Gebruikers over webshop bol
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenIk bestel 2 zaken voor samen ruim meer dan €20 en krijg 8 uur later te horen dat een ervan niet leverbaar is. Waarom zie ik dat niet voor dat ik bestel?
Ik krijg via deze niet leverbaar mail van Bol.com wel een link naar alternatieven. Maar het bedrag daarvan is lager dan €20 en ik mag nu dus, ondanks de slechte leverinformatie tijdens het bestellen, betalen voor deze verzending.
Slechte service!
Ik heb het alternatief uiteraard ook niet bij Bol gekocht en voor volgende materialen twijfel ik ernstig of ik hier nog koop.
Daarnaast: Bol.com stuurde dus een niet leverbaar mail waarop ik niet per mail kan reageren. Dat kan zover ik weet helemaal niet naar deze firma.
Zij dus wel naar de klant mailen maar de klant kan dit niet naar Bol.com.
Ik wacht sinds 4 dagen op mijn bestelling. Een track-trace code heb ik nog niet gezien.
Voorlopig dus maar een 'voldoende' en afwachten.
AlgemeenHet artikel kwam zoals beschreven aan. Goede prijs/kwaliteit verhouding. Het aankoopproces was aangenaam en verliep vlot.
VerzendingHet pakketje kwam tijdens de aangegeven tijdstippen aan. Zeer tevreden over de bezorging van mijn product.
AlgemeenDoor een technisch probleem kwam mijn pakje wat later toe dan verwacht, dit werd door bol.com goed opgelost door mij op iets anders korting te geven. Ze zijn ook zeer snel in het antwoorden op vragen.
VerzendingLevering had wat vertraging opgelopen, maar dit werd goed opgelost door mij korting te geven (cadeaubon).
KlantenserviceAltijd zeer snel qua reactietijd. Ook zeer vriendelijk.
AlgemeenIk kan deze webwinkel niet aanbevelen. Ik heb het afgelopen jaar 8 items besteld. 3x miserie. 2 stuks heb ik moeten terug sturen wegens verkeerde/missende onderdelen. 1 was een absolute nachtmerrie waarbij ik pas mijn geld na 3 maand terug had en zeer veel tijd verloren heb. Enkel als het nergens anders in een Belgische (web)winkel te vinden is, zal ik het hier bestellen.
KlantenserviceBol.com besteedt te weinig aandacht aan screening van de winkels, en is te laks in aanpak van probleem gevallen. Ze bieden als overkoepelende webwinkel geen enkele garantie naar de kopers toe. Je kan er ook niet met Paypal betalen, wat wel een betere garantie biedt.
AlgemeenProduct besteld, maar Bol.com levert maar niet, en klantenservice doet alsof de neus bloed...
Vrijdag 19-07 een Polar OH1 hartslagmeter besteld. Hardstikke courant product, op voorraad, en via Bol.com zelf, niet een re-seller. Zou zaterdag 20-07 geleverd worden.
Zaterdat 20-07 een email dat ze de levertijd verkeerd ingeschat hebben. Vervelend maar kan gebeuren, het product wordt nu maandag 22-07 bezorgd... (waarom niet zondag? Nou ja..)
Maandag 22-07 wederom een email dat het product vertraagd is. Verwachte leverdatum: 'morgen in huis'.
Dinsdag 23-07 eind van de dag contact gehad met de web-service van Bol.com. "Wat vervelend, er is wat fout gegaan, het product is op voorraad, maar ik zal het doorzetten, u ontvangt het echt morgen."
Donderdag 25-07 zelf maar eens gebeld met de klantenservice. "Wat vervelend meneer, ik zet het door, hij komt echt morgen! En ik zal zorgen dat u vandaag of morgen teruggebeld of gemailt wordt (en daarna telefoonnummer en emailadres gecontroleerd).
Vrijdag 26-07 eind van de dag nog niets ontvangen, gelezen of gehoord dus de klantenservice zelf nogmaals gebeld. "Wat vervelend meneer, maar u krijgt het echt morgen". Heeft u nog even geduld. U krijgt bericht!
Maandag 29-07 nog steeds geen pakket, email of telefoontje... Klantenservice wéér gebeld. "Wat vervelend meneer, ik zet het door naar afdeling X en dan krijgt u het morgen. Ik zal er persoonlijk achteraan zitten dat u teruggebeld wordt".
