ALTERNATE België

Gebruikers over webshop ALTERNATE België

Goed overzicht in de webshop en heel vlotte bestelling. Betaling en facturatie-info zijn ook in orde.

Vlotte levering

Heel erg bedankt voor de goede review! 🤩👍

Site is zeer overzichtelijk en men kan makkelijk vergelijken. Alles verliep zeer vlot. Ook als er zich een probleem voordoet met de ingave kan je de bestelling nog makkelijk annuleren. Top!

Alles verliep zeer vlot. Bestelling geplaatst en 's anderendaags al geleverd.

Toen ik mijn voorkeuren had uitgezocht heb ik voor alle zekerheid naar de verkoopsdienst gebeld om te zien of alles compatible zou zijn. Zeer professionele uitleg gekregen en in een verstaanbare taal.

Heel erg bedankt voor de fantastische review! 👊 We hopen je snel terug te zien. 👍

Vlotte afhandeling en duidelijke communicatie rond een product dat niet op voorraad was.
Zoekfunctie op de website kan voor sommige producten misschien wel iets beter.

Goed verpakt

Duidelijke communicatie

Bedankt voor je feedback! 🤗 We zijn nog dagelijks bezig met het verbeteren van onze website. We hopen je snel terug te zien. 👍

Ik heb al meermaals besteld bij Alternate. Van de 5 bestellingen heb ik 2x echt problemen gehad, 3x foutloos. Een bestelling van 2j geleden werd pas na 2 weken verzonden terwijl het gewoon 2 weken voorradig bleef bij hen (en zogezegd volgende dag geleverd). Uiteindelijk is het goedgekomen. Nu heb ik hetzelfde probleem, iets besteld dat voorradig is, blijkt niet voorradig en ik krijg maar geen antwoord op mijn vraag wanneer het kan geleverd worden. Service onwaardig en we zitten hier nu al 2 weken te wachten op enig nieuws. De telefoonnummer is niet bereikbaar wegens afgesloten door drukte, geen antwoord op mail van 5 dagen geleden en ook via fb niks reacties. Jammer maar het zal mijn laatste bestelling worden. Annuleren durf ik ook niet met een bedrag van 250 euro en nooit geen antwoord. Als het te druk is om te antwoorden moet je extra personeel zoeken of op zijn minst een kort antwoord leveren.

Iets besteld dat voorradig is, blijkt niet voorradig en ik krijg maar geen antwoord op mijn vraag wanneer het kan geleverd worden.

Bedankt voor jouw feedback! Jammer om te lezen dat je niet tevreden bent over onze service… Zou je me een ordernummer kunnen doorsturen alsjeblieft? Dan kijk ik even na wat er juist is fout gelopen! Alvast heel erg bedankt!

Duidelijke website
Concurrentiële prijzen, vaak (bijna) de goedkoopste
Snelle afhandeling van de bestellingen
Geen hoge verzendingskosten

Goede communicatie en administratieve nazorg
(nog geen ervaring met reoutrs of garantie)

Heel erg bedankt voor de goede review! 👍

Bestellen via web portal is zeer vlot, voorwaarden zijn duidelijk en betaling foutloos. Dit bestelling ben ik zelf op de showroom komen halen

Heel erg bedankt voor de fantastische review! 🤗 We hopen je snel terug te zien. 👍

Duidelijke informatie op de website. Prijzen waren vergelijkbaar met andere webshops. En het toetsenbord dat ik op het oog had werd met korting aangeboden.

Vrijdagavond besteld, maandag geleverd. Prima!

Heel erg bedankt voor de fantastische review! 🤩 We hopen je snel terug te zien. 👍

Bestelde 4 x Seagate Iron Wolf HDD 4 TB. Mijn eerste bestelling bij Alternate België, dit omdat de prijs in de buurt kwam van de goedkoopste aanbieding. Omwille van de online recensies wilde ik Alternate eens proberen.

De levering was correct. De HDD waren verpakt in twee luchtkussen omslag.

Na installatie in de NAS bleken alle vier HDD te functioneren.

Op basis van mijn ervaring zal ik in de toekomst zeker nog bestellingen plaatsen bij Alternate.

Heel erg bedankt voor de fantastische review! 😁 We hopen je snel terug te zien. 👍

RX6800 en Koelpasta besteld. Dag later zat alles al in mijn brievenbus(voor een groot bedrag, >1000€, doen ze bij Alternate altijd wel extra moeite) en PC.
Goed verpakt, geen beschadigingen. Duidelijke info over factuur.
In tegenstelling tot eerdere ervaringen, deze keer alles top.
Het is altijd met klantenservice/retour dat ik problemen tegenkom..afwachten dus.

Goed verpakt, niet op aan te merken.

