daar was ik blij mee, dus ik stuurde de (1 week gebruikte) kaart weer terug en dacht de nieuwe Xtreme diezelfde week nog te ontvangen.
Nu zijn we inmiddels 3 maanden verder en ik zit nog steeds zonder gaming kaart, want.....de miners hebben een spaak in het wiel gestoken.
Mijn vraag is: had SIcomputers met hier niet even voor kunnen waarschuwen?
Als ze hadden gezegd: ja hoor, je kan omruilen, maar dan zit je wel een half jaar zonder kaart of als ze niet zo idioot hadden zitten goochelen met de prijs van de Xtreme, had ik dit probleem niet gehad.
Nu staat de kaart zelfs voor 30 euro minder op de website en heb ik dat verschil in euro's terug gevraagd, maar daar kreeg ik geen reaktie op.
Dat is de druppel en ik heb de bestelling geannuleerd en lees hier dat dat ook makkelijk 2 weken kan duren.
EDIT (een paar dagen later): Uiteindelijk heb ik met €150 bijbetalen nu een GTX1080i in mijn kast zitten, wat ver onder de prijs is van de andere webshops
Dus toch nog een redelijke afloop, maar de nare nasmaak blijft, vandaar dat ik de review laat staan, maar wel de scores bijstel.
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zit ik dankzij SIcomputers nu al 3 maanden zonder grafische kaart
KlantenserviceHeel aardig van ze dat ik elke 2 weken een berichtje kreeg dat het bestelde product niet geleverd kon worden.
AlgemeenGoede service, snel antwoord op vragen, product geleverd binnen de aangegeven levertijd. Kortom; zeer tevreden klant!
VerzendingVerzonden met DPD; je krijgt bericht zodra de bestelling is ingepakt en verstuurd. Middels een track en trace goed te volgen wat de status is van het pakket.
KlantenserviceKlantenservice geeft per mail snel antwoord op vragen en biedt een service zoals het hoort.
AlgemeenTijdens bestelproces werd opeens de prijs van mijn product aangepast. bij het navragen per mail kreeg ik te horen: ja, we passen prijzen aan als we andere van onze leverancier door krijgen. Daarna was het product niet meer tegen oude prijs toe te voegen aan mijn winkelmandje, klantenservice geeft aan me niet te kunnen helpen zodat ik hem alsnog tegen de oude prijs krijg. belachelijk!
KlantenserviceJe mag van een bedrijf/klantenservice verwachten dat producten aangeboden worden tegen de prijs waarop je ze in je winkelmandje plaatst.
AlgemeenIk heb een EVGA GTX 1080 FTW2 bij SIComputers besteld. De levertijd zou 2-3 dagen bedragen. SIComputers heeft zich hier prima aangehouden. De klantenservice was erg vriendelijk, zelfs toen ik een probleem voorzag.
VerzendingIn prima staat aangekomen bij een DPD ophaalpunt. Geen problemen.
KlantenserviceNa 1 dag stond mijn order op afgehandeld op de site van SIComputers. Ik voorzag hier een probleem en ik mailde de klantenservice van SIComputers. Ik had liever het bedrijf gebeld, maar deze hebben helaas geen telefoonnummer en vandaar geen uitstekende beoordeling. Mijn mail werd echter binnen het uur beantwoord en netjes opgelost.
AlgemeenBestelling liep goed (site was wel erg traag) tijdens het plaatsen van artikel in de winkelwagen + afrekenprocess.
VerzendingLastige dit. Pakket was door de webshop aangeboden bij DPD. Alleen daar ging het fout. DPD is 2 dagen lang gewoon niet komen opdagen (niet de 1e keer dat ze dit flikken). Er viel dan ook nog eens een weekend tussen want bezorgen doen ze niet op zaterdag waardoor het pakket maandag pas opnieuw aangeboden kon worden. Door deze opnieuw zeer slechte ervaring met DPD was dit ook de laatste bestelling die ik door DPD laat "bezorgen". In dit geval is SiComputers hier dan ook slachtoffer van en een klant kwijt.