Al deze tijd is het product op voorraad en 'morgen leverbaar'. Er is vast iets mis met de eerste bestelling, en vermoed dat als ik een tweede bestel, dat die er morgen gewoon is. Ik zou dat kunnen doen, en de eerste terug sturen, maar dan zadel ik Bol.com ook met onnodig werk op, en kan ik de cadeaubon niet inleveren die ik in de originele bestelling gebruikt heb.
Kom op Bol.com! Hoe moeilijk is het om een (courant) product te leveren? Ik heb er begrip voor als het even niet lukt (zoals in het begin), maar anderhalve week een courant product niet leveren én beloftes meermaals niet nakomen vind ik zwaar teleurstellend!
Ik ga binnenkort op vakantie, en kan Bol.com een paar weken niet meer achter de broek aan zitten. Ik weet niet of het ooit nog geleverd wordt (en zal vermoedelijk zonder hartslagmeter op vakantie gaan).
Update Woensdag 31-07 uiteraard geen enkel bericht. Klantenservice weer gebeld. Deze meneer wist mij te vertellen dat de afdeling 'vertraagde leveringen' er mee bezig was, maar erg druk was, en daarom wellicht nog geen bericht had gestuurd. De verwachte leverdatum stond op 'morgen' dus of ik nog even kon wachten. Toen ik uitlegde dat hij de derde met exact dit verhaal was, legde hij ook uit dat Bol.com na 10 werkdagen pas het naar nòg een andere afdeling kon doorgezet worden, welke er dan naar kon kijken. Dat is handig, dan ben ik nét op vakantie
Bol.com heeft meermaals beloofd te verzenden, maar doet het gewoon niet,m ondanks dat ze het product gewoon op voorraad hebben. Zorg da je je zaakjes op orde hebt Bol.com, en maak geen beloftes die je niet nakomt.
KlantenserviceDe jongens/meisjes bij de klantenservice zijn heel netjes en leven met mij mee. Echter beloven ze ook dingen (terugbellen etc) die ze niet nakomen. Dat vind ik teleurstellend.
AlgemeenHeldere website, bestellen is makkelijk, de prijs was goed en de bezorging was snel. Goede ervaring.
VerzendingVerzending was snel.
AlgemeenBestelling bij bol.com gaat redelijk behalve dan dat ik mijn creditcard elke keer moet bevestigen.
Verzending2 producten besteld en beide 2 dagen later helemaal niets. Staan op dat ze gisteren bezorg zouden worden maar geen track en trace.
KlantenserviceKlantenservice is moeilijk tot niet bereikbaar. Als je er dan door komt kunnen ze je niets meer vertellen dan wat ik zelf online ook kan zien.
AlgemeenBetreft hier partner verkoop met Used Products. Die levert niet de Complete order. Bol geeft alleen maar door en is zelf passief
Verzending2 stuks besteld, 1 geleverd. Niet direct voor zending 2e product zorgen of geld terugstorten.
KlantenserviceBol doet niks. Partner moet dat doen en daarmee word je dus compleet in de steek gelaten.
AlgemeenIk ben al jaren een goede klant van Bol.com maar maak nu iets mee waarvoor ik iedereen wil waarschuwen. Het onderstaande is voor mij een reden niets meer te bestellen via Bol.com.
Ik bestel op 7 juli een product via Bol.com (bij een externe verkoper), ik kies gelukkig voor “Achteraf betalen”. Ik zou volgens de bol.com website het product de volgende dag in huis hebben.
Op 11 juli ontving ik het product, ondertussen had ik het al ergens anders gekocht en heb het direct dezelfde dag retour gestuurd. Op 12 juli krijg ik via Track and trace van PostNL de melding dat het pakket is afgeleverd.
Op 19 juli stond bij Bol.com het product nog niet op retour ontvangen. Ik heb gebeld met Bol.com en de dame aan de telefoon verteld mij dat zij inderdaad ziet dat het op 12 juli retour gekomen is. Vanaf dat moment staat het product in mijn Bol.com account op ook op retour ontvangen. De dame zegt het te zullen regelen met de externe verkoper.
Vandaag 25 juli ontvang ik van Bol.com een betalingsherinnering. Ik heb opnieuw gebeld met Bol.com en mijn ongenoegen uitgesproken. De dame aan de telefoon zegt niets te kunnen doen omdat de externe verkoper geen reactie geeft. Ik vraag aan deze dame hoe het zit als hij de komende maand ook geen reactie geeft, kan ik dan een aanmaning en incasso krijgen. De dame van Bol.com zegt dat dat inderdaad mogelijk is.
