Gebruikers over webshop bol
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenAltijd snelle levering en foutloos.. Ik bestel met plezier bij BOL alles is goed te vinden. De aanbiedingen zijn echt aanbiedingen.
Verzendinggoede en snelle levering en wordt op de hoogte gehouden via email hoe het er voor staat.
AlgemeenLaatste 2,5 jaar steeds vaker bij Bol besteld.
Goede prijzen en over het algemeen snelle levering
---
Over de klantenservice kan ik niet oordelen daar ik nog nooit direct contact heb gehad. Bol als geheel……. SUPER !!
Verzending klopt altijd met het beloofde. Vaak zelfs eerder binnengekregen. Als product per ongeluk later komt, goede info
AlgemeenAl heel veel bestellingen gedaan bij Bol., maar nooit echt tijd genomen voor een review. Tot nu toe altijd naar volle tevredenheid overigens. Maar door een recent extreem slechte behandeling bij een defect aan een laptop / Chromebook van net geen 15 maanden oud toch maar eens tijd genomen voor een review. Helaas dus geen positieve review.
Achtergrond:
Deze ervaring is gebaseerd op een Hp Chromebook X360 14c-cc0735ND, waarbij tijdens het openen, het scharnier aan de rechterkant is afgebroken van behuizing waar het scherm in zit. Hierdoor is ook het scherm in de hoek gebroken. Het afgebroken deel van het scharnier is via een ontstane opening in de behuizing duidelijk te zien.
De Chromebook is gemaakt om het scherm 360 graden te draaien, zodat het als tablet gebruikt kan worden, dus het scharnier kan niet worden overstrekt.
De Chromebook is niet gevallen of gestoten. Aan de buitenkant zitten daardoor ook geen beschadigingen.
Er is wel altijd met veel zorg mee omgegaan.
Dus in mijn beleving zou dit defect vallen onder de fabrieksgarantie. De laptop is immers altijd normaal gebruikt, en het bij normaal gebruik afbreken van een scharnier hoort niet te gebeuren. (ook na 5 jaar niet natuurlijk)
Kortom, mocht je waarde hechten aan fatsoenlijke afhandeling van fabrieksgarantie zou ik hier niks kopen.
Update: 12 april
Gezien het beslis termijn was verlopen heeft Bol de chromebook ongeprepareerd terug gestuurd. Gisteren heb ik deze ontvangen. Deze was dicht geklapt verstuurd. Waardoor het scherm nog meer stuk is dan voorheen, nu doet het touchscreen het op het hele scherm niet meer, waar voordat de chromebook was verstuurd het touchscreen nog wel werkte, behalve rechtsonder waar de breuk zat door het scharnier.
Direct contact gezocht met bol, zij hebben de vraag weer doorgezet. Nu werd ik vanochtend terug gebeld met de mededeling dat ze niks meer konden doen. en dat dit nieuwe defect ook buiten de garantie valt, want dat was immers al zo.
Dus nu heb ik dus de chromebook terug gekregen en is die nog meer kapot dan voordat ik het had opgestuurd en bol wil hier geen verantwoordelijkheid voor nemen.
Verzending zoals je zou verwachten. Netjes op de hoogte gehouden van de status en goed traceerbaar en tevens prima verpakt.
KlantenserviceNadat op zaterdag (net na sluitingstijd van de helpdesk) bij het openen van de Laptop, deze defect (beschrijving van het defect in de algemene toelichting) is geraakt.
Op maandag contact opgenomen met de technische servicedesk. Deze medewerker heb ik uitgelegd wat er is gebeurd en daarop vriendelijk te woord gestaan. Samen bepaald dat ik een reparatieverzoek moest aanmaken.
Dit heb ik gedaan en bij het verzoek heb ik duidelijk vermeld wat er aan de hand was, zoals de medewerker had aangegeven.
