Gebruikers over webshop Paradigit
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenLet op dat je bij retour sturen van een product ALLES retour stuurt. Ik had het originele schuimplastic niet mee terug gestuurd en kreeg bericht dat er een 'repackingsfee' van 10% van het aankoopbedrag werd gerekend (in dit geval 99 euro bij mijn bestelling van een laptop). Ook was ik hier volgens Paradigit mee gematst omdat hiervoor normaal 25% wordt gehanteerd. Op de site staat echter nergens duidelijk vermeld dat dit een vereiste is. Er wordt wel gesproken van 'originele doos' en 'originele verpakking'. (Uiteraard had ik de laptop wel veilig ingepakt met voldoende bubbeltjesplastic. Deze was ook onbeschadigd teruggekomen bij Paradigit.)
Door contact met de consumentenwijzer en het juridisch loket heb ik geleerd dat je hier eigenlijk niks tegen kan doen behalve een rechtszaak te starten. Dit kost natuurlijk flink veel geld en hiermee ben je uiteindelijk financieel alleen maar slechter af. Ik vermoed dat Paradigit dit heel goed weet en deze 'toeslag' ziet als een makkelijke manier om wat extra te verdienen.
Uiteindelijk heb ik overigens (zonder bericht) toch het volledige bedrag retour gekregen. Of dit bewust of per ongeluk is geweest, weet ik niet. Wel ben ik er van overtuigd dat dit niet gebeurd was als ik er niet zo veel gedoe van had gemaakt.
Al met al een zeer vervelende ervaring. Ik kom zeker niet meer terug bij Paradigit.
Algemeen20201217 21:00 Ipad besteld en 20201218 14:00 thuis afgeleverd door DHL.
Precies zoals het op website stond vermeld
AlgemeenSlechtste service ooit! Computer werd wel op tijd geleverd, vandaar 1 ster. Toen de computer kapot ging werden alle smoesjes uit de kast gehaald. Ik zal jullie het verhaal besparen.... het komt erop neer dat als je bij deze winkel iets koopt en het gaat vervolgens kapot, je kunt fluiten naar je geld.
VerzendingSlechtste service ooit! Computer werd wel op tijd geleverd, vandaar 1 ster. Toen de computer kapot ging werden alle smoesjes uit de kast gehaald. Ik zal jullie het verhaal besparen.... het komt erop neer dat als je bij deze winkel iets koopt en het gaat vervolgens kapot, je kunt fluiten naar je geld.
KlantenserviceSlechtste service ooit! Computer werd wel op tijd geleverd, vandaar 1 ster. Toen de computer kapot ging werden alle smoesjes uit de kast gehaald. Ik zal jullie het verhaal besparen.... het komt erop neer dat als je bij deze winkel iets koopt en het gaat vervolgens kapot, je kunt fluiten naar je geld.
AlgemeenEen dingetje gekocht bij deze webshop een binnen 1 werkdag geleverd, werkt perfect, dus een prima webshop.
AlgemeenZeer snelle en goed service. Na contact, na foute bestelling en na telefonisch contact, meteen aangepast en volgende dag al in huis. Super!
VerzendingZeer goed, omschrijving op de site komt met 100% overeen
KlantenserviceNa telefonisch contact, de bestelling aangepast en verstuurd
AlgemeenIk wacht nu al langer als een week op een response op een email om mijn laptop te retourneren en heb sinds vorige week al 2 andere emails gestuurd en nog steeds geen reactie. Vind dit onacceptabel.
VerzendingVerzending van de oorspronkelijke laptop was niks mis mee. Een betere "pakbon" vind ik wel toepasselijk, dit is niet echt een bepaald factuur of iets
Klantenserviceecht waardeloze klantenservice helaas. Gewoon een goeie website en goeie producten maar ik vind dit echt het ergste punt. Hoe lastig is het om antwoord te geven op emails?
AlgemeenOnwijs slechte service. Het begon toen ik eind juni 2020 mijn laptop voor een reparatie naar Paradigit bracht. Deze reparatie viel toen nog binnen de garantie periode. Bij de reparatie hebben ze het koellichaam en de LAN kabel vervangen, maar bleek later dat de USB-poorten stuk waren. De laptop moest weer terug en werd 'gerepareerd'. Bij ontvangst terug bleken de USB-poorten het te doen, maar was de accu bij de reparatie stuk gemaakt. De laptop moest weer terug, maar nu werd er gezegd dat het niet meer binnen de garantie periode viel.
