ALTERNATE België

Gebruikers over webshop ALTERNATE België

Na 2 maanden crashte mijn HP Zbook ter waarde van 2800 euro. waarna ik hem naar Alternate terug bracht. Hierop wist de verkoper mij weinig te vertellen over hoe de opvolging zou gebeuren. Hij dacht dat het 5 weken zou duren. Ik kreeg vervolgens geen bevestiging of opvolging. Een vervangtoestel was ook slechts mogelijk na betaling.

Als freelance 3d tekenaar zit ik vervolgens een hele tijd zonder laptop. Ik vond het daarom wel de moeite om mijn ontevredenheid hier te melden.

ok

Bedankt voor jouw feedback Jeroen, deze appreciëren wij enorm!

's avonds net voor 10 besteld. 's anderendaags 's morgens net na negen geleverd.
Snelle service en goed verpakt.

's avonds om 21.55 besteld. Leveradres postkantoor opgegeven (was het goedkoopste). Daags nadien 's morgens om negen uur al sms dat het geleverd was! Prima!

snelle levering

Het is mijn 2de bestelling bij Alternate. Ruim assortiment en duidelijke omschrijving . Dankzij de handige filters zijn onderdelen snel gevonden en vergeleken.

Bestelling werd, zoals beloofd, twee dagen later afgeleverd in een ophaalpunt van Bpost.

Dat horen we graag, bedankt!

OPGELET - Dit bedrijf biedt geen wettelijke garantie op producten gekocht met btw nummer.

Dure grafische kaart gekocht die bleek na enkele weken een fabrikage fout te hebben (een uitgang die niet werkt). Alternate weigert deze kaart te herstellen of te vervangen binnen het normale wettelijk kader voor consumenten. Het enige wat ze konden bieden is 4 weken hersteltijd, Wat voor een zelfstandige ondernemer helemaal niet aanvaardbaar is.

De klantenservice is enkel bezig met uit te leggen waarom ze je niet kunnen niet willen, niet moeten en niet zullen helpen. Bij vragen voor hulp krijg je een lijstje juridische argumenten waarom je beter elders kan gaan kopen.

Ook na het lezen van deze review blijven ze gewoon voet bij stuk houden. Merk op dat de echte hersteltijd bij fabrikant 5 dagen is en dus geen 4 weken zoals Alternate verkeerdelijk aangeeft. Een realistische oplossing vinden had dus allicht niet moeilijk geweest. Waar wat goede wil is vindt een goede winkel de weg. Bij Alternate blijf je gewoon in de kou staan bij defecten. Intussen een nieuwe kaart bij Amazon gekocht, goedkoper en betere service.

Hi, bedankt voor jouw feedback! Ik heb net mijn collega aangesproken uit te pluizen wat er exact aan de hand is.
Uit e-mailverkeer die ik heb nagekeken blijkt dat mijn collega's een oplossing geboden hebben. Ze stelden namelijk voor om jouw GPU onder garantie naar de fabrikant te versturen en te herstellen. Helaas ging jij hier niet mee akkoord en eiste je een omruiling. Dit is geen wettelijk procedure bij zakelijke aankopen.
Mocht je nog vragen hebben, aarzel niet om ons te contacteren!

Klantenservice is te lui om te helpen en schuift alle schuld van zich af als een klein kind. Alternate geeft niks om hun klanten.

Een grafische kaart gekocht van 630€ en er nog 5€ verzending op moeten betalen, gewoonweg schandalig.

MSI laptop gekocht van meer dan 1300 € en een week later krijg ik de melding dat er een MSI lootbox bij de laptops zit vanaf dan, aangezien mijn bestelling nog binnen retrourperiode valt vind ik het niet meer dan normaal dat ik deze ook krijg, sterker nog MSI zelf heeft de actie al gestart op 13/7. De klantenservice komt met een smoesje dat hun contract pas op 1/8 begint en steekt de schuld volledig op MSI, wanneer ik vraag om MSI even op te bellen weigeren ze dit te doen. Na 3 keer aandringen heb ik dan maar zelf contactgegevens gevraagt, maar ook deze weigeren ze te geven.

Klantenservice is ronduit waardeloos, ik heb meer dan 2000€ bij hun besteed de afgelopen 2 weken maar een kleine promotie kan er niet vanaf, laat staan een telefoontje.

Bedankt voor jouw feedback! Ik vind het enorm jammer dat je niet tevreden bent met onze service.

Helaas bieden wij geen gratis verzending op alle producten. Daarom hebben wij wel enorm scherpe prijzen indien je kies voor afhaling in onze showroom.

Ik snap dat het niet leuk is dat je niet hebt kunnen genieten van een promo omdat deze net buiten de promotieperiode viel maar wij kunnen hier helaas niets aan doen.

