Gebruikers over webshop ALTERNATE België
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenXiaomi Huami Amazfit Bip black smartwatch
ik heb eerst bij een bekende site gekeken, via twaekers eens gekeken of er reviews over het product stonden, via twaekers alternate.be ontdekt .
zeer goede ervaring, en daarbij nog eens goedkoper ook, top site + een winkel in aartselaar .
@Xiaomi nadeel van smartwatch is dat naam van beller er niet op komt.
anders zeer tevreden over
levering is goed verlopen en op tijd .
via link DHL kon je het pakketje volgen TOP!!!
AlgemeenHad erg veel bang om een IPS scherm te kopen. Alternate had veruit de beste prijs voor mijn Asus XB271HU. Geïnformeerd naar het showroom-model (veel goedkoper). Kreeg eerlijke info terug (kleine krasjes op scherm en kleine vetplekken van vingers). Daarom geopteerd om toch nieuw scherm te kopen.
Garantie gekregen dat als ik kocht en het me niet aanstond, ik gewoon mocht terugsturen zo lang het netjes terug verpakt is (en terecht). Was helemaal gerustgesteld door de transparantie, gokje gewaagd, goed scherm gekregen, tevreden klant.
Op tijd, zoals beloofd. Plakband was wel overgesneden aan 1 kant, maar dat stoorde me uiteindelijk niet echt. In de doos zag alles er immers normaal uit.
KlantenserviceStelde 3 vragen in 1 messenger bericht. Kreeg een snel, volledig en eerlijk antwoord op alle 3 vragen. Zelden dat ik een klantendienst zie die zo duidelijk is in hun antwoorden. Ben teamleider in een contactcenter/klantendienst; ik let er dus wat meer op dan de gemiddelde persoon.
AlgemeenIk vond bijzonder gemakkelijk een chromebook dat aansloot bij mijn vraag en dat tegen de laagste prijs die ik kon terugvinden op het net.
VerzendingAlles mooi en netjes geleverd, zij het in een bijzonder grote doos.
AlgemeenGoede webshop, je kunt zeer makkelijk en duidelijk je product opzoeken, ZEER gunstige prijs,snelle en correcte levering in een stevige verpakking. Je wordt goed op de hoogte gehouden over het traject/verloop van je bestelling en levering. Zeker een aanrader om bij Alternate te bestellen;
VerzendingDe verzending verliep snel ( 2 werkdagen), was goed verpakt en je werd goed op de hoogte gehouden, via een link van de transporteur waar ze mee werken (DHL)
AlgemeenGoede stock, degelijke prijzen (méér dan eens zelfs gewoon de beste prijs), vaak ook speciale acties met gratis levering, vakkundig personeel, mooie en makkelijk bereikbare winkel ook trouwens! Al bij al een zeer goede ervaring!
VerzendingVerschillende mogelijkheden, maar probeer echt bpost te vermijden: keer op keer een teleurstelling - andere levermethodes (zowel gratis als betalend) zijn wél adequaat
KlantenserviceSuper ervaring mee! Correct, snelle afhandeling, ... as it should be :-)
AlgemeenGoede website, goede service ter plaatse. Ook via verzendingen nog nooit problemen ervaren. Voorlopig nog niks moeten terugsturen.
Verzendingverzending op tijd en goed verpakt, te volgen via bpost. geen beschadigingen of defecte exemplaren. nog niks moeten terugsturen.
Klantenservicegoede en vriendelijke bediening in de winkel ter plaatse.
AlgemeenAlternate heeft een fijne showroom en een handige website die gemakkelijk in gebruik is.
Vorig jaar heb ik een Intel desktop laten samenstellen bij één van hun verkopers. De verkopers weten waar ze over spreken en zijn fijn in de omgang. ALS het over Intel gaat.
Onlangs naar de showroom geweest om een AMD Ryzen build te laten samenstellen.
Hier had ik toch meteen het gevoel dat de verkoper hier weinig van afwist, wat uiteindelijk resulteerde in een verkeerde offerte...Jammer! Dan maar zelf het internet afschuimen.
Uiteindelijk geen slecht woord over Alternate. Het blijft mijn favoriete winkel voor computer onderdelen, maar hoop toch in de toekomst iets professioneler geholpen te worden als het gaat over AMD processors en AM4 moederborden.
