Gebruikers over webshop Max ICT B.V.
Review toevoegenY-Cam Cube HD1080 Black Camera besteld bij MaxICT. op moment van bestellen op voorraad.
na aantal dagen nog niet geleverd. gebeld en status opgevraagd na een week reactie dat de camera niet meer leverbaar is. alternatief was 720P voor dezelfde prijs. wou ik de Cube HD 1080 White wat het enige technische vergelijkbare alternatief was dan moest ik 175 Euro bijbetalen.
Kortom ze lokken je met goedkope producten, die niet voor die prijs geleverd kunnen worden. om onder hun leveringsverplichting uit te komen meldt men dat het product EOL is, wat als consument niet of nauwelijks te controleren is. Bij contact aangegeven een schriftelijke bevestiging van de fabrikant te overleggen waarin aangeven wordt dat het product EOL is. hier wordt niet op in gegaan.
Zeer schimmig hoe dit bedrijf handelt
In het verleden toch wel een aantal keer wat besteld bij deze webshop en naar tevredenheid. Jammer dat een Webshop zo achteruit kan gaan.
Voor mij geen MaxICT meer.
Je wordt dus gelokt met goedkope producten, die niet voor die prijs geleverd kunnen worden. om onder hun leveringsverplichting uit te komen meldt men dat het product EOL is, wat als consument niet of nauwelijks te controleren is.
Uiteindelijk maar mijn geld terug gevraagd.
Je wordt vriendelijk en correct te woord gestaan door de medewerkers.
Maar een oplossing wordt niet geboden.
product besteld op de 12e en betaald. Bleek niet leverbaar en alternatief werd geboden. Goedkoper en duurder. was voor mij geen optie dus bestelling geannuleerd. 25e de credit factuur ontvangen. 3x gebeld en de 4e de toezegging gekregen dat het geld zou zijn teruggestort. Andere reviews gelezen en vaker zijn spullen niet leverbaar. afhandeling duurt nogal lang vergeleken met andere webshops. Dit is na jaren online shoppen m'n eerste slechte ervaring. Goedkoop is in dit geval duurkoop dus voor mij geen Max ICT meer.
KlantenserviceGeen reactie op e-mail. wel telefonisch kunnen bereiken. Netjes te woord gestaan. betaling om geld terug te storten zou klaar staan. andere afdeling verzorgt de betalingen.
1 kit van 16gb ddr3 SODIMM geheugen besteld bij Max. In eerste instantie werd er foutief maar 1 SODIMM geleverd ipv 2. De 2e werd kosteloos nagezonden zonder verdere vragen.
VerzendingGeheugen werkt naar behoren.
KlantenserviceKlanteservice reageerde snel en correct via mail. Nalevering werd netjes aangemeld en kreeg ook een 2e Track en Trace nummer.
Men suggereert alsof met alles in grote getale op voorraad heeft, maar ze geven je bestelling door aan een externe leverancier en dan kun je dus gewoon een week of langer op je spullen wachten. Dat zijn misselijke praktijken. Gewoon wegblijven bij deze webshop. Niet te vertrouwen.
Geinformeerd bij de klantenservice waarom het zolang duurt voordat spullen geleverd worden die ruim op voorraad zijn, maar enige wat je krijgt is een standaard mail en vervolgens niets. Uiteindelijk is het product wel geleverd, maar uit de verpakking was een deel weggesneden. Gelukkig wel foto`s van gemaakt. Nogmaals ONBETROUWBAAR. Ik koop hier NOOIT meer.
Er is in de verpakking wat uitgesneden wat je waarschijnlijk niet mocht zien. waarschijnlijk de opmerking "used product". Het apparaat deed het tijdens de installeren al niet
KlantenserviceGeen informatie en we hebben het bij de leverancier neergelegd. Hoelang gaat het duren... Als antwoord geen idee
Een Apple MGYN2FD/A iPad mini 3 64GB Goud met 4G besteld. Netjes betaald, order verzonden naar externe leverancier, die het product 3 maart zal gaan verzenden. Later een mail gekregen dat hij opeens niet meer leverbaar is. Wel een alternatief aangeboden gekregen, maar hiervoor moest ik € 173,68 extra bijbetalen.
VerzendingOrder zou ik dus 3 maart binnen krijgen, helaas dus geannuleerd, of een alternatief product met een bijbetaling van € 173,68. Voor mij is dit dus de laatste keer Max ICT.
KlantenserviceZeer slecht. Helaas moet je minimaal 10 woorden op tweakers hebben. Maar meer heb ik gewoon hier niet over te zeggen!