Mocht je nog vragen hebben, aarzel niet om ons te contacteren!

Update: 10 augustus een bestelling van 19 juli is eindelijk geleverd. (dag 22).

Na 13 dagen nog steeds niets geleverd.

Alle gekozen onderdelen waren bij bestelling beschikbaar en dus eigenlijk de volgende dag leverbaar.

Voor 22u besteld morgen in huis, 13 dagen later nog steeds niets.

Bij Alternate mijn 3de bestelling. 1ste bestelling was defect, deze 3de wordt maar niet geleverd.
Bij azerty.nl al 11 bestellingen gedaan, het langste dat ik daar ooit moest wachten is 5 dagen. Mijn pakket was toen verdwenen tijdens transport.
Bij AliExpress gaan sommige bestellingen zelfs sneller afhankelijk van de verkoper.

Indien de onderdelen plots niet meer leverbaar zouden zijn, zou ik graag mijn geld terugzien zodat ik mijn bestelling kan plaatsen bij azerty.nl !!!

Nog steeds niets geleverd na 13 dagen.

Op de website staat al meerdere dagen "uitgeleverd" maar er staat geen pakketnummer of verzendinformatie genoteerd.
Zonder deze informatie is het pakket in mijn ogen niet verzonden aangezien ik geen track en trace code ter beschikking heb.

Deze ochtend rond 8u20 een mail verzonden en 's avonds om 19u15 nog steeds geen antwoord.

Dit is reeds de 2de vertraging van dit pakket. Vorige week beloofde men nog via mail dat het met vertraging zou geleverd worden op 26 juli. 1 augustus en nog steeds niets ontvangen!

Bij Alternate is een volledige werkdag onvoldoende om op een mail te antwoorden.
Bij azerty.nl antwoord men veel sneller. Op een werkdag, gemiddeld binnen de 4 uur.
Bij AliExpress wordt er meestal zelfs sneller geantwoord afhankelijk van de verkoper.

Hi, bedankt voor jouw feedback! Ik merk dat hier enorm veel is misgelopen, daarom ga ik dit even navragen bij mijn collega's.

Alles ging snel en zonder problemen. Ik bestelde online een monitor en koos ervoor om deze af te halen in de winkel in Aartselaar. Al na 15 minuten kreeg ik een mail dat de monitor klaar stond en ben ik hem gaan halen. Super vriendelijk personeel in de winkel, top!

Ik zou de producten de volgende dag ontvangen, dus al een afspraak met mijn klant gemaakt voor een dag later maar helaas heb ik dus op donderdag besteld, en pas op maandag ontvangen.... afspraak met een week moeten verplaatsen... jammer Alternate want ik heb dus bij Cool.... de volgende dag besteld met optie om dezelfde dag geleverd te worden en heb die dag om 22u de bestelling ontvangen.... dus volgende keer wellicht via een andere webshop.

niet de volgende dag zoals vermeld als je op tijd besteld.

Hi, bedankt voor jouw feedback! Helaas hebben wij geen invloed op de diensten van bpost. Ik hoop je in de toekomst terug te mogen verwelkomen in onze showroom of op onze website!

Nieuwe onderdelen besteld en 2 dagen later werd alles netjes afgeleverd.
Correcte service. The way i like it.

Alles werd perfect geleverd op de beloofde dag.

You like it = we like it!

Super service altijd vriendelijk en super gasten allemaal . hun kennis is ook altijd spot on kan deze jongens alleen maar aanraden

Samsung q led tv en game pc

Super

Veel plezier met jouw nieuwe tv! :)

Voor Alternate is de afhandeling uitstekend alléén B-post is de zwakste schakel in het systeem.

Het volgen van het pakje via de site van B-post is onontwikkeld en als je pakket nog niet heb gekregen ga eerst kijken aan de voordeur. Waarschijnlijk hebben ze het pakje daar neergelegd bereikbaar voor iedereen.

Bedankt voor de tip! Tot snel :)

Prachtige PC-samensteller met overzichtelijke informatie. Makkelijk uit te wisselen onderdelen bij de samenstelling. Je kan opslaan. Je kan afprinten naar *.pdf bestand. Zeer goede interface.

Correcte levering en service. Ik had op het laatste moment mijn SSD 850 EVO veranderd in een 970 M.2 en was verbaasd over de snelheid van aanpassen en de correcte levering daags nadien. 10/10!

Bij de installatie van de rig bleek de Ryzen 2700 niet out-of-the-box compatible met de X370 MSI M4 motherboard BIOS. Snelle hulp en duidelijke analyse aan de telefoon. 100% goede service.

Bedankt voor de lovende woorden!