In totaal heb ik 5 maanden zonder laptop gezeten waarbij er ook geen compensatie / vervangende laptop werd verleend. Uiteindelijk heb ik voor het grootste deel voor de kosten op moeten draaien en voor mijn gevoel het deze 5 maanden maar zelf uit moeten zoeken. Uiteindelijk heb ik op 14 November 2020 mijn laptop weer mogen ontvangen.
Beste klant,
Bedankt voor uw bericht. Wat ontzettend vervelend dat uw ervaring met Paradigit onvoldoende is. Wij willen graag voor u nagaan wat er mis is gegaan en waar mogelijk een passende oplossing bieden, want dit is uiteraard niet de bedoeling. Om de juiste gegevens te achterhalen, vraag ik u om uw gegevens te mailen naar klantenservice@paradigit.nl.
Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking!
Nogmaals onze welgemeende excuses.
Reina van Paradigit.
Dankzij de klantenservice is het uiteindelijk allemaal goed afgehandeld.
AlgemeenBestellen, registreren en betalen ging vlot, zonder problemen. Website geeft duidelijke informatie over wat te doen.
VerzendingVoor 23:30 besteld, volgende dag in huis. Niet dus. Twee dagen gewacht en toen maar een email gestuurd. Alleen een geautomatiseerd antwoord met "Wij streven er naar om uw e-mail binnen 2 werkdagen af te handelen". Meer wachten dus.
Zie op tweakers meer mensen met dezelfde klachten over het "voorraadbeleid" van Paradigit.
Vertraging op zich is niet zo erg, maar het niet communiceren met de klant hierover wel. De orderstatus blijf ongewijzigd en er is totaal geen inzicht waarom er niet geleverd wordt.
2 werkdagen moeten wachten op een vraag over de levering duurt gewoon te lang. Zeker als daar ook nog een weekend tussen zit.
Beste klant,
Bedankt voor uw feedback. Vervelend om te vernemen dat u lang heeft moeten wachten op de status van uw levering. Normaliter krijgt u inderdaad een e-mail wanneer de levering vertraagd is. Helaas kunnen wij niet achterhalen waarom het niet gebeurd is.
Reina van Paradigit.
AlgemeenProduct zou op voorraad zijn maar bleek toch niet het geval. Ik moest hier zelf achteraan, maar uiteindelijk was de communicatie wel voldoende.
VerzendingZodra verzonden was de laptop snel in huis. Wel zonder buitenverpakking, maar de verpakking van de laptop zelf was gelukkig stevig genoeg.
KlantenserviceZoals eerder gezegd werd het product maar niet verstuurd. Hier moest ik zelf achteraan om te horen te krijgen dat het product niet op voorraad was, op de website was hier namelijk niets over te vinden.
Na een paar maanden kreeg de accu kuren, was binnen een uur op 50% en viel dan opeens uit. Volgens de klantenservice moest ik hier maar zelf contact over opnemen met Lenovo, het kon namelijk ook normaal zijn. Vrij bizarre gang van zaken...
Beste klant,
Vervelend om te vernemen dat u onze service slecht heeft ervaren. Normaliter doen wij navraag voor u bij de reparateur over de accuduur, jammer om te horen dat dit niet gebeurd is. Wij zullen uw verhaal meenemen ter verbetering van onze service.
Reina van Paradigit.
AlgemeenIk kreeg een Tweaker notificatie op de MSI 5700XT dat deze afgeprijsd was bij Paradigit. Er waren er weinig op voorraad dus snel besteld. Overal werd gesproken over de 5700XT, inclusief de factuur maar uiteindelijk toch de 5700 binnen gekregen, wat meer in lijn was met de prijs. Waarschijnlijk een tekstuele fout op de site, maar vanuit Paradigit verder niks meer vernomen wat de fout precies was, maar wel keurig m'n geld op tijd terug.
VerzendingVolgende dag keurig in huis en retourneren was ook makkelijk.
