Gebruikers over webshop DataIO
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenIk heb al meerdere bestellingen bij ze geplaatst die altijd heel correct afgehandeld werden met een tijdige levering. Heel prettig bedrijf om zaken mee te doen.
VerzendingVerzending was altijd nog dezelfde dag of vroeg op de dag erna. Er zijn ook ruim voldoende verzendmogelijkheden om uit te kiezen.
Algemeeninmiddels 5 producten (4 micro-sd kaartjes van 128gb en 1 sandisk ultrafit van 128gb) aangeschafd, laatst genoemde opgestuurd wegens garantie defect. Ik heb deze netjes verpakt en als brievenbuspakket met track & trace opgestuurd, deze is ook aangekomen maar de webshop heeft deze tot op de dag van vandaag niet ontvangen. Webshop doet ook verder geen voorstel of onderzoek terwijl ik netjes alle instructies heb opgevolgd voor het opsturen van mijn RMA. Na bijna twee weken gevraagd om een alternatieve oplossing maar hier heb tot op de dag van vandaag geen antwoord op gekregen!!
Kortom: je usbstick ben je kwijt!
De klantenservices kan mij ook verder niet helpen. Zij kunnen mijn RMA ook niet behandelen omdat ze deze “niet ontvangen” hebben terwijl de PostNL app en klantenservice aangeeft dat dit pakket wel is afgeleverd. Ik krijg ook niet het gevoel dat DataIO echt onderzoek doet of er bij hun iets mis is gegaan! Volgende keer doe ik mijn aankopen maar gewoon weer ergens anders want daar gaat het altijd goed met retourneren van RMA.
AlgemeenDuidelijke webshop, mooie (goedkope) prijzen en snelle levering. Goede beoordelingen over deze webwinkel zijn volledig terecht.
VerzendingSnelle levering
KlantenserviceIk had een iXpand van Sandisk via DataIO besteld.
Totaal niet teverden over de dataoverdracht, contact gezocht met Sandisk en probleem voorgelegd.
Geen oplossing geboden vanuit Sandisk maar wel vanuit DataIO.
Ik mocht de iXpand terugsturen en met een beetje bijbetaling omruilen voor een SAMSUNG EVO PLUS 256GB MICRO SD.
TOP service.
Wouter bedankt, als ik weer opslag nodig heb ga ik naar DataIO.
AlgemeenEen 64 GB SanDisk 64GB SDXC Extreme Pro besteld en de volgende dag geleverd gekregen. Me daarna bedacht dat ik toch voor een vakantie van 3 weken misschien een 128 GB wilde. Ik stuur eigenlijk zelden wat terug maar ach, waarom zou ik geen gebruik maken van die mogelijkheid als het kan. Dus de 128 GB alsnog besteld en een retour aangevraagd voor de 64 GB. Alles verliep volgens het boekje, snel geld teruggehad. Ik zou deze webshop van harte aanbevelen.
AlgemeenAl meerdere keren bij DataIO SD kaartjes besteld, vrijwel altijd de voordeligste en daarnaast ook nog snelle levering en netjes verpakt. Webshop interface is ook heel handig om snel te vinden wat je nodig hebt.
AlgemeenGoed geprijsde USB sticks en Micro SD kaartjes.
Bestel proces was eenvoudig en ook mogelijk zonder account aan te maken.
Geen verzendkosten als je ze gewoon in een stevige met foam beklede envelop laat opsturen.
Vandaag besteld, morgen geleverd, ondaks de disclaimer dat het 2 tot 3 dagen kon duren. Prima dus.
AlgemeenProdukt was goed te vinden op de site en het bestelproces ging ook vlekkeloos. Het is niet verplicht om een account aan te maken en binnen een uur bevestiging van tracking-code voor de volgende dag.
VerzendingProdukt was/is zelf al bijna onbreekbaar; desondanks goed verpakt in dubbele zware "envelop" van neutrale kleur. Ook nog een mooi stukje tape eromheen dat het breekbaar is en een sticker die niet echt herleidbaar naar het bedrijf leidt.
KlantenserviceHelaas nog wel even moeten schakelen met de klantenservice. Niet omdat ik een klacht over de winkel had maar puur een "administratief" dingetje. Ze waren in ieder geval goed te bereiken, nemen de opmerking erg serieus en begrepen goed wat er gevraagd werd.
AlgemeenBestelling plaatsen en betaling gingen gesmeerd. Producten worden overzichtelijk getoond bij Tweakers, maar het verdient aanbeveling nog even op de dataoi.nl website na te kijken, want mogelijk zijn de prijzen daar nog gunstiger of is er daar juist een speciale aanbieding voor het product wat je zoekt. Prijzen zijn duidelijk aangegeven, evenals de productinformatie. ... Ook ben ik zeer tevreden met het product en de gunstige prijs.
VerzendingContact met Dataoi (via contact formulier), service, en levering zijn supersnel en correct. Verpakking en gebruiksaanwijzing degelijk en duidelijk.
KlantenserviceToen ik na betaling via de Tweakers website op de datio.nl website ging kijken, merkte ik op dat er daar juist een gunstigere weekend prijs aangegeven was. Ik heb Dataoi gauw even daarover geschreven in het Dataio contact formulier. Al een paar uur later kreeg ik een vriendelijk bericht dat ze de gunstigere weekend prijs in rekening zouden brengen.
