bol

Gebruikers over webshop bol

Soms ontkom je er niet aan om te bestellen bij Bol.com. Het heeft beslist niet mijn voorkeur. Niet alleen zijn de prijzen veel te hoog en alleen de aanbiedingen interessant (zolang ze beschikbaar zijn). Om deze reden bestel ik meer dan 95% van wat ik bij Bol.com zou kunnen bestellen bij 'grote internationale webshop', niet dat daar alles goed gaat maar ze lossen het tenminste (in meeste gevallen) professioneel op als er wat is.

Sinds kort Selekt van Bol.com, hou er rekening mee dat waarmee Bol.com adverteert altijd niet geleverd wordt.

Waar begin 2019 PostNL nog alles, passen of niet probeerde door de brievenbus te persen begint Bol.com nu meer 'pakketten' te versturen ipv flubber kartonnen enveloppen. Nu wordt het voor bepaalde PostNL bezorgers makkelijker in te schatten om iets wel of niet door een brievenbus te persen wat zorgt voor minder 'transportschade'.

Nu de inpakafdeling van Bol.com, wellicht een team met mensen zonder verstand van inpakken niet vooruit kunnen denken dat een product ook nog 'in normale staat' bij de klant aankomt. Een grillplaat van 5kg (in een doos waarin er 5 passen), een breekbaar artikel samen versturen zonder opvulling en verwachten dat het heel aankomt. Helaas, hele pakket kon terug, artikelen geplet zelfs de grillplaat was krom.

Tussen de zeldzaam goede, beleefde en behulpzame mensen zit bij Bol.com een grote groep incompetente, arrogante, onbeleefde, ongeïnteresseerde medewerkers. Koude ijskonijnen, robots, vastgebakken aan een klantonvriendelijk script gericht op afpoeieren en afschuiven van klachten, fouten van Bol.com alles wordt onder het tapijt geveegd. Als je netjes vraagt om een medewerker die mogelijk meer verstand van zaken heeft kan je niet worden doorverbonden, 'je belt maar opnieuw'. Je hebt Selekt en het artikel heeft de Selekt-status verloren waardoor het pakket niet kan worden opgehaald? Geen boodschap aan "Ik ken ff voor je kijke waar PostNL bij je huis zit, ken je het daar afgeve..." (Letterlijk citaat). Ik heb geen problemen met medewerkers die meerdere talen spreken, maar verstaanbaar Nederlands is dat voor een Nederlandse webshop teveel gevraagd? Herkauwen als een kameel op een stuk kauwgom of whatever bevordert niet de verstaanbaarheid aan de telefoon.

Mijn ervaring met de klantenservice van Bol.com is als je er niet uitkomt er slechts 1 ding effectief is het probleem op te lossen: Externe hulp. Je ontvangt binnen 24 uur een 'hoge bobo' aan de telefoon na een formulier op de Thuiswinkel.org of Stichting Reclame Code ingevuld te hebben. Hiermee ben je in mijn optiek veel te laat en had in alle situaties voorkomen moeten worden. Dan kan ineens vrijwel alles, ze bieden zelfs aan persoonlijk langs te komen om problemen op te lossen; ik hoef geen medewerkers van Bol op de stoep.

Ik hoef en wil niet op handen en voeten gedragen te worden maar 'normale afhandeling' als er problemen zijn is toch wel het minste wat je als klant mag verwachten. Gelukkig komt begin 2020 een 'webshop' 'volledig' naar Nederland, wellicht vindt Bol dan de motivatie haar dienstverlening aan te passen.

Ik kom niet verder als een voldoende. Het is geen slecht met omdat ze een ruim assortiment hebben voor een redelijke prijs. (ICT wel te duur). Ook is de website overzichtelijk en kun je makkelijk zoeken.

Tja. Ze beloven heel vaak levering binnen 1 dag, maar ze maken het zelden waar (behalve bij boeken). De rest gaat gewoon te vaak fout. Je denkt dan af te halen bij de vertegenwoordiger van Bol (AH, zelfde bedrijf) maar dat is dus niet. Je zit dan nog met de prutsers van PostNL. Maar ik zie dat als interne bezorgdienst, dus heb daar niets mee te maken. Resultaat: Ze leveren niet op tijd.

Dames in kwestie kunnen niet veel meer als hun telefoonsciptje afdraaien. Stel iets te moeilijke vragen en ze weten het niets meer. Resultaat: geen antwoord meer. zogenaamde storingen in het systeem. Echt waardeloos.