Ondanks de tegenvallende beoordelingen toch besloten om te bestellen. Deze keus was volledig gebaseerd op het feit dat ze ruim 10 procent goedkoper waren dan de goedkoopste concurrent. Op een bedrag van een paar honderd euro is dit toch mooi meegenomen.
Over de aftersales kan ik niets zeggen, maar als je voor een scherpe prijs gaat en het accepteert dat je misschien langer dan gebruikelijk moet wachten op je bestelling is MaxICT een prima keuze.
De levertijd op de site komt niet overeen met de werkelijkheid. Omdat ik dit veel terug las in de klachten van medetweakers besloot ik vooraf te informeren na de levertijd, deze bleek niet 1-3 dagen (zoals op de site vermeld), maar 5 dagen te zijn volgens de medewerker. Dit vond ik nog steeds reuze meevallen en het pakket werd dan ook precies 5 dagen later aangeboden. Tip aan MaxICT: Vermeld gewoon realistische tijden, jullie werken duidelijk met erg lage marges waarbij kopers vaak een langere levertijd voor lief nemen.
KlantenserviceHoewel ze chat support (waar ik wel liefhebber van ben voor korte vragen) aanbieden, is deze pas beschikbaar na het inloggen op de site (en dus aanmaken van een account). Ook was de chat niet beschikbaar omdat ik rond de lunch belde, beetje spijtig voor de klant dat men tegelijk met pauze gaat. Telefonisch had ik binnen 5 minuten iemand aan de lijn die me prima te woord stond.
Website is overzichtelijk. Bij de betaling komen er ineens extra kosten bij voor Paypal en iDeal.
KlantenserviceProduct besteld, volgens de gegevens op 'mijn max' zou het product door de leverancier verstuurd zijn naar mijn adres. Vanuit het niets ontvang ik ineens bericht dat de order niet geleverd kan worden omdat het artikel end of life zou zijn. (iPad mini 3 die overal volop leverbaar is)
Ik heb een TV besteld hier en deze zou op voorraad zijn en geleverd worden.
Dit liet vervolgens een dikke week op zich wachten en het product was defect (barst in het scherm). De barst neem ik Max ICT niet kwalijk uiteraard, maar wel de vertraging en wat hierna volgt.
Een vervangend exemplaar zou te lang duren omdat ik het product voor een show nodig had, dus ik heb het retour gestuurd, na contact opgenomen te hebben met de klantenservice.
Na 2 weken geen reactie ontvangen te hebben nog maar eens contact opgenomen. De retourzending was nog in behandeling en, na enig aandringen, werd deze "goedgekeurd".
2 weken later, nog steeds geen geld teruggeboekt. Wederom contact opgenomen en nu was het creditverzoek nog niet goedgekeurd. Na het contact met de klantenservice werd dit goedgekeurd en ik kreeg een creditfactuur gemaild.
Een dikke week later nog eens contact opgenomen, want nog steeds geen geld terug, en nu was het creditverzoek nog aan het wachten op goedkeuring voordat het overgeboekt zou worden, maar er zou een verzoek worden doorgezet om dit met spoed in orde te maken.
En vandaag, 11 dagen na het ontvangen van de creditfactuur, weer contact opgenomen, want nog steeds geen geld terug. Het ligt nog steeds te wachten op goedkeuring, en dat zou moeten komen van de algemeen directeur. Maar er zou wederom een melding worden doorgezet om dit met spoed af te handelen en ik zou vandaag, of uiterlijk maandag, een bewijs van overschrijving ontvangen. Ik wacht het in spanning af...
Daar ik zelf voor een hardware fabrikant werk weet ik hoe processen wel zouden moeten werken, en dit is een duidelijk voorbeeld van hoe het niet moet. Max ICT levert wellicht producten tegen een scherpe prijs, maar wanneer er iets niet goed gaat dan lijkt het, vooral door bureaucratie (RMA afdeling, financiele afdeling, directeur moet goedkeuring verlenen, etc) goed mis te gaan en door deze bureaucratie heeft niemand de bevoegdheid om iets op te lossen.
Zie de uitleg hierboven, maar de levering was ongeveer 10 dagen na de beloofde datum en het product was defect.
KlantenserviceDe volledige uitleg is hierboven te vinden, maar de samenvatting: erg traag en niemand die iets eenvoudigs als een retourzending correct kan afhandelen.
