Gebruikers over webshop bol
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenMonitor besteld (MSI MPG 321URX) en een duidelijk gebruikte ontvangen in een algemene bruine doos. De verwachting was duidelijk dat ik dat gewoon zou accepteren. Ook na contact met de klantenservice was de enige geboden oplossing het product omruilen. Uiteindelijk nieuw monitor ontvangen, maar dat was na een week gedoe en irritatie. Matige oplossing, maar waar ik me de meeste zorgen om maak is: wie ontvangt straks de monitor die ik terugstuurde? En gaat die klagen of is dit hoe Bol structureel zijn retouren loost?
VerzendingHet is bol. Verzenden is wat ze doen, dus dat zit wel snor.
KlantenserviceHeel beleefd te woord gestaan. Goed uitgehoord aan de telefoon, maar beleidsmatig zit het dus totaal niet goed.
Bedankt voor je review en feedback. We gaan aan de slag om onze processen te verbeteren!
AlgemeenAanbod is ruim voldoende maar door de slechte controle op Ali expres-verkopers op dit moment geen betere beoordeling.
VerzendingDoor Bol’s keuze om met DHL te werken een zware onvoldoende. Te veel paketten worden niet bezorgd of op het verkeerde adres. We zijn momenteel nog steeds in afwachting van een pakket dat langer dan 7 dagen zou zijn verzonden.
KlantenserviceLange wachttijd en medewerker houdt vast aan een handleiding waar ze uit blijven voorlezen ook al is de oplossing helder. De factor “mens” valt hierdoor vaak dood.
Beste Boymarx,
Bedankt voor je review. Ik wil je vragen om een e-mail te sturen naar klantenservice@bol.com met daarin de omschrijving van de klacht en een bestelnummer/klantnummer. Ook kan je ons telefonisch bereiken op NL: 030-3104999 / BE: 027- 885999. Zodra wij de mail van je hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Bol
AlgemeenUit eigen beweging = naar aanleiding van HUN (BOL) mailtje met de vraag een review te schrijven.
Bol.com heeft meerdere voordelen : nl een enorme keuze, een zeer duidelijke bestel mogelijkheid, alsook afrekening. Ik vind het een groot pluspunt dat je als bestaande (en tijdig betalende) klant, achteraf kan betalen !
Een minpuntje is dat de prijzen soms hoger liggen dan bij andere verdelers. Maar ik check altijd zeer goed !
Anderzijds zitten er ook steeds verzendingskosten inbegrepen, dus dan kan je uitrekenen of je te veel of hetzelfde betaalt.
Al eerder hier gezegd, soms wijken de leveringstijden af van wat er op de website staat, maar dat ligt soms aan de verkoper, maar veel vaker aan de koerierdiensten. Die zijn jammer genoeg niet allemaal even stipt.
Laatste verzending was goed op tijd (voor kerstmis) Had uiteraard ook wel tijdig besteld !
KlantenserviceIk heb nog bijna nooit gebruik moeten maken van de klantenservice. Maar de keren dat het nodig was verliep alles zeer vlot en prima !
Bedankt voor je review!
AlgemeenBol heeft enorm veel keuze, snelle verzending, goed bereikbare klantenservice.
Zijn ook erg behulpzaam als er iets is.
Artikelen zijn niet altijd op de beloofde datum , maar ligt dan aan Post.NL of DHL.
KlantenserviceMakkelijk te bereiken, vriendelijk, oplossingsgericht.
Vind alleen dat met 'jij" en "jou" aanspreken irritant.
Bedankt voor de complimenten!
AlgemeenWe maken al een aantal jaren vol tevredenheid gebruik van Bol.com de goederen die je besteld zien er ook in het echt zo uit.
Het is makkelijk om te bestellen , en ook om te retourneren.
In goede orde ontvangen je wordt op de hoogte gehouden van aankomst.
KlantenserviceJe krijgt altijd snel antwoord op je vraag zodat je verder weer verder kunt.