Heel erg bedankt voor de fantastische review! 🥳 We hopen je snel terug te zien. 👍

Onlangs heb ik 2 producten RMA moeten sturen, deze werden op een snelle termijn volledig correct afgehandeld en de 2 producten werden snel hersteld

De verzending van de herstelde producten verloopte zeer vlot

Heel erg bedankt voor de goede review! 👍

Het begon al bij een bestelling waarbij ik rechtstreeks in contact stond online met een medewerker. Deze helpt me verder bij het samenstellen van mijn build.
Ik bestel een pc-case en deel hen mee dat deze in outlet is en ze deze apart moeten leggen. Hierop krijg je een positief antwoord.
1.5 maanden later blijkt dat ze de case toch niet opzij gelegd hadden, deze verder verkocht hebben en je reeds een factuur betaald hebt van een onderdeel dat zij doodleuk verder verkocht hebben.
Hierdoor is je bestelling al die tijd blijven liggen zonder dat men hier ook maar enige actie in ondernomen werd. Wanneer je hiervoor een oplossing vraagt zeggen ze droog weg dat je dan maar een andere case moet kiezen en voor dezelfde dan 60 euro moet bijbetalen bovenop het reeds betaalde bedrag.

Om dab vervolgens bij dezelfde geplaatste bestelling waarbij er bij een bepaald onderdeel een gratis game bij zat.
Dit besteld in een pc build die door Alternate gebouwd werd. Doordat Alternate het zo lang gerekt heeft (meer dan 2 maanden) om deze built te voltooien terwijl het onderdeel waar het gratis item aan vast hing al lang op voorraad was dit niet ontvangen.

Wanneer ik dan contact opneem krijg je enkel de repliek dat de actie geldig was tot een maand na mijn bestelling. Doch doordat zij 2 maanden aan de pc werken heb ik plots geen recht meer op deze game.

Krijg je nog per mail de opmerking dat dergelijke vouchers steeds per mail verzonden worden. Waarom werd er dan geen mail verzonden wanneer zij mijn besteld onderdeel hadden binnen gekregen? Ik heb er het raden naar.

Het is spijtig dat zo'n groot bedrijf zijn klanten in de kou laten staan.
Als je iets nodig hebt, zorg dat je het regelt in de winkel en het ineens kan meenemen... dan verloopt alles wel beter.

Wanneer je iets besteld en het komt binnen zou je verwachten dat je dit toch ontvangt en niet een maand later het deksel op de neus krijgt.

Bij de "klantenservice" totaal geen begrip voor de situatie en enkel maar uitvluchten zoeken op aangebrachte argumenten zonder een oplossing te bieden. Alle communicatie verloopt via mail en door telkens uitvluchten te blijven geven hoopt men precies dat je het gewoon opgeeft en opgelopen nadeel maar laat voor wat het is.

Voor een bedrijf zo groot als Alternate is dit beneden alle pijl en is rijkt de service dus duidelijk niet verder dan hun eigen zakken vullen en je dan in de kou te laten staan.

Spijtig.

Beste Bram, bedankt voor jouw feedback. Ik merk dat hier heel wat misgelopen is. Doordat jouw klacht ook via een externe partij loopt, kunnen wij helaas hier weinig over communiceren. Ik ben zeker dat jouw klacht binnenkort correct wordt opgelost. Ik hoop je alsnog snel op onze webshop of in onze showroom terug te mogen verwelkomen.

Op de juiste productpagina gekomen door de Tweakers Pricewatch, de rest van het proces was standaard.
Ik koos in deze niet voor de goedkoopste, maar specifiek voor een bedrijf dat ook fysieke Belgische winkels heeft.

Ik koos voor een bezorging in een pakjesautomaat.
Ik ontving geen mail met een track&trace code, noch een mail met een QR-code voor de automaat.
Via mijn gsm kon ik in de orderhistoriek op een track&trace-link klikken, ik kreeg echter de melding dat het opgegeven pakket niet bestond.
Op de computer vond ik in de orderhistoriek een track&trace-nummer. Tot mijn grote verbazing stond de status van het pakje reeds als "afgehaald". Noch Alternate, noch BPost, noch Cubee kon mij een situering van het pakje zeggen. Na meermaals contact met de verschillende klantendiensten, werd er een onderzoek ingesteld. Dit zou meerdere werkdagen duren.
Ondertussen werd het pakje (door BPost/Cubee?) retour gestuurd naar Alternate. De verwerking van het retourneren zou nogmaals meerdere werkdagen duren.
Omdat het hele proces meer als 2 weken ging duren heb ik mijn bestelling geannuleerd.

Ik werd correct en vriendelijk te woord gestaan, er werd echter niet proactief gereageerd.
Ik had toch wel minstens verwacht dat een nieuw pakket verstuurd werd op het moment dat BPost de retourzending deed.
Ik werd niet per mail op de hoogte gebracht van de verschillende stappen, enkel indien ik zelf initiatief nam om contact op te nemen kreeg ik updates of projecties. Ook op mijn vraag om mijn annulering via mail te bevestigen, werd geantwoord dat een creditnota pas zou opgemaakt worden bij verwerking van het pakket. Een simpele bevestigingsmail was genoeg geweest.