KlantenserviceExpres op de dag van bestellen nog gebeld of ik een 5700XT had weten te bemachtigen, ik had de laatste zei de medewerker nog. Na toch enigszins teleurgesteld te zijn van de fout heb ik daarna niks meer persoonlijk vernomen behalve een automatische bevestiging dat ik mijn geld terug zou krijgen. Het geld was keurig binnen 7 dagen terug op de rekening.
AlgemeenMijn aankopen zaten netjes verpakt in doos. Het bestel en betaal proces verliep allemaal keurig.
Algemeenik had hier een negatieve review staan, maar dat was een fout mijnerzijds. helaas kan ik deze review niet verwijderen, dus bij deze een andere manier van corrigeren
VerzendingWerd via Bol.com snel en netjes geleverd
Beste klant,
Vervelend om te vernemen dat de garantie op uw set verlopen is. Wij willen u verzoeken een e-mail te sturen naar service@paradigit.nl, zodat wij bekijken wat de mogelijkheden zijn.
Reina van Paradigit.
AlgemeenBestelling geplaatst zou volgende dag geleverd worden.
Niets ontvangen, 3 dagen later niets.
Gebeld, artikel niet meer op voorraad. Nu 28 dagen wachten.
opties, ik kan 5 werkdagen op mijn geld terug wachten of iets anders kopen....lekker service maar niet heus...
Algemene excuses maar kunnen niet betekenen, manager kan je niet spreken.
Beste Niels,
Vervelend om te vernemen dat u niet tevreden bent over onze service. Helaas is de levering uitgesteld door de leverancier, waar wij afhankelijk van zijn. Normaliter hoort u hier bericht over te krijgen. Onze excuses dat het niet gebeurd is. Wij bekijken dan inderdaad wat de mogelijkheden zijn. Een alternatief of annulering, de terugbetaling kan dan maximaal 5 werkdagen duren.
Reina van Paradigit.
AlgemeenXbox One controller laadt niet meer op, terug naar de winkel. Even testen: inderdaad stuk. "Helaas kan ik deze controller niet meer bestellen, ik zal het bedrag terugstorten." Twee dagen later staat het inderdaad op mijn rekening. Klasse!
AlgemeenNa bellen horen dat je nummer 3 in de wachtrij bent. Prima.
Na 25 min in de wacht te staan eindelijk aan de buurt, maar ipv dat iemand opneemt blijf je de wachttoon horen en niemand reageert.
Beste klant,
Vervelend om te vernemen dat u lange tijd in de wacht heeft gestaan. Wij willen u graag helpen en willen u verzoeken om uw vraag door te zetten naar klantenservice@paradigit.nl, zodat wij dit oppakken.
Reina van Paradigit.
AlgemeenDe website is duidelijk. De aanschaf gaat snel en simpel. Mooi product. Hele mooie afwerking.
VerzendingSnel geleverd. Niets mis mee.
KlantenserviceNu na een jaar is mijn videokaart overleden. Ik lees in de garantieregels dat ze 10% van het originele aankoopbedrag rekenen als je de doos niet heb bewaard en het systeem wilt terugsturen. Edit.. zie reactie.
Edit.. dat is goed om te horen.. bedankt. Ik ga gelijk contact zoeken. Als dit soepel verloopt pas ik gelijk mijn review aan. Nogmaals bedankt voor de reactie.
Edit.. kapotte computer opgestuurd. Binnen twee weken terug en gemaakt. De videokaart was stuk dus hebben ze er een nieuwe (betere) kaart in teruggeplaatst. Dit alles zonder moeilijk te doen (behalve van mijn kant.. sorry.. zie boven) Top!
Beste klant,
Bedankt voor uw review. Jammer dat u onze klantenservice slecht beoordeeld op basis van informatie dat niet helemaal klopt. De repackingsfee houdt in dat u inderdaad 10% kosten betaald wanneer u een retour aanmeld binnen het herroepingsrecht of DOA. Na deze periode kunnen wij er niet van uitgaan dat u de doos bewaard en worden deze kosten niet berekend. Binnen het herroepingsrecht of DOA termijn kunnen wij de kosten claimen bij de leverancier, vandaar dat de originele verpakking nodig is.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Reina van Paradigit.
Edit 29-07-2021 Er wordt geen windows productcode bijgeleverd. Dus als je na een jaar een nieuw moederbord wilt installeren kun je ook nog een licentie aftikken. grrr
AlgemeenNieuwe monitor besteld (Dell U3419W), deze was bij m'n favoriete webwinkels niet te koop, of zou te laat worden bezorgd.
