bol

Gebruikers over webshop bol

Zolang het goed gaat bij Bol.com geen klagen, maar o wee als je de klantenservice nodig hebt.

Bij het bestellen kon ik aangeven 'plaatsen én aansluiten', echter bleek achteraf dat ik de kleine lettertjes had moeten lezen. Er waren uitzonderingen. Voor andere webwinkels werd wel aangesloten, maar voor Bol.com niet. Regels zijn regels volgens hun zogenaamde klantenservice. Weinig service dus. En mijn laatste bestelling bij Bol.com.

Waar heeft een bedrijf een klantenservice voor? Om eventuele problemen voor klanten snel en goed op te lossen. Ik was tevreden met Bol.com totdat ik hun klantenservice nodig had. Toen bleek dit bedrijf in feite waardeloos te zijn. Elke reactie van Bol.com laat minimaal een dag op zich wachten en de eerste lijn kan zelf niets oplossen noch versnellen. Het lijkt wel of ze kritische reacties expres langer laten wachten. Er worden door verschillende medewerkers verschillende dingen geschreven. Al met al pure ellende als je ze nodig hebt om problemen die zij veroorzaakt hebben opgelost te krijgen.

Beste Niccos,

Bedankt voor je review. Ik wil je vragen om een e-mail te sturen naar klantenservice@bol.com met daarin de omschrijving van de klacht en een bestelnummer/klantnummer. Ook kan je ons telefonisch bereiken op: 030 310 4999. Zodra wij de mail van je hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Chantal van bol.com

Bol.com heeft ruim assortiment, vaak ook op korte termijn bezorgd.
Werkt ook samen met andere leveranciers zodat de keuze nog groter wordt.
Prijzen en aanbiedingen attractief.

Meestal heel snel, vertraging vaak schuld van de bezorgende firma.
Verpakking adequaat, soms een beetje aan de grote kant ten opzichte van de maat van het product. Nooit beschadiging ervaren.

Niet vaak gebruik gemaakt, de robot vind ik afschuwelijk en heeft weinig zin.
Echte medewerkers zijn vriendelijke en deskundig.

Fijn dat je zo blij met ons bent! :) We doen er alles aan om dit zo te houden

Altijd tevreden. Ik heb al zeer veel besteld bij bol en ben steeds tevreden. Ook al eens gehad dat een artikel stuk was en dit hebben ze perfect en snel opgelost. Ik ben al jaren klant en zal dat ook blijven.

Verzending is meestal goed. Hangt een beetje van de verzendmethode af. Post NL is top, Bpost kan beter. Maar dat ligt niet aan bol.

Zeer behulpzaam en vriendelijk

Onze missie is om ervoor te zorgen dat je zo tevreden blijft! :)

altijd netjes op tijd bezorgd en goede kwaliteit ook het retour sturen heb ik nog nooit geen problemen mee gehad krijg altijd binnen vijf werkdagen mijn geld terug kunnen andere bedrijven een voorbeeld aan nemen

word netje op de afgesproken datum bezorgd en tegenwoordig als het kan zonder extra doos dus milieu vriendelijk

zijn dag en nacht bereikbaar en zijn erg behulpzaam en geduldig als je het even niet snapt

We zijn blij om te lezen dat je zo tevreden bent! :)

Bestel al jaren bij Bol.com, site heeft een duidelijk opbouw en oude bestellingen zijn makkelijk terug te vinden. Het aanbod is enorm.
Ook bij vragen over producten is er snel contact mogelijk via de klantenservice

Altijd op tijd, makkelijk naar een pakketpunt versturen.

3X een defect product gehad binnen de garantie termijn, deze werden netjes terug genomen en compensatie ontvangen doordat hetzelfde product in prijs was gestegen.

Bedankt dat je zo lang klant bij ons bent! Dat waarderen we enorm! :)

Ik ben altijd heel tevreden over en met Bol.com! Gemakkelijk alles te vinden, veel keus en goede service!

