Cameraland.nl

Gebruikers over webshop Cameraland.nl

Zodra je de winkel binnen loopt wordt je welkom geheten, koffie staat altijd klaar en de verkopers zijn ervaren en erg vriendelijk.
Cameraland is voor de beginnende als de gevorderde fotograaf een goede winkel.

Zodra je een bestelling plaatst wordt het met zorg uit voorraad gehaald en klaar gemaakt voor verzending. Meestal in veel gevallen heb je het de volgende dag direct in huis.

Ik denk dat er weinig bedrijven zijn die zo extreem snel en professioneel een klantenservice hebben ingericht. Zodra je een mail stuur krijg je vrijwel direct antwoord.

Bij cameraland werken goed gespecialiseerde medewerkers. Ik wilde een Canon EF 70-200mm f/4 L USM lens inruilen om daarvoor een Canon EF 70-200mm f/2.8 IS II L USM lens aan te schaffen. Een van de medewerkers heeft mij hierbij erg goed geholpen, geen technische vraag was te moeilijk en dat was ook doorslag gevend om over te gaan tot aankoop van deze lens.

Na betaling via Paypal werden netjes de juiste emails gestuurd, geen gezeur met allerlei extra (spam) emails waar ik in deze tegenwoordige tijd toch al zo veel van krijg.

Zoals eerder verteld zijn de medewerkers bij Cameraland erg bekwaam en erg goed technisch ingesteld geen vraag is te moeilijk en weten ze even niet het antwoord dan wordt je netjes terug gebeld met als nog een juiste uitleg.

Mooie website, nog mooiere winkel en uitermate vakkundig en geduldig personeel. Een keer een compactcamera gekocht en ondanks de enorme drukte werd er voor ons alle tijd genomen. Er werd vooral goed geluisterd wat onze wensen waren en er werd geen duurdere camera dan nodig was aanbevolen. Grote klasse cameraland!

Artikelen die besteld worden zijn snel thuis bezorgd en keurig verpakt.

Als ze je zelf niet kunnen helpen verwijzen ze je door naar bedrijven die dat wel kunnen. Er is altijd een oplossing.

Zocht een vervanging voor mijn Sony DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM kitlens en zag dat Cameraland een 2dehands Sony 16-80mm F3.5-4.5 Zeiss aanbood met 1 jaar garantie voor een nette prijs. Vragen over de lens werden snel en correct beantwoord. Lens daarna bestelt en de volgende dag geleverd. De lens zag er prima uit, zat goed verpakt en is zo goed als nieuw. Een 2dehands artikel zou ik bij deze shop dus weer kopen.

's Avonds besteld om 19.00 uur en de volgende dag al in huis. Prima levering dus.

Vragen over het product werden snel en correct beantwoord.

De site ziet er mijns inziens een beetje goedkoop uit. Het oogt wat amateuristisch. Het zoekveld werkt een beetje opslachtig door een dropdown menu wat niet lekker meewerkt bij het typen. Je klikt echter makkelijk door het de keuzemenu's/filters om alsnog bij je product van keuze te komen.

De lens was stevig verpakt in een compacte doos. Binnen 24u had ik het product in huis.

Een winkel die zich van andere winkels onderscheidt door de ongeëvenaarde klantenservice. Ik kocht een gebruikte Canon 1D3 waarvan de AF niet goed funktioneerde. Na een maand gebruiken van de camera ging ik ermee terug naar de winkel en er werd zonder een woord vuil te maken, een andere 1D3 gehaald. Er werd ook gezegd dat als deze camera ook niet goed zou zijn, er gewoon weer geruild zou worden. Ondertussen kreeg ik thee, moch ik een broodje eten als ik wilde en was iedereen buitengewoon vriendelijk. Wat een geweldige winkel. Ik koop nooit meer ergens anders.

Cameraland zit in Alkmaar, ik woon in Amsterdam. Ik kocht een 1D3 en wilde mijn 1D2n meteen inruilen. Ik ben niet zo mobiel, maar dat was geen probleem, ze kwamen wel even langs! En zo gebeurde het ook. Ik ben nog niet van de verbazing daarover bijgekomen...

Een winkel toont zijn ware gezicht pas als er iets niet in orde is. De klantenservice van Cameraland is de beste die ik ooit heb meegemaakt, en dat wil wat zeggen.

Het is jammer dat ik maar vijf sterren mag toekennen want de mensen bij Cameraland verdienen minstens het dubbele aantal.

