Gebruikers over webshop Staples.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenLange tijd al klant, netjes behandeld altijd. Eerst goed contact via mijn accountmanager, bestel nu naast contract ook op de webshop graag.
VerzendingLevering verliep via DHL. Was de volgende dag gelukkig al in huis, want we hadden het wel echt nodig.
KlantenserviceHad korte vraag over het product voordat ik wilde bestellen > mevrouw heeft me goed geholpen (gelukkig want moest net een andere hebben)
AlgemeenIk had al een printer voor een hele goede prijs (40% goedkoper dan op andere sites) gekocht bij Staples (nu Office Center) totdat ik de reviews las. Ik had al besteld, omdat ik Staples ken van af en toe kantoor artikelen kopen.
Toen las ik de reviews en werd huiverig, maar gelukkig ging alles goed. Bestellen ging makkelijk en kon betalen met iDEAL, Paypal en creditcard.
Na het lezen van de reviews hield ik er rekening mee dat mijn printer een paar dagen uit het niets zou verschijnen. Maakte mij niet uit omdat ik de printer zeer goedkoop had kunnen kopen. Desalniettemin werd ik prettig verrast doordat de volgende dag de DHL bezorger voor de deur stond.
Gelukkig is in mijn geval alles perfect gegaan, de printer was zoals aangegeven op de Staples site inderdaad de volgende dag bij mij.
Het wordt wel tijd dat Staples track en trace codes gaat versturen. Mijn bestelling werd bezorgd door DHL, maar nooit een tracking code gehad, en ik lees dat dit altijd/vaak zo is. Andere webwinkels die met DHL versturen verstrekken wel netjes de track en trace.
AlgemeenActie. 20 euro korting boven de 50 euro bestelling. Voor mij en een vriend dus een google chromecast besteld. bevestiging van definitieve deal. Dag erna gecacneld. Ding zou niet meer leverbaar zijn. Bijozndet, ding is nl. overal leverbaar. En wordt ook nog geproduceert. Dus mail gestuurd dat ik gewoon nakoming van de bestelling verwacht. Daar krijg je natuurlijk geen bericht op terug.
Voor mij dus reden om sowiezo daar niks meer te bestellen.
Geen reactie op verzoek tot nakoming van order. Dit omdat het product gewoon leverbaar is.
Nu, na een maand kom ik er achter dat er nooit een terugbetaling heeft plaatsgevonden. Eerst contact via email. Mijn betaal gegevens gegeven en na 2 weken nog niks gehoord. Gelukkig betaald met PP, dus een geschil geopend. Daar reageren ze gewoon ook niet op. Ook goed, dan krijg ik mijn geld gewoon ook terug
AlgemeenEen tijdje terug een bestelling gedaan in verband met een aanbieding. Hierop had ik naar een paar dagen geen order confirmatie ontvangen, vervolgens uit eigen beweging contact opgenomen.
VerzendingHet product bleek helemaal niet te kunnen worden geleverd, dit kwam doordat het een product was van een externe leverancier.
KlantenserviceRonduit een waardeloze klantenservice. Ik moest zelf contact op nemen om überhaupt er achter te komen dat mijn product niet leverbaar was, en heb ik nog steeds mijn geld niet terug na 3 weken. Daarnaast wordt er simpelweg niet gereageerd op het gros van mijn mails.
AlgemeenBestelproces verliep goed, artikel was op voorraad. Betaald met Paypal en op tijd een orderbevestiging gekregen. Op het eerste gezicht niets op aan te merken... Vervolgens een week lang niets vernomen.
VerzendingNa een week werd de bestelling aan de deur geleverd maar dit zonder een verzendbevestiging of een track&trace.
KlantenserviceDiverse keren proberen te bellen naar de klantenservice maar hier wordt je gelijk in de wacht gezet. Ook wordt er niet geantwoord op mails. Na drie keer te hebben gebeld werd er eindelijk na 20 minuten de telefoon opgepakt waarbij ze mij konden vertellen dat ik het artikel binnen een aantal dagen kon verwachten.