VerzendingContact met Dataoi, service, en levering zijn supersnel en correct. Ook ben ik zeer tevreden met het product en de gunstige prijs.
KlantenserviceToen ik na betaling via de Tweakers website op de datio.nl website ging kijken, merkte ik op dat er daar juist een gunstigere weekend prijs was. Ik heb gauw even daarovergeschreven in het Dataio contact formulier. All een paar uur later kreeg ik een vriendelijk bericht dat ze de gunstigere weekend prijs in rekening zouden brengen.
AlgemeenNa zelf een supersnelle uhs2Sony card te hebben besteld bleek mijn Sony RX10m2 dit niet te ondersteunen. Deze informatie kreeg ik na één belletje met Dataio. De service hierna was ongekend. Zelfs zonder originele verpakking mocht ik retourneren. Op hun advies een ander type kaartje gekocht wat daags erna alweer in huis was.
Spijtig dat je geen 11 voor service, behulpzaamheid en vriendelijkheid kunt geven
Laat in de middag besteld, daags erna om huis
KlantenserviceLees mijn review hierboven
AlgemeenGeheugenkaart van Sandisk besteld bij DataIO voor mijn nieuwe Lumix DC G9. Prijs was met afstand het laagst van alle verkooppunten. Toen bleek dat mijn oude SDXC te traag is voor mijn nieuwe camera meteen gebeld om er nog 1 bij te bestellen die met dezelfde zending mee kon. Meteen contact met wouter die me binnen 5 minuten een link stuurde om 2x de verzendkosten te vermijden. Top klantenservice!
KlantenserviceGeheugenkaart van Sandisk besteld bij DataIO voor mijn nieuwe Lumix DC G9. Prijs was met afstand het laagst van alle verkooppunten. Toen bleek dat mijn oude SDXC te traag is voor mijn nieuwe camera meteen gebeld om er nog 1 bij te bestellen die met dezelfde zending mee kon. Meteen contact met wouter die me binnen 5 minuten een link stuurde om 2x de verzendkosten te vermijden. Top klantenservice!
AlgemeenPrima service, hele snelle afhandeling van order en super ondersteuning met het maken van de juiste keuze!
AlgemeenEen microSD-kaartje faalde opeens. Er kon wel vanaf gelezen worden, maar niet meer naar toe geschreven worden.
KlantenserviceDe consumentengarantie was al verlopen, maar de fabrikantengarantie (10 jaar) nog niet (3 jaar oud). DataIO heeft direct, binnen 3 dagen na inzending RMA, een nieuw gelijkwaardig/beter kaartje teruggestuurd.
AlgemeenAantrekkelijke prijzen, snelle levering, uitstekende service en website. Al meerdere keren producten bij ze besteld, nooit gedoe, precies wat je verwacht.
AlgemeenWas op zoek naar een SD kaartje, via de pricewatch makkelijk gevonden voor een nette prijs.
VerzendingBij verzend methodes hebben ze een aantal mogelijkheden waaronder PostNL brievenbuspakje (traceerbaar), aanwezigheid op het afleveradres zou niet noodzakelijk zijn.
Op tijd een track and trace code gekregen, wat bleek een handtekening was vereist.
Laten bezorgen bij een postagentschap was helaas niet mogelijk, wel op een ander tijdstip laten bezorgen. Dus dan maar wachten op de postbode.
Pakje was verder degelijk verpakt, ook was aangegeven dat het om een breekbaar product ging.
AlgemeenAl vaak iets besteld bij DataIO. Altijd zeer tot tevredenheid. Nu weer een bestelling geplaatst. Prima product was binnen een dag geleverd.
VerzendingGratis verzenden aangegeven duurt 2 tot 3 dagen. Het product was er al de volgende dag!!
KlantenserviceGewoon een goed betrouwbaar bedrijf
AlgemeenGeheugen kaart besteld maar dom van mij, de verkeerde. Was op zaterdag avond laat besteld en op dinsdag met de gewone post al binnen. Pakket zelfde dag retour gestuurd en 1 dag later al een bevestiging dat het geld 100% terug gestort is! Wel gelijk de juiste kaart besteld en ook deze de volgende dag binnen. Super snel en goede service dus.
VerzendingPakket ontvangen gaat net zo snel als de retourzendingen.
Prima verpakking en snelle levering van mijn producten. (brievenbus post)
AlgemeenErg prettige website! Door een goede indeling vind je snel wat je zoekt. Het bestellen is ook simpel.
VerzendingDe verpakking van de SD kaart zat in een stevige envelop met schuim aan de binnenkant. Prima zo
AlgemeenKeurige winkel, ik heb mijn bestelling makkelijk af kunnen ronden en de producten waren snel geleverd.
KlantenserviceEén van mijn USB stickjes was kapot gegaan. RMA geopend, een dag later kreeg ik de bevestiging dat ik het stickje mocht gaan opsturen. Na een vertraging van mijn kant (uitstelgedrag ) was hij op de post gegaan, waarna ik na 2 dagen een nieuwe op de deurmat heb gevonden.
AlgemeenVoordelig geheugenkaartje gekocht, heldere site, snel verstuurd en je wordt op de hoogte gehouden. Gewoon goed.
VerzendingBrievenbuspost, risico voor verzender maar daardoor scherper qua prijs. Alleen maar voordelen voor de koper zo ver ik kan zien.