Grote diversiteit aan spullen icm kundig en goed personeel. Als ze het hier niet hebben weet ik het ook niet meer. Absoluut een aanrader.

Aankoop gedaan welke na thuiskomst niet geheel overeenkwam met de hoeveelheid spullen die ik er wil vervoeren. Geen probleem wordt netjes omgeruild. Top service

perfecte zaak met zeer ter zake kundig personeel dat je niets aansmeert maar goed met je meedenkt. Je kan merken dat zij zelf allen goed kunnen fotograferen en dat helpt, weet de enen het niet dan is er wel een ander die inspringt omdat hi het zelf al vele malen gedaan heeft. Zelf had ik nogal ingewikkelde vragen met HDR in 32 bit en perfect geholpen.

besteld en volgende dag om 10.00 uur al in huis, goed verpakt, stevige doos en geen reclame op de buitenkant

wilde nog een onderdeel dat ik vergeten was te bestellen en werd zonder kosten nagestuurd, service met een hoofdletter K (van kwaliteit)

Bestellen was super makkelijk op de site van Cameraland. veel keus en alles wat ik wilde ook direct op voorraad, fantastisch!

Geleverd zoals beloofd, de volgende dag kon ik al spelen met mijn nieuwe Canon!

Ik had een vraag over een van de functies van de camera, een medewerker aan de telefoon nam uitgebreid de tijd om deze functie uit te leggen, superservice!

Ik was op zoek naar een nieuwe camera, uiteindelijk bij de Canon EOS M uitgekomen. Cameraland had deze voor een lage prijs beschikbaar, dus heb ik hem hier gekocht. De site werkt makkelijk en snel.

Rond 15:00 plaatste ik de bestelling, en de volgende dag was de camera al om 12:30 geleverd. Top dus! Het pakket was goed verpakt. De doos was tot aan de rand gevuld met beschermingsmateriaal, met daaronder de verpakking van de camera.

De door mij bestelde Olympus 12-40 is op dit moment nog bijna nergens verkrijgbaar. Hij verscheen even op Tweakers en ik heb meteen besteld. Helaas bleek alleen nog een "ontkit" exemplaar voorhanden en als compensatie kreeg ik een "goed" UV filter. Dat bleek inderdaad een pro slim filter. Dus uitstekende service. Over de prijs kan je niet klagen wanneer je een van de eerste exemplaren van een product heel snel wil hebben.
Een heel klein minpuntje: de website vermeldde dat dit het laatste exemplaar was. Ik heb besteld en met iDeal meteen betaald. Daarna duurde het nog ongeveer een uur voordat de lens op de site als uitverkocht was aangemerkt. Een goed geautomatiseerd systeem zou dit onmiddellijk hebben gedaan. Dat voorkomt teleurstellingen. Maar ja, fotozaken zijn vaak geen IT specialisten...

De lens kon op de avond van 31/10 niet meer verzonden worden maar dat is dan op 1/11 gebeurd en dankzij het nu ook op zaterdag leveren door PostNL heb ik de lens op 2/11 aangekregen. Goed verpakt in bubbeltjesplastic. Snelle service en levering zonder loze beloftes. Zo moet het.

Ik was op zoek naar een statief voor mijn net gekochte camera. Daarop ben ik naar de Cameraland getogen. Binnen werd ik vriendelijk en professioneel te woord gestaan.

Ik was op zoek naar filmstatief. De verkoper heeft mij een aantal statieven laten zien, uiteraard beginnende bij de duurste. :P Nadat ik mijn budget van 100 euro noemde zocht hij daar meteen een passend statief en passende statiefkop bij.

Nou was de set van statief plus statiefkop ongeveer 140 euro, maar vanwege een kleine beschadiging (het was een showroommodel) kon ik de hele set krijgen voor €100 euro precies! De beschadiging zie je nauwelijks en ik ben er supertevreden mee.

Plus:
- Verkopers weten waar ze het over hebben
- Statief voor iedere prijsklasse
- Leuke korting gekregen :)

Min:
- Geen

Goede winkel, kom hier zeker bij benodigdheden een keertje terug!

Direct via de pricewatch terecht gekomen op de bestelpagina, dus geen ervaring met zoeken. De winkel was het goedkooptst voor mijn Spyder4TV HD, dus daarop de winkel uitgezocht.

