bol

Gebruikers over webshop bol

Je verwacht van een bedrijf als bol. dat de klantenservice goed geregeld is - zeker als zowel de klant als de externe verkoper daar baat bij hebben. De afgelopen weken heb ik contact gehad met steeds wisselende medewerkers. Op de historie wordt niet ingegaan en ze bieden volgens steeds dezelfde oplossing - die het probleem niet oplost. Echt waardeloos.

Ik wil een product bestellen bij bol. Product staat als 'op voorraad' vermeld op de site. Maar telkens als ik het betaalproces wil afronden geeft bol. aan dat het product niet op voorraad is en verdwijnt het uit mijn wagentje.

Hierop contact gezocht met de externe verkoper. Deze geeft aan dat het product wel op voorraad is en dat dit ook bij bol. goed in het systeem staat. Verkoper heeft ook al aangegeven bij bol. dat dit aan de hand is.

Vervolgens heb ik de klantenservice van bol. benaderd. Ik heb 4 chats gehad die soms vrij lang duurden. In de chat werd niet verder gegaan met de historie uit de vorige, maar moest ik weer opnieuw beginnen en werden daarna dezelfde oplossingen geboden. Er werd met tweemaal een terugkoppeling toegezegd, maar deze is twee maal niet uitgevoerd. Daarna heb ik het contactformulier gebruikt. Zelfde verhaal alleen via de mail. Uiteindelijk nu dus nog steeds geen oplossing

Het meest tenenkrommende is dat bol. de medewerkers van de klantenservice 'experts' noemt. Om te huilen.

Naar aanleiding van de review heeft bol. nog 2x contact opgenomen:

Reactie 1. Het ligt aan de externe verkoper.
(Nee, want die heb ik gemaild voor ik contact met de klantenservice opnam).
Reactie 2. "Bij mij lukt het wel", van een medewerker die niet de moeite had genomen om door te klikken naar de batalingspagina - waar het mis gaat. 1 knop verder...

Beste Baruterudo,

Bedankt voor je review. Ik wil je vragen om een e-mail te sturen naar klantenservice@bol.com met daarin de omschrijving van de klacht en een bestelnummer/klantnummer. Ook kan je ons telefonisch bereiken op NL: 030-3104999 / BE: 027- 885999. Zodra wij de mail van je hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Chantal van bol

Bestellen lukt wel, maar de rest is blijkbaar heel lastig soms. Wat een dramatisch proces.

Ik bestel vaak bij Bol.com. Heb een abonnement op select. Deze keer een groot drama. Tot drie keer toe ging het fout bij een simpele bestelling. Het vervelendste vond ik dat ik er zelf steeds achteraan moest en dat Bol het afschuift op de transporteur. Een hele negatieve ervaring deze laatste bestelling.

Eerst elke keer die niet functionerende robot en dan medewerkers die je steeds naar de bekende weg vragen, naar informatie die ze al hebben. Daarnaast dat afschuiven.

Beste 1971Rolf,

Chantal van bol

Inmiddels contact gehad met bol.com en begrip voor situatie. Hopelijk een incident!

Heerlijk zo'n one stop shop die bijna alles wat je nodig hebt (via zakenpartners) aanbieden. Ook goed dat je keuze voor tweede keus hebt als je dat prima vind. In afgelopen jaren gaat bestellen en retourneren altijd goed. En als niet goed gaat prima opvolging van klanten service.

Prima status updates. Altijd goed en herkenbaar verpakt. Some wel vertraging, alleen dat komt door transporteur.

Gelukkig niet vaak nodig en als ik ze nodig heb snelle reactie en opvolging naar tevredenheid.

Het doet ons goed om te lezen dat je zo tevreden bent! :)

Top site en besteld makkelijk! Je hebt er alles, dus dat is ideaal. Door partnerships heb je tegenwoordig echt alles op Bol!

De verzending verliep vlekkeloos dus ik heb geen klachten. Daarom ook uitstekend! Super relaxed top!