Onze eerste aankoop was een speelgoeddoos van Lego. Scherp geprijsd. Vlot kunnen bestellen. Snel verstuurd. En goed verpakt. Wat wil je nog meer van een online winkel?

Het origineel product, goed verpakt, vlot verstuurd.

Bedankt voor jouw feedback!

Telkens wanneer ik computeronderdelen bestel, doe ik dat bij Alternate. Nog nooit problemen gehad, altijd gekregen wat ze beloofden. Scherpe prijzen en ruime keuze. Overzichtelijke shoppingwebsite.

Ik ga er gemakshalve van uit dat wanneer je iets op maandag bestelt, je dat dinsdag geleverd krijgt. Bij mijn laatste bestelling (op maandagmiddag) bleef het track & trace-nummer tot dinsdagmiddag zeggen dat het pakketje door de winkelier klaargemaakt werd maar nog niet bij bpost terechtgekomen was. Erg is dat natuurlijk niet, maar een spijkerharde garantie dat het product de volgende dag geleverd wordt, is toch iets wat bepaalde andere webwinkels voor hebben op Alternate.

Dat horen we graag, bedankt!

Heb reeds meerdere keren besteld bij Alternate. Dit ging altijd vlot. Vroeger haalde ik het af in de winkel, maar de laatste tijd laat ik het altijd opsturen. Tot nu toe altijd correct geleverd via BPost. Heb ook al gevraagd om een onderdeel dat ze bij Alternate duitsland hadden, maar niet op de website stond bij Alternate België, te kopen en dat was geen probleem. Gewoon enkele dagen langer wachten.

Levering via BPost. Makkelijk kiezen uit een postkantoor dicht bij werk of dicht bij huis. Wat het beste uitkomt met de openingsuren. Levering in een BRINGME-box doen ze ook.

Ík hebben zelden vragen gehad, maar bij degene die ik al eens had, is dit professioneel afgehandeld.

Jij blij = wij blij!

Is in orde, alles gebeurde zoals voor gesteld, de betaling en communicatie met e-mails was zeer overzichtelijk.

Ik heb 3 dagen langer moeten wachten, probleem bij de transporteur zegt men maar daar ben ik niets mee. Heb een contract met Alternate, vandaag besteld morgen geleverd.

Onze excuses voor de vertraging en dat is het.

Hi, bedankt voor jouw feedback! Helaas hebben wij invloed op de service van bpost. Ik hoop jou snel in onze showroom of op onze webshop terug te mogen verwelkomen.

Bestellen ging zeer vlot, je werd goed op de hoogte gehouden via email. 's avonds besteld en de volgende dag was het al in huis.

Verzending was zeer snel via bpost, je krijgt ook een track&trace code waarmee je je pakje goed kan volgen.

Bedankt voor jouw feedback!

Ik had een Seagate Ironwolf 4TB gekocht. Na het partitioneren en kopiëren van de data van de schijven die na jaren gebruik eindelijk op pensioen mochten, begon de Seagate raar te doen. Rare geluiden, drops in snelheid, ik vertrouwde ze niet meer. Terug naar de winkel dus. Na meerdere dagen testen hadden ze nog steeds geen problemen gevonden, maar S.M.A.R.T. uitlezen gaf een betrouwbaarheid van minder dan 50%. Ondanks dat de schijf de rare kuren natuurlijk niet vertoonde in de winkel, hadden ze daar toch wel door dat er wel degelijk iets niet klopte, alleen konden ze, net zoals ik, niet meteen een oorzaak aanduiden. Zonder moeilijk te doen hebben ze toch besloten van een nieuwe schijf mee te geven. Ben dan toch maar voor de WD Black gegaan. Puntje bij paaltje: klantendienst was zeker capabel om dit probleem samen op te lossen, en ze zijn er op en er over gegaan om dit te verwezenlijken. Absoluut top.

Dat horen we heel graag, bedankt om jouw ervaring te delen!

Zondagavond product besteld (s9) was op stock, met dinsdag levering. Echter op dinsdag avond toch maar contact opgenomen. Vertellen ze mij doodleuk dat dit pas voor woensdag zal zijn ... dan moet je de informatie niet op de website zetten. Een teller aanpassen bij een bestelling kan toch niet echt zo moeilijk zijn ...

Te laat aangekomen, dinsdag was beloofd volgens de website ... nu komt dat op woensdag aan en zal er niemand thuis zijn, dus bijgevolg zal dit ook pas donderdag kunnen opgehaald worden

Geen oplossing geboden, alleen ja sorry er was een fout met het systeem. Maar daarmee is mijn probleem niet verholpen. Zal mij leren van niet bij coolblue te bestellen

Hi, bedankt voor jouw feedback! Kan je ons via Messenger of WhatsApp contacteren dan bekijken we wat er exact misgelopen is?

Scorekaart voor ALTERNATE België