We hopen dat er vele jaren bij komen!
AlgemeenBol gebruik ik nu al meerdere jaren en tot 2024 ook select. Eigenlijk in al die jaren heb ik geen enkel probleem ondervonden bij bol.com zelf. Bestellingen worden meteen klaargemaakt en verstuurd waarvan bewijs wordt geleverd. Ook het retourneren is geen probleem, paar dagen later staat het geld op mijn rekening. .De zending is compleet te volgen. Dus daarom een 10 voor bol
Verzendingverpakking in de meeste gevallen uitstekend verpakt en ook dezelfde dag verstuurd. Soms wordt via een derde firma verkocht maar die dient zich aan bol voorschriften te houden. Alles goed te volgen via mails en traceernummers.
KlantenserviceDie ene keer dat ik ze eens nodig heb word ik snel te woord gestaan en oplossing aangereikt. Het ging om de vraag waar ik een gratis retourlabel kon vinden.
Fijn om te lezen dat je zo te spreken bent over Select!
AlgemeenBij Bol retourdeals een Canon zoom kit besteld met Case voor een goede prijs. Snel geleverd camera los in eigen doosje maar geen krassen. Natuurlijk Case manco, en bij het reclameren bij de klantenservice het gebruikelijke: Vervelend dat wij niet bla bla bla. Stuur maar terug. Heb ik helemaal geen zin in, stuur mij een creditfactuur voor het prijsverschil? Of de klantenservice heeft geen tijd om zelf na te denken, of geen tijd om je klacht te lezen, of geen toestemming om zelf te denken.... De oplossing was om €30 te krijgen op mijn account. (Volgens mij schiet ik er ook nog wat bij in, maar ja) Doe maar, aan het eind van het jaar geen zin in om nog een email te sturen. Tip aan Bol: LEZEN!
CASE:210426755]
Bol retourdeal Canon kit met case besteld. Case manco,
dus Canon kit zonder case.
Lezen je berichten niet echt. Bol Oplossing: Stuur maar terug.
Dan ook niet iets zeggen over de velen retouren.
Ondanks het ontbreken van de verpakking, heb je hopelijk veel plezier van de Canon zoom!
AlgemeenIk bestelde een product voor Kerst van zo'n 75 euro en heb betaald met een cadeaukaart. Bol levert een heel ander product en geeft aan dat ik het verkeerde product retour moet sturen. Het juiste product heb ik nogmaals besteld en nu betaald via iDeal. Poging 2 is juist en op tijd bezorgd - gelukkig.
Punt is nu, dat de klantenservice de retourzending wil crediteren op de gebruikte betaalwijze: de cadeaukaart. Maar daar heb ik niks aan, want ik heb voorlopig niets nodig ter waarde van 75 euro (iets dat ik met deze ervaring natuurlijk sowieso zou heroverwegen). Ik wil gewoon het aankoopbedrag teruggestort krijgen, zodat ik in de positie kom waarin ik had moeten zijn als Bol geen fout had gemaakt: cadeaukaart besteed bij Bol, geld op de bank. Twee medewerkers aan de telefoon zijn niet te vermurwen en het interesseert ze niets dat de fout bij Bol ligt. "De systemen werken nu eenmaal zo."
Dat Bol kennelijk gebrekkige systemen gebruikt, schuiven ze zonder blikken of blozen in de schoenen van de consument. Ik voel een forum-topic aankomen over de procedure bij de rechtbank.
Bol heeft het verkeerde product verzonden. Dat lijkt mij de definitie van "waardeloos".
KlantenserviceDe twee medewerkers komen niet verder dan het telefoonscript "de systemen werken nu eenmaal zo". Dat de fout bij Bol ligt, brengt ze helaas niet verder.