Bedankt voor je review! :)

Ik bestel regelmatig bij Bol.com omdat ik over het algemeen tevreden ben. Laatst 4 airtags + 2 sleutelhangers gekocht. De airtags zijn keurig op tijd geleverd, maar de sleutelhanger om de airtags in te doen zouden gelijktijdig arriveren. De belofte was voor 23:59 besteld, morgen in huis. Afgelopen donderdag de airtags ontvangen, maar de sleutelhangers niet. Wel netjes een mail gekregen dat de levering van de sleutelhanger vertraagd was. Het zou 3 dagen later worden (zaterdag).

Zaterdag weer niks ontvangen, maar het zou nu dinsdag de 9e worden worden. Ondertussen zag ik op de site steeds andere levertijden voorbij komen. Vandaag zie ik dat de levering nu op 17 januari gaat komen. Beetje raar als je beloofd om iets de volgende dag te leveren, maar uiteindelijk 14 dagen meer nodig te hebben. Ik kan helaas mijn airtags nu niet aan mijn sleutelbos hangen. Die belofte om iets op een bepaald moment geleverd te krijgen maakt deel uit van de keuze voor Bol, maar ik had het dus achteraf beter ergens anders kunnen kopen.

Al met al net een voldoende vanwege de op tijd geleverde airtags, anders was het oordeel slecht.

Belofte voor levering komt niet overeen met daadwerkelijk moment van leveren. Voor 23:59 besteld, morgen in huis is een afspraak die onderdeel uitmaakt van de overeenkomst. Bol.com houdt zich hier echt niet aan, waardoor dit misleidend is.

Beste Frankbruins,

Chantal van bol.

Heel eenvoudig om te bestellen, duidelijke prijsaanduiding, staat ook steeds levertermijn bij.

Veel foto's en reviews wat je aankoop en beslissing makkelijker maakt.

Altijd geleverd op de voorgestelde datum. Je krijgt goede opvolging via mail ivm je bestelling

Bedankt dat je klant bij ons bent! :)

Product wordt met korting aangeboden. Maar dag na aankoop wordt de korting verwijderd en wordt de aankoop geannuleerd. Ik mag 'm natuurlijk opnieuw kopen 'bij een andere partner', maar 7,99 (geen bezorgkosten van toepassing) wordt dan 13,88 (inclusief bezorgen).

Beste nl-x,

Chantal van bol

Geen dure apparaten hier kopen. Kocht altijd veel artikelen bij Bol. maar ze bieden geen garantie buiten het zichttermijn. Wetgeving of niet. Koffieautomaat heeft een defect na 8 maanden. Dame in kwestie zegt buiten zichttermijn en we weten niet hoe het stuk is gegaan. Nog nooit zoiets meegemaakt.

Verpakking kan beter, soms alleen maar in de doos van fabrikant f anders in een doos zonder vulling en bescherming. maar verder altijd op tijd.

Medewerker geeft aan dat ik geen garantie heb omdat de koffieautomaat van bijna 500 euro, buiten het zichttermijn is en ze niet weet hoe het stuk is gegaan. IK heb zoiets nog nooit meegemaakt.
Zeer veel gedoe over het retour sturen van de hele unit die zwaar en log is voor een klein waterbakje.
6 verschillende klantenservice medewerkers die er alles aan doen om je vooral niet te helpen.

Beste Sarge78,

Chantal van bol

Ik had in december voor kerst een iPhone 15 pro besteld die zal bezorgd worden op de 23ste. Ik ernaar uitkijkend wachtende op tot de pakket werd bezorgd kwam de bezorger aan gaf de pakket. Ben ik naar boven gegaan deed ik de pakket open zat de telefoondoos er niet had een leeg pakket gekregen. Ik natuurlijk erg geschrokken. Direct contact opgezocht met de klantenservice. En sindsdien is het maar een drama we zijn nu al ruim twee weken verder en nogsteeds geen vooruitblik. Vandaag reactie van Bol “ uit onderzoek is gebleken dat de telefoon in de doos lag” nou niet de mijne iedergeval en ik heb daar bewijs voor. Echt teleurstellend hoe je als consument betaald voor iets wat je niet ontvangt en gewoon met lege handen wordt achtergelaten. Ik wil de telefoon of een compensatie voor deze hele slechte ervaring.