Daarna de gewone helpdesk gebeld over hoe de de laptop te verzenden, want deze kon niet meer dicht. Dit vervolgens gedaan volgens de uitleg en daarna de laptop opgestuurd. Dit proces liet tot zover voorspoedig..
Na ongeveer 2 dagen kreeg ik bericht dat de laptop was aangekomen, netjes met een 3 tal foto's. (Nog steeds geen vuiltje aan de lucht).
Maar kort daarna begon de ellende. Ik kreeg ik een melding dat de reparatie niet onder de fabrieksgarantie viel en ik kreeg dus 3 keuzes voorgeschoteld in het serviceportaal.
1) Reparatie uitvoeren voor bedrag xxx (hoger dan de aanschaf).
2) Ongeprepareerd retour voor bedrag yy. (vergoeding voor verzenden en onderzoekskosten).
3) Of kosteloos afstand doen en vernietigen van het product.
Dit vond ik uiterst merkwaardig, want het defect is ontstaan bij normaal gebruik en zonder dat ik daar wat aan heb kunnen doen. Dus maar contact gezocht met de klantenservice, want ik wilde heel graag weten waarom het dan niet onder de fabrieksgarantie viel en ik dit voorstel heb gekregen.
Vriendelijk te woord te zijn gestaan door de medewerker, maar die kon mij niet vertellen waarom de schade niet onder fabriek garantie, die heeft vervolgens de vraag intern uitgezet.
Een aantal dagen later kreeg ik een bericht van bol, dat de schade viel onder gebruikersschade wat niet valt onder fabrieksgarantie. Dus maar weer gebeld naar bol. en weer kon de medewerker mij niet uitleggen wat de gebruikersschade dan was. Dus de vraag weer uitgezet bij de reparatiedienst.
Weer een aantal dagen later kreeg ik een bericht dat de schade het gevolg was te veel druk, citerend: "er is te veel druk gezet op de Chromebook".
Nogmaals contact gezocht, want ik wilde wel weten waar er dan teveel druk opgezet is. Ditmaal heb ik gevraagd om het onderzoeksrapport (er zoude immers onderzoekskosten gemaakt zijn volgens keuze 2) waaruit zou blijken waar de druk op gezet is, en hoe het dan kapot kan gaan.
Weer een aantal dagen later, kreeg ik een bericht, dat er geen rapport was, want onderzoek was niet nodig zo bleek uit een foto. Deze foto heb ik nooit gezien, en hoe kan je aan een foto zien hoe de schade is ontstaan? en dat er teveel druk is gezet?
Dus weer contact gezocht met bol en nogmaals het defect en hoe het is ontstaan uitgelegd, ook heb ik toen een uitgebreide uitleg via de mail gestuurd met het verzoek om de schade nogmaals te beoordelen.
Dit alles was weer tevergeefs, dit keer kreeg ik een onaardige bericht terug en ook nog in slecht Nederlands.
Kortom, zo verwacht je niet worden behandeld, mocht er een keer iets kapot gaan aan kostbare elektronica.
Update 12 april: zie algemene toelichting
Ik heb nu dus de chromebook terug gekregen, maar daar is nu dus meer kapot aan gemaakt door bol dan voordat ik het had opgestuurd en bol wil hier geen verantwoordelijkheid voor nemen.
AlgemeenTijdens de Bol 7 daagse heb ik een TV besteld in de aanbieding. De bestelprocedure voorliep voorspoedig. De website ziet er duidelijk uit en betalen is ook zo geregeld. Ik heb specifiek gekozen voor Bol.com als aanbieder en niet voor een 3e partij die je soms ook in de webshop kan vinden.
Na enige dagen wordt er een TV geleverd maar dit blijkt al snel niet de juiste te zijn. De geleverde TV is van het verkeerde merk; gebruikt de verkeerde techniek en heeft een verkeerde omvang. Het betreft bovendien een buitenlands model.