Advies, kies voor betaling achteraf. Kun je ze in hun eigen sop laten gaarkoken als ze pakketje kwijt raken en/of ergens blijft hangen omdat PostNL er een clusterf*ck van maakt.

Geweldige webshop met zeer groot assortiment en een goede klanten service die je ook daadwerkelijk kan helpen. Producten komen vrijwel altijd netjes op tijd aan.

Heb hier tv gekocht, direct teruggestuurd en krijg nu mijn geld niet terug omdat hij beschadigd zou zijn. Is dat mijn risico????
Klantenservice is ook waardeloos: vriendelijke mensen, maar ze doen/mogen niets.
‘Ja vervelend, dat gebeurt wel vaker’
Ik koop hier nooit meer iets

Als je klantenservice alleen maar vriendelijk luistert en de zaak naar andere interne afdelingen doorzet, heb je daar helemaal niets aan

Bestelling en site prima, bezorging drama. 2e keer al blijven hangen in hun depot. Ligt niet aan postnl maar aan bol zelf.

Dramatisch als het pakketje blijft hangen op hun depot doet de klantenservice niks en zegt je geduld te moeten hebben

Zie bovenstaand bericht; klantenservice stuurtt je van kastje naar de muur.

levering was beloofd op de zelfde dag maar kwam utieindelijk pas 2 dagen daarna... flink balen. Annuleren was niet meer mogelijk dus moest toch maar naar de mediamarkt rijden.

Zie zoals boven aangegeven waarom, zending ging niet goed. Kan fout zijn van postNL maar ik vermoed verwerkingsprocess bol.com omdat er nog geen aflevering stond bij een postNL centr.

Het bestellen ging soepel, maar helaas kun je niet bestellen zonder een account aan te maken.

De bestelling bestond uit meerdere pakketten van meerdere leveranciers. Bestellingen werden 2 dagen eerder geleverd dan gepland.

Ik heb een select abonnement bij Bol.com genomen omdat ik tot nu toe altijd goed ben geholpen bij problemen en reparaties. Ze zijn vriendelijk en denken graag even met je mee.

Verzending is in het algemeen top, alleen een gekoppeld bedrijf bij Bol.com kan soms een dag te laat zijn maar hier zit vaak een vergoeding tegenover

In de nacht van 4 op 5 oktober 2019 naar de klantenservice gebeld, waar ik ook een telefoonopname van heb gemaakt.

Een medewerken hoorde mijn voornaamste reden aan waarom ik belde, namelijk: dat de ssd die ik op donderdag had besteld voor 214,99 inmiddels met 6 € in prijs was gezakt naar € 209,- binnen EEN dag. Ik vroeg hem of ze het teveel betaalde bedrag konden terugstorten, dit kon niet en ik zou een cadeaubon krijgen van € 6,- !! Voor een artikel die ik nog niet eens binnen heb???? Ik zei dat ik daar niet mee akkoord ging en vroeg hem alsnog het bedrag wat ik teveel heb betaald terug te laten betalen, ik legde hem uit waarom en alweer herhaalde hij zijn riedeltje, ik zou het nog ergens begrijpen als ik na 14 dagen hiermee zou komen, maar niet als ik het artikel nog niet ontvangen heb. Ik heb immers ook nog eens 14 dagen 'bedenktijd' waar zij zich aan moeten houden.

Zijn idee was om het artikel te ontvangen, terug te sturen en opnieuw bestellen en op die manier de korting wel mee te nemen...... Wat omslachtig dit, met cadeaubonnen werken nog wel..... Dit doet me denken aan de jaren 80. Bol.com, pas dit onmiddellijk aan, dit hebben jullie ook gedaan bij een kennis van mij die het artikel wel binnen 7 dagen in prijs gezakt zag staan op jullie site en nu ondervind ik hetzelfde, een reden om de koop helemaal te ontbinden, stort het bedrag maar terug, ik koop hem liever ergens anders.

Wat moet ik in met een cadeaubon, dat verplicht mij om bij jullie iets te kopen na zoiets onredelijk dat binnen 1 dag de prijs van de ssd met 6 € is gezakt en ik dus al die moeite extra moet doen om de juiste prijs te betalen

Bol.com ooit een gerenommeerd bedrijf waar ik echt vertrouwen in had, mensen adviseerde om te kopen en dan krijg je dit?