Lopen wachten op de telefoon die ik via bol had besteld die vervolgens in een leeg doos werd bezorgd.

Steeds uitstellen met onderzoek en op antwoord wachten van de desbetreffende afdeling om vervolgens niks te ontvangen.

Beste Aym,

Bedankt voor je review. We hebben je klacht in behandeling genomen via de Thuiswinkel.

Chantal van bol

Als klant ben ik over het algemeen zeer tevreden.
Wel is de kwaliteit van de productteksten wisselend. Soms erg lange onlogische artikelnamen.

Wordt altijd snel geleverd.
Vandaag nog product ontvangen, had wel wat beter gekund qua verpakken. Klein doosje in een enorme papieren zak, zonder pakbon of wat ook in de zak.

Als Bol.com partner heb ik sterk wisselende ervaringen. Als je persoonlijk contact hebt, gaat dat op zich prima. Billie de digitale assistent kan meestal niet zoveel betekenen qua hulp.

Voorbeeld van wat echt beter moet voor zakelijke partners:

Sowieso is er meestal een capaciteitsprobleem via de zakelijke support lijn, aangezien de telefonische wachttijd altijd lang of erg lang is. Dat is eigenlijk al heel lang zo, nooit rustig meegemaakt. Standaard is de meldtekst dan ook dat het Eeerrrgggg druk is.

Verder wordt op eerder gemelde cases vaak niet meer op terug gekomen, ook niet na nadrukkelijk verzoek via het officiële mailadres.
Dat was 1 keer erg lastig, omdat mij een toezegging was gedaan die niet was nagekomen. Maar ik had een casenummer en mailadres. Maar ook na zo'n 6 x mailen geen enkele reactie, buiten de ontvangstbevestiging dat er binnenkort op terug gekomen zou worden. Helaas niet dus, nooit. Terwijl de telefonische wachttijd al die tijd dramatisch was.

De beloofde wijzigingen dateren van augustus vorig jaar, ik heb de hoop opgegeven dat er ooit nog iets mee gedaan wordt.
Met als resultaat dat een zeer gewild product wat via onze eigen webwinkel zeer goed verkoopt, maar via Bol.com waarschijnlijk nooit zal verkopen.

Heel erg bedankt voor je positieve woorden en feedback! :)

Na 10 weken wachten, werd mijn bestelling door een technische storing 'per ongeluk' geannuleerd waarna ik hetzelfde product voor bijna de dubbele prijs opnieuw kon bestellen.

Ik ben niet iemand die snel een review schrijft. Ik lees wel eens verhalen over mensen die helemaal los kunnen gaan over een bedrijf als ze iets één dag te laat hebben ontvangen, zo ben ik niet, maar het volgende vind ik te ver gaan.
Ik puzzel graag en had een wiskunde boek besteld bij bol.com voor €26.94 inclusief verzending op 12 oktober 2023. Het boek zou pas een aantal weken later bezorgd worden. Geen probleem, mooie prijs en ik had geen haast.
Twee weken nadat de periode verstreken was (ergens in november), stuurde ik mijn eerste berichtje naar bol.com, met een antwoord met de strekking: "Vreemd dat u het nog niet ontvangen heeft, we hebben het op voorraad maar om de een of andere reden is het niet verstuurd, we maken er werk van".
Uiteindelijk meerdere keren contact gehad, met telkens een antwoord met dezelfde strekking: "We hebben het ergens op voorraad liggen, maar het is nog niet verstuurd". Dit is zo een aantal keer doorgegaan, totdat ik 2 januari maar weer eens navraag deed wat de status was. Binnen een uur kreeg ik het volgende antwoord: Beste Peter, Je bestelde artikel is geannuleerd door een storing in ons systeem. We begrijpen dat dit niet is wat je verwacht en bieden onze excuses hiervoor aan. " Je kunt het opnieuw bestellen: €45.95
Het zal even duren voordat ik weer iets bij bol.com zal bestellen.

