Gebruikers over webshop bol
Review toevoegenHet proces t/m betaling heeft Bol prima op orde. Artikel eenvoudig gevonden en snel betaald met iDeal. Heel klein minpunt is de hoeveelheid afbeeldingen in de bevestigingsemail. Ik heb externe afbeeldingen in m'n e-mail client uit staan uit privacy-overwegingen en dan is de mail niet meer te lezen.
VerzendingDe ervaring na betalen was echter waardeloos.
Ik had voor een beperkte meerprijs avondbestelling gekozen. PostNL kwam de door mij opgegeven avond niet opdagen. De dag erna kwamen ze overdag langs toen ik niet thuis was. Volgens Bol.com door onderbezetting bij PostNL. Vervolgens werd de bestelling (prullenbak) naar een postkantoor gestuurd. De bestelling kwam daar pas na 5 dagen aan door problemen bij PostNL. Ik was al een keer voor niks langs geweest (mijn fout, ik begreep de bestelstatus niet).
Bijna 2 weken na bestellen de prullenbak eindelijk in huis; is deze beschadigd tijdens transport. Op vier plaatsen deuken in het RVS. Bol.com heeft geen extra bescherming toegevoegd maar gewoon in de verpakking van SimpleHuman vervoerd. Ik vreesde het al toen ik de verpakking zag bij het afhalen.
(24-6, de klucht gaat door...)
Ik heb de prullenbak meteen retour gestuurd. Dat ging heel eenvoudig. Ik kreeg bericht van Bol.com dat ze een nieuwe zouden toesturen als de oude ontvangen was met daarbij een datum waarop ze de nieuwe zouden toesturen.
Een dag na die datum niks gehoord en dus gemaild. Krijg ik mail terug dat er geen voorraad meer is en ze de order voor me geannuleerd hebben. Als compensatie krijg ik 20,- Bol.com tegoed. Als ik op de website kijk is de prullenbak nog wel op voorraad.
Ik bel met de helpdesk, de medewerker ziet ook dat er weer voorraad is en geeft aan dat dit zeer snel kan wijzigen. Hij adviseert met om opnieuw te bestellen. De compensatie voegt hij toe aan mijn account omdat zijn collega dit vergeten was.
Als ik wil bestellen zie ik dat de voorraad 1 stuks is. Ik ben bang dat het gat om de prullenbak die ik retour heb gestuurd. Dus uiteindelijk besteld bij Coolblue.
Gebeld over niet 's avonds leveren van PostNL terwijl ik deze optie wel had gekozen. Mijn extra geld voor avondlevering terug gekregen. Parallel ook een mail gestuurd, antwoord daarop was een stuk minder netjes "neem contact op met postNL voor een nieuwe bezorgpoging". Het loont dus om te bellen!
Beste tMb,
Dank voor je review, graag wil ik even met je meekijken.
Helaas kan ik gegevens aan de hand van deze review zo niet vinden, wil je anders een email sturen naar klantenservice@bol.com en refereren naar deze review? Dan wordt er spoedig contact met je opgenomen.
Tony van bol.com
Veel manieren om te betalen, kan zelfs op rekening. Facturen staan prima op de website vermeld en je krijgt keurig een reminder als je een factuur niet betaald hebt.
KlantenserviceBatman besteld voor de ps3 en was niet geleverd. Klantenservice gebeld en zonder moeilijk te doen direct een nieuwe opgestuurd. Top Service!
Beste Snefkens,
Bedankt voor de positieve review, dat doet ons goed.
En weet je?....we blijven ons best voor je doen.
Tony van bol.com
Producten zijn heel makkelijk te bestellen en zit je boven de €20,- dan is je verzending gratis. Het pakketje komt altijd de volgende dag aan (mits anders aangegeven). Ik ben nooit problemen gehad met dit bedrijf en de pakketjes worden altijd in goede staat afgeleverd.