De afhandeling van dit probleem wordt hierna als ronduit slecht ervaren. Je vraagt je af hoe goed de controle rond uitlevering is wanneer er zo veel punten niet overeenkomen. Dit is niet wat ik verwacht van een gevestigde naam als Bol.
Verzending vindt plaatst door de verpakking te voorzien van een adreslabel. De TV wordt met een vrachtwagen bezorgd en niet geheel voorzichtig op de grond gezet. Dit terwijl een TV een kwetsbaar apparaat is. Nog voor er kans het product te inspecteren vertrekt de bezorger. Als snel blijkt dat het geleverde product niet het juiste is. Ik doe nog een poging om contact met de bezorger te krijgen door achter hem aan te rennen maar krijg daar te horen dat ik bij bol.com moet zijn, dat ik "toch een televisie" heb besteld (?) en dat dit is wat hij heeft meegekregen. Hoewel ik de bezorger begrijp kan dit beter volgens mij met een simpele controle van de order.
KlantenserviceBij contact met de klantenservice om toch mijn bestelde TV te krijgen weet de medewerker in eerste instantie niet hoe het probleem opgelost moet worden. Raar, dit komt vast vaker voor. Een vrij lange wachttijd volgt. Wanneer de medewerker navraag heeft gedaan blijkt dat de oplossing van het probleem geheel in handen van de klant wordt gelegd.
Er moet een retour aangevraagd en het juiste artikel moet opnieuw worden besteld (voor de volle prijs terwijl het item tijdens een aanbieding gekocht is voor een behoorlijk lagere prijs). Achteraf kan er dan gecompenseerd worden maar hoe dit verloopt is niet duidelijk. Er wordt aangegeven dat ik (maar) moet vertrouwen op wat de medewerker klantenservice verteld. In de tussentijd heb ik een TV die niet van mij is in huis staan. Als ik aangeef dat ik niet van plan ben Bol geld voor te schieten (ik moet wachten tot ik geld terug krijg maar al wel opnieuw bestellen) wordt geadviseerd om dan maar Aferpay te kiezen. Dat wil ik vanwege meerdere redenen niet. Ik zie dat ook niet als oplossing.
Er wordt tijdens het gesprek duidelijk niet actief meegedacht om tot een acceptabele oplossing te komen maar de medewerker blijft alleen halsstarrig schermen met "dit is de procedure". Waarom moet ik als klant een door Bol veroorzaakt probleem oplossen? Ondertussen wordt de medewerker ook nog op haar privé telefoon gebeld wat niet professioneel is.
De simpelste oplossing is het afsturen van het juiste model en deze ter plaatse om te ruilen voor de juiste maar dat is niet "de procedure". Het gesprek is niet constructief. Dit kan echt klantvriendelijker en beter. De door Bol veroorzaakte probleem in de schoenen van de klant schuiven vind ik niet de manier. Je wilt de klant behouden en niet wegjagen volgens mij.
Wanneer ik aangeeft een klacht te willen indienen wordt ik verwezen. Er is volgens de medewerker geen leidinggevende beschikbaar om te spreken wanneer ik hier naar vraag en medewerker wil haar naam niet duidelijk maken wat nodig is om een klacht in te dienen. Uiteindelijk verbreekt de medewerker van de klantenservice opzettelijk tijdens het gesprek en een lopende zin de verbinding waardoor ik helemaal niet geholpen ben. Super onprofessioneel.
Als ik later nog een keer contact zoek om een klacht in te dienen blijkt dit volgens de medewerkers van de klantenservice alleen via deze zelfde klantenservice te kunnen. Op andere review sites lees je dit ook bij recensies van Bol. Gezien mijn klacht zowel over de gemaakte fout maar ook over de medewerker in kwestie gaat heb ik geen vertrouwen in een goede afhandeling hiervan.
Als ik minder dan een enkele ster had kunnen geven had ik dat gedaan.
