Gebruikers over webshop ALTERNATE België
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenIk ben zeer tevreden over alternate. Bestellingen komen altijd tijdig aan en in de winkel wordt ik steeds vriendelijk en professioneel geholpen.
VerzendingVerzendingen komen altijd tijdig aan. Ook is alles altijd met goeie zorg verpakt.
KlantenserviceKlantenservice is uitstekend, zowel bij aankopen als een garantiegeval dat ik in het verleden heb gehad ben ik zeer goed geholpen.
AlgemeenAltijd zeer competitieve en correcte prijzen! Ook steeds een zeer duidelijke factuur ipv slechts een klein kasticketje bij het kopen in de winkel!
VerzendingAfgelopen keren altijd naar de winkel zelf geweest maar uit vorige ervaringen zijn ze super snel met verzenden!
KlantenserviceIk ga zelf altijd graag langs bij alternate ipv te bestellen ook al is het een klein uur rijden. Dit is omdat de ervaring er altijd top is! Vriendelijke mensen bereid om te helpen en mee na te denken over wat product het best bij je past zonder onnodige extra’s te proberen aansmeren! Top service!!
AlgemeenZoals gewend, besteld, eenvoudig betalen via mobile banking. Betalen is zo eenvoudiger geworden, want als je klikt op betalen, dan gaat het scherm open van je bank mobile app, alles automatisch ingevuld, verifiëren en poof, done.
VerzendingMijn beide producten(coolermaster gpu support bracket) en corsair 70 rapid keyboard) was voorradig en voor 21u besteld. Jaja de volgende werkdag geleverd. Netjes en stevig verpakt. Heel tevreden
KlantenserviceNiet bij deze bestelling, maar heb al vaker besteld en eenmaal iemand aan telefoon had om een dubbel order te annuleren. Heel vriendelijk, geen lange wachtlijsten en direct geholpen!
AlgemeenBetalingen gaan heel vlotjes, meerdere mogelijkheden, nog nooit problemen meegehad dus 5 stars. Meestal gebruik ik gewoon mijn debetkaarr
VerzendingVoor 21u besteld, morgen in huis, dat klopt indien product direct uit voorraad leverbaar is. Altijd netjes verpakt, nog nooit iets dead on arrival gehad.
KlantenserviceEenmaal bestelling moeten annuleren, dit ging heel vlot via telefoon, vriendelijk ontvangen geweest. Ook is er nu live chat mogelijk die altijd eerlijk is, vroeg iets omtrent welke ethernetkabels voor devolo, persoon aan de andere kant gaf de juiste informatie en was ook heel vriendelijk
AlgemeenDe PC builder applicatie is super handig op de website.
Ook bij het samenstellen van mijn eerste PC die ik zelf in elkaar gezet heb, hebben ze me goed advies gegeven rekening houdend met mijn budget.
Geen online aankoop gedaan, enkel ter plaatsen.
Goede wachtruimte, alles was in orde bij afhaling bij de balie.
Bij het samenstellen van mijn eerste PC die ik zelf in elkaar gezet heb, hebben ze me goed advies gegeven rekening houdend met mijn budget.
Bedankt voor je goede review. Veel plezier met je nieuwe pc! 😀
AlgemeenPersoneel heel vriendelijk & behulpzaam met kennis van zaken
Wachttijd tot een minimum beperkt.
Ben er zeer tevreden; is ook de reden waarom ik er steeds terug kom.
Heb mijn bestelling niet geplaatst, doch afgehaald in de winkel te Aartselaar.
KlantenserviceKlantenservice is er TOP !
Heel degelijke hulp bij de vragen die ik stelde
Mijn bestelling bleek dus een van de beste toestellen op de huidige markt.
Heel erg bedankt voor je goede review! Tot de volgende. 😀
AlgemeenIk heb hier een mobo besteld, op tijd toegekomen zonder schade.
De doos van die mobo zelf bleek geopend te zijn geweest en daar was een plastic bag in geopend met ontbrekende parts.
