Gebruikers over webshop Informatique
Review toevoegenHeb tig bestellingen bij Informatique staan. Zelden dat er wat mee is natuurlijk, normaliter krijg je gewoon netjes je product de volgende dag (mits je op tijd besteld/betaald) en zelden dat er iets is aan te merken. Dergelijk 'dozen schuiven' mag je natuurlijk altijd van verwachten dat het goed gaat. Dit keer had ik eens een garantiekwestie, en dan kan je nog wel eens wat verschil zien tussen de prijsvechters en een zaak als Informatique waar je zelden de bodemprijs betaald, maar waar de website maar vooral ook de bereikbaarheid (goed telefonisch bereikbaar) eens meerwaarde mag tonen. (zie vervolg onder klantenservice)
VerzendingAlle pakketjes tot dusver netjes ingepakt en via PostNL afgeleverd. Niets op aan te merken.
KlantenserviceRuim 3 jaar terug een XFX Pro 550W voeding aangeschaft, daarbij stond een garantieperiode van 60 maanden / 5 jaar vermeld. Deze voeding begon te tikken (meer voorkomend probleem). Emailtje gestuurd, aangegeven dat het 100% de voeding is (rest uitsluiten was eenvoudig), emailtje terug met verwijzing naar retourformulier en waar ik het heen mocht sturen.
- 16/11 voeding teruggestuurd.
- 17/11 mailtje met ontvangst van retourzending
- 19/11 mailtje dat er iets gerepareerd werd teruggestuurd. (misschien was enig detail mbt uitgevoerde handeling wel fijn geweest)
- 20/11 een nieuwe XFX TS 550W voeding in de bus.
Gewoon een bijzonder prettige serviceafhandeling, dit is waar je gewoon op hoopt als er iets mis is met een bestelling. Natuurlijk 'hoort het zo' denk je als consument, maar het was toch sneller en met minder gedoe dan ik in het verleden elders heb mee 'mogen' maken.
Vandaag gebeld met Informatique voor advies bij het zelf samenstellen (maatwerk) van een pc waar Linux op komt te draaien. De verkoop afdeling wilde mij niet helpen, omdat open source niet door Informatique wordt ondersteund. Ze konden mij alleen adviseren over maatwerk Microsoft pc's. En dat noemt zichzelf een winkel die "meer verstand van computers heeft".
Ook werd mij (op nogal arrogante wijze) aangegeven dat ik bij andere winkels hetzelfde probleem zou hebben, omdat Open Source / Linux in NL vrijwel niet wordt gebruikt. Gelukkig kan ik bij de concurrent wel terecht.
Gebruikers vriendelijke website, ik ging voor een aanbieding een scherp geprijsdeApple Mac Mini i5, 4/500GB, OSX.
VerzendingNetjes verpakt en binnen de beloofde levertijd.
KlantenserviceVoor de bestelling had ik een telefonische vraag over het product en kreeg snel een kundige persoon aan de lijn, die mij professioneel antwoord gaf.
Bestelling (harde schijf) met gemak besteld, verzending ging snel en de schijf was binnen no-time geinstalleerd.
KlantenserviceNaar 4 maanden ging de harde schijf defect, viel spontaan uit in windows. HDtune check gedaan, deze liep bij 400gb vast. Bij een 2ede poging ratelde die wel door. Helaas toen ik er weer data op ging zetten liep die naar een aantal min weer compleet vast. Schijf opgestuurd, uiteraard kan het probleem niet worden geconstateerd bij informatique. Voorstel om het product terug te sturen, met beetje aandringen willen ze het nog eventueel naar de leverancier sturen, dit gaat weken duren (heb ik persoonlijk weinig trek in). Nu al tijd geen reactie meer op de mail nadat ik gevraagd heb het product terug te sturen. (mijn ervaring bij andere shops als ik een defecte schijf heb dat hier toch wat kundiger\flexibeler mee wordt omgegaan, volgende keer maar weer ergens anders bestellen)
Update 3-12: Nadat informatique de schijf nogmaals getest heeft (nu de schijf wel vol met data gezet heeft) konden ze het probleem wel constateren. Schijf gaat nu naar de leverancier en ik hoop dat deze spoedig terug komt (ben bang dat het wel paar weken in beslag gaat nemen).
Super tent. Altijd goede service. En ik ben niet snel tevreden. aanrader voor iedereen. hulde
Gewoon helemaal goed, kom er al vele jaren naar volle tevredenheid. Goede service maar vooral écht verstand van zaken. Zie dat maar eens ergens anders te vinden.
VerzendingSnel en goed verpakt.
KlantenserviceAltijd vriendelijke mensen die echt naar je luisteren en met je meedenken.
Goed assortiment (meeste is op voorraad), overzichtelijke site, goede productinformatie, makkelijk te orderen tegen een prima prijs
VerzendingGoed verpakt en snel verzonden
Via internet had ik al informatie opgezocht over een game pc. In de winkel ben ik door een medewerker zo goed geholpen dat ik mijn pc bij informatique heb gekocht in plaats van via internet. Ze namen de tijd en beantwoorden al mijn vragen .ben blij met mijn keus om hem hier te kopen
KlantenserviceDe klantenservice was echt top. Ik kwam binnen en ik werd gelijk geholpen al je vragen worden beantwoord en er word echt naar je geluisterd.