Ik dacht al die jaren zaken te doen met een betrouwbaar bedrijf maar nu blijkt dat Bol.com je gewoon in de kou laat staan als een externe verkoper zijn retouren niet afhandelt.
Het zal ongetwijfeld goedkomen maar ik wil toch gemeld hebben dat Bol.com in ene een stuk minder betrouwbaar is als dat ik al die jaren gedacht heb.
Ik bestel niets meer bij dit bedrijf omdat achteraf blijkt dat je niet weet met wie je zaken doet!
Te laat geleverd waardoor ik het ondertussen al ergens anders had besteld
KlantenserviceKlantenservice van Bol.com kan dus blijkbaar niets voor je doen terwijl ik wel via bol.com mijn bestelling heb geplaatst
AlgemeenDeel 1
Ik had 2 USB-Lightning speciaal voor mijn iPad besteld . Kreeg later via de mail te zien dat het op afgelopen vrijdag bezorgd zou worden tussen 13:00 en 15:00 uur. Ik hoefde er niet voor thuis te zitten, kon door de brievenbus. Maar niets ontvangen die dag en de dagen erna ook niet. Als er betaald moet worden is het gelijk "boem boem" maar spullen leveren niet. Leuk dat andere bedrijven zich aansluiten bij BolCom maar niet heus. Ik heb dat bedrijf gebeld en gemaild zoals BolCom dat aangeeft maar ja als er niet opgenomen wordt en niet gereageerd wordt op de mailtjes schiet het toch niet op ?! Ik bestel het niet voor niets. Door Klantenservice wordt aangegeven dat ze 2 dagen speling mogen hebben. Ik was stomverbaasd ! Dit staat nergens in vermeld op de site . Stuur dan geen mailtje dat het om die en die dag bezorgd gaat worden of geef dat aan. Nu zit ik zoveel tijd aan te verspillen dat het mijn keel begint uit te komen. Nu moet ik dan toch maar "gewoon" zitten wachten. Ik baal er enorm van ! iPad zit vol en iPhone zit ook vol. Ik kan even niets meer.
Deel 2
Gebeld met BolCom nadat ik tot woensdag maar afgewacht had omdat ik dan van die 2 dagen speling achteraf wist. Niets binnen. Ik heb woensdag gebeld met BolCom en gesproken met een medewerker van ze (zal geen namen noemen) maar die heeft mij er van verzekerd dat ze al het mogelijke zouden doen opdat ik mijn bestelling krijg. Hij zei dat BolCom zelfs het verschil voor hun rekening zou nemen waarop ik zei dat hij wel moest beseffen dat ik er 2 had besteld en waarop hij weer zei dat ook al zouden het er tien zijn geweest dat ze zouden bijleggen ! Ook zei hij dat hij het in de gaten ging houden voor 3 dagen met mijn bestellingsnummer en telefoonnummer bij de hand . Ik moest nu nog eens 2-3 dagen wachten !
Deel 3
Ik kreeg een dag later een mailtje waarin staat dat mijn bestelling tijdens het verzendtraject verloren zou zijn gegaan. Dit zou BolCom en Lumiere geconstateerd hebben Daarom hebben zij het maar eenzijdig geannuleerd ! Daarmee zou mijn betalingsverplichting vervallen zijn ! Hallo !!!.... Waar blijft jullie leveringsplicht dan ? Ik heb direct moeten betalen maar nou hoor ik dat mijn terugbetaling 3-5 werkdagen duurt. Maar daar heb ik niet om gevraagd ! Ik wil mijn artikel waar ik dus 2 van heb besteld. Wat heb ik nou als klant met het verzendtraject te maken ? Niets toch ? Klant is koning toch ? Eerst tegen mij zeggen dat ze er alles aan zouden doen, ook al zouden ze bij moeten leggen, dat ik mijn artikelen zou ontvangen en dan dit.
