Gebruikers over webshop Max ICT B.V.
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenIk kreeg van MaxICT een product binnen dat beschadigd was. Zij bleven maar volhouden dat ik dit zelf heb gedaan ondanks dat ik bewijs had van niet. Kansloze webshop.
VerzendingZie bovenstaand. Zie bovenstaande beschrijving. Hier staat alles in over hun verzendbeleid.
KlantenserviceZie bovenstaande beschrijving. Hier staat alles in over hun klantenservice.
Algemeenverkeerde product geleverd. Klantenservice onbereikbaar (na 20 minuten in de wacht opgegeven), reageren niet op mail.
VerzendingHet artikel komt later binnen dan op de website staat.
Klantenserviceonbereikbaar (na 20 minuten in de wacht opgegeven), reageren niet op mail.
AlgemeenMooie webshop met een goede verdeling van de artikelen. Dit alles tegen scherpe prijzen. Tot heden altijd alles snel en goed ingepakt mogen ontvangen van Max ICT B.V.
VerzendingAlles wordt op tijd geleverd. Afspraak is afspraak.
En dit in stevige verpakking voor afgifte aan de deur of in de brievenbus.
Geven altijd spoedig een reactie op je vragen via de mail.
AlgemeenSAS 18TB HDDs van Seagate aangekocht, krijg refurbished disks vol SMART errors die al meer dan 4j oud zijn! Meteen gemeld als DOA en retrour gestuurd, sindsdien negeert men elke email. Wacht al meer dan anderhalve maand op een oplossing (geld terug of werkend product), maar ze antwoorden gewoon niet! Op de site zie je nog meer als voldoende voorraad staan, waarom krijg ik mijn disk dan niet? Dit is de 2e keer dat ik dit voorheb bij MaxICT, vorige DOA lieten ze me wachten tot Seagate de disk replaced. Dat kan toch niet? Een DOA moet je meteen vervangen! En anderhalve maand wachten, 4 emails en niemand dat even de moeite kan doen om te antwoorden?
Spendeer 5 euro meer en koop op een betrouwbare shop zoals Megekko, Alternate, Azerty,... De prijzen op MaxICT zijn iets goedkoper, maar ze hebben 0 service. Ik sta nu op het punt om de politie te betrekken als ik na mijn 5e mail nog steeds geen reactie van hun ontvang. Bespaar jezelf de moeite en avoid MaxICT ten alle kosten, dit is nu de 2e keer dat ze mij in de steek laten bij exact hetzeflde product. Onbegrijpelijk als je voor duizende euros besteld...En dat zoiets 2x kan gebeuren, waar zijn die mee bezig?
Mij ben je kwijt als klant. En een klacht bij de politie volgt ook als ik volgende week nog steeds geen antwoord heb op mijn emails!
Harddisk opgestuurd met weinig padding, kwam ook geleverd met zichtbare 'buts' in de case. 2e keer dat dit gebeurd.
KlantenserviceWelke klantenservice? Na 4 emails over anderhalve maand antwoord NIEMAND. Zowel rma@ en info@ reageren niet.
AlgemeenVia Pricewatch ben ik uitgekomen op MaxICT voor 2 access points aan de laagste prijs.
Na een paar negatieve reviews van MaxICT dacht ik hun toch het voordeel van de twijfel te geven en heb ik deAP's besteld.
In mijn mailbox heb ik proper de bevestiging van de bestelling en betaling ontvangen.
10 dagen later had ik nog steeds niets vernomen van mijn verzending dus heb ik hun even opgebeld.
Hieruit bleek dat de leverancier de AP's niet kon leveren aan die prijs en dus de bestelling heeft geannuleerd. Er was blijkbaar een foute prijs doorgegeven van de leverancier aan MaxICT.
Enerzijds vind ik het l*llig dat MaxICT mij dit niet liet weten en dat ik hier zelf achter moest vragen.
Anderzijds is dit interne keuken tussen leverancier en MaxICT. Als klant heb ik de geadverteerde prijs betaald en verwacht ik deze AP's dan ook gewoon te mogen ontvangen. Hoe ze het prijsverschil opvangen blijft interne keuken.
Er werd geen enkel voorstel gedaan om te compenseren dus werd het volledige bedrag gecrediteerd.
De persoon dat mij hielp was beleefd, echter niet behulpzaam bij het zoeken naar een oplossing.
AlgemeenWinkel doet wat hij hoor te doen ik plaatst een bestelling en hij komt hier naar toe en is zorgvuldig verpakt
producten worden altijd netjes verpakt en erg stevig verpakt zodat het ook altijd heel aankomt
AlgemeenBestellen is makkelijk, maar de after-sales is verschrikkelijk slecht.