Op 24 november om.21.30 besteld de andere dag 25 november om 11.30 af geleverd. Alles netjes en goed verpaakt
product makkelijk te vinden. Ik vindt persoonlijk wel jammer, als je en zoekterm zoekt in de zoekbalk (in mijn geval GTX 960) ,dat je het product niet kan vinden, maar daartegenover staat de duidelijke kopjes voor alle artikelen.
de website is overzichtelijk opgebouwd met duidelijke informatie bij de producten. Dit maakt het besluiten en het bestellen erg gemakkelijk. Betaald via Ideal en ook dat werkt gemakkelijk. meteen een terugkoppeling via de mail ontvangen over de bestelde producten en de betaling.
VerzendingVerzending was snel en goed. Product binnen 24 uur in huis. Verzending ging via PostNL.
Zoals altijd prima. PayPal is ook erg handig als je onderweg bent. Verder veel keus en redelijke prijzen.
VerzendingKeurig op Zaterdag geleverd
KlantenserviceBijna geen wachttijd
overzichtelijk, helder en goed, Geadviseerd door een kennis bla bla bla bla bla bla bla
Verzendingbinnen 24 uur, zoals beloofd
De site is erg inzichtelijk,waardoor snelle selectie van het juiste product.
Prijs/kwaliteit verhouding is goed.
Na bestelling van harde schijf,vrijwel direct de orderbevestiging ont vangen.
Informatique een bedrijf dat uitmuntend zijn klanten helpt.
Zeer te waarderen was het moment ,dat ik een verzendbevestiging kreeg met alle info betreffende de verzending.
Heb het product binnen het afgesproken tijdstip keurig netjes en met zorg verpakt ontvangen. binnen het afgesproken tijdstip.,inclusief de pakbon.
Een bedrijf waar de medewerkers naar je verhaal luisteren ,en daarna advies geven.
Kortom een bedrijf met kennis van zaken.top/top/top.
super levering snel en correct van laptop met bovenverwachte performance in deze prijsklasse. daarnaast chique witte uitvoering met 5 tot 7 uur accuduur.
VerzendingAcer Aspire beter dan ik verwachtte: snelle ssd full HD zelfs het geluid is goed. aluminium deksel dus niet zo'n slappe pvc klep en geen enkele problemen met touchpad. ook sterke dekselscharnieren.
De site en de winkel levert goede kwaliteit producten, je wordt snel geholpen en het is simpel. het fijne is ook dat het lekker dicht bij huis is.
Dus als ik iets nodig heb kan ik gewoon op de fiets gaan.
Het bestellen was erg makkelijk, ook al is er zo'n groot aanbod kon ik makkelijk vinden wat ik nodig had.
VerzendingDe bestelde producten zijn netjes bezorgd, goed verpakt in een doos!
Na jaren weer eens iets besteld bij Informatique. Net als vroeger, goede prijs en juiste producten en op tijd geleverd. Als ik via pricewatch bij Informatique terecht kom weet ik dat het goed zit.
VerzendingProduct oke, afgeleverd volgens afspraak en prima verpakt.
Zoeken op de site is niet ideaal. Ik zocht naar 8GB DDR3L SODIMMs. Sommige producten hadden geen L in de naam maar hadden wel 1.35V ondersteuning (wat de L voor staat), sommige hadden SO-DIMM en werden daardoor niet gevonden. Andere producten, zoals de Kingston waar ik eigenlijk een oog op had, kon ik ALLEEN maar vinden via type nummer en kwam niet eens voor in de lijst van alle "laptop geheugen". (typenummer gevonden op de Kingston site zelf door daar op mijn laptop merk te zoeken)
VerzendingBesteld. 1 (werk)dag later kreeg ik mail dat het morgen of overmorgen bezorgd zou worden. Toen ik thuis kwam lag het al op de deurmat.
In het weekend bij Informatique een Rii mini I28 Wireless Keyboard/AirMouse besteld voor mijn Beamer met Android OS. Bestelling werd snel (op 1 werkdag na het weekend door Informatique verwerkt en de dag daarna door PostNL afgeleverd. Pakje snel open gemaakt. Installatie is heel simpel. Alleen de meegeleverde USB Receiver (dongle, Nano stijl) in een beschikbare port van het te bedienen apparaat steken en daarna het keyboard via de schakelaar aan zetten. That’s all. Functioneerde gelijk. Het kleine keyboardje/AirMouse ligt goed in de hand en voelt evenals alle bedieningstoetsen en de touchpad goed aan. Gebruik is eveneens simpel en een stuk makkelijker dan het grote Logitech toetsenboard en de trackball die ik hiervoor gebruikte.
Conclusie: Goed produkt voor een redelijke prijs.
Correcte snelle verwerking door Informatique.