Beste Bor,
Bedankt voor je review. Ik wil je vragen om een e-mail te sturen naar klantenservice@bol.com met daarin de omschrijving van de klacht en een bestelnummer/klantnummer. Ook kan je ons telefonisch bereiken op NL: 030-3104999 / BE: 027- 885999. Zodra wij de mail van je hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Chantal van bol
AlgemeenIs altijd zeer makkelijk en correct met de betalingen, nog nooit problemen gehad. Alles loopt altijd correct.
VerzendingGoederen worden zo snel mogelijk geleverd, in de mate van het mogelijke. Als het wat later is, is het door een externe leverancier.
KlantenserviceKlantendienst is top. Je wordt zeer snel en correct geholpen. Mensen zijn uitermate vriendelijk en hulpvaardig.
AlgemeenBol.com word steeds meer een dropship bedrijf, betrouwbare merken en kleine zaken worden overspoeld door een oneindige lading aan goedkope troep uit china met een markup van 30x. De producten van betrouwbare bedrijven zijn vaak competatief geprijst vergeleken met andere webwinkels. Het probleem zit hem echt in het beleid van bol en het gebrek aan kwaliteitscontrole voor het toelaten van nieuwe "winkels". Er bestaan cursussen die je leren hoe je moet dropshippen en die benoemen bol specifiek omdat het daar zo makkelijk is.
VerzendingDe verzending bij Bol is altijd redelijk snel, niet echt iets om over te klagen
KlantenserviceEnige punt wat ik over de klantenservice heb te melden is dus de influx van dropshippers die misbruik maken van het platform
AlgemeenJe kan er veel vinden, snelle levering en anders duidelijk hoe lang het duurt.
Wanneer iets niet helemaal in orde is, ook weinig problemen om het te ruilen of vergoed te krijgen
Prima geregeld makkelijk verpakt en vaak het te gebruiken dus zeker een aanrader voor allem
KlantenserviceNiet vaak contact mee gehad omdat het over het algemeen wel goed geregeld is dus
Het doet ons goed om te lezen dat je zo tevreden bent!
AlgemeenBij deze winkel is het vertrouwd kopen dank zij de uitstekende klantenservice die je echt helpt bij eventuele klachten. Dit heb ik uit eigen ervaring ondervonden. Daarnaast hebben ze , mede door andere verkooppartijen, een enorm groot assortiment en meestal een snelle levertijd.
Hier koop je vertrouwd
Al wat ik tot nu toe bestelde is keurig op tijd geleverd in een nette verpakking
KlantenserviceKlantenservice verdient een dikke pluim, als je vragen hebt lossen ze het voor je op tot tevredenheid.
Toppers zijn het
AlgemeenNog niet in gebruik genomen, is voor ons
vakantiehuis !
Ziet er goed uit en heb hoge verwachtingen.
Pas na 16 April neem ik hem in gebruik!
De datum van verzending wordt gegeven maar niet altijd op die datum geleverd , maar dan ligt het aan de bezorger
KlantenserviceHeb geen contact gehad met de klanten service, dus kan die ook niet beoordelen !
AlgemeenBestellen en betalen via Bol verloopt perfect. Veel mensen vergeten echter dat Bol niet alle touwtjes in handen heeft. Ze werken met ontelbare leveranciers en met diverse koeriers. Als er iets fout gaat ligt de oorzaak meestal bij deze derden en niet bij Bol. Dit merk ik zelf als het bijvoorbeeld gaat om handleidingen, verpakking of verzending. En al blijft voor de klant Bol de eindverantwoordelijke, toch kan je Bol niet zomaar alles aansmeren. Ik probeer dit zelf ook steeds in het achterhoofd te houden.
VerzendingDe levering gebeurt voor mij meestal door Bpost. Via de app van Bpost laat ik mijn aankoop steeds leveren ik een afhaalpunt. De combinatie van de info van Bol en van Bpost maakt dat ik nog nooit problemen heb gehad. Hetzelfde trouwens als de levering gebeurt door PostNl.