AlgemeenLate levering, niet houden aan gemaakte afspraken, website maakt beloftes die niet nagekomen worden. Jammer.
VerzendingDe website belooft het volgende "Voor 15:30 uur besteld: Levering volgende werkdag". Dit is natuurlijk het geval indien het artikel voorradig is. Mijn ervaring is dus het volgende : artikel besteld en betaald na 15:30, in de verwachting dat deze 2 werkdagen later geleverd zou worden. Dit was niet het geval, dus heb ik er een dag later achteraan gebeld. Hierbij werd door de telefoniste aangegeven dat ze dit moest gaan bespreken, dit werd in een zeer verraste intonatie aangegeven alsof ze iets raar had gezien. Hoe dan ook, dit ging ze bespreken en of ze me daarvoor terug mocht bellen. Prima, sterker nog, graag ! Vervolgens krijg ik in de middag (toevallig!!!) een email dat het product is verstuurd. Ik heb geen enkele belletje mogen ontvangen met een reden en/of verontschuldiging, en dit terwijl zij zelf dit met mij hebben afgesproken !
KlantenserviceZie kopje Verzending, hieronder valt ook het (slechte) stuk klantenservice die ik heb meegemaakt. Het positieve aan het hele verhaal is dat ze wel een klantenservice nummer is en dat er opgenomen wordt !
AlgemeenDat dit in 2018 nog bestaat. Ik heb werkelijk nog nooit zo een slechte service gehad als bij staples. Ik was van te voren al gewaarschuwd toen ik de reviews van staples zag, maar helaas door de goedkoopste te zijn in de pricewatch ben ik er toch in getrapt
Op 4 augustus heb ik een LG 27UD59 besteld. Ten tijden van mijn bestelling gewoon op voorraad en binnen 24 uur thuis bezorgd..... maar helaas.
Een week later toch maar eens gebeld met de vraag hoe het zat met mijn bestelling omdat ik nog geen order update had ontvangen. Ik kreeg te horen dat het product niet op voorraad was en dat het dus direct van de leverancier zou worden verzonden. De stapels medewerker zij dat ze contact ging opnemen met de leverancier. Ik heb toen met de vriendelijke meid aan de telefoon afgesproken dat ze mij even iets moest laten weten als ze contact had gehad met de leverancier.
Weer een week later nog niets?? Ik maar weer eens gebeld: Ja meneer omdat u ticket niet op spoed staat is hier nog niets mee gebeurd.-_- Deze ook vriendelijke medewerker zou dit wel voor mij kunnen regelen. Zo gezegd zo gedaan. maandag 20 augustus eindelijk! het eerste bericht van Staples omtrent mijn order. verzending zou ik kunnen verwachten op woensdag of donderdag. Nou wel iets langer moeten wachten maar daar kan ik wel me leven. Maar helaas, tot de dag van vandaag nog steeds NIETS geleverd en NIETS gehoord wanneer ik wel iets kan verwachten.
Hoe lang lang zou dit nog gaan duren? Als ik de review hier beneden lees is geld terug ook nog een heel traject zonder uitkomst. En eigenlijk wil ik gewoon mijn monitor hij is nog steeds bestelbaar op de website en de leverdatum is al drie keer aangepast. Van 10 dagen levertijd weer terug naar 24u levering en nu weer naar 5 dagen levering. Dus volgens mij ook gewoon leverbaar?
Als er een update is zal ik her hier laten weten...
Nog geen verzending of wat voor order update dan ook
Klantenserviceklantenservice is wel vriendelijk maar ook niet meer dan dat.
AlgemeenOp 5 juli een ssd besteld, met paypal bedrag overgemaakt. door een technische storing is de bestelling niet doorgegaan op de website van staples.
