Informatique

Gebruikers over webshop Informatique

Twee laptops afgeleverd voor herinstallatie Windows & inbouwen SSD schijven. Helaas is automatisch de NL taal geïnstalleerd i.p.v. Engels, men had hier niet vantevoren gevraagd en ik had er niet aan gedacht.. Laptops waren snel klaar conform opdracht.
Jammer dat Informatique emails niet beantwoord, op mijn vraag over de taal heb ik nooit een reactie ontvangen. Dezelfde ervaring heb ik ook in het verleden gehad met email correspondentie

Zie boven over email correspondentie. Klantenservice aan de servicebalie was goed, zakelijk maar viendelijk.

Alle producten die ik aangeschaft heb bij Informatique werden door mijzelf opgehaald. Een toelichting is dus niet van toepassing.

Na jarenlang goede ervaring te hebben gehad met de vestiging in Berkel en Rodenrijs kwam ik vandaag met een defecte printer bij de vestiging in Steenbergen. Helaas moet ik constateren dat de service die wel wordt verleend in Berkel en Rodenrijs geheel ontbreekt bij de vestiging in Steenbergen.

Het handelde om een Samsung 2022W wireless printer waarvan het wifi deel regelmatig stopt.

Eerste opmerking van de verkoper: U heeft geen kabels meegenomen dus dan kunnen we niets testen. Ik probeerde de verkoper uit te leggen dat hier alleen een power kabel voor nodig is en dat de USB-kabel dus niet van toepassing is.

Volgende opmerking van de verkoper: Onze procedure is dat we alle produkten zelf testen voordat we ze opsturen (met een mededeling dat ik maar eventjes een rekening kon verwachten van 25 euro als er ook maar iets niet klopte van mijn claim.) Leuk, maar een probleem wat af en toe optreedt is ook voor hun wat moeilijk te achterhalen.

Na heel veel geharrewar en moeilijkdoenerij door Informatique werd mij geadviseerd om zelf maar contact op te nemen met Samsung. Omdat ik het helemaal gehad had met de taktiek van non-service door Informatique zal ik inderdaad zelf maar contact opnemen met Samsing want Informatique is daar blijkbaar te bedonderd voor.

Uiteindelijk komt het erop neer dat Informatique behoorlijk wat duurder is dan zijn grote concurrent die zich binnenkort in Tholen vestigt en een veel mindere service biedt. Mijn volgende aankoop zal dus bij de concurrent in Tholen plaatsvinden en zeker niet meer in Steenbergen.

Wij wilden graag een nieuwe printer aanschaffen en ben daarom naar Informatique gegaan. Vooraf hadden wij al wat op internet rondgekeken en hadden dus al een paar opties op het oog. Eenmaal bij de Informatique aangekomen, zijn wij uitstekend geholpen door één van de medewerkers. De medewerker heeft volledig rekening gehouden met onze voorkeuren en de vele vragen die wij hebben gesteld, zijn allemaal beantwoord. Uiteindelijk hebben wij een mooie printer gekocht die gemakkelijk in gebruik is en kwalitatief goed is. Onze beoordeling over Informatique is dus uitstekend, omdat wij heel klantvriendelijk geholopen zijn en binnen 15 minuten weer buiten stonden met een mooie printer waar wij erg blij mee zijn. Ik zou deze winkel dus zeker aanraden.

Wij zijn zeer vriendelijk geholpen en de vragen die wij hadden, zijn allemaal beantwoord. De medewerker heeft goed geluisterd naar wat wij zouden willen en heeft daar vervolgens een product voor gevonden.

Mijn laptop wilde niet meer opstarten. Niet alleen heeft Informatique mij ontzettend goed geadviseerd met betrekking tot de garantie; mijn laptop was binnen vijf werkdagen weer de oude!!

Goed en kundig personeel, ze hebben verstand van zaken en denken met je mee in mogelijkheden.

Zelfs een dag eerder dan was afgesproken stond mijn computer klaar om opgehaald te worden.

Uitstekende computerwinkel waar zowel via de website als op locatie prima te winkelen valt. Net weer een upgrade set besteld voor in een bestaande kast en die hebben ze na contact per e-mail alvast voor me in elkaar gebouwd als setje moederbord+cpu+ram+m.2ssd+koeler. Kon het zo afhalen en thuis meteen vastschroeven in de eigen kast. Dat is nog eens service.

Nette winkel met vriendelijke service, personeel heeft ook echt verstand van it en ging mee op meer diepgaandere vragen.

Ik werd prima geholpen en kon zonder opgave van reden de voeding direct omruilen, prijs lag laag en service zit goed.

Gewenst product op voorraad, het personeel was behulpzaam en het had veel verstand van zaken

Via de telefoon kon worden geregeld dat de laptop voor ons zou worden achtergehouden, allemaal geen probleem

Prima service,personeel beschikt over voldoende kennis,A klasse componenten,goed gemotiveerd personeel en klantvriendelijk.

Goede verpakking,en snel geleverd.

Gewoon goed.

Afgelopen week een laptop gekocht. Prima advies over de laptop maar daarnaast wat verwarring. Windows 10 moest nog geïnstalleerd worden, zou volgens de verkoper 20 minuten duren, volgens de servicebalie een paar uur. Het werd idd een paar uur. Gelukkig wonen we dichtbij dus even naar huis en in de loop van de middag weer terug.
Tot nu toe werkt de laptop prima!

Overzichtelijke website met goede product- en beschikbaarheidsinformatie, makkelijk om te bestellen en te betalen en prima levertijden.

Product werd zeer snel geleverd en was goed verpakt.

