bol

Gebruikers over webshop bol

Het product werd geleverd zoals was beloofd. De kwaliteit is prima conform afspraak en omschrijving.

Beste Ben267,

Bedankt voor je positieve review. Goed om te horen dat de product aan je verwachting voldoet.

Met vriendelijk groet,
Mina van bol.com

Je kan alle informatie over producten die je wilt kopen makkelijk terug vinden op de site. De foto's zijn duidelijk en tonen goed wat je gaat ontvangen. De levertijden zijn top, meestal de volgende dag voor kleine bestellingen. De betaling gaat mega vlot en heb nog nooit een probleem gehad met verkeerd betaling, verkeerde pakketje, geen pakketje, te laat aangekregen,...

Het enigste minpuntje dat ik kan geven is dat het soms moeilijk is om producten die kapot zijn terug te sturen ( als ze nog binnen de garantie vallen). Sommige producten kan je laten 'repareren' bij andere kan dat niet. Voor de rest is het echt een top site.

Nooit problemen gehad met een thuislevering, altijd op tijd en altijd het juiste product. Ook heel handig dat je de datum vrij kan kiezen uit heel veel datums.

Heb soms een probleem met de klantendienst dat ze me niet meteen helpen maar soms men vraag wat ontwijken. De chat vind ik een goed idee maar vind persoonlijk contact toch handiger om een probleem uit te leggen. Heb 1 keer gehad dat de persoon die ik aan de lijn had gewoon niet vriendelijk was. Voor de rest geen al te grote problemen.

Beste CDaems,

Bedankt voor je positieve review, goed om te lezen dat je tevreden bent over de informatie en afbeeldingen van de producten. Fijn dat jij je ervaring deelt over onze klantenservice. Met jouw feedback kunnen wij onze dienstverlening verbeteren.

Mina van bol.com

Cartridges voor mijn canon printer mg5650 besteld bij BOL.com.
werden snel en keurig geleverd. Petje af.

Beste Simon48,

Bedankt voor je positieve review, goed om te lezen dat je cartridges goed en snel zijn geleverd. Veel plezier van je aankoop.

Milly van bol.com

Großes Sotiment mit guter Qualität und niedrigen Preisen, kostenlose schnelle Lieferung auf Rechnung und lange Probezeit.

In jeder Hinsicht sehr zufriedenstellend.

Hilfsbereit und freundlich.

Nog nooit problemen met Bol.com gehad, en nu ook weer niet.

Bestelling, betaling en verzending zijn perfect verlopen.

Beste Cartmann,

Bedankt voor je positieve review. Goed om te lezen dat je tevreden bent met onze winkel.

Milly van bol.com

Vandaag besteld morgen keurig verpakt thuis of bij een ah afhaalpunt
Bij mij was het bij de ah keurig via de mail dat het er lag.

Beste klaasf,

Bedankt voor je positieve review. Ontzettend veel plezier met je aankoop.

Milly van bol.com

Wilde een speakerset aanschaffen via bol.com, kwam om 00:15 de site op en keek ongeveer nog 5 minuten naar andere alternatieven van samsung. Toen ik rond 00:20 wilde afreken was de speaker 49 euro duurder (25%!!)

Heb contact opgenomen met de klantenservice, ik koop redelijk wat bij bol.com en altijd tevreden geweest. Maar helaas krijg ik hier gewoon te maken met geld graaiende organisatie. 'Zolang het product niet in mijn winkelwagen stond kan ik niks doen'.

Lang verhaal kort, omdat hun systeem een aanbieding laat zien om 00:15 en die om 00:20 weg is de prijs dan ineens van 200 naar 250 gaat is gewoon goed voor hun en pech voor jou.

Zal hierna bol.com pas als laatste optie overwegen wanneer ik wat nodig heb.

Edit: na contact ben ik tot de conclusie gekomen dat ik bol.com niet meer ga overwegen. Ze proberen eerst te zeggen dat de klant ongelijk heeft en wanneer dat niet lukt dan heb je gewoon alsnog pech.

Bye bye bol.com Hallo Amazon.

Beste Generation Kill,

Dit klinkt niet ok, graag kijk ik even met je mee. Helaas kan ik je gegevens zo niet vinden. Zou je, indien gewenst, een bericht willen sturen naar klantenservice@bol.com en refereren naar deze review? Dan wordt er contact met je opgenomen.

Milly van bol.com

Bol.com werkt met PostNL als verzender, maar PostNL gooit er steeds meer met de pet naar. Of wellicht groeit een en ander ze boven het hoofd. In ieder geval krijg ik niet wat ik heb besteld. Als ik vervolgens bij bol.com klaag dat ik mijn bestelling nu al voor de tweede dag om onduidelijke redenen niet heb gehad, word ik vakkundig afgescheept.