Bedankt voor jouw feedback, Geert! Jammer om te lezen dat je niet tevreden bent over onze service… Ik heb dit met de klantendienst besproken en jammer genoeg moesten we eerst informatie van bpost afwachten alvorens we een nieuw pakketje konden verzenden. Onze oprechte excuses voor de vervelende situatie.

De router (netgear ax8) was in GEBRUIKTE staat geleverd, de plastic beschadigd en zeer vuil, er zat haar en stof(?) onder. De router had nog persoonlijke instellingen van de vorige eigenaar. Alternate heeft geen melding gemaakt dat dit een geretourneerd product was.

Het was stevig verzonden. Hier is niets op aan te merken.

Telefonisch zijn ze onbereikbaar. Ik heb al 7x proberen bellen op het nummer vermeld op de website: +32 (0)3 - 871 11 30
Ik heb steeds 30 minuten gewacht nadat ik heb opgehangen.
Helaas was het continu een muziek. Mijn eerdere ervaringen waren ook niet al te positief betreffende vorige bestellingen: altijd zeer korte antwoorden en niet echt vriendelijk.
EDIT:
Alternate heeft een mooie oplossing aangeboden per mail. Aangezien ik hun ook gemaild heb met het probleem.
Bleek dat het fout werd ingeboekt en eigenlijk een outlet product moest zijn.
Menselijke fouten gebeuren en hier kan ik ze dus niet op afrekenen.

Bedankt voor jouw feedback! Jammer om te lezen dat je niet tevreden bent over onze service… Zou je me een ordernummer kunnen doorsturen alsjeblieft? Dan kijk ik zo snel mogelijk na wat er juist is fout gelopen! Alvast heel erg bedankt. We hadden tot twee weken geleden inderdaad problemen met de drukte bij onze klantendienst. Dit is echter al enige tijd opgelost dus zou je ons opnieuw vrij makkelijk moeten kunnen bereiken via de telefoon. Onze excuses voor dit ongemak.

Twee items gekocht voor goede prijs. Bleek één toch niet nodig te hebben. Zonder vragen terug kunnen inleveren. Mooie service. Deze keer was een bevestiging op een vorige goede ervaring enkele jaren geleden. Houden zo.

Heel erg bedankt voor de goede review! 😁👍

Ik was op zoek naar een AMD Ryzen 5 3600. Na een zoektocht op verschillende online winkels kwam ik de beste prijs tegen bij Alternate. Vlotte bestelling en registratie.

Product zeer netjes en snel geleverd.

Heel erg bedankt voor de fantastische review! 🥳

Snelle en correcte service. Duidelijke informatie van de producten op de website, alsook vlotte levering.

Heel erg bedankt voor de fantastische review, Michiel! 😁👍 We hopen je snel terug te zien.

Het bestelproces liep vlot. De harde schijf was bijzonder goed verpakt en werd snel verzonden. Prijs was op een paar centen na de laagste van het land.

Heel erg bedankt voor de goede review! 😊👍

Gemakkelijk besteld via mijn moeder hare master card...
Goed advies gekregen via WhatsApp...
Prima shop alternate...

Besteld eergisteren.
Gisteren geleverd.
Rap hé...

Gemakkelijk info vragen via WhatsApp...
Voeding besteld.
Aangezien ik teveel pruts én het niet deftig kon installeren komt er morgend nen technieker langs.

Heel erg bedankt voor de fantastische review, Roberto! 😁

Net zoals een 14-tal dagen geleden ben ik, door een stommiteit van mij, bijkomende componenten om een nieuwe desktop te bouwen, zelf komen bestellen en afhalen ter plaatse.

Zoals altijd ook nu weer uitstekend geholpen door de vriendelijke en hulpvaardige bedienden.

Hier is de klant nog écht klant!!!!

Zéker en vast een aanrader!
Ik kom hier zeker nog terug.

Vriendelijke ontvangst, prima geholpen door de winkelbediendes.
Er is ook zeker voldoende aandacht geschonken aan de Corona maatregelen.
Veilige omgeving.

Heel erg bedankt voor de fantastische review! 🥳 We hopen je snel terug te zien.

Daar ik beginnen ben met een nieuwe dual system build shop ik naargelang de prijs uiteraard wat in het rond.

Alternate is niet de goedkoopste maar kan een aardige stock voorleggen.
Website is vrij duidelijk en de levertijden kloppen gewoon.

Alles netjes verpakt en op tijd geleverd.

Bij mijn laatste bestelling geen contact gehad met klantenservice aangezien dit niet nodig was.
Bij eerdere bestellingen werden mijn vragen altijd correct en vriendelijk beantwoord.

Heel erg bedankt voor de fantastische review! 👍 We hopen je snel terug te zien.

Scorekaart voor ALTERNATE België