Update 29/02/2016:
Nadat ik op maandag nog geen geld of bevestiging van de overschrijving had ontvangen nogmaals contact opgenomen met MaxICT. Er was nog steeds geen goedkeuring verleend, maar nu werd ik met de algemeen directeur, die goedkeuring moest verlenen, doorverbonden. Hij heeft me uitgelegd dat zowel de leverancier als de transporteur de schade aan de TV niet wilden vergoeden en dat daarom nog geen goedkeuring verleend was. Zojuist heb ik het bedrag ontvangen. Ik begrijp dat MaxICT ook de schade vergoed wil hebben, maar dat zou de creditering niet moeten vertragen, omdat ik hiervoor als klant niet verantwoordelijk ben.
Op 22-2 heb ik besloten een microfoon te bestellen bij Max ICT. Deze was elders uitverkocht met een levertijd van 10 weken. Max ICT kon deze volgens de site binnen 3 werkdagen leveren. Bestellen was vrij gemakkelijk, al moest er wel weer een account aangemaakt worden. Bij iedere stap tijdens het bestelproces worden ook nieuwe kosten toegevoegd; Torenhoge verzendkosten, kosten voor de meeste betaalmethodes etc. Gewoonlijk zou ik de bestelling niet geplaatst hebben met al deze rompslomp, maar Max ICT kon als enige snel leveren, dus ik had weinig keus. Pas na bestelling las ik de reviews hier op Tweakers, en begon ik mij zorgen te maken of de levering wel echt zo snel plaats zou vinden...
VerzendingDit bleek in dit geval echter niet nodig. Hoewel Max ICT de beloofde 3 werkdagen niet haalde, had ik het product 4 dagen later, op de 26e, binnen. Niet geheel volgens afspraak natuurlijk, maar wat mij betreft nog steeds acceptabel.
Verder heb ik niets aan te merken op deze transactie. Het product was goed verpakt, ik ben op de hoogte gehouden van de status van mijn bestelling, en ik kreeg netjes een traceercode voor het pakje.
Volgens de site zijn de door ons bestelde producten op voorraad, dus leverbaar binnen max 3 werkdagen. Nu ruim een week verder zelf maar eens gebeld, krijgen we doodleuk te horen dat ze de spullen niet op voorraad hebben en ze hun leverancier maar eens gaan bellen waar die blijven.
En toen was het weer stil vanaf hun kant!
Max ICT komt de op de website aangegeven levertijd absoluut niet na.
Erg slechte winkel. Volgende dag leveren is absoluut niet waar, eerste onderdeel duurde langer, tweede nog steeds niet binnen zonder enig bericht van Max.
Zodra het geld binnen is bij MAX is het hopen dat je je spullen krijgt en er nooit iets mee aan de hand is. Hier wordt nooit iets meer besteld.
Op de site staat 1 dag levertijd, maar dit wordt niet waargemaakt, er is ook geen bericht bij de gegarandeerde vertraging.
KlantenserviceErg, erg onvriendelijk personeel, luisteren niet, herhalen standaard zinnentje van ik zoek het uit en kom terug (wat niet gebeurd) en als je over retouneren begint (voor mij kwam het artikel gewoon te laat) wordt gelijk achter de algemene voorwaarden verscholen en verslechterd de toon van het gesprek nog meer.
Ik raad iedereen AF om bij deze club te bestellen. Ik heb een IT bedrijfje en heb voor een klant een bestelling geplaatst op de 15e feb. De bestelling is in drie zendingen verzonden wat super onhandig is. Nu heb ik vandaag mijn laatste zending binnen van de bestelling en nu blijkt dat de beste prutsers mij 2x een duits QWERTZ toetsenbord hebben toegezonden. Je word slecht behandeld en een excuus kan er niet vanaf. NOOIT MEER!
VerzendingDe verzending ging met drie verschillende pakketjes. Je moet dus drie keer klaar staan of naar de supermarkt om de spullen op te halen.
KlantenserviceAls ik een klant aan de lijn zou krijgen die in zo een soort situatie zit , zou ik vriendelijk mijn welgemeende excuses aanbieden. Bij max ICT doen ze daar niet aan.
Samsung beeldscherm besteld bij Max ICT. Lage prijs, zeer vlotte levering en betaling achteraf mogelijk. Wij zijn tevreden.
VerzendingOp vrijdag besteld en al op zaterdag per post aangeboden. Niets mis mee.
Maart 2015 Bij Max ICT een Arozzi Monza stoel besteld. De stoel (nu een jaar later) slijt door op de zitting en de kussens zijn plat geworden. Er zijn vele filmpjes van ontevreden klanten op Youtube. Kortom een waardeloos product!