KlantenserviceDoor alle bovenstaande ellende met DPD ook contact opgenomen met de klantenservice van SiComputers. Deze reageerde snel en hebben ook zelf nog navraag gedaan bij DPD waar het pakket bleef. Maar ook aan SiComputers kon DPD niet uitleggen/vertellen waarom er 2 dagen lang geen pakket was aangeboden.
AlgemeenIk heb hier mijn nieuwe 1080 Ti kunnen aankopen voor een prijs die merkelijk lager was dan de andere webwinkels. Verzending en betaling zijn zeer vlot gegaan. Nieuwe kaart 2 dagen nadat deze binnen was ontvangen en dat via internationaal transport.
VerzendingOnmiddelijk afgehandeld en via internationaal transport binnen 2 dagen ontvangen . (Nederland->Vlaanderen) Nieuwe GPU zat veilig in een grote bruine kartonnen doos en deze was niet beschadigd.
AlgemeenHeb een videokaart 1080ti gigabyte extreme besteld met status pre order ik wist daar vanaf scheelde 120 euro elders en na 8 dagen heb ik de videokaart ontvangen netjes en stevig verpakt en heb ook mail contact gehad met het bedrijf en dat verliep prima snel antwoord op mijn vraag super bedrijf bestel er zeker nog een keer groetjes gerrit
VerzendingPrima afgeleverd netjes verpakt
KlantenserviceContact met het bedrijf verliep erg goed na een paar uur had ik al een mail terug met een duidelijk antwoord op mijn vraag
AlgemeenMakkelijk betalen via iDeal. Helaas niet mogelijk om in de winkel zelf af te rekenen (alles via de website, wat dan ook wel logisch is als het om een webwinkel gaat )
Bestelling zelf afgehaald; alleen een DOA HDD retour gestuurd, prima afgeleverd.
KlantenserviceUitstekend bedrijf, samen met een vriend 2 PC's in elkaar gezet ter waarde van 5000 euro, dus van te voren (zonder afspraak) even langs geweest om te kijken waar het geld heen gaat. Hier vriendelijk geholpen en zelfs nog advies gekregen over bepaalde componenten.
Helaas een HDD die DOA aankwam, maar na retourzending is deze vervangen en de volgende dag al op de bus gegaan.
Dit probleem werd via wat mail contact binnen 2 dagen afgehandeld.
Verzending van het geheel geen mening over: we hebben de spullen zelf afgehaald. HDD wel via de post, in perfecte staat aangekomen.
Helaas telefonisch niet goed bereikbaar, maar contact via de mail gaat uitstekend!
10/10 zou hier nogmaals onderdelen kopen in de toekomst!
Algemeenterwijl ik moest wachten op een pre-order, had de shop geen enkel idee over mogenlijke levertijden ook gaf de webshop meermaals aan het produkt "in stock" te hebben, dit bleek telkens foutieve informatie te zijn, en na 2 maanden wachten gaf de webshop zelf aan dat ik mischien beter mijn geld zou terug vragen..
Verzending28 juni had ik een videokaart besteld als pre-order, (nu bijna 2 maanden geleden)
ik had hen al eens gevraagd of ze enig idee hadden over mogelijke leveringstijden maar ze konden hier niks over zeggen. wel stond er na een aantal weken plots op hun website "leverbaar in 2-3 werkdagen", waarop ik hun vroeg of ik dus mijn videokaart kon verwachten, maar dit bleek een fout op hun website. nog niet 14 dagen later, zie ik alweer het bericht "Voorraad Leverancier: 5+ & Levertijd 2-3 werkdagen" dus ik denk, nu is hij onderweg, ik zend opnieuw een email en ik krijg het volgende als respons "Deze videokaart is momenteel nog steeds schaars. Ik heb zojuist navraag gedaan m.b.t. de levertijd van het product en deze is helaas nog steeds onbekend, het is hierdoor niet mogelijk om een indicatie van levertijd te geven." dit is niet leuk.,pre-order blijft pre-order maar als ze op hun website meermaals aangeven dat het product in stock is verwacht je dat dit zo is.