Hiervoor contact opgenomen met Alternate, pas een week later kreeg ik antwoord met de vraag of ik foto's kon uploaden, onmiddellijk gedaan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Na 3, 4, 5 dagen heb ik deze mail telkens opnieuw gestuurd omdat ik wederom geen antwoord kreeg. Pas na een week de vraag of andere gezinsleden op dat adres het pakket in otnvangst hadden genomen en dan weer een week ... dit heeft 5 weken geduurd tot ik het moe was.
Toen ben ik gewoon met die mobo, verzendverpakking en factuur naar Alternate bij de A12 langsgegaan en daar wat lopen stressen, me wat gek beginnen gedragen met wat geschreeuw erbij.
Heb daar die mobo vervolgens kunnen binnengeven en heb toen een splinternieuwe ongeopende meegekregen, wat een ellende voor een mobo.
Bestel hier niet online
Snel verzonden en toegekomen zonder schade, werd geleverd door Bpost
KlantenserviceOnline gewoonweg moeilijk doen en op alle vlakken tegenwerken,
per gestuurde mail hebben ze 7 dagen de tijd nodig om die te beantwoorden.
in de winkel zelf binnen het kwartier opgelost .. bestel hier niet online
AlgemeenBij een GSM verwacht ik next day delivery (staat ook zo aangegeven op de website), na 5 dagen had ik er nog geen. Account managers waren ook zeer arrogant en onbehulpzaam. Ze waren in dit geval het goedkoopst, anders was het 0 sterren.
---
---
AlgemeenOnlangs een mechanisch keyboard gekocht bij deze winkel. Alles correct verlopen (bestelling, betaling, levering). Levering was na 1 werkdag op het ophaalpunt.
Ik had geen nood aan de dienst na verkoop.
Product was goed verpakt en was na 1 werkdag beschikbaar in het afhaalpunt (verzending via BPost).
AlgemeenZe verkopen blijkbaar zonder aangeven Samsung producten die elders uit Europa geïmporteerd worden. Daardoor ontstaan er issues met cashback acties van Samsung. Alternate maakt er zich makkelijk van af en weigert enige oplossing te bieden.
Ik bestelde expliciet bij deze winkel, duurder dan enkele concullega's op dat moment, omdat ik er van uitging dat de producten gewoon in orde waren. EAN en productcode kwamen overeen. Toch blijkt het om verdoken import te gaan.
Klantendienst wimpelt het eenvoudig weg en slaagt er niet in ook maar enigszins een oplossing te bedenken.
AlgemeenDuidelijke website - goede prijzen - goede communicatie - snelle & traceerbare verzending - goed verpakt !
AlgemeenWilde een nieuwe geluidskaart hebben, echter is deze in de Nederlandse pricewatch nergens te vinden (Soundblaster X4). Bij Alternate in Belgie hadden ze deze wel liggen. Dus hier besteld. Zaterdag avond besteld, werd aangegeven omdat ik in Nederland woon er eerst een offerte moet komen, en dan per overschrijving betalen.
De offerte was de maandag er op al begin in de ochtend binnen. Deze ook geaccepteerd en betaald. Op dinsdag de verzendbevestiging binnen. Deze was echter in mijn spam box belandt (Niet gezien/of gemerkt). Na een belletje op donderdag naar Alternate die me daar op wezen, het pakketje uiteindelijk vrijdagavond binnen gehad.
Netjes verpakt in een neutrale doos met wat opvulling om schkken te dempen. Verzending via Bpost en DHL in Nederland
KlantenserviceNetjes geholpen en te woord gestaan door de mensen van Alternate Belgie. Wachttijden vallen reuze mee.
AlgemeenZeer tevreden van het geleverde systeem. Plug & Play. Zeer prof. ineengestoken en Top cable management.
VerzendingBeetje vertraging maar dit werd goed gecommuniceerd. Karton was wat gescheurd maar dit ligt waarschijnlijk eerder aan de delivery chauffeur van de externe firma. Systeem zat goed, veilig en stevig verpakt.
KlantenserviceGoede inlichtingen over de status van de bestelling. Vertraging werd ook medegedeeld. Kan altijd gebeuren..