Beste Lara,
Beste Lara,
Tony van bol.com
Eenvoudige betaling met veel mogelijkheden! Ook het zoeken naar artikelen is zeer duidelijk en overzichtelijk.
VerzendingTot hier toe altijd zeer tevreden geweest over de geleverde producten!
KlantenserviceZeer tevreden, wanneer er toch iets verkeerd loopt doet de klantenservice altijd hun uiterste best voor een correcte oplossing.
Goedemorgen Nickvl91,
Bedankt voor de positieve review, dat doet ons goed.
Tony
bol.com
Bestel al jaren bij bol.com. Groot aanbod, concurerende prijzen en altijd netjes op tijd! Ik ben een zeer tevreden klant.
VerzendingZolang ik al bij bol.com bestel zijn ze altijd netjes op tijd. Nog nooit meegemaakt d at een pakket vertraagd was.
KlantenserviceEerlijk gezegd nog niet eerder met de klantenservice in contact geweest. Op zich is dat natuurlijk een goed teken. Rating staat op goed omdat de mogelijkheden om contact te zoeken, en de beschikbare uren, duidelijk en veelzijdig zijn.
Hi Mike,
Fijn om te lezen dat je blij met ons bent. Ik hoop dat je nog lang een tevreden klant blijft. En....als er wat is kan je altijd contact opnemen. Onze experts helpen je graag.
Met vroendelijke groet,
Jolanda van bol.com
In het verleden veel cadeaubonnen gehad. Helaas wordt de verloopdatum van de cadeaubonnen niet erg duidelijk aangegeven in het betaaloverzicht (je moet elke digitaal ingevulde bon apart openen om dit te kunnen zien). De bovenste cadeaubon hoeft daarbij ook niet de eerst verlopende te zijn. Erg jammer gezien ik daardoor cadeaubonnen niet heb kunnen gebruiken, maar ook wel een beetje mijn eigen schuld.
VerzendingDe laatste levering is het pakket op de mat gezet in mijn appartementgebouw. Met andere woorden in een openbare ruimte waar iedereen die hier langs komt het pakket mee kon nemen. Gelukkig is dit niet gebeurd, maar ik hoop dat dit niet vaker gebeurt. Als klant zal ik dan weer de nodig moeite moeten doen om toch de (al betaalde) artikelen te krijgen en bewijs te leveren denk ik.
Op 8-6-2017 heb ik een Samsung tv besteld (4249939710) en ik heb gekozen dat zij op 10-6-2017 sturen. Maar zij hebben mijn bestelling geannuleerd van zelf. Toen ik de tv heb besteld was de prijs bij coolblue dezelfde en nu 50 euro hoger.
Bedankt voor uw contact wij hebben een oplos gevonden en ik ben blij mij
Met vriendelijk groet,
Dani Bachkhaz
Beste Dani,
Wat vervelend dat je bestelling is geannuleerd. Graag kijk ik even met je mee om te kijken wat er is gebeurd. Aan de hand van dit bericht heb ik jouw gegevens gevonden. Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.
Femke van bol.com
Snelle en overzichtelijke app en veel betaald opties. Dit maakt bestellen zeer gemakkelijk, wat misschien soms zelfs een beetje gevaarlijk is.
Beste Jasphur ,
Femke van bol.com
Groot aanbod, makkelijke website, vlotte registratie en betalingsproces. Ultrasnelle verzending, gratis verzending vanaf 20 euro.
KlantenserviceOoit eens een verkeerd product gekregen bij bestelling, klantenservice maakte er geen probleem van, het verkeerde product mochten we houden en er werd direct een nieuwe verzending gedaan met mijn besteld product, al bij al slechts 2 dagen vertraging opgelopen.
Beste mordollwen1346,
Bedankt voor je positieve bericht. Leuk om te lezen dat je zo tevreden bent over onze winkel. Daar worden wij ultrablij van!