De dag na verzending een belletje gemist van de winkel. Ook een mail gekregen: Mijn product was niet meer op voorraad. Er werd aangeboden even 3 dagen te wachten, of direct geld terug. Prima, kan gebeuren. Het gaat er om dat er direct actie word ondernomen, wat gebeurde. Heb gekozen om te wachten. Uiteindelijk kwam hij toch nog eerder binnen dan de verwachte datum na vertraging.

Duidelijke site met voldoende overzicht, snelle selectie hoewel dat beter kan. De prijs was duidelijk gunstiger dan die bij andere winkels.

2 dagen levertijd na een bestelling op zondag, prima op tijd dus.

Binnen één uur (kantoortijden) reactie op een mail met vraag over het serienummer! Met zonneklaar en goed antwoord.
Er stonden allerlei nummers op het doosje met Lightroom software, geen een was echter de vereiste 24 posities lang.
Bleek dat het doosje een dubbele voorkant heeft die met een transparante sticker dicht zit.

Erg arrogante verkoper, beledigt de klant, noemde mij eigenwijs( en misschien ben ik dat wel, maar als verkoper mag je dat hooguit denken)

Ik had erg goede ervaringen, maar helaas de laatste keer is dat helemaal tot op de grond afgebrand, ik ging naar de winkel om een camera in te ruilen voor een nieuwer model van het zelfde merk, tot zover ging dat goed, ook had ik een ringflitser mee om bij de oude camera in te ruilen, dit was een ringflitser van nikon,die ik altijd, tot volle tevredenheid, had gebruikt bij mijn nikon D70 en bij mijn Nikon D200, volgens de verkoper was het een hele oude ringflitser die absoluut nooit goed heeft kunnen werken op digitaal, oke zijn mening. Ik koos voor een nieuwe ringflitser, en de verkoper adviseerde mij een, niet te dure flitser combinatie met een ringflitser in een, thuis gekomen ben ik dus meteen aan het proberen gegaan, maar was absoluut niet tevreden en besloot de flitser terug te brengen, de jongen die achter de kassa stond reageerde uiterst vriendelijk, en stelde voor om eventueel voor een alternatief te kijken of geld terug te geven, en toen ging het fout, daar kwam de verkoper van de vorige keer aan, ik vertelde hem van mijn ontevredenheid over de flitser, hij begon meteen de schreeuwen, nee die rotzooi waar je eerst mee werkte was zeker wel veel beter, ik hoor het al je bent nog steeds zo eigenwijs als de vorige keer dat je hier was ( nou was dat 2 dagen terug, dus wat kan er veranderen in die korte tijd?? ) En hij zou wel overleggen of ik mijn geld wel terug kon krijgen, wat natuurlijk bull shit was, want dat recht heb je wettelijk, na 2 dagen. Ik weet niet zeker of ik daar ooit nog wat ga kopen. Ik heb niet veel zin om nog een keer beledigd teworden door een jochie met een gyga ego, ik ben 55 jaar en hij ong. De helft, dus een beetje meer respect en klant vriendelijke benadering zou prettig zijn.

De lens die ik wilde was bijna nergens op voorraad (wereldwijd), behalve voor veel te veel geld bij een andere winkel. Op een gegeven moment zag ik hem bij CameraLand op voorraad. Ik kende de winkel (ben er 3x binnen geweest) en heb 'm meteen besteld.

Dingen die me goed doen:

- De website is up to date en duidelijk, dus ook de voorraad status
- Er wordt erg snel op e-mail gereageerd
- Bij de logistieke afhandeling in mijn geval, werd steeds via e-mail gemeldt wat de status was en er werd gevraagd of het al binnen was. Men is dus erg betrokken bij het gehele proces.

Vrij snel een bevestiging dat de order verzonden werd.

Er ging wat fout bij PostNL, het leek erop dat het bezorgadres niet bestond en het pakje werd retour gestuurd. Na e-mail contact met CameraLand, werd dit allemaal goed geregeld en had ik toch binnen afzienbare tijd m'n lens in huis.

Ik heb alleen ervaring met het stukje aftersales wat betreft verzenden wat via de PostNL helaas fout ging (ik bestel al meer dan 11 jaar online en dit is voor het eerst dat de Post een keer de mist in ging, dus no hard feelings naar PostNL), niet over aanspraak doen over garantie of het omwisselen van produkten. De ervaring heb ik bij Verzending gezet.

Scorekaart voor Cameraland.nl

Webshop Keurmerk