Een aandachtspunt voor Bol kan zijn dat de blijkbaar zelfklevende verzenddozen niet altijd even goed gesloten zijn
AlgemeenIk bestel vaak strips op bol.com omdat ik waardebonnen krijg van mijn werk.
Heel wat zaken komen beschadigd aan.
Ongeveer 1 op 2 boeken komt beschadigd aan. Vaak hebben de boeken kappen, omgeplooide covers. De pagina's van mijn laatste twee boeken golfden, wellicht door waterschade).
Een hardcover komt bijna nooit ongeschadigd aan.
Ik krijg altijd mijn geld terug, maar na talrijke klachten (niet enkel van mij, lees de reviews onder de producten) weigert bol.com degelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken.
AlgemeenBol levert altijd snel. De doos die ze echter gebruikt hebben is te bizar voor woorden.
VerzendingEen stekkerdoos in een 'omdoos' van 51 x 22,5 x 72,5 cm is bizar. PostNL overigens keurig op tijd bezorgd.
AlgemeenZelf bestel ik redelijk vaak bij BOL.
Pluspunten:
- Ruim assortiment, echt de duvel en zn ouwe moer is er te vinden
- Makkelijk zoeken naar artikelen (desnoods via google)
- Prijzen zijn bijna altijd ok voor de producten die ik zoek
- Ervaringen met klantenservice zijn redelijk ok
Minpunten:
- STOP NOU EENS MET BELOVEN VAN EEN VOLGENDE DAG LEVERING. Bol Leunt oa. op partners en ik maak toch regelmatig mee dat ze het gewoon niet waarmaken, ik vind dat echt zo misleidend.
- Voor de technische informatie van producten leunen ze op hun partners, vaak is dat te kort door de bocht en heb je onvolledige info, of zelfs onjuiste info. Ben eraan gewend inmiddels en zoek het vaak zelf maar bij elkaar
- Ok dit punt kan ik niet met harde feiten zoals bij de vorige 2 punten onderbouwen maar ik zou zweren dat wanneer je producten in je "favorieten" laat staan langer dan een maand, dan de prijs omhoog gaat. Dat heb ik meermaals al gezien. Opletten dus..
Ik blijf klant van BOL maar mijn tip is om er nuchter onder te blijven. Volgende dag levering:"misschien als je mazzel hebt". Duidelijkheid van product info:"average at best"
Dus gewoon zelf ff goed lezen en checken dan komt t wel goed bij BOL.
Ligt meer aan de vervoerder in de meeste gevallen dus dat is niet helemaal BOL aan te rekenen.
KlantenserviceContacten die er zijn geweest waren best ok. Ben altijd wel netjes geholpen en mijn vragen gaan altijd over levering (of beter gezegd de "niet" levering)
AlgemeenWe vinden het altijd heel jammer wanneer een boek in het Engels alleen bij Bogamo of Bay Express kan worden besteld en niet beschikbaar is bij andere verkooppartners.
Bogamo is echt wel een tranendal, de meeste van hun boeken zijn niet leverbaar, we hebben de afglopen maanden in totaal 16 boeken besteld, slechts 3 boeken werden geleverd.
Zij trachten hun boeken uit het buitenland te importeren wanneer er een bestelling bij Bol binnenkomt maar dat lukt nooit tijdig en meestal lukt het helemaal niet.
Dan zit je als klant enkele weken ongeduldig te wachten en dan ontvang je onverwachts een onopvallend bericht dat er een boek uit je bestelling werd verwijderd.
Alsof er geen vuiltje aan de lucht is gaat Bogamo door met het nutteloos aanbieden via minstens 10 verschillende verkoopaccounts van honderden duizenden boeken die niet leverbaar zijn.
Het is heel jammer dat Bol deze verkooppartner wiens prestatiescore beneden het minimum ligt tot op heden nog steeds tolereert op hun verkoopplatform.