Ik heb voor een paar duizend euro telefoons en headsets besteld maar word vervolgens beschuldigd van liegen en bedriegen, omdat er 1 defect toestel bij de zending zat.
Zij geven aan dat ik dat toestel niet bij hen gekocht heb en onterecht bij hen probeer de garantie te claimen.
Let wel: het gaat over 1 toestel van zo'n 125 euro.
En ik heb echt alleen maar bij hen besteld...
De communicatie is bar slecht en voor leugenaar en oplichter uitgemaakt worden, dat is echt niet fijn.
Wees gewaarschuwd en bestel hier nooit!
Zakelijk besteld, maar het werd verstuurd met de particuliere dienst van DHL. Daardoor is het pakket eerst 4x geprobeerd af te leveren op avond. Daarna ging het retour Duitsland, want het was te groot voor een afhaalpunt.
Zowel DHL als MaxICT konden niets doen om ervoor te zorgen dat de bezorger niet nog 3x langs zou komen op avond.
Van de 34 bestelde telefoontoestellen, bleek er 1 bij ontvangst al direct niet te werken, de toetsen deden het niet.
Dat kan natuurlijk gebeuren, geen probleem.
Echter, ik heb het toestel begin oktober aangemeld voor RMA. Met filmpje van het probleem erbij.
Vervolgens duurde het 3 weken en een aantal belletjes voordat ik het toestel mocht opsturen.
Daarna hoorde ik helemaal niets meer.
Dus, zelf gebeld. Toen bleek dat zij vonden dat het serienummer niet klopte; met andere woorden: ik had het toestel daar niet gekocht.
Vervolgens hebben zij mij doorgegeven welke serienummers zij naar mij gestuurd hadden en ik heb van een tiental toestellen de serienummers hier bekeken. Geen van de ontvangen toestellen had een serienummer wat overeen kwam met hun lijst.
Dat komt waarschijnlijk omdat de zending terug is gegaan naar hun distribiteur in Duitsland (zie mijn opmerkingen bij 'verzending') en de distribiteur later een ander pakket telefoons heeft opgestuurd. Of er is heel iets anders fout gegaan. Hoe dan ook - dat maakt voor mij als klant niet uit. Ik heb die toestellen nu eenmaal van ze ontvangen. Ik kan het niet helpen dat dat niet overeenkomt met hun lijst.
Vele discussies verder en nu sturen ze mij het artikel ongerepareerd retour. Ze blijven dus volhouden dat ik een liegende en bedriegende klant ben, die voor een paar duizend euro telefoons en headsets bestelt en vervolgens gaat liegen over 1 defect toestel.
Hier lusten de honden echt geen brood van.
AlgemeenDe website heeft een breed assortiment aan producten tegen zeer scherpe prijzen. Qua prijsniveau is het echt één van de voordeligste aanbieders die ik ben tegengekomen, wat een groot pluspunt is voor budgetbewuste shoppers zoals ik.
Echter, de website zelf voelt enigszins verouderd aan. De lay-out en navigatie zijn functioneel, maar niet echt modern of gebruiksvriendelijk. Het kan soms wat tijd kosten om precies te vinden wat je zoekt, vooral omdat de zoekfunctie niet altijd even accuraat werkt. Ook zou de mobiele versie van de site een update kunnen gebruiken, aangezien deze niet optimaal is voor kleinere schermen.
Wat ik wel waardeer, is dat ze duidelijke productinformatie geven en dat de voorraadstatus meestal accuraat is.
Kortom, MaxICT.nl biedt uitstekende prijzen en een betrouwbaar aankoopproces, maar het ontwerp van de website kan zeker een opfrisbeurt gebruiken om mee te gaan met de tijd. Als je een goede deal zoekt en bereid bent wat door een minder strakke interface heen te werken, is MaxICT.nl een prima keuze!
De levering verliep snel en alles was goed verpakt, wat het bestelproces uiteindelijk toch een positieve ervaring maakte.