nu eergisteren vroeg ik hen opnieuw of ze mits enig idee hadden over wanneer er nieuwe kaarten in stock zouden zijn, en ze reageerden door te indiceren dat ik mischien beter mijn bestelling zou anuleren. na 2 maanden geduldig wachten krijg ik nu mijn geld terug, en zal ik bij een andere webshop gaan bestellen.
AlgemeenDe afgelopen maanden heb ik tweakers goed in de gaten gehouden om scherp geprijsde pc onderdelen bij elkaar te sprokkelen.
In deze 3 maanden heb ik 8 maal een ''prijsfout'' gespot. Vijf keer heb ik het product gewoon besteld om niet de kans mis te lopen op een goede deal.
Je krijgt meestal netjes een mail dat het inderdaad om een prijsfout gaat en dat het aankoopbedrag binnen enkele dagen teruggestort wordt. Helaas is dat vaak niet het geval.
Een maal kreeg ik te horen dat het binnen drie dagen teruggestort zou worden. Drie dagen gewacht. Toen las ik dat het tot 14 dagen kan duren. Veertien dagen gewacht en nog geen storting. Uiteindelijk moest ik er zelf achteraan gaan om mijn geld terug te krijgen.
Daar komt nog eens bij dat veel producten niet leverbaar zijn binnen de vermeldde termijn (of soms helemaal niet meer).
-Levertijden kloppen vaak niet
-Prijzen regelmatig incorrect
-Lang wachten op terugstorting
+Communicatie met klantenservice is netjes
AlgemeenEenvoudig te bestellen via de website, zoals het hoort. Echter klopt de inventarisatie blijkbaar niet want het bestelde product blijkt niet leverbaar.
KlantenserviceBij het bestellen van een switch en een simpel patch panel werd aangegeven 10-15 dagen levertijd voor het patch paneel. Na ruim 3 weken ontving ik een mail dat de levertijd niet duidelijk was en ik wellicht een alternatief product wilde bestellen. Het aangeboden alternatief (op mijn verzoek) was een overkill en 3x zo duur dus besloot ik nog af te wachten. Na 5 weken dan een mail ontvangen dat de levertijd inmiddels op onbekend staat en het product is ook uit de bestellijst van SiComputers gehaald. De leverancier kon niet aangeven of het product nog wel te leveren was. Daarop gevraagd of ik dan gecompenseerd kon worden in de verzendkosten omdat mijn order uit 2 items bestond en ik nu genoodzaakt werd de order bij 2 webshops te plaatsen. (Bij de concurrent is het zelfde patch panel namelijk gewoon wel leverbaar en ook op voorraad) Dit was niet mogelijk en ik werd gewezen op het feit dat verzenden geld kost. Dat snap ik ook, vandaar mijn verzoek tot compensatie en dat was ook de reden de 2 items bij deze webshop te kopen.
Besloten de order volledig te annuleren en niet meer bij deze webshop te gaan bestellen. En dat voor 3,95.....
Nu nog 14 dagen wachten tot ik mijn geld weer terug heb, duimen dat dat goed gaat.
De communicatie via de klantenservice verliep verder snel en correct.
Het niet leveren van items die je verkoopt en niet de moeite nemen om de klant hiermee verder te helpen vind ik zeer onprofessioneel en klantonvriendelijk.
Na 2,5 week nog maar weer een mail gedaan waar mijn geld bleef, 2 dagen later stond het dan op de rekening. Boek dicht, nooit meer SI voor mij. NJETcomputers
AlgemeenBestelling was makkelijk te plaatsen. Er is overduidelijk gelogen over de leveringsdatum en enige vorm van communicatie bestaat niet bij SiComputers.