Beste Petersteenb,

Chantal van bol

Prima webwinkel altijd snel geleverd en je spaart als je lid bent en dat bedrag is zo terug verdient .En als het verkeerd is geen probleem wordt gewoon geruild .

Prima en snel geleverd en als niet goed is wordt het geruild of retour gestuurd

Goede vriendelijke klantenservice nooit moeilijk doen prima geholpen wordt altijd een oplossing gevonden. als er iets niet goed is .

Heel fijn om te lezen dat je zo tevreden bent! :)

Meestal vlot verloop van bestelling tot levering van het product. Soms komt het voor dat een partner een dagje later levert dan de levertermijn op de BOL site. Nog niet gehad wanneer BOL zelf levert. Over alle bestellingen gezien die ik al ooit gedaan heb probleemloos parcours.

Superfijn om te lezen dat je zo tevreden bent! :)

Bestelling (4045401002) op 10 december. Dinsdag 12 komt emailtje: vertraagd. Woensdag 13 emailtje: vertraagd maar zal morgen donderdag 14 dec bezorgd worden.
Vrijdag 15 december op ophaalpunt nagevraagd, maar niets is daar gearriveerd. In account, bij Bestelling 4045401002 staat: "Wordt verwerkt" En:
"We kunnen dit pakket niet volgen, maar we gaan ervan uit dat het is bezorgd op 12 december 2023".
Daar zit je dan verlangend naar uit te zien, maar er is nog niet eens aanstalten gemaakt om het te verzenden.
Chat-gesprek (15 dec) kan niet helpen, adviseert tot maandag te wachten.
Zaterdag 16 december, in mijn account, bij Bestelling 4045401002 staat nog steeds: "Wordt verwerkt" En:
"We kunnen dit pakket niet volgen, maar we gaan ervan uit dat het is bezorgd op 12 december 2023" Waarom gaan ze daar van uit ???
Wat is daar aan de hand???!
Nieuw chat-gesprek op 18 december kan niet helpen, stuurt vraag "door naar hoofdkantoor", en noemt dat "de snelste optie die ik voor u kan doen" En: "is het zo een beetje duidelijk ? "
Daar moet je dan gvd een week op wachten, om te horen te krijgen dat "Wordt Verwerkt" niet waar is, en er nog niks is verzonden. Je doet dus een bestelling, en daar gebeurt vervolgens helemaal niets mee. En Klantenservice kan alleen maar de vraag doorsturen.
Mijn hemel, kan het nog slechter?! Iedere andere webwinkel had binnen twee dagen gewoon geleverd. In het verleden, Bol zelf ook! Een artikel dat op voorraad is, en door bol.com wordt geleverd. Dit is dus niks op niks. Ontevreden klant. Is dat een beetje duidelijk ?
Heb de bestelling maar geannuleerd, en het elders gekocht.

Twwede chat-gesprek op 18 december kan niet helpen, stuurt vraag "door naar hoofdkantoor", en noemt dat "de snelste optie die ik voor u kan doen" En: "is het zo een beetje duidelijk ? "
Je hebt er helemaal niets aan.

Beste Unbornchild,

Bedankt voor je review. We nemen je klacht via Trustpilot in behandeling.

Chantal van bol

Makkelijk bestellen, meestal snel verstuurd en binnen! ik ben tevreden met de keuze mogelijkheden. hoewel niet altijd de selectie goed naar voren komt.

Verzending meestal snel en word in het algemeen in goede orden ontvangen. mocht er een probleem zijn dan word dit vaak snel opgelost

Bij een probleem komt billie de hoek om kijken en meestal gaat dat wel goed .. maar zelden dat een vraag niet goed begrepen word

Bedankt voor de complimenten! :)

Reeds heel wat jaren klant bij Bol.com. Ik gebruik Bol.com vooral als referentie. Dit wil zeggen dat Bol.con niet altijd de goedkoopste is maar wel vaak!
Steeds een goede service mogen ervaren, later betalen, terugsturen artikels, ...