Jammer, maar ik dacht een stoel te hebben die wel een aantal jaren mee gaat en niet binnen een jaar al moet worden vervangen. Goedkoop blijkt dus duurkoop.
Garantie claims worden door Max ICT op slimme wijze afgewimpeld met:
Wij moeten eerst informeren wat de garantie voorwaarden zijn bij onze leverancier.
En na aandringen door mij:
U kunt het product gefrankeerd in een doos retour sturen.
(We hebben het wel over een stoel die als bouwpakket werd geleverd)
Uiteindelijk zal opsturen en demonteren tot hoge kosten leiden voor de klant en mocht je het wel proberen, dan zal Max ICT er alles aan doen om onder garantie uit te komen.
Hoewel ruimschoots op voorraad, duurde het meer dan een week voordat product werd geleverd.
KlantenserviceOver de service ben ik snel klaar.
Max ICT is een dozenschuiver en voor garantie op vakantie!
Wat ben ik blij dat mijn bestelde bookcover van Tucano voor mijn Samsung tablet is bezorgd, Nadat ik de bestelling had geplaatst kwam ik reviews tegen waar ik niet vrolijk van werd.
VerzendingOp het moment van mijn bestelling Woensdag 17 febr. waren er 155 bookcovers van Tucano op voorraad, levering binnen 1 dag. Jammer dat dat bij Max ICT niet mogelijk is. Het is na een aantal telefoontjes naar de klantenservice Maandag 22 febr. geworden, keurig verpakt en helemaal nieuw !
KlantenserviceEen aantal keren gebeld wanneer mijn pakje bezorgd zou worden, keurig te woord gestaan, de eerste keer werd er gebeld met de leverancier, de 2e keer heb ik een mailtje gekregen met de datum, daarna gekeken bij het verloop van de bestelling, stond dat DHL Parcel Maandag het pakje zou afleveren.
Eén ster is nog teveel. Je wordt in alle opzichten misleid. Enorme voorraden in de webshop en toch LANGE LEVERTIJDEN. Ik deed een impuls aankoop omdat ik een product snel nodig had. Ik verzuimde de betrouwbaarheid te checken.... Stom! Deed ik na de aankoop dus wel. Veel slechte ervaringen op het internet te vinden. Ik heb er geen gras over laten groeien nadat ik een standaard mailtje van hun klantenservice terug kreeg dat ze zouden uitzoeken waar de oorzaak van de te lange levertijd lag. Consumentenbond adviseerde mij een aangetekende brief te sturen met een nieuwe door mij gestelde levertijd. En raad eens: de dag dat ze brief ontvingen, kreeg ik een mail dat de producten binnen enkele dagen geleverd zouden worden.
En dat is ook gebeurd. Gelukkig. Hoewel het product goed functioneert, hadden ze wel een stuk tekst van de verpakking (doos) gesneden. Dit wakkerde mijn wantrouwen natuurlijk nog verder aan. Maar zoals gezegd het product doet het goed. Samengevat:
*Veel te lange levertijd
*Daardoor onbetrouwbaar
*ICT waarborg geldt niet voor MAX ICT !!!!! Ze mogen het logo wel voeren (maar dat mag elke webshop die ict gelieerd is), maar als je erop klikt zie je dat het niet geldig is voor deze webshop. Ook Tweakers vermeldt dit dus onjuist!!!!
Veel te laat! Ondanks ruime voorraden op de website en een beloofde levertijd van 1-3 dagen.
Pas na een aangetekende brief werd er actie ondernomen.
Onbetrouwbaar.
Toen bleek dat de levertijd met een onbekende termijn zou worden overschreden, kreeg ik een standaard mail dat ze het nog zouden uitzoeken. Vervolgens kreeg ik pas antwoord nadat ik een aantekende brief had verzonden.
Als klant wordt je nauwelijks serieus genomen.
Er wordt ook geen poging ondernomen om het beschaamde vertrouwen te herstellen.
Beschamend!
Ik had opnieuw een poging gewaagd om een Nikon 1 S2 met 2 lenzen te kopen. Ik heb vooraf gebeld om garantie te krijgen dat ik de camera vóór 25-2 krijg omdat ik naar Oeganda ga en de camera nodig heb. Zojuist is de camera geleverd maar is het een Nikon 1 S2 met enkel een 11-27.5mm objectief en zonder de 30-110mm objectief en de omschrijving van het product is duidelijk:
S2 + 1 NIKKOR 11-27.5mm + 1 NIKKOR VR 30-110mm, 1.