PS ik mag trouwens HOPEN dat ik het pakket überhaupt binnen krijg aangezien ik het via de 'gewone' brievenbus post zal krijgen, een pakket van over de € 200,- ga je toch niet op die manier verzenden!!

Even voor de goede orde, ik heb het pakket dus (nog) niet ontvangen het is momenteel (zaterdag 05 oktober 2019, 2:31)

Je zou denken dat het pakket binnen zal komen zoals is beloofd: 'Vandaag besteld, morgen in huis' In dit geval dus niet, donderdagmiddag besteld, vrijdag de hele dag zitten wachten omdat op de post.nl site stond : 'We kunnen geen specifiek tijdvak tonen. Excuses, we begrijpen dat dit vervelend is en proberen het te verbeteren.'

Met Post.nl heb ik een chat gehad en die melden mij dat ik het pakket zaterdag dan wel zal ontvangen (ik moet dus deze dag nog afwachten)

Maar wat dus beloofd is, wordt nu al niet nagekomen, voor mij al enigszins een reden om van de koop af te zien, maar er is meer....

Van Bol.com had ik betere service verwacht, maar een product binnen 1 dag met € 6,- laten kelderen en zijn klant daarin de dupe laten worden is waardeloos.
Vandaag besteld, morgen in huis belofte niet nagekomen, ik ben inmiddels 2 dagen verder, geen pakket binnen gekregen...

@ (maandag 07 oktober 2019) update:
Geen pakket binnen, status op postnl staat dat deze is bezorgd wat niet het geval is.
Bol.com gebeld, deze keer een veel vriendelijkere medewerker aan de lijn gehad die mij heeft gerustgesteld dat dit goed komt.
Ik zou binnen 2 dagen worden gebeld voor een oplossing, geld terug is dan de enige optie voor mij... Afwachten nu...

Prima webshop (verzameling van) , goede klantenservice, al lopen ze op Coolblue wel wat achter.
De verzendkosten mogen voor "trouwe" klanten wel worden afgeschaft.

Zoals verwacht.

Snel en deskundig advies

Bij bol.com kan je alles bestellen. retourbeleid is zeer goed, snelle levering ook zonder select abonnement. Prijs is concurrend goed

Het product makkelijk kunnen vinden. Redelijke product omschrijving. Simpel en snel via ideal kunnen betalen.

Het product op donderdag besteld zou maandag geleverd worden, maar 2 weken na het bestellen nog niks ontvangen. In die tijd had ik al meerdere keren een nieuwe geleverd kunnen hebben.

Ze verwijzen alleen naar hun onder verkoper, die mij alleen aangeeft dat er een onderzoek is gestart en dat 5 tot 8 werkdagen gaat duren.

Vrijwel altijd alles netjes gegaan. Kwam een keer voor dat een product niet geleverd werd (stond dat het product op voorraad was maar bleek niet het geval te zijn) maar verders goed te spreken erover. Retouren gaat ook correct (een keer 10 dagen gewacht door een fout maar 99% gaat goed). Al met al een fijne winkel om te bestellen

Vrijwel altijd netjes op tijd geleverd en altijd goed verpakt.

Een paar keer via de telefoon en email contact gehad, netjes geholpen.

Tijdens het bestelproces op de website werd verteld dat het product door de brievenbus past. Ik was van plan om het product af te leven bij een ophaalpunt, zodat ik zeker wist dat dit product de volgende dag in huis was. Maar aangezien het artikel volgens bol.com door de brievenbus paste voor deze optie gekozen.

Nadat ik thuis ben gekomen van werk, verwachte ik het product in de brievenbus. Helaas vond ik alleen een briefje van postnl dat het product niet in de brievenbus paste. PostNL heeft het pakketje bezorgd bij een afhaalpunt wat in het weekend niet open is. Erg slechte service!

Dure prijzen, achteraf betalen wat de ene keer kan en de andere keer weer niet, verdwenen cadeaubonnen uit het account (nu opgelost), zéér onhandige facturatie waarbij vaak voor elk artikel een aparte factuur voor is opgesteld, etc.

Vooral dat laatste punt is een groot probleem vanwege bepaalde aanbiedingen en eventuele retouren. Dit maakt alle aftersales praktijken zéér onhandig én irritant.