Deel 4
Ik heb gebeld met de klantenservice vandaag vrijdagochtend en daar kon de medewerker na ruggespraak het volgende aan mij vertellen : Hij vertelde mij dat de voorraad op was bij Lumiere en dat ik opnieuw moest bestellen. Toen ik hem er aan herinnerde wat zijn collega eerder mij had beloofd zei hij dat hij even moest overleggen. Even later komt hij terug en zegt dat later de voorraad weer aangevuld zou zijn waarop ik zei ,nou dan kan het toch dan opgestuurd worden ? Zegt die meneer nee want dat gaat pas veeeel later plaatsvinden. Ik heb gezegd dat dit niet door de beugel kan en gezegd dat ze dan maar via een andere leverancier moesten leveren en het verschil voor hun rekening moesten nemen. Nee want meneer had ruggespraak gehouden en kreeg mee dat BolCom dit niet voor hun rekening nam. Nou vraag ik je ? Eerst zeggen dat klnt koning is vervolgens beloven om dan de belofte niet na te komen ? Is dit klantvriendelijk ? Dit is voor mij de laatste keer dat ik dir soort ongein bij ze koop. Waarom geven ze er geen Track&Trace code aan mee ? Er wordt gezegd dat het in een brievenbus doosje wordt gedaan maar toen ik BolCom voor het eerst belde over het probleem kon die meneer mij wel vertellen dat het zeker niet door de brievenbus kon omdat hij de doosjes van mijn bestelling wel kende.
Persoonlijk vind ik dit schandalig dat ik zo wordt afgewimpeld !
Ervaring is zeer slecht want ik heb het niet ontvangen. Ene keer zeggen ze dat het niet meer voorradig zou zijn en een andere keer zoek in het leveringstraject.
KlantenserviceHet klopt van geen kanten. Ze komen beloftes niet na.
AlgemeenIk was op zoek naar een niet al te dure triple monitor stand die direct leverbaar was. Bestellen via Bol.com even gemakkelijk als altijd en product netjes zoals aangegeven de volgende dag geleverd.
VerzendingRond het middaguur besteld en de volgende dag netjes 10 minuten voor aangegeven tijdvak van PostNL afgeleverd.
AlgemeenEnige positieve ervaringen gehad met bol.com, ook een aantal slechte. Zo werd een verkeerde usb kabel volledig vergoed buiten de garantie periode. Maar heb ik bijvoorbeeld na een half jaar nog steeds geen werkende muis. Een besteld, die verloor de rubberen gripjes, ik wilde een nieuwe bol.com wilde repareren. Na 4,5 week kwam bericht dat dat niet ging lukken, maar dezelfde nieuw koste inmiddels €13 meer. Prijs werd weliswaar gemachted en kreeg €1,80 korting. Maar de nieuwe is wederom met zelfde probleem. Balans: na een half jaar (met meer dan een maand geen) een slechte muis, met een hele €2,50 korting...
KlantenserviceIk vond bol.com onduidelijk in de behandeling van de reparatie. Ik snap dat zij daar liever voor kiezen, maar vond het kwalijk dat het anderhalve week langer duurde dan gepland met 0 resultaat. Als een 'goedmaker' kreeg ik €1,80 korting.
Ook moest ik zelf erachteraan dat de prijs niet meer gelijk was.
Nu de nieuwe kapot is en ik deze wil terugsturen vervalt gelijk die €1,80 korting ook weer. Met als gevolg dat ik na 7 maanden nog steeds geen goedwerkende muis heb, die ik ook nog meer dan een maand ben kwijt geweest. Ik moet bijna smeken voor maar ook de minste compensatie, een hele €2,50.
AlgemeenZoals altijd bij Bol.com, uitstekend, makkelijk te bestellen, snelle levering.
Uitstekende webshop die niets aan de verbeelding over laat.
Altijd goeie ervaringen met PostNL tot nu toe. Goeie app met bezorgtijd.
KlantenserviceWij hebben best veel gekocht bij Bol.com, ook weleens een misser, geen enkel probleem qua garantie of retourneren.
AlgemeenHet grote assortiment is goed doorzoekbaar. Het is duidelijk wanneer bol.com uit eigen voorraad levert of wanneer een derde partij het heeft. Bij voorkeur besteld ik direct bij bol.com. In dit geval was de tablethoes niet beschikbaar bij ze. Zie ook https://tweakers.net/shopreview/permalink/291140/
VerzendingDe zending is in twee delen gekomen en dit wist ik op het moment van bestellen gezien de voorraadstatus. De tablet kwam zoals vermeld. De hoes later, maar later dan gedacht/vermeld op de PostNL website. Het stond op de 9 juli nog op "Onderweg". Op 10 juli alsnog geleverd, zie Klantenservice.