Aankoop bedrag is wel overgemaakt via paypal
vandaag 8 Augustus nog niets van product/terugbetaling mogen ontvangen.
EDIT: 22 augustus, noch reactie noch terugbetaling ontvangen van staples
Klantendienst is wel vriendelijk maar is(willen) nergens bevoegd voor(zijn).
Mailverkeer loopt verschrikkelijk traag, verwacht niet meer dan 1 mail per week.
Ik bestel hier nooit meer iets.
Niets geleverd gekregen. Terugbetaling na een maand nog steeds niet uitgevoerd.
KlantenserviceKlantendienst is gedemotiveerd en heeft geen verantwoordelijkheidsgevoel.
Ze zijn vriendelijk maar kunnen je eigenlijk met niets verder helpen.
Er is steeds wel de een of andere instantie die wel verantwoordelijk is voor uw probleem maar deze zijn onbereikbaar als klant zijnde
Bij elk nieuw contact vallen ze compleet uit de lucht en moet je weer ellenlange verhalen doen om te horen te krijgen dat ze je helaas niet verder kunnen helpen.
UITERMATE WAARDELOOS
AlgemeenEcht, wat een ballentent. Zowel ik als mijn ouders hadden woensdag een harde schijf die in de aanbieding was besteld. Beide hebben we een bevestiging en later ook een trackingnummer gekregen. Bij beide bleef tracking echter hangen op 'data ontvangen', dus niks donderdag geleverd zoals in de mails en op de website aangegeven werd. Zit je voor niks thuis te wachten.
Ik er vrijdag achteraan, klantenservice had 'geen idee en zou het naar spoedservice overzetten'. Krijg ik vandaag (maandag) eerst een superkort telefoontje dat ik (dus) net mis, en een mail erachteraan.
"Artikel is uitverkocht. Bestellingen worden beide geannuleerd en terugbetaald."
WAARDELOZE TENT. Als iets bevestigd wordt en je tracking krijgt ga je er toch vanuit dat het verstuurd is/aan gaat komen, en dan zelf moeten trekken aan de helpdesk waarom de tracking niet klopt, en dan pas na het weekend een wat mij betreft onzinbericht te krijgen dat de door ons bestelde en bevestigde artikels ineens niet meer leverbaar zijn? Dit was dus de laatste keer dat ik Staples aan iemand aanraadt (zoals aan mijn ouders, die ik dus nu kan gaan uitleggen dat het mis is gegaan en dat de aanbieding voorbij is), en ik denk dat ik er zelf ook maar niks meer koop. Krijg geen excuses, geen ;onze fout, sorry', geen tegemoedkoming, gewoon helemaal niks.
HEEL SLECHT. Geen wonder dat je tegenwoordig amper klanten ziet bij staples, met zo'n verkoopproces en met zo'n klantenservice...
Wel 2x tracking ontvangen maar ER IS HELEMAAL NOOIT EEN PAKKET VERZONDEN. Dus beiden voor niks thuis zitten wachten!
KlantenserviceGeeneens excuses dat 2 bestellingen verkeerd gelopen zijn, laat staan een tegoedboin o.i.d. die je tegenwoordig eigenlijk standaard wel krijgt bij de betere winkels.
Edit dd 2-8: Nog geen geld retour gehad van 1 bestelling. Gelukkig wel met paypal betaald dus als het moet maken we er een paypal claim van.