/edit: Toevoeging na onderstaande reactie van Bol: ik word gevraagd wéér contact op te nemen. De klantenservice hééft mijn klacht al, en met het ingevulde ordernummer moet die toch zijn terug te vinden. Zucht
Beste Thijsmans,
Bol
AlgemeenIk ben er achter gekomen dat een cadeaubon ad € 48 een paar dagen geleden verlopen is. Het vreemde is dat de klantenservice aangeeft dat je de bon aan je account kan toevoegen en dat hij dan automatisch gebruikt wordt. Dat heb ik echter gedaan, maar de bonnen die later verliepen zijn eerder ingezet (door het systeem van bol.com). Dat is natuurlijk erg ongunstig. Toch is er geen coulance mogelijk. Wat een waardeloos bedrijf.
KlantenserviceNiet behulpzame klantenservice en de chatbot is verschrikkelijk. Het is vrijwel onmogelijk om een mens te spreken te krijgen.
Beste Indianajoost,
Bol
AlgemeenGemakkelijk te bestellen via de webshop. Bestelling kwam op tijd maar helaas een verkeerd artikel en alleen maar ellende.
VerzendingIk had een DeWalt DCD100YP2T-QW Accuboormachine besteld maar kreeg een Dewalt DCF887NT Slagschroevendraaier. Foutje kan gebeuren dus retour aangemeld en direct een nieuwe besteld. Helaas ontving ik een 2e verkeerde artikel. Hierover contact gehad met de Bol klantenservice en die begrepen het verhaal en gingen een procedure opstarten omdat er waarschijnlijk wat fout gaat in het magazijn. De eerste levering werd na 4 dagen retour gemeld en terug betaald. Omdat ik het bij de 2e niet vertrouwde had ik deze op achteraf betalen besteld. De 2e retour werd na 5 dagen retour gemeld. Echter krijg ik 10 dagen later na mijn reclamatie van de status, een email dat ik de accus van het retour gestuurde product niet retour had gestuurd en dus de retour weer naar mij zou worden verzonden. Ik kan u bevestigen, dat klopt. Dit artikel heeft namelijk geen meegeleverde accus en lader!. Kortom blijkbaar is het erg moeilijk om de dik gedrukte letters op een Dewalt gereedschapkist te lezen. Ik ben helemaal klaar met dit waardeloze bedrijf. Door Bol heb ik mijn projecten moeten uitstellen.
KlantenserviceKlantenservice was in eerste instantie vriendelijk en begripvol. Daarna duurde het veel te lang voor je reacties krijgt op een status reclamatie en worden ook nog de verkeerde constateringen gedaan.
23-12-2024
Bol kan hier wel reageren met een standaard opmerking, maar ik heb op 18-12-2024 alles al naar de klantenservice doorgemaild met een complete uitleg over wat er fout gaat. Zelfs foto's van het verkeerd geleverde product zijn doorgestuurd. Tot op heden geen enkel reactie ontvangen. Wel vandaag een herinnering of ik wil betalen. Wat ik uiteraard NIET ga doen.
Beste Gearjunkie,
Bol
Algemeenstuurd tweedehands artikel (overal gebruik sporen), heel anders als op afbeelding ook: oud artikel. slechte service.
Verzendingwerd netjes bezorg bij afhaalpunt, code invullen, geen auto die overbodig aan je huis komt terwijl je niet thuis bent
Klantenservicestuur maar retour, na foto's: stuur maar retour; na contact partner die ook verkeerde artikel had: stuur maar retour. bol is op de retour weg naar slechte klantenservice. net als select punten die verlopen
Beste MarSSter,
Bol
AlgemeenHeel fijne site. Ik maak er al jaren gebruik van omdat Bol zoveel te bieden heeft qua soorten producten, tamelijk goeie zoekfunctie heeft met vaak handige filters en tamelijk wat info over het product zelf.
Ik heb niet vaak iets teruggekeerd, maar als ik dat wel deed was dat in feite geen enkel probleem. 't Fijne is ook dat Bol.com ook controleert of je het product v/e andere firma ook daadwerkelijk hebt ontvangen.
Verzending gaat vrijwel altijd erg vlot; zo niet, dan krijg je een seintje dat het wat langer duurt met meestal ook de reden waarom.