Ze leveren weliswaar op tijd maar verpakkingsmaterialen voor in de doos gebruiken ze niet. Boeken komen daarom vrijwel altijd met lichte beschadiging aan.

Tegenwoordig heeft de klantenservice een goede bereikbaarheid maar de chat wil nog steeds weleens offline zijn maar de medewerkers zijn meestal wel behulpzaam.

Wat een enorm slechte service heb ik vandaag mogen meemaken!!! Gisteren nieuwe televisie besteld met de belofte dat deze vandaag bezorgd zou worden....... en wat denk je.... er is iets fout gegaan in de sortering dus geen tv vandaag. Bellen en chatten met Bol levert alleen nog maar meer frustratie op! Eerst de chat.... “wij kunnen niks voor u doen” is het antwoord. “Je hebt bij een leverancier van ons besteld dus gaan wij niks doen” “Je kan het beste de vervoerder of onze leverancier zelf bellen”
Te gek voor woorden!!! We doen zaken met Bol en niet met de leverancier van Bol. Het antwoord over de chat... “ik zou met alle liefde wat voor je willen doen maar ik kan niks voor je betekenen...” dat “liefde” hadden ze er wel uit kunnen laten... ik heb niet met je geknikkerd ofzo....
Dan maar bellen, de dame aan de telefoon staat ons wel vriendelijk te woord maar ook zij kan niet veel voor ons betekenen. Dus eisen wij of vandaag de tv of vandaag ons geld terug.... beide lijken onmogelijk! Wel kunnen ze bij Bol geld direct ontvangen (is een aanzienlijk bedrag) maar direct geld terugstorten is helaas niet mogelijk.... dit kan dagen gaan duren. Bol heeft de macht over de klant blijkt maar weer....
Er kan wel met expres verzonden worden (select abonnement) maar als je al hebt betaald en Bol voldoet niet aan haar verwachtingen/verplichtingen dan kan er ineens niks meer en ben je en je geld kwijt (je moet maar weer afwachten wanneer dit terug komt) en je hebt de spullen niet... duidelijk dat je als klant met jouw rug tegen de muur wordt gezet door Bol!
Slecht slecht slecht Bol!
zowel zakelijk als prive zullen wij ook stoppen met het bestellen bij Bol. Wat een winkel is dit....
Kost vrije dagen en heeeeeel veel frustratie
Ronduit slecht

Er wordt beloofd dat er vandaag bezorgd gaat worden echter door een "foutje" kan er vandaag niet bezorgd worden. Niemand wordt herover geïnformeerd. Dit hebben we zelf mogen ontdekken. Iedereen kijkt nu naar een ander en wij als klant hebben dit maar te pikken en te slikken....

Klantenservice van Bol schuift alles op anderen af en doet net of zij er niks aan kunnen doen. Erg makkelijk.

Tot op heden heb ik iedere bestelling, waarbij ik extra betaal om het vandaag bezorgd te krijgen, niet die zelfde dag bezorgd gekregen. Ze komen de service die ze bieden dan ook niet na, maar brengen er wel kosten voor in rekening, die je nit terug krijgt. Dat is schandalig en pure oplichting! Bestel hier dan ook niets, als je het dezelfde dag nog geleverd wilt hebben.

Na voorgelegd te hebben dat ik de extra verzendkosten terug wil hebben omdat ze de geboden service niet geleverd hebben, wordt je doodleuk verteld dat je dan maar het product terug moet sturen. Een waardeloze service. Totaal niet klntgericht.

Kingston Micro-SD kaarten besteld via de app van Bol.com. Als je even niet oplet bestel je bij een partner zoals het bij mij ging. Krijg je (1 werkdag eerder, plus-punt) namaak kaarten uit China (die ze niet op hn eigen webshop of bol.com verkopen).
Kort zoekactie bleek ik niet de alleen te zijn bij die webshop.
Dit aangekaart bij Bol.com en ook vertelt dat ik niet de enige ben die wordt opgelicht door het bedrijf.

Kijk dus erg uit met bol.com.

Ze doen weinig met oplichting (wat ze doen overkomen) en veel hulp bieden ze ook niet als je per ongeluk iets gekocht hebt via een partner.
Ook mag je blijkbaar geen reviews achterlaten bij de partners. Hiervoor moet je uitgenodigd worden in een mail (ik heb gek genoeg niks ontvangen...)