Meestal snelle levering en product is altijd netjes verpakt! Wat ook fijn is,is dat je het dikwijls bij een afhaalpunt kunt ophalen.

Ik werd vriendelijk en duidelijk te woord gestaan(maar was meestal niet nodig)

Het doet ons goed om te lezen dat je zo tevreden bent. :)

Makkelijke site, alles wat je zoekt is zo gevonden, Via abonnement € 9,99 vaak leuke aanbiedingen

Altijd (soms overdadig) goed verpakt, dus bijna nooit beschadigingen.

Als het nodig is rechtstreeks contact met een medewerker(ster).

Fijn dat je blij bent met onze Select service! :)

Al jaren naar tevredenheid klant bij Bol.com. De levering is snel, het productaanbod zeer uitgebreid en de service is prima. Een van mijn favoriete webshops!

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je nog meer jaren blijft bestellen! :)

Overzichtelijke site waarbij alles simpel is te vinden. Nooit problemen met Bol.com gehad. Bol.com is altijd bij mij de afspraak nagekomen.

Alles keurig netjes verpakt en afgeleverd.

Klachten werden super opgelost. Dikke pluim daarvoor.

Alles verloopt altijd correct op bol.com, ben heel tevreden over de klantvriendelijkheid en service, alsook de levering

Inorde

Heel vriendelijke klantenservice

Inorde

Heel vriendelijke klantenservice

We zijn blij om te lezen dat je zo tevreden bent! :)

Altijd tevreden met de bestellingen bij bol.com, levering is bijna altijd de volgende dag en eventueel retouren gaat ook goed. Nog nooit iets negatiefs meegemaakt.

We doen onze uiterste best om ervoor te zorgen dat je nooit een negatieve ervaring zult ervaren! 😃

Vaatwasser gekocht bij bol.com, gaat binnen de garantie periode kapot. Kan gebeuren, contact opgenomen en doorgestuurd naar een "partner". Deze stuurt me door naar de fabrikant (inventum). Na 2 weken mailen en wachten een afspraak gemaakt voor een monteur, echter wordt deze afspraak vlak voor tijds afgezegd. Week daarop nieuwe afspraak gemaakt, nu komt de monteur niet opdagen maar stuurt een niet-thuis mail terwijl er iemand thuis zat te wachten.
Opnieuw gebeld, er zou contact worden opgenomen voor een nieuwe afspraak; dit is niet gebeurd, week later opnieuw bol.com gebeld; ik zou de volgende dag gebeld worden voor een afspraak; niet gebeurd.
Klacht geschreven op trustpilot, binnen no-time gebeld door customer care, hoe vervelend en dat ze het willen oplossen. Mooi, zou je denken.
Ze hebben de "partner" opnieuw 2 dagen gegeven om een monteursafspraak in te plannen, maar dit gebeurd niet. Wel wordt ik na 2 dagen, op donderdag, gebeld door customer care met de vraag of er een afspraak is ingeplanned.
Ik geef aan dat dit niet het geval is, bol.com geeft aan dat ze de partner gaan contacteren en nog 1 dag gaan geven. De volgende dag wordt ik door niemand gebeld, maar ontvang aan het einde van de dag wel een mail van customer care of er een afspraak is ingeplanned, waarop ik antwoord dat dit niet het geval is. De maandag daarop krijg ik opnieuw een mail van customer care, met de vraag of ik al gecontacteerd ben voor een nieuwe afspraak, waarop ik antwoord dat dit niet het geval is. Tevens heb ik aangegeven dat nu, na 5 weken, ik de koop ongedaan wil maken omdat de beloftes herhaaldelijk niet nagekomen worden.
Niet veel later ontvang ik van bol.com een email dat ze me donderdag hebben geprobeerd te bellen om een afpsraak te maken. Echter is dit een leugen, ik ben niet gebeld. Sterker nog, ik ben gebeld die donderdag door de customer care met de vraag of ik nog gebeld was, en heb haar duidelijk aangegeven dat dit niet het val was. De telefoon gesprekken heb ik opgenomen en doorgestuurd naar bol.com, maar bol.com is niet meer bereikbaar voor commentaar.
De klantenservice kan alleen maar een klacht aannemen, en de customer care, die mijn klacht op had gepakt en meermaals beloofd had dat er contact zou worden opgenomen voor een monteurs afspraak (mevrouw Natalya) is niet telefonisch bereikbaar, en doorschakelen kan ook niet. Wel kunnen ze een terug bel afspraak inplannen, maarja, daarvan heb ik er nu ongeveer 10 staan die alle 10 nog nagekomen moeten worden.....