Ik heb 10000x gebeld met MaxICT om verzenddatums te checken, te controleren of het artikel inderdaad met beide lenzen is en na al die moeite krijg ik een normale kit opgestuurd een paar dagen voordat ik naar Oeganda ga. Ik ben woedend en diep teleurgesteld.
Levertijden duren lang en verwacht dat afspraken niet worden nagekomen.
KlantenserviceNa elke keer controleren of alles klopt en beloftes krijg krijg ik uiteindelijk een verkeerde kit geleverd - na al die weken wachten. Niemand lijkt zich verantwoordelijk te voelen daar.
Tja wat kan ik zeggen. Ik ben nog in afwachting van het pakketje, maar dat is nu in handen van DPD. Ik vind het een beetje vreemde club. Ik heb 3 camera's besteld, echter heb ik de afgelopen 2 dagen de prijs van de camera minstens 10 keer zien veranderen, zelfs tot onder de aanschafprijs, als ik vaker ge"F5"t had waren er ongetwijfeld meer wijzigingen te zien. Zelfs toen ik het artikel opzocht en direct daarna op F5 drukte was de camera ineens weer 2 euro goedkoper, het lijkt wel of ik op de beurs sta. Op zich prima hoor, als je op die manier de prijs scherp kan houden, maar licht je klanten dan wel voor hierover, want voor een artikel van rond de 120 euro (3x) loont het dus om op het juiste moment te bestellen.
Verder vind ik het erg onpersoonlijk. Het artikel was volgens de site op voorraad. Echter na het bestellen werd de leverdatum vooruit geschoven. Toen ik een mailtje stuurde met de vraag wat precies de levertijd is, aangezien ik de camera's dringend nodig heb kreeg ik een onpersoonlijke automatische statusmail. Daarin stond dat het artikel pas volgende week zou komen, ik baalde enorm, want ik heb het vóór het weekend nodig, wat dus zou resulteren in een annulering, omdat Azerty ze wel op voorraad heeft. Echter precies 2 minuten later kwam er wéér hetzelfde mailtje waarin stond dat het vandaag zou komen. Heel verwarrend.
Als klant neem ik contact op, dan verwacht ik op zijn minst een mailtje terug van een mens, en niet van een automatische statusupdate.
Zie bovenstaande verhaal. Ik heb nog geen contact gehad met een echt persoon. Alles gaat blijkbaar automatisch, net als de prijzen die in rap tempo veranderen.
Ik zou op zich nog wel een keer bij dit bedrijf durven bestellen, mits de prijs goed is en ik geen haast heb met de levering, want toen ik de reviews las (die sites hebben ze zelf op hun eigen pagina staan) met zeer veel negatieve reviews schrok ik er wel van. Mocht ik mijn mening bijstellen dan zal ik mijn review uiteraard updaten.
Waardeloos! leveringsdatum wijzigingen worden niet gemeld, klantenservice komt afspraken niet na, alleen maar loze beloftes.
Klantenserviceklantenservice komt afspraken niet na, alleen maar loze beloftes en onzin verhalen.
Bestelling geplaatst voor 5 Thin clients, prijs was bij deze leverancier en 4 anderen 210 euro p/st excl. btw. E.e.a. was direct beschikbaar dus binnen een dag geleverd. Volgende dag geen pakketje, even gebeld met de klanten service, blijkbaar is 15:13 bestellen niet op tijd om gegarandeerd 24hr te leveren, prima is niet anders. Maar komen ze wel, want vorige keer had ik ook een keer dat er niet geleverd was omdat een leverancier een verkeerde prijs gekoppeld had. Ja ik weet het niet, we vragen het na, maar als het niet goed vermeld staat dan komen we met een passende oplossing.
KlantenserviceVandaag terug gebeld, inderdaad er zat een prijs fout op, maar om u tegemoet te komen kunnen we of de order annuleren, of met een korting van 40 euro leveren voor 290 euro per stuk excl btw. Dus ik geef aan dat de nieuwprijs distributie (techdata/ingram etc) rond de 285 euro ligt, en bij brokers/resellers op 250/255. Hoe kan het dan dat ik 290 betaal INCLUSIEF een korting van 40 euro ? Ja meneer ik probeer u zo goed mogelijk te helpen!... nou dan zakt mijn broek echt een beetje af, dit is nu 2x gebeurd op 7 orders die we hier geplaatst hebben. Men schermt met 24 uur leveringen, alles lijkt geautomatiseerd, maar als er doorbesteld moet worden komen er allemaal excuses dat dit handwerk is etc. Ik zie veel negatieve ervaringen op de pricewatch en dit verdiend ook echt niet de schoonheidsprijs.