De levering was er eerder dan vermeld. Dus een snelle verzending.
Alleen als het verkeerde wordt opgestuurd en vervolgens de retourzending pas na ruim een week wordt geaccepteerd. Kan ik niet meer geven dan 1 ster.

Bij de klantenservice werd ik netjes doorverwezen naar de partner, regel het maar met hun. Dat je wordt opgelicht maakt blijkbaar niet veel uit.
De partner reageerde na een dag. Uiteindelijk kwam het erop neer dat ze maar moest terug sturen zodat ze het konden onderzoeken.
Zo gezegd zo gedaan, pakket opgestuurd. paar dagen nadat het pakketje volgens track-and-trace was aangekomen nog steeds niks van ze gehoord.
Dus maar weer een mailtje versturen. Ik kreeg een simpel mailtje terug dat ze hebben het erg druk hadden, maar einde van de week zal het behandeld zijn (was woensdag).
Vrijdag eind van de dag, nog niks van gehoord. Dus maar weer contact gezocht met bol.com. Die gaven ze nog een kans (nadat ik ben opgelicht en meer dan een week mocht wachten totdat ze de retourzending goedkeurde).
UIteindelijk hadden ze maandag retourzending goedgekeurd.

Bol.com krijgt 1 extra ster omdat de klantenservice (chat) 24/7 open is. Soms moet je een tijdje wachten, maar dat neem ik voor lief als ik na kantooruren contact kan hebben met de klantenservice.
Jammer alleen dat die klantenservice ophoud bij de partners...

In eerste instantie geen review achter gelaten, een ongelukje kan natuurlijk gebeuren waardoor levering niet op tijd gaat. Nadat we 2 'vandaag bezorgd' leveringen echter te laat krijgen alsnog tijd voor feedback voor deze bestelling waarbij het ook mis ging (zie hieronder voor de andere ervaring)

Samenvatting: je betaalt extra voor Bol select, kies 'vandaag geleverd', en je moet vervolgens door incompetentie bij hun bezorgdienst gewoon nog langer wachten dan bij een standaard bezorging. Ook bij deze bestelling bleek dat het geval. Je hoort ook niets van ze als het niet lukt, je moet er zelf achter aan als ze het niet redden. En jij maar wachten natuurlijk ;)

Bol is prima. PostNL is prima, maar hun same-day bezorgdienst voor de avond is waardeloos en de kosten van Select onwaardig. Erger nog, als er wat mis gaat dan tonen ze zich niet geinteresseerd in een oplossing die aangenaam over komt.

Jammer. Het is echt hopen dat die dienst komt in de avond, vooralsnog 2 uit 2 keer gefaald.

Zie hierboven. "Vandaag bezorgd" service is gewoon onbetrouwbaar en de kosten niet waard.

Helaas komt hun klantenservice bij problemen met hun dienst niet verder dan "wat vervelend" en "dat is niet fijn". Je krijgt 2 euro terug oid, maar de manier van communiceren is duidelijk verpest door het dagelijks moeten afhandelen van dit soort problemen. Vriendelijkheid en beleefdheid zijn ver te zoeken bij de klantenservice.

Dit is nu de 2e keer op rij dat ik 'same day delivery' kies, een optie die wordt aangeboden omdat -ik betaal- voor Bol select, en dat het niet wordt waargemaakt. Niet alleen dat, in plaats van de vrijdagavond levering, moet ik nu wachten "dinsdag" Iets waarvoor ik 2 uur(!) moest wachten op een 'expert' in hun chat zonder enige reactie.

Bol heeft geen interesse om de levering te fixen zodat hij alsnog op zondag komt (best mogelijk als ik opnieuw bestel).

Desondanks blijft hun reactie:
1) Jammer joh. (oftewel "dat is niet fijn"
en
2) "Hier zijn de 2 euro die dit normaliter gekost had"

Ronduit prut service deze keer. Nooit gezeik met PostNL zendingen via Bol, maar hun 'select' avondclub is gewoon waardeloos en onbetrouwbaar.

Zou vrijdag avond bezorgd worden, wordt nu dinsdag (terwijl als ik nieuw bestel zondag zelfs nog mogelijk is)

Zie toelichting hierboven. Zowel hun mail reactie (nadat ik na 2 uur wachten nog geen chat kreeg) als hun Twitter reaguurder komen onbeleefd en ongeinteresseerd over.

Scorekaart voor bol

Thuiswinkel Zakelijk