KlantenserviceService goed, communicatie vriendelijk en geduldig als je belt; ze denken ook veelal met je mee, doen suggesties of geven goeie adviezen. Dit vind ik heel fijn.
Superfijn om te lezen dat je zo te spreken bent over onze service!
Algemeenniet bezorgd op huisadres door post.nl, ook niet op afhaalpunt; nu retour leverancier / bol.com omdat ik pakket zou hebben geweigerd. Waardeloos
VerzendingHet produkt - een opvouwbare campingstoel van bescheiden afmetingen is door post.nl 1) niet op mijn huisadres bezorgd, 2) pas na 48 uur krijg ik bericht van post.nl dat het pakket niet bij een afhaalpunt in de buurt maar 3) bij het sorteercentrum aan de rand van amsterdam kan worden afgehaald – zonder duidelijk te vermelden 4) dat het sorteercentrum pas na 14.00 uur open is. 5) Post.nl zegt op mijn vraag: 'kunnen jullie pakket nog een keer uitleveren' dat ik bij de leverancier moet zijn – maar bol.com kan niks betekenen en verwijst naar post.nl. 6) Vandaag krijg ik van bol.com een bericht van een retourzending omdat dat het pakket "op het aangegeven bezorgadres is geweigerd".
Ja duhh
NB Bovenstaande review tegelijkertijd per mail naar klantenservice bol com gestuurd.
zie hiervoor - betreffende 'expert' heeft vriendelijk aangegeven dat bol.com niets kan betekenen.
Beste Bensto,
Bol
AlgemeenIn algemeen een vlotte, goede en betrouwbare inkoop mogelijkheid. Vanwege het grote aanbod, is Bol.com voor mij een benchmark.
VerzendingZeer vlot en betrouwbaar. Ook een 55“ TV werd netjes afgeleverd.
KlantenserviceMijn pc monitor had na ca. 4 weken een klein defect. Werd opgehaald, gerepareerd (door Samsung?) en na ca 3 weken thuis bezorgt.
Na wat verwarring, werd de verkeerd geleverde (een maat te groot) maairobot, opgehaald en vervangen door de maaier die ik besteld en betaald had.
Bedankt dat je voor onze webwinkel kiest!
AlgemeenHeel fijne site.
Ik maak er al 10 jaar gebruik van en ben heel tevreden.
Alles makkelijk te vinden, goeie zoekfunctie, handige filters en groot aanbod.
Veel info bij elk produkt.
Verschillende keren had ik iets besteld wat toch niet paste of niet naar mijn zin was. Geen enkel probleem om te ruilen.
Ook heb ik een paar keer gehad dat ik iets gekocht had maar de communicatie met het desbetreffende bedrijf liep vast.
Bol bemiddeld perfect.
Service heel goed, communicatie vriendelijk en geduldig, de mails die ik ontvang zijn duidelijk kortom: He-le-maal tevreden.
De meeste produkten worden snel, op tijd geleverd.
Mocht dat niet zo zijn bemiddeld Bol meteen.
De problemen die ik al ondervonden heb zaten niet bij Bol maar bij de leverancier van het produkt.
Bol bemiddeld snel, goed, duidelijk en vriendelijk.
Ik word altijd meteen geholpen, soms door BillyBot maar als dat niet werkt krijg ik snel iemand op de chat.
Via email vraagt Bol dan of het gelukt is en de communicatie met de leverancier in orde is.
Communicatie heb ik als vriendelijk, geduldig, duidelijk en opgewekt ervaren.
De mails die ik krijg zijn overzichtelijk, vrolijk en duidelijk.
We hopen dat er nog vele jaren bij komen!
AlgemeenBestelling plaatsen is makkelijk nadat je keuze uit enorm mooi assortiment hebt. Ook fijn dat Bol bijhoudt hoe de bedrijven het doen ( tevredenheidsonderzoek) zodat we goede bedrijven krijgen waar we de koop doen.
