Foto Booms

Gebruikers over webshop Foto Booms

Ter vervanging van mijn 8 jaar oude canon zocht ik een nieuwe prijsgunstige scanner van hetzelfde merk.
Foto Booms stond boven aan in de pricewatch met de Canon Lide 210 en de reviews waren prima dus daar besteld op zondagmiddag.
Keurige afhandeling verder van bestellen, betalen en informatieverstrekking.

In het bestelproces kun je aanvullende aanwijzingen geven voor Foto Booms of de bezorgende partij. Geen gebruik van gemaakt maar het lijkt er op dat verzender en vervoerder goed samenwerken.

Dynalogic heb ik nog niet eerder aan de deur gehad maar ik zou willen dat ze de bezorging van al mijn internetaankopen op zich namen.
Een email op de dag voor bezorging, een email op de dag van bezorging en een sms zo'n drie kwartier voor bezorging waarmee men op een paar minuten nauwkeurig aangeeft wanneer de koerier ter plaatse is.
Het volgen van de bezorgauto via google is ook een leuke feature.

De scannerdoos was slechts ingepakt in pakpapier hetgeen mij even deed fronsen. Bij nader inzien hadden ze ook dat papier wel weg kunnen laten want en zat geen krasje, schrammetje of deukje in het pakket.

Maximale score derhalve voor de verzending

Omdat ik een goede, goedkope scanner nodig had, ben ik in de pricewatch gaan zoeken en viel mijn oog al snel op de Canon Canoscan LiDE 210. Foto Booms kwam als goedkoopste uit de bus en krijgt goede beoordelingen, dus ik besloot hier te bestellen.

De bestelprocedure vanuit de pricewatch ging vlekkeloos en de gratis verzending was zeer welkom. Ik heb betaald via iDeal, dit was ook gratis.

Ik ben keurig op de hoogte gehouden over de statuswijzigingen en ik heb netjes een orderbevestiging en een factuur in pdf ontvangen.

Positief punt vond ik dat je tijdens de bestelprocedure ook aan kon geven dat het pakket bij de buren afgegeven mocht worden.

Foto Booms heeft de scanner verzonden met de koerier Dynalogic.

Mijn verwachting was dat de scanner op maandag aan zou komen, aangezien ik op een zaterdag (rond 15:00u) besteld heb. Zaterdag is volgens de website van Foto Booms een werkdag, maar toch heb ik een dag langer moeten wachten op de scanner. Hij arriveerde op dinsdag, wel keurig op de vooraf gecommuniceerde tijd.

De manier van inpakken vond ik opvallend, omdat er enkel een stuk papier om de doos heen zat. Er waren verder geen beschermingsmaterialen aanwezig. Aangezien alle bewegende onderdelen gelockt dan wel vastgezet waren, voldeed dit wel.

Ik verwacht geen ervaring met aftersales op te doen.

Edit:
Ik zie dat er op de website wordt vermeld dat een bestelling enkel de volgende dag in huis is als er voor 22:00u op ma - vr besteld wordt. Zelf niet goed gekeken, dus score verhoogd van voldoende naar goed.

Het zou wel handig zijn dit te vermelden op de Overzicht-pagina hier op tweakers.net (nu blanco). Dan had ik het niet gemist.

Ik was afgelopen vrijdag voor afgelopen zondag op zoek naar een acculader voor de contour sport/videocamera accu's. Na een lange zoektocht gevonden o.a. bij Foto Booms.

Volgens de website zou het product mits besteld op ma t/m vrij voor 22.00 uur de volgende dag in huis zijn. Vrijdag om 19:39 de bestelling geplaatst dus zou je mogen verwachten dat het op zaterdag geleverd zou worden.
Zaterdagmorgen een mailtje ontvangen dat er iets mis was gegaan en dat het product dinsdag pas zou komen.

Nou gisteren kwam het product dan, wat meer dan de volgende dag in huis dus. Niet eens op maandag dan bezorgen nee pas op dinsdag. En daar betaal je dan nog €4,50 aan verzendkosten voor om het niet te krijgen op het moment wanneer men zegt dat men het gaat leveren. Beetje jammer...

Webshop van Foto Booms werkt uitstekend. Producten zijn makkelijk te vinden en ook de online chat werkt goed als je vragen hebt. Via de chat een paar vragen gesteld en 100% klantgericht opgelost. 100 punten.

Fototoestel was goed verpakt en is goed aangekomen. Wederom 100 punten.

Voor het eerst voor Foto Booms gekozen omdat ze de goedkoopste waren voor de Sony camera die ik wilde kopen, én ze zijn officiele dealer van Sony, wat betekent dat ik van de cashback actie van Sony gebruik kon maken. Dit stond ook netjes op de site vermeld, evenals dat het product op voorraad was en bij bestelling voor 22:00 nog dezelfde dag verzonden.