Ik heb een laptop besteld en die zou gisteren komen. PostNL kon geen tijd geven, wat natuurlijk erg onhandig is, maar goed. Om 17:50 (!) kreeg ik de mededeling dat ze me gemist zouden hebben. Ik was op dat moment thuis, er is niet aangebeld, er lag geen briefje in de bus. Ik heb toen het verzendadres via track & trace naar een naburig postkantoor gezet, zodat ik de volgende dag niet thuis hoef te blijven. Vanmorgen was dat weer teruggezet naar mijn adres... Vanmiddag de mededeling op de t&t pagina dat ze me niet thuis getroffen zouden hebben en dat ze de laptop nu morgen gaan leveren. Dat schiet dus niet op, maar weer geen briefje in de bus, dus ik vind dat raar.

Geprobeerd over de slechte levering met bol.com te communiceren. Via de bol.com site naar facebook messenger. Eerst wordt ik vriendelijk geholpen en weet men ook mijn naam, maar niet mijn bestelnummer. Dat geef ik op, maar dan volgt plots het bericht dat ik anoniem zou zijn (raar dat ze m'n naam dan weten) en dat ik niet geholpen kan worden tenzij ik m'n facebook-instellingen verander of op andere manier contact maak. "We raden je aan om de privacy-instellingen op Facebook aan te passen of om contact met ons op te nemen via een ander kanaal. We zijn te bereiken per e-mail, chat of telefonisch." Facebook-instellingen veranderen? Ja, gekke Lotje. Dan maar email, maar op de bol.com site staat natuurlijk geen emailadres, dus ik vraag ze mij te mailen. Dat is teveel gevraagd. Maar waarom?

Beste irreflexivity,

Je klacht ben ik al eerder tegengekomen op een andere klachtensite. Zou je zo vriendelijk willen zijn om een mail te sturen naar klantenservice@bol.com en te refereren naar deze review? Op deze manier kunnen wij je klantgegevens achterhalen en wordt er zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Mina van bol.com

Ik heb in het verleden veel besteld bij deze webshop. Het bestelproces verloopt altijd uitstekend. Gemakkelijk te navigeren site en het betaalproces verloopt prima.

Producten worden altijd netjes verpakt en op tijd geleverd

Op 23 maart 2015 een wasdroogcombinatie van het merk Daewoo DWC-LD7612 bij bol.com aangeschaft (bij bol.com omdat ik alle vertrouwen had in deze partij, juist bij een probleem zoals hieronder beschreven). Voor de duidelijkheid is bol.com de leverancier en is er geen sprake van een externe verkoper.

Deze machine ging begin oktober 2017 stuk, begon erg veel kabaal te maken (dus na 2 jaar 7 maanden). De machine is onderzocht door een witgoedreparateur en deze heeft de machine total-loss verklaard. De lagers zijn defect, de trommel is defect, de waterpomp is vrijwel geheel versleten en is aan vervanging toe. Aldus de witgoedreparateur had ik geen slechtere keuze kunnen maken in wasdroogcombi's. Ik blijk overigens niet de enige te zijn die enorme problemen met deze machine heeft. Ik moet de eerste positieve review online nog tegenkomen.

De klacht gemeld bij bol.com en nadat men e.e.a. weken heeft gestagneerd, mij gevraagd heeft een prijsopgave voor reparatie te laten opstellen (op mijn kosten) te horen gekregen dat bol.com zich niet aansprakelijk acht voor garantie-afhandeling. Ondanks dat ik bol.com gewezen heb op hoe zaken wettelijk geregeld zijn aldus het conformiteitsbeginsel; dus dat ook buiten de aangegeven garantie een wettelijke garantie geldt op basis van een redelijkerwijs te verwachten levensduur van een apparaat.

Ik ben gebeld door iemand van de bol.com klantenservice en mij is te kennen gegeven dat bol.com vindt dat 2 jaar garantie de norm is, ondanks dat ik nogmaals heb aangegeven dat er wettelijke regels zijn, opgesteld door de Nederlandse overheid.

UPDATE: e.e.a. is inmiddels netjes door bol.com afgehandeld. Score klantenservice is naar boven aangepast.

Beste John,

Ik ben uw bericht al op meerdere klachtensites tegengekomen, er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Kiki van bol.com

Onwaarschijnlijk hoe je vanuit je luie zetel tot 's avonds laat nog iets kan bestellen op Bol.com en de levering gebeurt gewoon de volgende dag, zonder fout.

Ik werd via mail op de hoogte gehouden wanneer mijn bestelling vertrok bij bol.com en wanneer ik de levering kon verwachten.

Beste Diego,

Bedankt voor je positieve review en feedback over de klantenservice.

Milly van bol.com

Bestellen en betalen is gemakkelijk, ook opzoeken van een artikel is gemakkelijk en de levering is prima.

Beste Roger,

Bedankt voor je positieve review en feedback.
We nemen het mee!

Kiki van bol.com

Bol.com is al jaren mijn favoriete webshop: voornamelijk door de goede service en het ruime aanbod. Het gewenste product is bij hen altijd makkelijk te vinden en te bestellen, en de mogelijkheid om achteraf te betalen is een voor mij een vereiste: scheelt gedonder met externe verkopers als het product bij levering beschadigt of defect blijkt, of achteraf niet bevalt ;)

Snel verzonden en goed verpakt :)

Bij Bol.com bestelde ik eerder altijd graag. Alles werd vrijwel altijd netjes op tijd geleverd en de communicatie was ook altijd goed.