Verzending3 UTP kabels besteld voor LAN. Op de site stond 2-3 werkdagen, de kabels kwamen 2 WEKEN later pas aan (na de LAN). Ik kijk vervolgens of ik misschien een mailtje heb gemist waar ze uitleggen waarom de kabels zo verlaat zijn. Helemaal niks.
2 weken te laat en een mailtje met uitleg of excuses kan er niet van af.
AlgemeenOngeveer anderhalve week geleden een product besteld bij SiComputers, omdat de prijs mij wel aanstond. Er stond bij dat het geleverd zou worden in 2-3 werkdagen, maar binnen die dagen niks gekregen. Gelukkig heb ik het product wel gekregen na 5 werkdagen, in tegenstelling tot andere mensen die niks binnen krijgen.
KlantenserviceEen paar keer de klantenservice gemaild om te vragen hoe lang het nog ging duren. Gelukkig snel antwoord gekregen. Heb overigens wel de bestelling geprobeerd te annuleren via de klantenservice, maar daarop reageerden ze gelukkig dat de leverancier het product net heeft bezorgd. Let wel op dat ze om 17:00 uur sluiten en dus de klantenservice er ook mee stopt en dat je dan morgen rond 9:30 een mailtje terug krijgt.
Heb ook een mailtje gestuurd naar de financiële afdeling, maar heb nog niks gehoord. Gelukkig hoeft dat ook niet meer, omdat ik mijn pakketje al binnen heb.
AlgemeenDe beloofde bezorgdatum wordt niet nagekomen, tot twee keer toe producten (1-2 dagen) te laat geleverd. Maak dan niet zo prominent reclame voor de bezorgdag indien DPD dit niet kan waarmaken.
Retouren gaat omslachtig, tevens moet je er zelf achteraan om de retourkosten terug te krijgen, je krijgt niet automatisch een retourlabel.
Aankoopbedrag werd pas na 3 weken teruggestort, wederom pas nadat ik zelf contact met ze heb opgenomen.
Het is misschien niet schokkend allemaal, maar wel genoeg redenen hier nooit meer te kopen.
Levering was tot tweemaal toe later dan de aangegeven bezorgdag.
AlgemeenEen nette website, alles is goed te vinden. Bestel process, betalen en verzenden gingen prima.
KlantenserviceHelpdesk reageert prima, want kreeg snel antwoord op mn vraag. De beloofde levertijd liep een dagje uit.
AlgemeenBestelling via webshop verloopt gewoon soepel. Webshop is ook makkelijk door te nemen. Zoek methode zou makkelijker / beter kunnen.
VerzendingZij kregen het produkt laat geleverd. Dus kwam het ook laat bij mij aan.
KlantenserviceVia email uitstekend en snel contact. Telefoon is sins 1 juli 2017 uitgeschakeld.
AlgemeenAl jaren vaste klant bij SiComputers zeer tevreden over de levering en support die zei geven en dat tegen scherpe prijzen.
VerzendingVerzendingen komen altijd op tijd aan, afhalen is ook geen probleem bij SiComputers.
KlantenserviceReageren binnen enkele minuten op emails, soms duurt het wat langer maar dan heb je wel een antwoord waar je wat aan hebt.
AlgemeenSite is onoverzichtelijk, ondanks dat ik mijn betaling cancelde toch een mail gekregen over mijn bestelling. Dus toen ik had betaald zat ik met twee mailtjes, maar geen conformatie of de betaling was aangekomen etc. Ik heb zelf een mail naar de klanten service gestuurd en pas toen kreeg ik mijn factuur te zien.
VerzendingLevering alleen op werkdagen, die 2-3 dagen worden er dan dus 3 waardoor het weekend er tussen valt. Dit is onhandig en ik verwacht in deze tijd toch wel levering op zaterdag. De mindere levertijden zorgen er wel voor dat de prijs lager uitvalt, dus als je haast hebt overweeg om wat extra's neer te leggen bij een andere shop.