AlgemeenMijn advies is om geen producten te bestellen bij Max ICT. Ze hebben bij mij gewoon een ander / goedkoper product geleverd, dan dat ik heb besteld. Ik had een Samsung tablet besteld. Het was op dat moment de beste prijs. De tablet was bij het bestellen op voorraad. Na het bestellen duurde het een tijdje voordat de tablet werd verzonden. Ik heb contact opgenomen en er werd aangegeven dat de tablet bij de leverancier vandaan moest komen. Na een tijdje was de bestelling onderweg. Bij het openen van het pakketje bleek dat zij een andere / veel goedkopere Samsung tablet hebben geleverd. Uiteindelijk begrepen wij dat zij een foute koppeling hebben gemaakt, waardoor de bestelde tablet te voordelig is aangeboden op de website. De bestelde / correcte tablet wilde Max ICT niet leveren. Wij hebben een klacht ingediend en uitgebreid telefonisch contact gehad. De conclusie was dat er helemaal niets mogelijk was. Wij moesten de verkeerde tablet maar terugsturen, zodat ze het geld terug konden boeken. Het terugsturen moest op eigen kosten. Ik bestel nooit meer bij Max ICT en dat is ook mijn advies aan anderen.
VerzendingProduct was bij bestelling op voorraad. Het duurde lang voordat het product werd verzonden. Uiteindelijk hebben ze expres een verkeerd product toegestuurd.
KlantenserviceMax ICT heeft een fout gemaakt. Door een verkeerd product op te sturen, dachten zij het op te lossen. Er werd niet meegedacht voor een oplossing.
AlgemeenNa een tijdlang te zoeken naar de koffiemachine die bij mijn vereisten past ging ik zoeken naar waar ik deze het voordeligst kon kopen. Dat bleek bij Max ICT te zijn, een prijsverschil van grofweg 270€. Ik kocht deze vlak voor kerst en zag een levertermijn staan van 2-4 werkdagen en deze stond op voorraad.
Ik had heus niet de verwachting deze binnen de 2 werkdagen te ontvangen, maar toen ik in mijn online profiel zag dat die verwerkt en verzonden was, werd ik ongerust omdat ik nog geen track & trace mocht ontvangen.
Ik mailde en kreeg snel antwoord, helaas was het antwoord steeds vaag en geen antwoord op mijn vraag.
Ik kreeg geen duidelijkheid over de werkelijke levertermijn, ze zouden de leverancier contacteren en mij op de hoogte houden.
Ik dacht dat ze deze op voorraad hadden en konden verzenden, maar daar had ik het blijkbaar mis.
Na wat heen en weer mailen en enkele dagen verder kreeg ik plots een mail met track&trace, hij werd dan ook netjes de dag erop geleverd.
Blijkt het te gaan om een machine zonder internetverbinding. Misschien had ik mij onvoldoende ingelezen dat deze ook konden bestaan, maar ik kan deze versie zelfs niet op de website van de producent vinden. Gaat het dan om een versie die enkel in een ander land te verkrijgen is (af te leiden uit de Russische sticker op de doos) of zou het om een oude versie gaan?
Had dit vermeld geweest op de website, dan was mij duidelijk geweest waarom deze goedkoper is en had ik bewust kunnen kiezen voor de versie zonder internet die (vermoedelijk daarom) goedkoper is.
Kortom, ik vond het onvoldoende duidelijk vermeld op hun website en slechte communicatie met de klantendienst.
Wel snel gecontacteerd geweest nadat ik contact opnam met hen, maar er werd toch niet voldoende duidelijk gecommuniceerd.
Levertermijn klopt niet en veranderd vaak.
Na ontvangst kreeg ik overigens nog een mail dat hij onderweg is en dezelfde dag zou toekomen. Overbodig dus.
Ik zou hen niet aanraden tenzij je geduld hebt en het enkel om de goedkoopste zou draaien.
Onvoldoende opvolging, onduidelijke informatie over levertermijn, levertermijn werd vaak veranderd
Ik had het ergens wel verwacht dat het in deze periode (eindejaar/feestdagen) niet zo snel zou toekomen, maar verduidelijk dat op jullie website om teleurstelling te voorkomen
Antwoorden snel maar vaag en niet op alle gestelde vragen.
Eenmaal ook gewoon een copy/paste van een vorig antwoord ontvangen.
Zo kom je als bedrijf zeer onverschillig over en gaat de klant enkel nog bezorgder worden.
Als klantendienst hoor je de bezorgdheid weg te nemen ipv toe te laten nemen
AlgemeenKreeg een apparaat die beschadigd is, om snel een nieuwe te krijgen moest ik een nieuwe bestellen in de webshop, dat gelijk gedaan. En beschadigde product retour gestuurd. Vervolgens annuleren ze mijn nieuwe order, dus weer bellen, en hebben ze de annulering terug gedraaid. Vervolgens moet ik weer bellen wanneer ze de creditering doen, ivm 2de betaling vanwege in3 betaling van het retour gestuurde apparaat.
Crediteren ze het op mijn nieuwe order. Dus levering van nieuwe apparaat komt gewoon niet. Om gek van te worden dit.