Bestelproces verliep eigenlijk gewoon netjes. Wel apart dat de credit card charge op naam van Komplett staat, en deze al ruim voor levering plaatsvindt ipv een reservering (bij de meeste webshops blijft het een reservering tot net na de levering).
Ik wilde het product donderdagavond bestellen, voor levering vrijdag. Er wordt geadverteerd met "voor 23:30 besteld, morgen in huis" maar kennelijk geldt dat niet voor alle producten? Anyway, besteld met "zaterdag in huis". Zaterdag niets ontvangen, zondag ook niets. Net stond UPS alsnog voor de deur (enige reden dat deze score 'voldoende' is - is beter dan de beloofde DHL). Ondertussen staat de order in m'n account nog steeds op "Wordt doorgezet naar het magazijn" en heb ik ook nooit een verzendbevestiging gehad.
AlgemeenBesteld en het wordt niet volgens afspraak geleverd. Dat wordt dus geen Paradigit meer. Ik ga liever bij een zaak bestellen die ik wel kan vertrouwen. Artikel ook niet via andere kanalen te vinden. Is dus een gevalletje van cashen en (veel) later leveren als het beschikbaar is. Dan maar voor CB gaan, altijd goed.
VerzendingJe besteld iets ruim op tijd, je laat het in de winkel bezorgen om er maar zeker van te zijn dat je hem op tijd binnen hebt, en dan na navragen en wachten krijg je doodleuk te horen dat het ipv zaterdag waarschijnlijk dinsdag gaat worden.
Nader onderzoek leert dat mijn bestelling ook niet via andere kanalen op voorraad was ..
Ik werd netjes te woord gestaan, de excuses komen er wel heel geoefend uit.
Beste klant,
Vervelend om te vernemen dat uw pakket vertraging had opgelopen. Helaas komt het wel eens voor dat een product niet direct leverbaar is, echter proberen wij dit tijdig op onze website te plaatsen. Mocht daarna nog vertraging ontstaan dan sturen wij een e-mail om klanten op de hoogte te stellen.
Reina van Paradigit
AlgemeenAls ik een slecht persoon was belde ik op om te vragen waar mijn laptop bleef,
er is geen bewijs van afleveren.
Gelukkig, ondanks dit ,heb ik deze fantastische laptop onbeschadigd op tafel staan
Hoewel de winkel er niet direct wat aan kan doen wil ik dit toch melden.
Een voor mij vrij dure laptop wordt door de bezorgdienst(DHL)zo maar bij de voordeur neer gezet terwijl wij niet thuis waren.
Voor het zelfde geld wordt hij meegenomen door de folderloper.
Paradigt, neem een betere bezorgdienst
Beste klant,
Vervelend om te vernemen dat uw pakket bij de voordeur werd achter gelaten. Dit zijn niet de afspraken die wij met DHL hebben. Wij willen uw klacht graag doorzetten, zodat de bezorger aangesproken wordt, echter hebben wij een referentienummer nodig. Kunt u aangeven wat uw ordernummer is. Dit mag doorgezet worden naar klantenservice@paradigit.nl met onderwerp n.a.v. review Tweakers.
Veel plezier met uw nieuwe toestel en onze excuses voor het ongemak.
Reina van Paradigit.
AlgemeenGeen keuze voor bezorgdienst. Ze rekenen 5 euro bezorgkosten en dan kan je ook nog je pakje zelf gaan ophalen. Je eerste mailtje na je bestelling is dat je boven de 20 euro geen bezorgkosten betaald. Paradigit was vroeg mijn favoriete winkel toen ze nog in Amsterdam zaten helaas nu niet meer.
VerzendingZe gebruiken DHL voor verzending. Wordt niet thuis gebracht maar naar een ophaalkantoor gebracht aan de andere kant van de stad. En daar moet je dan 5 euro voor betalen.
Beste klant,
Wat vervelend om te vernemen dat uw ervaring met Paradigit onvoldoende was. Indien we u nog met iets kunnen helpen, vraag ik u om een mail te sturen naar klantenservice@paradigit.nl, zodat we u verder kunnen helpen en hopelijk samen tot een passende oplossing kunnen komen.