AlgemeenIn tijden niet zo'n slechte bestelling mee gemaakt. Een HP monitor besteld (gelukkig via Credit card) en snel een bevestigings mail binnen. Dat is ook het enige positieve. Verwacht je dezelfde superbe service als Bol of Amazon: brand je vingers niet aan Staples. Drie dagen lang geen update, niks. Ik bel naar de klanten service die eerst mijn order en klant nummer niet kan vinden. Wat blijkt: ze hebben het factuur en verzend adres door elkaar gehaald. Daarnaast is ineens de monitor niet op voorraad. De eerste medewerker (blijkbaar iemand van de Back Office met meer bevoegdheid) stelt voor om de monitor zelf op te halen in vestiging Capelle aan den Ijssel: daar zijn er 9 op voorraad. Prima, dat wil ik wel doen, ben ik er gelijk vanaf. Tien minuten later word ik door dezelfde persoon gebeld. Hoeft niet meer, hij word vandaag verzonden! Ok, nog beter. Scheelt mij weer een rit. Ik wachten. En wachten. Krijg te horen van mijn vader dat hij een briefje van GLS in de bus heeft met 'zending gemist; Huh? Hadden ze het factuur adres als verzend adres gebruikt (dus verkeerd) ik weer bellen. Lang gesprek waaruit voort vloeit: 'meneer ik kan niks ik heb niet de bevoegdheid om u alsnog de monitor in de winkel te laten ophalen, dus we gaan het regelen en het pakket opnieuw aanbieden'. Twee dagen later. Nog geen nieuws, nog geen pakket. Zojuist weer gebeld, verhaal opnieuw uitgelegd. Mevrouw aan de telefoon kwam ook met de mededeling dat ze geen bevoegdheid had om iets te doen en het ging door zetten. Mensen : ik heb 9(!) dagen geleden een monitor besteld. Hoe moeilijk kan dit zijn? Ze zette mij in de wacht en kwam met een oplossing : ik moest zelf even naar de vestiging in Den Bosch bellen om te vragen waar mijn pakket is. Pardon? Heb even verteld dat ik niet hun werk ga zitten doen. Ik run Staples niet, jullie moeten mijn monitor bezorgen. Heb gelijk de order laten cancellen, maar zelfs daar werd moeilijk over gedaan. Dat kon niet direct want ze wilden eerst zelf uitzoeken waar het pakket was. Direct aangegeven dat dat niet mijn probleem is en dat ik wel via mijn creditcard maatschappij het geld wel ga terug vorderen.
VerzendingStaples kan niet eens het correcte adres aanhouden. Leveren daardoor ook op een verkeerd adres en raken hun eigen pakket kwijt. Super kwaliteit uiteraard (niet)
KlantenserviceDe mensen aan de telefoon zijn vriendelijk, maar van de klantenservice mogen ze niks, geen greintje tussen de deur te krijgen qua service. Alles is alleen maar af simpele en 'u hoort nog van ons'. Wel telkens een ticket nummer krijgen, maar geen mailtjes met order status updates, annulering mailtjes. Dat is allemaal teveel gevraagd. Ik ken kleine bedrijfjes die een beter bestel systeem software gebruiken.
UPDATE 28-7-2018: Uit eigen initiatief een aantal dagen geleden naar vestiging Capelle aan den Ijssel gebeld, die gaven aan dat ze wat dingen gingen uitzoeken om mij te helpen. Twee keer terug gebeld in 20 minuten tijd (wat extra vragen over mijn account) en daarna nooit meer wat gehoord. Be warned.
UPDATE 07-08-2018 : Nog steeds niks gehoord. Staples geeft echt niks om hun klanten.
LET OP: er zijn heel veel VALSE reviews over Staples in omloop, niet alleen via Tweakers, maar ook via Kieskeurig en Trustpilot, waarbij iemand positieve nep reviews plaatst - te zien aan taal gebruik, maar ook aan user names - terwijl de echte klachten ertussen door schijnen, betreffende het niet terug betalen, kapotte zendingen of gewoon geen gehoor (en er veel van zijn)
UPDATE 10-08-2018: Weer gebeld met de klantenservice. Verteld dat ik het nog eenmaal vriendelijk vraag anders toch echt via Creditcard maatschappij retour. Medewerker voelde zich in het nauw gedrongen. Ging weer navragen. Stond valse informatie in het systeem dat de vestiging Capelle dingen gingen oplossen? Dat was twee weken geleden en nooit meer wat gehoord. Hij moest WEER een ticket aanmaken. Ik zei 'laat maar zitten joh, jullie met je tickets. Ik vorder het geld wel terug via mijn credit card maatschapij'. Ik geef Staples nog geen jaar voordat ze failliet zijn, wat een stelletje clowns.