Of Bogamo hiermee kan blijven doorgaan moet de directie van Bol uitmaken, maar wat ons betreft is dit is onze laatste bestelling
bij deze verkoper geweest, dus als een boek alleen bij deze verkoper beschikbaar is geldt ons advies aan andere kopers: Niet doen.
Ondervinden klanten en andere verkooppartners er wel heel veel hinder van? Zeker wel, de onleverbare Engelse boeken van Bogamo duiken steeds
weer op in de zoekresultaten en ze zijn echt wel nutteloos, bij het aanbieden van producten die niet leverbaar zijn, heeft toch niemand baat.
Ondervinden klanten alleen maar hinder van Bogamo? Zeker niet, Bay Express doet het niet veel beter, ze hebben 1 verkoopaccount met precies 300000 boeken, hun boeken zijn heel vaag beschreven met een minimum productinformatie, van onze 4 bestellingen werd er slechts 1 geleverd.
We bestelden een waardevol boek op 19 februari, het had op 28 februari moeten worden geleverd, maar helaas hebben we onze bestelling pas op 6 maart ontvangen.
We zijn niet blij met de toestand waarin dit scheefgelezen boek verkeerd en het is een totaal andere uitgave dan we bestelden, dus we besloten het te retourneren.
De Klantenservice van Bol.com zelf is altijd heel vriendelijk en behulpzaam.
De Klantenservice van Bogamo is waardeloos, als antwoord ontvang je een nutteloos standaard antwoord dat ze alleen maar verzenden om dat ze toch iets moeten antwoorden.
AlgemeenSnel gevonden wat ik wilde en zo ook snel mijn keuze kunnen maken. Het bestellen duurde niet lang. Aanklikken wat ik wilde in winkelmandje leggen, bekijken of alles klopte en dan naar afrekenen. Ging heel vlot tot hiertoe. Bij de betaling had je veel keuze mogelijkheden . Ik kies altijd om dadelijk te betalen.
Geen problemen mee ondervonden en heel snel een bevestiging gekregen van de betaling (paar seconden)
De meeste producten voldeden aan mijn wensen. En was er dan al eens niet goed nam ik contact op met de klantenservice.
KlantenserviceSuper eerst chatten met Billie de chatbot. En als het via daar niet opgelost geraakte kreeg je een pagina waar je rechtstreeks met de firma contact kon opnemen waarvan het product is. En die hebben mij heel goed geholpen.
Dus heel tevreden van de klantenservice. Ze staan je altijd bij ook als het niet met de firma in orde komt treden zij alsnog voor je op zodat het toch nog in orde komt
AlgemeenIk ben over het algemeen erg tevreden over bol.com. Ik bestel er regelmatig en 90% van de pakketten komt op de goede dag aan.
Er is ook een heel groot assortiment en ze hebben ook nog goed gebruikte boeken bijvoorbeeld. Hopelijk blijft bol.com innoveren en nuttige dingen doorvoeren.
De prijzen mogen weleens bekeken worden want op andere kanalen wordt het soms goedkoper aangeboden en daar zou bol.com ook van kunnen profiteren.
Bijna altijd op tijd. Hopelijk blijven de chauffeurs vriendelijk en dat ze goed Nederlands praten want ze verstaan Nederlands vaak niet goed.
KlantenserviceHeb de klantenservice niet vaak nodig maar ze hebben mij dikwijls geholpen en het opgelost.
Fijn dat je zo tevreden bent. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat dit zo blijft! 😄
AlgemeenGoede webshop. Je kunt producten makkelijk vinden. Bestellen gaat makkelijk en optie later betalen is ideaal. Als er iets mis gaat wordt je goed en netjes geholpen door de klantenservice.
VerzendingLevering snel en netjes bezorgd. Je kan het pakket goed volgen met track and trace.
KlantenserviceAls er een probleem is met het geleverde product of het product komt later dan afgesproken, wordt je goed en netjes geholpen door de klantenservice.