VerzendingLastig produkt nodig, gevonden op Bol. Dunne drempel extra breed voor onder de deur. Zeer stevig verpakt en goed aangekomen. Kwaliteit goed.
KlantenserviceDikke tien. Verdiend. Al heel wat jaren trouwe klant. Jaren geleden krukken besteld en toen lieve kaart met verrassing van medewerker gekregen. Dat vergeet ik niet. Fijn bedrijf.
We hopen dat er nog vele jaren bij komen!
AlgemeenJe koopt een Philips All-in-One Series 7000 MG7920/15 - 13-in-1 trimmer bij bol of moet ik zeggen de kringloop winkel voor iedereen
Als ik iets tweedehands wil dan bestel ik wel op marktplaats of ik ga naar de kringloop en waar is de stroomkabel en de rest wat ontbreekt
Dit artikel is zwaar gebruikt
Ja het is mischien beter voor het milieu maar ik zou het toch fijn vinden dat een product in een doos wordt verzonden ipv een product verpakking vol met verzendlabels
Hoe ga je zoiets nog kado geven
Aanvulling pakketje zelfde dag retour gestuurd en ik kon vandaag het pakketje weer ophalen bij het pakketpunt volgens een mailtje van Bol.com
Ik denk dat is snel opgelost, maar nee hoor het zelfde pakketje lag er weer
Ik werk niet meer omdat ik dat niet hoef en er een bloedhekel aan heb maar op de 1 of andere manier denkt Bol dat ik gratis voor hun wil werken
Beste klant,
Bol
AlgemeenNiet veel er over te klagen. Super makkelijk. Soms achteraf soms met klarna. Soms direct met idael betalen
VerzendingMooi optijd. Of het moet druk zijn met Black friday od red monday.
KlantenserviceAltijd vriendelijk en behulpzaam.
Soms vergeten ze je een mail te sturen met een bevestiging.
De reparatie centrum is gigantisch bagger. Zij vinden ondanks dat je het aangeeft dat het niet waar is. Ooh en het ergste is van het reparatie centrum. Je krijgt niks geen informatie over wat ze nou precies hebben gedaan.
Je krijgt te zien. Pakket is gearchiveerd op het sorteer centrum. Hij gaat vandaag naar de monteur.
Pakket word weer terug gestuurd.
Lekker interessant dat de monteur er na kijkt. Ik wil weten wat ze doen. Of gedaan hebben. Zoiets als, we hebben het moederbord vervanging. Dit soort dingen wil ik lezen.
Bedankt voor je review!
AlgemeenAlles gaat als vanzelf van bestellen tot levering tot nu toe gaat dat allemaal zeer goed. Ook bij ruiling is alles snel en makkelijk .
VerzendingVerzending zijn tot nu toe erg snel en allemaal op afgesproken tijd en juiste adres geleverd.
KlantenserviceTot nu toe is men behulpzaam geweest. Nog maar zelden gebruik moeten maken van de klanten service. Meestal is dit via de site gegaan op correcte wijze.
Samen met de bezorgdiensten doen we ons best je bestelling zo snel mogelijk te bezorgen!
AlgemeenHet is balen dat we 1 ster moeten geven want ik had -5 sterren willen geven. Tot 4x toe zou bij ons een kapotte tafel opgehaald worden die bij levering al kapot was. Ik heb 4x een dag thuis gezeten gewacht op post nl maar helemaal niemand.
KlantenservicePaar keer contact opgenomen met klantenservice en 0,0 medewerking. Ze konden het geld niet terugstorten, we moeten alles met de partner regelen. Byzonder dat ze bij Bol.com geen leidinggevende hebben want die kan je niet spreken.
Ik doe geen zaken met de partner maar met BOL.com.
Al met al een prutsbedrijf met zeer slechte klantenservice. Laat je niet verleiden om iets te kopen bij dit bedrijf! Klanten service een 0!
Beste Relaxed2000,