UPDATE 21-08-2018 : Via Creditcard maatschappij geld terug gekregen. Wat een pauper winkel eerste klas is Staples. Nooit een reactie meer gekregen, ook niet eens hier op Tweakers. Nogmaals; binnenkort horen we dat Staples failliet is gegaan, mark my words!
AlgemeenVia pricewatch was ik op zoek naar de goedkoopste aanbieder voor een HP Spectre x360 13". Daar kwam Staples naar voren en was ruim 150 euro goedkoper als de andere winkels. Bestellen was duidelijk en er is geleverd wat ik besteld heb.
VerzendingDe laptop is op dag bezorgd waarop deze beloofd was zonder enige problemen.
Helaas geen track en trace, verzendbevestiging of indicatie hoe laat deze bezorgt ging worden, dat zou nog wel een verbeter punt kunnen zijn.
Omdat ik geen track en trace, verzendbevestiging of bezorgindicatie had gekregen begon ik te twijfelen of de laptop wel bezorgd ging worden.
Contact opgenomen met klantenservice; er nam snel een medewerker de telefoon aan. Hij kon mij echter niet vertellen of product verzonden was (ging via een leverancier van Staples) en gaf aan wacht nog even en bel volgende middag terug als die niet bezorgt is. Gelukkig was de laptop dezelfde middag er gewoon. Jammer dat de vriendelijke medewerker niet de mogelijkheid had om exacte status op te vragen bij hun leveranciers.
AlgemeenBureaustoel besteld, werd snel geleverd maar miste cruciale onderdelen. Klantenservice gebeld en ze zouden mij een nieuwe opsturen, allemaal leuk en aardig totdat ik weer een bureaustoel krijg zonder dezelfde onderdelen! Hoe durven ze het? Ik wacht inmiddels bijna een week op een nieuwe stoel. Ik loop nu al een week rond met rugklachten omdat ik een tijdelijke stoel gebruik omdat jullie hem niet compleet leveren!
KlantenserviceZoals ik al gezegd heb, de klantenservice controleerd de dozen geen eens voordat ze iets nieuws opsturen wat belachelijk is. Nu voor de derde keer geleverd, zonder dit onderdeel! Wat een slechte winkel!
AlgemeenAfgelopen vrijdag een laptop besteld en deze is dinsdag (dagje later dan aangegeven) netjes geleverd.
VerzendingLevering was prima alleen een dagje later
KlantenserviceMijn laptop was een dag later geleverd dan aan gegeven. Maandag contact gehad met de klantenservice en zij hebben dit zoals je mag verwachten netjes voor me uitgezocht en mij teruggebeld. Mijn laptop werd alsnog dinsdag geleverd. Als ik 1 tip zou mogen geven, had ik het nog netter van Staples gevonden wanneer zij met mij contact hadden gezocht om aan te geven dat mijn bestelling een dag later geleverd zou worden, nu moest ik er zelf achter aan gaan (maar zoals bovenstaand aangegeven netjes geholpen door de klantenservice)
AlgemeenOnze kantoorartikelen worden altijd netjes en op tijd geleverd. Interessante aanbiedingen. Wel klein Assortiment. Mag wat meer zijn.
AlgemeenNormaal naar de winkel maar voor de eerste keer online geprobeerd. Hele goede ervaring. Gemakkelijk en snel bezorgd. Saves Time
VerzendingOp tijd geleverd
KlantenserviceGeen contact mee gehad dus kan er niet echt over oordelen
AlgemeenAl jaren koop ik bij Staples (in de winkel en online) en nog nooit echte problemen gehad met mijn aankopen
VerzendingWeinig problemen gehad met mijn verzendingen. 1x heb ik een kapot product geleverd gekregen, maar deze is netjes omgeruild
KlantenserviceIk ben goed en vriendelijk geholpen door de mevrouw van de klantenservice
AlgemeenChromebook besteld en daarbij specifiek gelet op de bezorgtijd, want haast. Op de site stond "voor 15:30 besteld, morgen in huis".