KlantenserviceDe tweede zending uit de bestelling stond bij PostNL nog op te leveren een dag nadat het geleverd zou moeten zijn. Via Facebook de klantenservice benaderd en het bestelnummer doorgegeven. Men vroeg of ik die dag nog wilde afwachten. Die middag inderdaad alsnog geleverd.
AlgemeenDe laatste 3 bestellingen werden deze niet op afgesproken leverdatum (evenals een keer leveren op dezelfde avond als de dag van bestelling).
Hier wordt verder niks over gecommuniceerd door Bol. Ook niet als je extra hebt betaald om je bestelling diezelfde avond te laten bezorgen.
Lees hiervoor mijn algemene beoordeling. Onbetrouwbaar en geen updates of andere communicatie vanuit Bol.
Algemeenik had een setje oortjes gekocht bij Bol.com. achteraf bleek dat ik die gekocht had via bol.com bij Dr.Phone. op de site van bol.com staat dat ik 30 dagen mag proberen en bij matige kwaliteit of wat anders mogen ze retour. nu komt Dr. Phone om de hoek kijken met de melding dat de oortjes gebruikt zijn... duuuhh hoe kun je ze anders testen???? al met al een slechte ervaring van bol.com die ik verantwoordelijk hou voor deze koop
Klantenservicevoor de klantenservice heb ik mijn verhaal hierboven al gedaan... bol.com zegt doodleuk...zoek het maar uit met de verkoper. deze verkoper heb ik benaderd middels en telefoon gesprek en dat was zeer onbevredigend. zelfde bull-shit verhaal van hygiene en niets proberen en terug sturen zoals op de site van bol.com wel vermeld staat. dr.phone is gewoon een erg klein winkeltje die chinees spul voor veel wil doorverkopen via de grote kanalen zoals bol.com.... bol.com één advies... STOP MET HET STEUNEN VAN DEZE MAN
AlgemeenBOL.COM is een waardeloos bedrijf en hun Fake Certificaat THUISwinkel waarborg. Nadat je een bestelling heb gedaan bij Bol.com. Weigert Bol.com de goederen te leveren. De klanten service van bol.com zegt dat er geen oplossing is "" of ze zeggen gewoon, ik ga niet met jouw in discussie en het gesprek wordt beeindigd"". Vervolgens kan je je zogenaamd gratis bemiddelings krijgen via THUISWinkel waarborg. Maar deze certificaat help alleen bedrijven. En niet de klant.
Bol.com jullie kunnen niet reageren op deze Klacht, want die kans hebben jullie gehad. We hebben als gevolg de Website BOL.com Permanent geblokkeerd.
Geen enkel product geleverd, Weigert te leveren na betaling via bol.com
KlantenserviceWaardeloos en onvriendelijk behandeld door de Klantenservice van BOL.com & Thuiswinkel Waarborg. ( Dit bemiddelings bureau help alleen betaalde abonnee bedrijven.
AlgemeenKon makkelijk mijn bestelling plaatsen. Duidelijk en voldoende informatie! maar informatie die niet klopt. Levering op de volgende dag klopt voor geen meter.
VerzendingOp donderdag 20-09 bestelling geplaatst en zelf de keuze gemaakt om het pakket op 22-09 te laten bezorgen. Op 22-09 niks binnen en gisteren ( maandag ) 24-06 Ook niks binnen gekregen. Status op postnl app is elke keer aangepast na de volgende dag. We hebben voor niks 2 dagen thuis gezeten!!!! Bestelling nog steeds niet binnen.
KlantenserviceContact opgenomen met klantenservice van Bol.com en zij konden niks voor mij doen. 2 dagen thuis gezeten terwijl het heerlijk weer is!!
AlgemeenBol.com verkoopt producten met een goede kwaliteit voor een aardige prijs. De aflevering van je bestelling gaat snel, komt meestal binnen 1 tot 2 dagen.
VerzendingZoals ik al eerder zei: Het gaat snel en komt meestal binnen 1 tot 2 dagen.
KlantenserviceIk had een vraag over een product en heb online gesproken met een medewerker. Er werd snel gereageerd en me probleem was direct opgelost. Uitstekend werk!
AlgemeenEen overzichtelijke website waar ze echt bijna alles hebben. De prijzen zijn over het algemeen aan de lage kant
VerzendingMijn pakketje was de volgende dag gewoon in huis.