Femke van bol.com
Bol.com heeft, zoals je hieronder kan lezen, een reactie toegevoegd. Echter hebben zij inhoudelijk niet gereageerd en/of een coulance gegeven. Ik zie dat als een strategie waarbij mensen kunnen zien dat ze gereageerd hebben en mij dus hebben geholpen maar dat is NIET het geval. Echter is dit subjectief.
Het proces van bestellen en betalen is top bij Bol.com. Daar hoeven geen woorden aan vuil gemaakt te worden!
Het gaat wat mij betreft mis als je in contact komt met de after-care van Bol.com. Verzending
Verzending was op tijd en zonder problemen.
KlantenserviceDe klantenservice is een ander verhaal:
Een halfjaar geleden heb ik een PHILIPS 43PUS6401 gekocht via Bol.com. Helaas begon de TV na een update kuren te vertonen. Het leek een software matig probleem maar na contact met Philips werd mij aangeraden de TV via Bol.com op te sturen.
De doos had ik helaas al weg gedaan en dat was mijn probleem. Ik snap ook uiteraard dat dit mijn probleem was en ik ben opzoek gegaan naar een geschikte doos. Helaas is dit lastiger dan je zou denken want een 43’’ TV stop je niet zomaar in een willekeurige verhuisdoos. Daar moet je even echt goed voor opzoek gaan. Gelukkig slaagde ik er in om een geschikte doos te vinden
Ik kreeg de TV terug van de reparatie en wat bleek: de problemen waren opgelost maar in plaats daar van waren er 2 andere software matige problemen en 2 hardware matige "problemen" voor terug gekomen!
Toen ik weer contact opnam met Philips bleek dat Philips de TV nooit ontvangen heeft. Bol.com stuurt dus de producten niet naar de fabrikant terug maar laat er een eigen reparatie centrum naar kijken.
Bol.com vertelde mij dat ik de TV opnieuw moest opsturen. Helaas hadden zij mij de vorige keer de TV teruggestuurd in een andere doos dan die ik gevonden had. Ze hadden hem in een soort zelf gefabriceerde doos ingepakt die uit elkaar was gevallen bij het uitpakken. Het kwam er dus op neer dat ik wederom op zoek moest gaan naar een doos. Ik vind zelf dat ik daar niet voor zou moeten bloeden gezien ik de TV de eerste keer in een goede doos had opgestuurd. Daarnaast hebben zij mij een kapotte TV teruggestuurd.
Twee quotes van de klantenservice van Bol.com die ik nog wil aanstippen:
#1 "Misschien kun je eens informeren bij winkels waar ze deze tv's verkopen?”
Hoewel er enige ironie in deze quote zit zegt dit natuurlijk wel iets over hoe hier naar kijken. Daarnaast denk ik dat ze mij vreemd aan zullen kijken in de winkel als ik vraag hoe ik het beste mijn tv naar bol.com kan opsturen.
#2 "wij ervan uitgaan dat de doos waarin het geleverd is, wordt bewaard"
Dit vermelden ze nergens maar laat het een les zijn voor mij en iedereen die dit leest: Bol.com verwacht dat je de doos net zo lang bewaard als dat je winkel garantie hebt. Ze vermelden het helaas alleen nergens.
Wat ik wil bereiken met deze recensie is om mensen er van bewust te maken dat je zaken als TV’s en dergelijke beter niet bij een webshop zoals Bol.com kan bestellen. Zodra er iets mis is dan zit je met de gebakken peren.
Het zijn overigens niet de standaard terugstuur procedures waar ik moeite mee heb. Waar ik moeite mee heb is dat ze mijn TV kapot terug sturen, ik mijn meegestuurde doos niet terug krijg en ik vervolgens opnieuw moet beginnen aan de klus van het vinden van een doos en het inpakken van de TV. En als je dan vraagt hoe ik dit het beste kan oplossen zeggen ze dat ik maar naar een winkel moet gaan om te vragen hoe ik dit kan doen.