Dus ik voor 15:30 besteld en er vanuit gegaan dat ik hem de volgende dag zou ontvangen.
Niks binnengekregen, geen mail, geen SMS, geen belletje, dus klantenservice gebeld. Ik kreeg als antwoord dat het product bij de leverancier vandaan moest komen en dat het dus een dag of 15 zou duren. Normaal zou dit geen probleem zijn, maar aangezien ik haast had met de bestelling en de webshop specifiek op bezorgdatum had gekozen vond ik dit bijzonder waardeloos. Dikke onvoldoende.
Bijzonder waardeloze verzending, zie het verhaal hierboven m.b.t. de valse bezorgdatum.
KlantenserviceKlantenservice kon niks voor mij betekenen. Er werd verder ook geen andere oplossing geboden, of misschien een tegemoetkoming.
AlgemeenVia Tweakers op zondagavond onmiddellijk bij Staples.nl op de pagina van de gewenste Mac Mini tercht gekomen. Besteld en betaald met Paypal, maar het bedrag is niet meteen afgeschreven. De dag erna ontving ik een mail dat de Mac Mini niet op voorraad was, dus niet geleverd ging worden en dat ik binnen 10 werkdagen mijn geld terug zou krijgen. Aangezien het bedrag nog niet via Paypal was afgeschreven had ik geen probleem met deze lange terugbetalingsperiode. Dinsdag werd echter het bedrag alsnog van mijn Paypal rekening afgehaald, dus ik ging ervan uit dat ik de Mac Mini alsnog zou ontvangen. Dat bleek echter niet het geval.
KlantenserviceIk heb in de week na de betaling van mijn bestelling op woensdag, donderdag en vrijdag steeds uit eigen beweging contact gehad met de klantenservice, waarbij iedere keer opnieuw de situatie moest worden uitgelegd, waarbij beloftes werden gedaan dat ik terug gebeld zou worden (wat nooit gebeurde). Afdelingen die over bepaalde zaken gingen waren niet bereikbaar maar zouden het de dag erop oppakken. De week erna weer 2 keer uit eigen beweging gebeld en uiteindelijk bleek 11 dagen na de oorspronkelijke order het product toch niet leverbaar te zijn en ik zou binnen 10 werkdagen mijn geld terugkrijgen.Vanzelfsprekend gebeurde dat niet, dus ik heb nogmaals een e-mail gestuurd. Uiteindelijk heb ik een maand na bestelling mijn geld terug gekregen. Mijn conclusie is dan ook dat Staples het voorraadbeheer, de klantenservice en financiële afhandeling van weborders kennelijk niet op orde heeft. Ik zal dan ook niemand aanraden hier te bestellen.
AlgemeenBestelling geannuleerd ivm niet kunnen leveren. Na 6 weken nog steeds mijn geld nog steeds niet terug. Geen reactie op email, telefonisch afgepoeierd door klantenservice.
VerzendingNooit verzonden, ondanks levertijdindicatie op de website van 1 dag
AlgemeenProduct wordt niet geleverd, klantenservice zou steeds uitzoeken en terugbellen maar laat nooit meer van zich horen.
Na 6(!!) weken wordt order automatisch geannuleerd en terugbetaald maar de verzendkosten niet(!)
Product wordt niet geleverd, duurt weken en moet je steeds zelf achteraan (maar dat haalt door de slechte klantenservice ook niets uit)
KlantenserviceLijken behulpzaam maar komen steeds afspraak om uit te zoeken en van zich te laten horen niet na. Lossen ook niets op.