Foto Booms rekent geen verzendkosten bij bestellingen boven 25 euro. Ze verzenden via Dynalogic.
Ik had om 20:28 besteld, en 13 minuten later kreeg ik al een verzendbevestiging. Dat is wel rap te noemen!

De verzending is ook er prettig, want je kan kiezen wanneer je de bestelling bezorgd wilt krijgen, en je kan aangeven of het bij de buren afgegeven mag worden. Ik koos voor de goedkoopste optie, dat betekende levering tussen 9 en 18 uur. De volgende ochtend kreeg ik een sms dat de koerier vermoedelijk om 17:35 bij mij thuis zou zijn, en ongelooflijk genoeg was dat bijna op de minuut nauwkeurig.

Zeer goede verzending dus!

Via de website een camera besteld omdat deze hier het goedkoopst was. Na de betaling via iDeal werd ik niet teruggezonden naar de juiste webpagina en kreeg ik ook geen orderbevestiging pre e-mail maar het geld was wel afgeschreven. In eerste instantie heb ik direct geprobeerd te bellen met Foto Booms maar er werd niet opgenomen. Vervolgens heb ik een e-mail gestuurd met de vraag of alles goed door was gekomen en of ik een en ander bevestigd zou kunnen krijgen. Binnen 5 minuten kreeg ik een antwoord dat alles goed was gegaan tezamen met de bijbehorende orderbevestiging per e-mail. Prima zulke snelle antwoorden.

Wat op de site staat is waar. Als je voor 22:00 uur besteld op een werkdag wordt het de volgende dag bezorgd! Je krijgt na bestelling netjes een e-mail met een bezorg afspraak voor de volgende dag. Op de bezorg dag kreeg ik een e-mail binnen welk tijdvak het pakketje zou arriveren. Je krijgt zelfs vlak van te voren een sms bericht dat de koerier met het pakketje zal arriveren.

Alles wat mis kon gaan is dan ook gebeurd. Eerst een dead on arrival, daarna transport die de mist in gaat...
Maar desondanks dit verdienen ze toch een 5-sterren review. De vastberadenheid, vriendelijkheid en professionalisme van de medewerkers is gewoon top. Ook qua prijs staan ze vlijmscherp.
Kortom een echte aanrader om er te kopen.

Dynalogic (hun partner) had een fout gemaakt in het distributiecenter, waardoor het pakketje 2 dagen later werd geleverd.

Zoals eerder aangegeven heb ik overal pech gehad.
Het toestel was een dead on arrival maar Foto Booms heeft hier onmiddelijk het nodige voor gedaan en een tweede toestel opgestuurd tergelijkertijd met de ophaling van het kapotte toestel. De medewerkers waren steeds van alles op de hoogte, zeer behulpzaam en vriendelijk. Een dikke 5 sterren voor deze gasten.

Toen ik zag dat deze "webwinkel" op mijn dagelijkse fietsroute zat ben ik de winkel ingegaan.
Goed gevulde winkel aardig en kundig personeel. Voor de professionele fotograaf kan je er denk ik echt alles vinden (ik ben maar een amateurtje dus keek mijn ogen uit)

Ik wist al wat ik wilde hebben en kreeg dit direct uit de doos aangerijkt om er (zonder verpakking) naar te kijken/voelen.

Bij de aankoop werd de gebruikelijke vraag gesteld (geheugenkaart? etc.) maar toen ik aangaf al deze spullen al te bezitten werd hier verder dan ook niks opgedrongen (zoals je vaak meemaakt bij andere winkels "is het dan wel klasse 10? of merk X?" etc..)

Ook hebben ze een extra verzekering die je kunt afsluiten. Maar zoals andere winkels dit *direct* willen weten en je 100x vragen of je het *echt* niet wilt want stel.. krijg je hier een foldertje waarna je eventueel na doorlezen 14dagen de tijd hebt alsnog deze verzekering af te sluiten. Erg slim/netjes gedaan.

Winkel is her en der wel iets duurder dan de "echte" webwinkel, maar dan heb ik het over marges van 5-10euro, die op zulke grote bedragen de extra service zeker waard zijn. (tenslotte betaal je elders vaak nog verzendkosten)

Helaas had ik wat problemen met mijn camera na een week gebruik. Dus terug naar de winkel en om advies gevraagd.

Eigenlijk werd het toestel vrijwel direct omgeruild en mocht ik het andere exemplaar ook eerst uitvoerig bestuderen.

Dus gelijk al mijn problemen opgelost!

Als ik het toestel elders had gekocht, weet ik niet hoe coulant het retourbeleid geweest zou zijn.
Dus dit verdient natuurlijk een dikke 10.

Scorekaart voor Foto Booms