Het hele probleem van bol.com is dat ze een grote, betrouwbare partij lijken te zijn. Echter zodra er problemen ontstaan met levering of producten, proberen ze deze problemen af te schuiven op hun "partners". Ze willen graag de indruk wekken dat ze problemen serieus willen oplossen, maar ze lossen niks op.

Afspraken worden continue niet nagekomen. Afspraken wordt vlak voor tijds afgezegd en bij andere afspraken komt er niemand opdagen, maar krijg je prompt een niemand-thuis email. Als je dan belt wordt er toegezegd dat er contact met je wordt opgenomen voor een nieuwe afspraak, wat niet gebeurd.

De klatenservice liegt aantoonbaar over dat er gebeld zou zijn. Bovendien wordt er bij een dispuut een casenummer aangemaakt en in het onderwerp van de communicatie geplaatst. Alle communicatie die er nu plaats vind loopt deels via de partners, dus het is onduidelijk wat nu van bol.com en wat nu van een partner afkomstig is, omdat alle email verzonden wordt vanuit bol.com.

Beste JohanP,

Bedankt voor je review. We hebben je klacht in behandeling via Trustpilot.

Chantal van bol.com

zolang je geen kapotte artikelen hebt is het prima maar op het moment dat er artiklen niet werken heb je een drama

normaal op de afgesproken tijd netjes geleverd

zoals hierboven beschreven zodra het goed is niks aan de hand maar zijn artikelen stuk heb je drama

Bedankt voor je vertrouwen en je aankopen! :)

Handig bestellen via de app. Maak ook vaak een wenslijst aan voor preorders.
Bij de release van de ps5 de enige webshop waar hij niet binnen een paar minuten uitverkocht was.

Altijd goed verpakt en updates van bezorging

Fijn dat je zo tevreden bent! :)

Bol vind ik zowat de beste webwinkel in NLD. Vooral de zekerheid die Bol biedt spreekt mij erg aan. Bij alle issues die tot een retour hebben geleid, om welke reden dan ook, is er altijd een correcte en een bevredigde afhandeling geweest. Bol is in de regel iets duurder maar de betrouwbaarheid, kwaliteit en servicegerichtheid compenseren dat ruimschoots. Leuke select deals!

Meestal volgens opgave. Al dat niet zo is dan is dat vaak te wijten aan bezorging via de reguliere postbode

Professioneel!

Je kan altijd op ons rekenen! :)

Niets dan goede ervaringen bij Bol.Altijd correct en snel geleverd.Goed verpakt...Regelmatig hoge kortingen...Tot snel :)

Altijd top!

Altijd top!

Fijn dat je zulke goede ervaringen hebt! We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat dit zo blijft :)

Wij maken al jaren gebruik van de mogelijkheden om bij Bol.com zeer eenvoudig allerhande aankopen te doen. Er gaat wel eens iets niet helemaal correct maar dat is minder dan 2%. We maken praktisch vanaf het begin van "Select" wat nog meer tot tevredenheid heeft geleid.