Algemeentoch zeer verbazend allemaal, een moederbord terugsturen voor een mislukte bios update endan gebogen cpu pinnen terug vinden. 🤔
het bord werkte en is met de grootste zorg terug verpakt incl cpu socket beschermer.
straf verhaal wat ik hier nog zie terug komen. als dat geen patroon is. maar goed daar leren we van volgende keer maak ik zelf fotos voor shipping.
bestellen doen we ergens anders.
bestellen en leveren ging voldoende vlot. de pc builder is een handige tool om zeker geen fouten te maken.
AlgemeenAls Nederlander bestelt bij alternate Belgie omdat ze het daar wel op voorraad hadden en de Nederlandse website niet. Beetje vreemd maar zullen twee aparte bv's zijn.
Bestellen ging prima maar omdat je als Nederlander alleen via offerte en bankoverschrijving kan betalen duurt het wat langer. Maar alsnog was de levertijd binnen een week en dan zat er Pinksteren nog tussen. Al met al tevreden!
Verzendkosten naar Nederland was 10 euro. Product was ook prima verpakt. De dag dat het geld binnen was direct verzonden.
AlgemeenAls projectje had ik bij Alternate de onderdelen besteld die je nodig hebt om zelf een pc samen te steken. De tool waar je een vlot werkende pc mee kunt bouwen is heel erg makkelijk om mee te werken en voorkomt dat je geen onderdelen kunt bestellen die niet compatibel zijn met elkaar. Bij het bouwen van de pc zelf heb ik wat problemen ondervonden, met name dat ik mijn cpu er niet correct had ingestoken. Na een dag of 3 troubleshooten met mijn handen in mijn haar, heb ik beslist van naar Aartselaar te rijden om hen er eens naar te laten kijken.
50 minuten rijden, 50 minuten binnen, 50 minuten terug naar huis en ik had een werkende pc, dit allemaal dankzij Cem, de jongeman die me bij Alternate ter plaatse heeft geholpen het probleem supersnel te analyseren en me gerust heeft gesteld terwijl hij bezig was. Ik heb niks dan lovende woorden voor hun klantvriendelijkheid en hun service, 10/10. Dit is mijn allereerste Tweakers review, maar voor hen wil ik gerust een extra effort doen. Respect!
Alles is rap en correct toegekomen, zoals ik het verwachtte dus.
KlantenserviceIk heb niks dan positieve dingen te zeggen, ik heb verschillende malen contact gehad met verschillende mensen bij Alternate en telkens waren ze geduldig, vriendelijk en enorm behulpzaam. Top service!
AlgemeenEen AMD Ryzen 7 5800X3D besteld tegen een mooie prijs. Vlotte website.
Company of Heroes 3 code ook vlot ontvangen.
Goed verpakt, snel geleverd... top
KlantenserviceNa levering een standaard mailtje ontvangen over klanttevredenheid. Zo hoort het.
AlgemeenDuidelijke webshop met competitieve prijzen. De PC builder op hun website is een héél handige tool.
VerzendingAlles heel goed verpakt verzonden.
KlantenserviceBij vragen achteraf wordt je heel snel verder geholpen. Ook duidelijke uitleg aan de telefoon.
AlgemeenKlantenservice onbestaande, net als consumentenrechten. Moederbord gekocht. Functioneerde niet.
Teruggestuurd om te moeten horen 'fysieke schade valt niet onder garantie, trek er uw plan mee'.
Alternate was vroeger een betrouwbare firma, dit is duidelijk niet langer het geval.
In de toekomst koop ik bij de concurrentie, want slechter dan dit kan het niet worden.
Zijn alleszins niet aan hun proefstuk toe, zoals op de site van testaankoop te zien is.
Ik kan iedereen ten sterkste afraden om bij deze webshop aankopen te doen.
Bij garantie/retour problemen, neem dan best een advocaat in de arm, zoniet word je opgelicht.
AlgemeenIk reserveerde online mijn item en ging het afhalen in de winkel. Alles verliep perfect. Ik kreeg uitstekende bijkomende uitleg.
Misschien één tip, parkeer niet links op de parking, vrachtwagens van leveranciers moeten hierdoor en dat is niet aangegeven op de grond, er zij te weinig gemarkeerde parkeervakken.
Ik stelde technische vragen over gelijkaardige producten die ik niet had gekocht en kreeg een professioneel en technisch gefundeerd antwoord.