Bedankt voor jouw uitgebreide review! Jij blij = wij blij.
Algemeenpc in onderdelen gekocht bij Alternate voor zelfbouw. Het ging om de laatste nieuwe AMD processor waarvan ik gelezen had dat er een update moest gebeuren van het moederbord ivm de ingebouwde videokaart. Na contact via messenger snel te horen gekregen dat ze hier van wisten en dat ze dit gratis zouden doen voor hun klanten.Dus besteld maar bij montage geen beeld en dus was er geen update gebeurd. Dit laten weten en toen bleek dat ik die update bij hun moest komen laten doen. Na wat discusie hierover en het feit dat ze dit niet gemeld hadden aan mij (90 km van mijn deur) hebben ze me alles laten terugsturen op hun kosten en hebben ze alles getest. Een kleine week later had ik weer alles terug en werkte alles perfect. Ondanks een communicatiefout van hun hebben ze alles heel netjes opgelost. Prima service dus.
Verzendingbij de eerste levering was de pc behuizing beschadigd, Daar kunnen zij natuurlijk niets aan doen.
KlantenserviceZe hebben het probleem uitstekend aangepakt.
Mooie review, bedankt hiervoor! Ik hoop je snel terug te mogen verwelkomen in onze showroom of op onze webshop!
AlgemeenIk ben zeer tevreden met al mijn aankopen die ik op alternate gedaan heb. Ik heb vooral veel hardware aangekocht en ook nog een keyboard. Het keyboard had ik online besteld, kwam iets later aan dan verwacht. waarschijnlijk door de staking van 27/2.
Voor de rest is alternate een schitterende winkel met een heel groot aanbod!
Het product kwam 2 dagen telaat aan waarschijnlijk kwam dit door de staking van 27/2.
KlantenserviceToen ik een aankoop deed van rond de €1000 aan hardware was de klantvriendelijkheid iets minder. De man was achter de kassa was kort en onvriendelijk, hij had waarschijnlijk een mindere dag.
Bedankt voor jouw feedback! Onze excuses voor het ongemak, we hopen jou snel terug te mogen verwelkomen!
Algemeenik bestelde een desktop volledig geassembleerd, doch zonder vooraf geïnstalleerd besturingssysteem. ik heb besloten over te stappen naar Ubuntu. via de aangesloten kaartlezer kon ik niet opstarten vanaf de micro sd-kaart. ik belde de servicelijn van Alternate. de operator vertelde mij dat mijn kaartlezer geen Ubuntu ondersteunt. via bootable usb-stick heb ik wel Ubuntu kunnen installeren.
Verzendinggoed verpakt en netjes thuis geleverd via DHL (blanke koerier :-))
Klantenservicede operator vertelde mij dat mijn kaartlezer geen Ubuntu ondersteunt. via bootable usb-stick heb ik wel Ubuntu kunnen installeren.
AlgemeenZeer mooie winkel! Goed gelegen en mooi ingericht! Over de kwaliteit/prijsverhouding is zeker op het juiste niveau! Deze winkel is zeker een aanrader om iets te bestellen of af te halen!
KlantenserviceDe werknemers nemen hun tijd om jouw te helpen! Ze denken letterlijk aan alles. Ze stellen de juiste vragen en steken dan de juiste componenten/onderdelen die je nodig hebt in je lijstje. Nadien moet je een aantal minuten wachten omdat de magazijniers je bestelling moeten verwerken en nadien word alles vlot afgehandeld!
Zeker een aanrader dus!
Als je op een hollandse site gaat krijg je onderdelen misschien goedkoper, maar de klantenservice is hier VEEL beter!
AlgemeenZonder probleem hebben ze mijn moederbord van Ryzen 2200G via => internetbestelling <= geflashed! normaal dien je alsnog in de fysieke winkel langs te gaan. Alles perfect en snel geleverd! top! snelle antwoorden op vragen alsook NA VERKOOP TOP! Ryzen stock cooler maakte ratelend geluid. Na melding kreeg ik Bpost retour label, opegestuurd en dag nadien bericht dat de nieuwe cooler al opgestuurd zou worden!
AlgemeenVlotte betaling en afhandeling, meerdere betaalmogelijkheden. Goede prijs kwaliteit verhouding! Ben al langer klant bij Alternate en blijf dat ook.
Een zeer betrouwbare zaak.