Weer mail contact een heel verhaal kreeg ik, komt door de drukte van de feestdagen zeiden ze. Maar komt er gewoon op neer dat ze het apparaat nu gaan bestellen. Komt dan overeen met de levertijd wat op de site staat.
Vervolgens moet ik bijna 20 dagen wachten op me mijn bestelling. Slechte zaak dit
de bezorging etc ging goed, daar geen commentaar over, of het product bij de bezorging gevallen is en daarom stuk gegaan is, is niet bekend.
KlantenserviceWerkt langs elkaar heen, je krijgt advies wat je moet doen, en ze maken daar zelf alles door elkaar heen. waardoor van alles misloopt
AlgemeenGezien de vele negative reviews vreesde ik er een beetje voor, maar mijn bestelling was elders lastig te vinden.
Zoals in andere reviews is de verwachtte levertijd,zoals vermeld bij de website, lang niet gehaald. Ook ligt het initiatief voor verdere communicatie na de order, blijkbaar bij de klant en niet bij de winkel.
ik was bewust dat het product mogelijk uit het buitenland moest komen, dus had het wel verwacht, en til derhalve ook niet zo zwaar aan de initiele verwachting, ook na het initiatief eenmaal door mij genomen goed geholpen
Overkoepelend vermoed ik dat er eens iemand naar de software zou moeten kijken, een goed event based systeem zou medewerkers on point kunnen houden en aandachtbehoevende orders laten bublen.. maargoed.. dat kost geld en worden ze weer duurder van
al met al gematigd tevreden
initiele levertijd werd lang niet gehaald, maar mijn aritkel (specifiek railkit) moest waarschrijlijk uit het buitenand komen.. uitendelijk na navraag was het artikel een dag EERDER dan in 2e instantie aangegeven verwachte levering
(doet een beetje vermoeden dat mogelijk toen pas echt de order doorgezet is, maargoed dat kunnnen we niet weten)
zelf initiatief moeten nemen, maar daarna wel adequaat geholpen, binnen 24 uur eerste reactie, en opvolging vanuit hun binnen 8 uur daarna.
AlgemeenMeestal bestelde ik alleen kleine dingen gezien de relatief slechte beoordelingen. Dit keer iets groots besteld en dat ging niet zo goed. Ruim twee weken moeten wachten wat op zich niet eens erg is vind ik, maar er kwam geen duidelijk over een leverdatum. Na meerdere mails en telefoontjes kwam er eindelijk duidelijkheid, en werd ik gebeld met een levermoment.
Het argument dat ik kreeg was dat de leverancier uit Duitsland geen tracking code wil aanleveren in verband met privacy, ze willen onbekend blijven. Echer, als afzender met DHL staat je de afzender met naam en adres gewoon op de doos, zowel op de pakbon als op de verzendstikkers. Drogreden, dus. Waarom zou je in godsnaam af zakelijke afzender niet je adres met een klant willen delen?
Alsnog 3 sterren in plaats 1 of 2, omdat ik geen zuurpruim wil zijn. In het in het verleden goed het altijd wel goed. Als MaxICT dit leest, zie het als aanmoeding om te verbeteren.
Geen duidelijkheid over zending, geen tracking link onder vage redenering van privacy.
KlantenserviceMeerdere telefoontjes, meerdere mails. Geen enkele mail is beantwoord. Telefoontjes werd ik letterlijk en figuurlijk aan de lijn gehouden. Beloftes zoals "Ik bel u binnen een uur terug, maar zeker voor het eind van de dag" (letterlijk) werden niet nagekomen. Uiteindelijk na mijn laatste mail waarin aangaf dat ik na het weekend de bestelling zou annuleren werd ik gebeld met een duidelijke leverdatum.
AlgemeenGezien er sneller bij nare ervaringen een review geschreven word, hier de andere kant.
Ik had ooit eens iets gekocht bij MaxICT en naderhand weer verkocht op V&A.
Nu had de nieuwe eigenaar kennelijk problemen en heeft een RMA aangevraagd.
Door een foutje kreeg ik echter een factuur voor de afhandelingskosten.
Die factuur had naar de nieuwe eigenaar gemoeten.
Ik heb er een belletje aan gewaagd, ik kreeg meteen iemand aan de lijn en binnen 5min had hij gevonden dat het inderdaad even naar een ander mail adres moest.
Alles opgelost, keurig te woord gestaan.. top!
Vriendelijk, snel iemand aan de lijn, gegevens direct bij de hand en probleem snel en helder opgelost.
AlgemeenHad Silicon Power Xpower RAM besteld en dat was goed verlopen. Bestelproces bij MaxICT gaat alleen door een aantal formulieren in te vullen, maar spreekt verder vanzelf.