Beste WEDhicks,
Volgens mij ben ik jouw bericht op een ander forum ook tegen gekomen. Graag kijk ik even met je mee. Zou je een e-mail willen sturen naar klantenservice@bol.com? Als je refereert aan dit bericht en het bestelnummer noemt, wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen.
Femke van bol.com
Het bestellen en betalen ging erg gemakkelijk. Ik bestel vaak bij bol.com en ben erg tevreden.
Beste Lilian19 ,
Fijn om te lezen dat je zo tevreden bent over bol.com. Dat horen wij graag!
Femke van bol.com
Alle bestellingen zijn prima verlopen en vaak nog sneller dan aangegeven op de site site.
VerzendingEen pakje dat niet bezorgd was bij de buren en volgens de post wel is laatst netjes geannuleerd. Prima service.
Beste earrp,
Fijn om te lezen dat je zo tevreden bent over onze service. Dat horen wij graag!
Femke van bol.com
Bestellingen doen via Bol.com is echt heel gemakkelijk. Super dat je meestal de volgende dag het bestelde al in huis hebt. Ik doe ook nogal eens een bestelling als ICT'er voor mijn werk. Fijn dat je dan de administratie het bestelde gewoon kan laten betalen.
VerzendingZoals gezegd: vaak vandaag besteld, morgen in huis
KlantenserviceIk heb nog niet veel klachten gehad.
Beste Piet van Dij,
Fijn om te lezen dat je zo tevreden bent over onze winkel. Dat horen wij graag!
Femke van bol.com
Altijd een goede service. Ruim assortiment en snelle levertijden. Enige commentaar is dat ik als zeer trouwe klant niet echt wordt beloont voor mijn vele aankopen door middel van bv kortingsbonnen of aparte acties.
Beste Terence91,
Bedankt voor je bericht. Mocht er iets zijn, laat het ons gerust weten. Wij kijken graag met je mee!
Femke van bol.com
Bij de producten stond goede informatie.
Daardoor konden wij een voor ons geschikt product kiezen.
Bestelling was gemakkelijk te plaatsen.
Het product werd snel geleverd, zelfs dezelfde dag nog en was veilig ingepakt.
Beste van.unnik,
Bedankt voor je positieve bericht. Goed dat je dit laat weten!
Femke van bol.com
Al jaren klant, prima prijs/kwaliteit verhouding. Prijzen, produkten en verzending altijd naar wens ! Zonder meer aan te bevelen.
Beste robpetrieECC,
Leuk om te lezen dat je zo tevreden bent. Bedankt voor je review!
Femke van bol.com
Altijd snelle levering. Met terugsturen nooit een probleem gehad. Voordeel is ook mogelijkheid achteraf te betalen. Je loopt dan geen risico na betaling niets te ontvangen. Verwerking van kortingsbonnen gaat ook prima.
VerzendingDe klantenservice niet echt nodig gehad ondanks veel bestelde producten. Dus daarover geen mening
Beste Ben Thuis,
Fijn om te lezen dat je zo tevreden bent over onze winkel. Dat horen wij graag!
Femke van bol.com
Veel keuze van producten, vaak veel alternatieven beschikbaar. Duidelijk omschreven met vaak bijhorende reviews van klanten. Vaak kortingen op de website.
VerzendingSnelle verzending. Ook is er de mogelijkheid om pakketje te laten leveren op een latere datum naar keuze, of in een ophaalpunt.
Beste TonyAlosta ,
Bedankt voor je review. Fijn om te lezen dat je zo tevreden bent over ons assortiment en onze service.
Femke van bol.com
Gemakkelijk iets bestellen snelle afwikkeling snel thuis gebracht
Retour zending snel afgerond achteraf betalen geen probleem
Beste Re49ackers,
Bedankt voor je review. Goed om te lezen dat je zo tevreden bent!
Groet,
Imro