Levering is vrijwel altijd stipt op de aangegeven levertijd. Mocht het een keer niet lukken, wordt er meestal tijdig bericht gestuurd en een aangepaste levertijd voorgesteld.. De verpakking is altijd uitstekend en soms zelfs wat overbodig correct. Een zoekgeraakte levering, die slechts èèn keer is voorgekomen, is uiterst correct in orde gekomen.

Slechts een enkele keer is er contact nodig geweest om iets in orde te krijgen met betrekking tot een bestelling en als dat niet mogelijk bleek via de chatfunctie werd doorgeschakeld naar een "levende" medewerk(st)er en kwamen we toch uit. Hulde!

We zijn blij om te lezen dat je al zo lang klant bij ons bent. Dat waarderen we! :)

Lang (2 jaar) voor gespaard, lang verwacht. Eindelijk zou hij voor zijn verjaardag op 6 mei een Switch kunnen betalen, 50/50 met ons. Zijn enige cadeau dit jaar, want behoorlijk duur. We kochten cadeaubonnen bij Wissel om nog een paar euro extra korting te krijgen, dan kon hij er wat extra's bij kopen. Ik geloof niet dat we het afgelopen jaar zo'n spijt hadden van een beslissing.

Select lid, dus snelle verzending. Zou je denken. Op 4 mei bestelden we o.a. een nintendo switch en een minecraft spel. Levering op 5 mei, dus op tijd.
Nee helaas. We kregen rond 5.30 bericht dat de levering van deze artikelen was vertraagd. Levering werd 6 mei, zijn verjaardag. Geen idee hoe laat het zou worden. Kind verdrietig, want dat kon ook betekenen dat het pas s avonds kwam en dan zou hij er op zijn verjaardag niet mee kunnen spelen.
Op dezelfde ochtend, 5 mei, kreeg ik bericht dat ik cadeaubonnen had gespaard. Ik heb daarop minecraft van 4 mei geannuleerd, en opnieuw besteld met same day delivery. En ja hoor, de minecraft van 4 mei is nog onderweg, maar die van 5 mei werd s avonds netjes bezorgd.
Ik heb om 21.45 met de klantenservice gechat. Weet je zeker dat de switch wel op 6 mei komt? "De bezorging staat gepland op 6 mei, je ontvangt s nachts een tijdsblok voor de bezorging."

Wel verdorie, vandaag, 6 mei, kind jarig, kind ís al verdrietig, krijg ik bericht dat de bezorging wéér vertraagd is omdat hij "moeilijk leverbaar" zou zijn. Ik gechat met jullie medewerkers. "Ja ik snap het ook niet, want hij is gewoon op voorraad" is de reactie. Dan breekt je klomp toch? Volgens de klantenservice gewoon afwachten, maar volgens mij is er nog wel wat mogelijk. De minecraft die ik met same day delivery bestelde, kon immers wel DIRECT geleverd worden. We wachten nog steeds op de levering of annulering van de eerste bestelling. Dan proberen we toch om de switch te annuleren en opnieuw te bestellen met levering dezelfde dag?

Maar nee, dat is geen optie, want de klantenservice kan de gebruikte cadeaubonnen niet 1:1 overzetten. Dat moet allemaal via het systeem, en aangezien annuleren wel 24 uur (of langer) kan duren, en het dan nog 4 uur kan duren voordat de bonnen zijn opgeladen, is dat geen optie.

Nu ben ik niet voor 1 gat te vangen, dus volgende gedachte. Aangezien zalando bij achteraf betalen cadeaubonnen achteraf kan toepassen, kan een groot bedrijf als bol dat vast ook. Uh...., nee!
Zo klantvriendelijk als Amazon dan, dat je het apparaat gewoon opstuurt om je klant te helpen en het zelf intern fixt? Nee joh! Doe niet zo gek.
De cadeaubonnen weer terugzetten naar geld, zodat we nu naar de mediamarkt kunnen rijden? Wijsneuzerige opmerking: "Ik geloof niet dat je bij de mediamarkt met bol.com bonnen kunt betalen".