Vanaf binnenkomst tot vertrek, vriendelijk, behulpzaam, kennis van zaken en koffie toe.Veel keuze en reparatie twee dagen eerder klaar dan vooraf aangegeven, Top.

Goede website, de laptop werd snel geleverd en juiste model ook. Betaling ging ook simpel.

.Ik had nogal wat technische wensen en daarom goed advies nodig. Coolblue kon hier geen goede antwoorden op geven. Daar zaten geen experts aan de lijn en moest veel nagevraagd worden. Bij informatique kreeg je wel direct, zonder lange wachttijd, goede experts aan de lijn die prima advies gaven. De kwaliteit van de klantenservice en het advies gaf voor mij de doorslag om bij informatique te bestellen.

Twee slechte ervaringen. Een keer systeem laten configureren wat direct een extra keer terug moest omdat de fan lawaai maakte; verkeerd gemonteerd (en niet getest)! Tweede keer een seagate harddisk die binnen 36 maanden de geest gaf. Wordt koel afgedaan met "garantie is verlopen", terwijl internet bol staat van klachten over dit product.
Blijft de vraag "wat mag je verwachten?” Mijn stelling: als je hogere prijzen, plus verzendkosten accepteert, verwacht ik betere service. Waarom zou je anders de hogere prijs betalen? Daarom de rating slecht. Er zijn simpelweg betere en goedkopere alternatieven. Afrader!

Producten zijn goed verpakt

Mijn stelling: als je hogere prijzen, plus verzendkosten accepteert, verwacht ik betere service. Waarom zou je anders de hogere prijs betalen? De klantenservice stuurt alleen de standaard antwoorden en bellen, ondanks verzoek, niet eens terug.

Ik had een nieuwe PC nodig: de oude had de geest gegeven. Omdat ik het redelijk snel wilde hebben bij Informatique gekeken voor een standaard PC. Omdat ik de standaard PC toch wat aangepast wilde hebben (meer geheugen erin) was het niet mogelijk om 'm de volgende dag te leveren, maar zou dat een week later worden. Uiteindelijk werd het wat korter, waardoor ik 'm op dinsdag (twee dagen eerder dan verwacht) kon ophalen. Jammer dat ik 'm niet de dag na bestelling kon ophalen, maar mooi dat het eerder was dan wat op de order stond.

Het is alleen wel jammer dat de specificaties op de website niet altijd overeenkomen met de werkelijkheid...

Ik ben zo blij dat 'k de PC bij Informatique heb gekocht. En dat komt voor een groot deel door de klantenservice. De PC voldeed helaas niet helemaal aan de specificaties zoals ze op de website genoemd werden: De DVI aansluiting was alleen digitaal, terwijl ik juist een analoge nodig had. De fout werd onmiddellijk toegegeven (en hersteld op de website), en er werd goed meegedacht over een oplossing. Uiteindelijk werd het een videokaart waar wel een DVi-I aansluiting op zat, waarbij Informatique en ondergetekende de inkoopsprijs door midden deelde, en Informatique de kosten voor het verzenden op zich nam. Netjes geregeld, maar helaas...

De volgende dag kwam het kaartje binnen. Wat blijkt: Ook deze voldeed niet. In tegenstelling tot wat er op de site van de fabrikant vermeld wordt heeft de Sapphire 5450 geen DVI-I aansluiting, maar alleen DVI-D. Oftewel: Ik was nog even ver van huis. Gebeld met informatique, en ze boden aan om een ander kaartje op te sturen, waarna ik de oude kaart kon retourneren. Omdat het nogal laat was toen ik belde, zouden ze dat na het weekend gaan regelen.

Uiteindelijk ben ik op een extra koopzondag zelf even langsgegaan, en er werd weer niet moeilijk gedaan: Ik kreeg een duurdere kaart mee (waar uiteraard wel een VGA en een DVI-I aansluiting op zaten) terwijl ik niets hoefde bij te betalen. Terwijl ik er eigenlijk op gehoopt had dat we dit verschil ook zouden splitsen.

Niets dan lof voor de klantenservice. En de PC werkt ook nog eens erg goed...

Woensdag 23 december een bestelling geplaatst. Bij het product wordt tot op de dag van vandaag geadverteerd met:

"Voor zondag 17:00u besteld, maandag in huis"

Krijg nu echter vandaag een mail dat mijn bestelling vanaf dinsdag wordt aangeboden. Had geregeld om morgen thuis te werken zodat ik het pakket kon aannemen. Het is wat mij betreft not done om te adverteren met claims die niet waargemaakt kunnen worden, vandaar de slechte score.

----- 28-12 Edit
Toch op maandag bezorgd! Score naar boven aangepast, jammer van de verwarring.

Goede en duidelijke website, vriendelijk persooneel, veel spullen op voorraad, snelle afhandeling van de orders.

Duidelijke website, een vrij groot assortiment en nette prijzen. Een van de vaste winkels die ik check als ik een product zoek.

Een aantal producten besteld die allemaal op voorraad waren. Diezelfde dag waren ze verzonden en de volgende dag bezorgd. Netjes verpakt met de vaste schijven in individuele bubbeltjesenveloppen om ze te beschermen.

Ik zocht specifiek een bepaalde intel processor. Deze snel gevonden op de site, goede prijs en vervolgens makkelijk bestelproces.

Levering keurig volgens order en de info op de site. Netjes verpakt, de 14de besteld, de 15de in huis.

Nadat ik de bestelling had gedaan Ben ik netjes via mail op de hoogte gehouden over de vordering van de bestelling.
De volgende dag is het bezorgd
Zeer te spreken over de webshop
niks op aan te merken

Scorekaart voor Informatique