Besteld en de dag ernaa geleverd, van bestelling tot levering amper 12u
AlgemeenUitstekend assortiment. Heb een GSM-houder en netwerkapparatuur gekocht. Registreren op de site verliep heel vlot.
Het apart aanrekenen van de verzendkosten is in mijn opinie ook een pluspunt. Ik kan zo namelijk mijn totale kosten beperken. Bij vele webshops is dit vaak zogezegd 'gratis verzenden', maar eigenlijk betaal je in totaal veel meer als je afhaalpunt kiest in plaats van tot de deur leveren.
Verzending voor 22u, dag later geleverd in Vlaanderen klopt. Bij coolblue heb ik al meermaals voorghad dat deze niet de dag later leveren, maar bij Alternate was dit keurig het geval. Goed verpakt en nette retour instructies op de doos.
Wel een puntje voor verbetering: als je bij bpost kiest voor afhaalpunt en een GSM nummer opgeeft voor notificaties krijg je geen barcode per mail die ze snel kunnen inscannen aan het loket.
AlgemeenAlles wat 2 dagen geleden in solden stond, stond ervoor en nu nog steeds aan dezelfde prijs. Mag wel is gedaan zijn met de valse reclame van de meeste winkels. Voor de rest geweldige winkel, nooit klachten gehad.
AlgemeenAl twee keer besteld bij Alternate. Zeer correcte afhandeling, spoedige levering (en ruime keuze aan leverinsmogelijkheden). Niet de aller goedkoopste op de markt, maar ze maken dat allemaal goed met hun uitmuntende service.
VerzendingRuime keuze uit maatschappijen en vooral heel snel en correctr.
KlantenserviceCommunicatie is top en support antwoordt zeer snel op eventuele vragen. Gerichte oplossingen.
AlgemeenIk kan alleen maar goeds zeggen over Alternate. Al enkele keren gekocht en altijd heel snel geholpen. Service en service na verkoop is uitstekend.
VerzendingAlles tip top in orde zoals altijd
Klantenservice1 keer nodig gehad. Ik had zelf een verkeerd artikel besteld en ontvangen. Na een telefoontje alles geruild zonder problemen
AlgemeenBestellen en betalen ging vlot. De site is niet altijd de voordeligste, maar in dit geval dus wel :-)
VerzendingSpijtig dat de verzending niet gratis is, zoals bij vele andere online winkels.
Nu moest ik het laten leveren in een postpunt (= de goedkoopste optie) en omdat mijn postpunt op maandag en dinsdag enkel in de voormiddag open is, kon ik het pakketje pas woensdag gaan halen. Ook zou het pakje al op vrijdag in het postpunt geweest moeten zijn, maar het was er pas maandag.
Alles was wel goed verpakt :-)
AlgemeenDuidelijk webshop met veel artikelen in voorraad aan een goede prijs met een eerlijke service. Ik wou al langer en review schrijven, maar ik heb in feite enkel goede ervaringen met alternate tot dusver. Ze zijn in het verleden ook al meermaals 'the extra mile' gegaan met hun service. Daar maken ze ook het verschil mee.
KlantenserviceDe RMA afdeling is helaas lang wachten meestal, maar ze nemen dan ook wel de tijd voor jou. Bij mij kon in dit geval het probleem niet onmiddelijk gesimuleerd worden. De medewerker stelde dan voor om de muis zelf een dag in gebruik te nemen en zo werd het probleem ook geconstateerd. Ik kreeg prompt telefoon en mocht een nieuwe komen halen !
Bedankt! We hopen je snel in onze showroom/webshop terug te mogen verwelkomen
AlgemeenSupergoed geholpen in de winkel! Ik had per ongeluk het verkeerde moederbord gevraagd (1 cijfer verschil!) en die was niet compatibel met de CPU die ik ook vroeg.
Gelukkig dat de verkoper dit had gezien en even afcheckte of ik wel zeker was, dat bespaarde me een hoop zorgen!
Voor de rest was iedereen er ook zeer vriendelijk en behulpzaam, echt top.
De webwinkel is ook handig in gebruik en de prijzen zijn niet slecht. Ze verzenden ook via bpost, wat een grote plus is voor mij.
Altijd correct & snel geleverd!
KlantenserviceGeen klachten, maar de klantenservice is uitmuntend.