Mijn enige bezwaar tegen deze epsiode was dat 32GB RAM op Tweakers doorlinkt naar 16GB RAM op MaxICT, hetgeen ik zelf niet in de gaten had. Heb nu dus de helft van iets te duur RAM van een B-merk. Had zelf beter moeten opletten natuurlijk, maar dat hoeft niet te betekenen dat ik 100% tevreden ben.
Goed verzonden, netjes op tijd, duidelijk een partij die dit vaker doet.
AlgemeenDeze winkel had de beste prijs op Tweakers. Bestelling was makkelijk, verder heb ik hier niets bijzonders over te melden.
VerzendingSnel en goed geleverd. Verder heb ik hier niets bijzonders over te melden.
KlantenserviceUitstekende service: ik heb het product (koffieautomaat) uitgeprobeerd, maar het voldeed niet aan mijn verwachting (prima espresso, maar het lukte niet om een kleine cappuccino te zetten). Het bedrijf heeft het alsnog teruggenomen.
AlgemeenRecent een bestelling geplaatst. Levertijd was wel wat langer (5werkdagen ipv 1-3 volgens website) maar het product is voor een scherpe prijs geleverd.
VerzendingLevertijd was langer dan aangegeven op website. Gelukkig beperkt langer, mogelijk ook door Black Friday en Sinterklaas drukte…
AlgemeenVerder nette site. Met scherpe prijzen. Alleen opletten met levertijd indien niet bij hun voorradig.
VerzendingDuurde 2 weken ipv 3 dagen. Daardoor wel een betere deal kunnen sluiten.
KlantenserviceM.u.v. de levertijd die absoluut niet klopt (2 weken i.p.v. 1 tot 3 dagen). Prima geholpen door de klantenservice. En snel mijn geld terug.
AlgemeenZoals ik bij mijn voorgaande bestellingen was gewend, snelle afhandeling van mijn bestelling en bevestiging per e-mail ontvangen inclusief voorziene leveringsdatum.
VerzendingHad 's morgens de bestelling geplaatst en ontving in de late ochtend al een e-mail dat het bestelde artikel klaar was voor uitlevering.
KlantenserviceDoor een fout van DPD kreeg ik geen track&trace code doorgestuurd om mijn levering te kunnen volgen. Gebeld met de klantenservice. Door hun inzet kreeg ik alsnog een keurig mailtje met een kopie van de track&trace code toegestuurd. Het artikel is op de afgesproken leverdatum in uitstekende staat door mij ontvangen.
AlgemeenBestelling geplaatst op 13 november vanwege een prijsalert van Tweakers. Die stap ging allemaal prima (hoewel de website erg langzaam is, en de vorige keer dat ik iets bestelde vorig jaar was dat ook al het geval).
Het product werd uiteindelijk niet geleverd. Problemen bij de leverancier. Maar contact hierover was slecht. Het geld heb ik wel inmiddels teruggekregen nadat ze gebeld hadden, ook al kostte dit 4 emails over een periode 3 weken...
** Aangepast van 1 ster naar 2 sterren nadat het geld is teruggestort.
Artikel had 1-3 werkdagen levertijd. Bestelling zou vroeg in de week erna verzonden worden. Een paar dagen later kwam de 20e erop te staan (dus al geen 1-3 werkdagen meer).
20 november kwam en ging voorbij. De 21e een email gestuurd met waar het bleef. Krijg je een standaardreactie met dat ze de status bij de leverancier hebben aangevraagd. De 27e en de 29e nogmaals emails verstuurd, nooit reactie op gehad.
Een week erna nogmaals een email. Uiteindelijk werd ik gebeld met de uitleg waarom het niet geleverd kon worden. Ik kreeg mijn geld 2 dagen later op mijn rekening.
Maar helaas is de levertijd niet te vertrouwen. Ze leunen heel erg op hun leveranciers, maar ze hebben geen controle op wat hun leveranciers doorgeven.
Zoals al eerder vermeld, heb ik na een week gevraagd waar mijn bestelling bleef, aangezien de verzenddatum al lang en breed verstreken was. Standaardreactie met dat ze de status bij de leverancier op hebben gevraagd.
Een week later nog steeds geen update. Nogmaals 2 emails gestuurd, en nooit een reactie op gekregen. Een week later weer een email, en vòila een dag later een telefoontje.
Mijn geld heb ik terug, maar het contact met de klantenservice is ronduit slecht te noemen. Je wilt allesbehalve in het duister tasten als klant, als het niet om een klein bedrag gaat.
** Aangepast van 1 ster naar 2 sterren nadat het geld is teruggestort.