Ik heb nog nooit, serieus nog nooit, zo'n spijt gehad van een online aankoop als nu. Ik weet niet hoe het met jullie moedergevoel zit, maar ik heb een erg verdrietig kind op de bank zitten en het grijpt me enorm aan. Hij heeft hier zo lang op gewacht. Ik had moeten luisteren naar mijn gevoel en bij Amazon moeten bestellen, waar ze de boel wel goed op orde hebben, met je meedenken en het voor je willen oplossen. SPIJT!

Niet verzenden terwijl het wel gewoon op voorraad is. Niet bestelling 1 verzenden, wel bestelling 2 verzenden (same day delivered), en dan van bestelling 1 zeggen dat het product moeilijk leverbaar is. Joejoe, niet liegen!

Klantenservice kan niks. Geen vrijheid om het voor de klant op te lossen. Stug bedrijf, technisch lopen ze achter. Niet van deze tijd. Neem een voorbeeld aan Zalando of vooral aan Amazon.

Beste Yupgup,

Bedankt voor je review. Ik heb je zojuist een privé bericht gestuurd voor meer informatie.

Chantal van bol.com

1,5e maand oude Xbox defect, voor reparatie, beschadigd terug gekregen. Geen enkele vorm van compensatie ontvangen, omdat ik niet opnieuw wilde opsturen, zo is hij juist beschadigd geraakt en ik was hem al weken kwijt geweest!

Ik had intussen een nieuwe gekocht (bij Bol), in de hoop dat zij de oude zouden houden. Dat gingen ze niet doen. Ok, kan. Ondanks vele en duidelijke foto's van de schades moest ik de Xbox maar opnieuw opsturen! Zo is hij beschadigd geraakt, dus natuurlijk wil ik hem niet nogmaals opsturen! Hij deed het tenminste wel weer. Geen enkele vorm van compensatie mogelijk tenzij ik terug stuur. Waardeloze service zeg. Onvriendelijk personeel ook bovendien, met name Anita met uitspraken als "moet u eens luisteren meneer" en "hier gaan mijn nek haren recht van overeind staan", terwijl ik gewoon rustig ben en een terechte klacht heb. Ben ook al maandenlang bezig nu, steeds weer opnieuw alles uitleggen en weer foto's aanleveren. Laatste voorstel vanuit mij een 20 euro waardebon voor bol, helaas, gaan ze ook niet doen. Zoveel moeite, voor niets!!!! Ronduit waardeloze afhandeling, ik denk nog wel twee keer na voor ik hier weer koop.

Beste Sjaakderdeknaak,

Bedankt voor je review. Gisteren hebben we je klacht in behandeling genomen via Klachtenkompas en Trustpilot.

Sheriva van bol.com

Bol.com voltooid zijn functie eigenlijk prima. Hun machtspositie in de markt is mischien ietswat... zorgelijk, maar dit is een positie die anders toch door andere zou worden ingevuld.

Levering is door de 3de partijen waar Bol.com mee werkt een rommeltje. Pakketten komen geregeld niet op de beloofde bezorgdag binnen, ook kan je vrijwel nooit kiezen voor welke bezorgdienst gebruik gemaakt wordt. Je weet niet eens wie de bezorging uitvoert. Persoonlijk heb ik veel problemen in mijn buurt met DHL, pakketten raken bij deze dienst zorgwekkend vaak kwijt. Met PostNL is dit nog nooit gebeurd. Jammer dat het niet mogelijk is om te sorteren op bezorgdienst om verkopers die met DHL in zee gaan te weren.

Wanneer het wel gebeurd dat een pakketje kwijt raakt bijvoorbeeld door het onkunde van DHL, zorgt Bol.com altijd voor een goeie oplossing tussen consument en verkoper.

Je kan altijd rekenen op onze klantenservice! :)

Scorekaart voor bol

Thuiswinkel Zakelijk