De geleverde producten voldoen in bijna altijd aan de gestelde eisen! Slechts een aantal keer een probleem gehad maar via Bol.com wordt dit steeds correct rechtgezet.
Ik ben zeer blij om via Bol.com te kunnen aankopen, dit neemt mij soms veel stress weg omdat ik het volste vertrouwen heb dat het goed komt.

We hopen dat je nog heel wat jaren klant bij ons blijft! :)

Ik ben opzoek naar een Razer Blade 18 rtx4080, stond bij Bol.com voor €3800 te koop en het waren uiteindelijk oplichters. Ik vertrouwde het niet dus de webshop aangesloten bij Bol.com benaderd en kreeg een mail terug met spelfouten en dat ze de laptop zelf kwamen brengen omdat ze postnl en dhl niet vertrouwen. Bol.com ingelicht en ze hun klanten niet goed beschermen en een naïef iemand er misschien wel was in getrapt maar de klantenservice via de chat kwam niet verder dan waar kan ik u mee helpen en heeft u de laptop gekocht.

3 maanden geleden is er bij Bol.com een laptop kwijt geraakt en heb ik meer dan een maand gewacht tot op me geld omdat niet de zaak wilde oppakken via de chat.

Heel slecht, laagste niveau Nederlands sprekende mensen. Bol zet een geroutineerd product te koop en dagen later is staat er nieuw😅

Beste ArnoldvNL

Chantal van bol

Product gisteren laat in de middag besteld en ondanks de drukte rondom de feestdagen een uur later al de bevestiging dat die verzonden was en ook bij Post NL aangekomen. Vandaag netjes bezorgd op de aangegeven tijd. Wel vond ik het minder dat ze het product verzonden hebben in de originele verpakking. Het was een vrij prijzige monitor en gezien het risico op diefstal en hoe er vaak met pakketten omgegaan wordt was een doos eroverheen wel op zijn plaats geweest. Omdat alles goed ging heb ik de klantenservice niet nodig gehad maar bij Bol.com heb ik daar in het verleden nooit iets over te klagen gehad.

Product is ruim op tijd aangeleverd en bezorgd, echter had ik graag wat meer zorg gezien om te garanderen dat er niks met het product had kunnen gebeuren tijdens transport. In dit geval heb ik puur het geluk gehad dat de sorteerders en bezorger netjes omgegaan zijn met het pakket.

Bedankt voor je review! :)

De site van Bol.com is makkelijk te vinden maar ik heb de app geïnstalleerd en dit gaat nog vlotter! De dingen die ik al bij Bol.com besteld heb, daar ben ik heel tevreden over. Alles is scherp geprijst, en je kan er ook alles vinden waar je in geïnteresseerd bent.
Voor mij 👍👍👍

Ik ben steeds heel tevreden met de leveringstijd van de bestelde producten en ik word ook steeds op de hoogte gehouden wanneer het product bij mij zal zijn.

Ik heb eens eenmaal een verkeerd product aangekregen en, met goed overleg tussen Bol.com, de verkoper en mezelf, is alles prima in orde gekomen

Superfijn om te lezen dat je zo tevreden bent! :)

Veel keuze in een mooie overzichtelijke webshop en een hele goede app. Heel veel aanbod en goede filteropties. Bestellen gaat makkelijk en het eventueel toevoegen van kortingscodes of cadeaukaarten is ook eenvoudig. Je krijgt meer dan voldoende berichten over de status van je bestelling, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

DHL en PostNL zie ik graag langskomen, die hebben duidelijke informatie over de levering.
Soms word ook Cycloon gebruikt, maar daar kun je dus helemaal niks mee als je niet thuis bent. Bij DHL en PostNL kun je het pakket laten afleveren bij een pakketpunt, maar bij cycloon dus niet, daar moet je echt voor thuisblijven.

De klantenservice reageert snel, tenminste de keren dat ik ze nodig had, en ze reageren ook netjes en duidelijk.

Voor ieder wat wils kan je bij onze webwinkel terecht :)

Scorekaart voor bol

Thuiswinkel Zakelijk