Maar van de laatste vier bestellingen van de afgelopen 2/3 maanden zijn er er maar liefst 3 niet of slecht geleverd.

Vier bestellingen in de afgelopen maanden geplaatst, daarvan zijn er 3 slecht geleverd.

1. Dit was via een externe verkoper op Bol.com: Ik zag een mooie monitor voor een scherpe prijs, scheper dan waar dan ook op dat moment. Omdat ik deze monitor al een tijdje in de gaten hield via de pricewatch kreeg ik een melding dat hij voor 519 euro was afgeprijsd naar 375 euro. Nadat ik de bestelling had afgerond zou het nog wel twee weken duren voor dat de monitor er was. Gewacht, maar de externe verkoper hield zich niet aan de leverdatum. Uiteindelijk bleek de monitor nooit geleverd te worden want hij zou naar een verkeerd adres zijn verstuurd. Ook was er geen voorraad meer. Toch zag ik later weer voorraad via de externe verkoper: Bol reageerde goed, maar kon niets voor mij betekenen behalve een cadeaubon. Resultaat: geen monitor.

2. Ik betaalde extra omdat ik een product snel nodig had. Resultaat: pakketje kwijt geraakt, 6 dagen later(!) kwam het pakketje alsnog aan.

3. ik bestel een spel voor de PS4. Verkoper is Bol.com. Dit op 1 oktober dit jaar. Hij zou gisteren worden geleverd. Maar helaas, het pakketje is door Bol.com weer kwijtgeraakt en de voorraad was beperkt. Dus naar alle waarschijnlijkheid wordt het pakketje niet of veel later geleverd.

Al met al ben ik er nu wel een beetje klaar mee. Mijn vertrouwen in Bol heb ik nu echt even opgegeven....

Beste martijnmartijn,

Vervelend om horen dat je laatste bestellingen niet goed verlopen zijn. Graag kijk ik met je mee. Helaas kan ik je gegevens zo niet vinden. Zou je, indien gewenst, een bericht willen sturen naar klantenservice@bol.com en refereren naar deze review? Dan wordt er contact met je opgenomen.

Mina van bol.com

goede prijzen, en leveren snel. De klantenservice is wel wat matig en denkt niet voldoende mee.

Snel geleverd zoals beloofd. Ik had de bestelling rond 20:00 besteld en was de volgende dag einde middag binnen.

Beste zyalin,

Bedankt voor je positieve review en feedback over de klantenservice.
We nemen het mee!

Milly van bol.com

het was heel gemakkelijk om de bestelling te plaatsen, en site is ook zeer overzichtelijk, met heel wat info, moest je twijfelen tussen bepaalde produkten!
Er is ook heel veel keuze, je vindt bijna alles!!!!

de zending was exact op het aangegeven uur en dag! Dus perfect! Je kan ook je bestelling volgen, wat soms toch zeer praktisch is!

ik heb geen gebruik moeten maken van de klantenservice

Beste YRODR,

Bedankt voor je positieve reactie, goed om te lezen dat je zo tevreden bent over onze winkel.

Milly van bol.com

Zeer goede service! Ze zijn klantvriendelijk en willen altijd vanalles hoor je doen. Ook de levering was in orde!

Snelle verzending en betrouwbaar. Je moet nooit lang wachten.

Ze doen hun werk uitstekend en blijven vriendelijk!

Beste ADW11,

Bedankt voor je positieve feedback!

Kiki van bol.com

Gemakkelijk om de bestelling te plaatsen en vlotte levering. Communicatie was ook zeer duidelijk. Site is duidelijk om dingen te zoeken.

Snel en op de dag die vermeld was.

Vriendelijk en duidelijk.

Beste ADW11,

Dankjewel voor je positieve review!

Kiki van bol.com

Zeer grote assortiment aan produkten, snelle en gemakkelijke zoekmachine.
Ruime keuze aan betaalmogelijkheden, zeer vlotte verloop van de verwerking.

Correct en snel geleverd, alles zat keurig verpakt. Voor 23u besteld en 's morgens reeds geleverd.

Beste Andrew,

Bedankt voor je positieve review!

Milly van bol.com

De onderdelen die ik zocht (inkt voor m'n printer en een hoes voor m'n schommelbank) vlot gevonden en besteld.
Er werd duidelijk aangegeven dat er een verschil op de leveringstermijn zat.
Maar alles is binnen de vooropgestelde termijnen correct afgeleverd geweest.

De inkt werd reeds de volgende dag afgeleverd (zoals aangegeven was).
De hoes (zou geleverd worden tussen de 3 en 7 dagen na bestelling) en werd mooi op tijd afgeleverd (van elke stap in het proces heb ik een status-update ontvangen).

Vriendelijke en keurige reactie op een eerdere opmerking omtrent de informatie-verstrekking met betrekking tot het levermoment en de uiteindelijke levering.

Beste jeanLL,

Bedankt voor je positieve review. Goed om te lezen dat je tevreden bent over onze service.

Scorekaart voor bol

Thuiswinkel Zakelijk