AlgemeenGoede webshop, soms vind ik ze te groot. En soms te veel reclame. Maar alles wordt netjes bezorgd en terugsturen is ook nooit een probleem
VerzendingWordt meestal goed verzonden. Soms is het langzamer dan ze aangeven. Maar meestal is het top
KlantenserviceEen keer gehad dat een partner een retourartikel niet had verwerkt. 1 telefoontje later en het was geregeld
AlgemeenAltijd goede service en levering.
Ook als er iets verkeerd ging (kan altijd en iedereen gebeuren) wist Bol. mij goed te helpen of door te verwijzen. Inmiddels ook select klant wat het bestellen nog aantrekkelijker maakt!
Ik kijk altijd eerst hier, ook door de handige app.
Slechts 1 keer een slechtere ervaring gehad met verzending. Hiervoor excuses ontvangen. Als de zendingen te laat komen ligt het over het algemeen altijd aan het verzendbedrijf en niet aan Bol
KlantenserviceBij vragen of klachten gebruik ik meestal de chat. Ideaal en snelle service. Ze zijn altijd bereid om je te woord te staan en je vragen te beantwoorden.
We vinden het heel fijn om te lezen dat je zo tevreden bent met onze service!
AlgemeenPrettige website met heel veel artikelen. Ik koop er al jaren van alles, variërend van boeken tot elektronica. De mogelijkheid om achteraf te betalen is gemakkelijk bij BOL omdat er geen derde partij bij betrokken is.
VerzendingDe aangegeven levertijd klopt bijna altijd. De spullen zijn over het algemeen goed verpakt maar bij de boeken zouden ze opvulmateriaal moeten gebruiken om beschadiging van de hoeken te voorkomen.
KlantenserviceMet eenvoudige zaken kan je goed terecht en word je snel geholpen. Als het mis gaat, dan gaat het ook echt goed mis. Afspraken worden niet nagekomen en afdelingen binnen BOL communiceren blijkbaar niet goed met elkaar waardoor je als klant de dupe bent.
Details:
Printer gaat stuk binnen garantietermijn. Op 18 december 2023 aangemeld en verzend instructies opgevolgd. Na een week de kapotte printer weer retour ontvangen met de boodschap: "sorry, had niet opgestuurd hoeven worden, er komt iemand van Kyocera langs". Monteur is inmiddels tweemaal langs geweest. Printer kon niet gerepareerd worden en is meegenomen door de monteur. Volgens de garantievoorwaarden van BOL betalen ze het aankoopbedrag terug als een reparatie niet binnen 14 werkdagen na de aanmelding lukt. Vandaag, 21 februari 2024, heb ik nog steeds mijn geld niet ontvangen van BOL. Inmiddels 6 x gebeld met de klantenservice die steeds excuses aanbiedt en belooft dat het geld binnen 2 werkdagen wordt overgemaakt. Het zou volgens de klantenservice aan de garantieafdeling liggen die geen terugbetaalinstructies geeft. Ze kunnen volgens de klantenservice intern niet met de reparatieafdeling bellen. De medewerkers van de klantenservice zijn steeds heel aardig, geven mij groot gelijk en tonen begrip voor mijn ergernis. Als gebaar van goede wil gaven ze ook al eens een tegoedbon van € 10,=. Maar de zaak echt oplossen lukt BOL blijkbaar niet. Na twee maanden wacht ik nog steeds op de beloofde restitutie van het aankoopbedrag.
Update 23 februari 2024:
De dag na het plaatsen van de review ontving ik eindelijk positief bericht van "de reparatieservice" en 's avonds lag er een aardigheidje van BOL in de brievenbus. Het geld is inmiddels ook terugbetaald. Ik heb de score aangepast van "waardeloos" naar "voldoende".
We vinden het fijn dat de kwestie alsnog naar tevredenheid is opgelost