Informatique

Gebruikers over webshop Informatique

Al tijden vast klant bij Informatique, Vele PC's gebouwd met behulp van onderdelen van hun site. Laatst ook voor upgread van mijn laptop een SSD gekocht. Altijd eerlijke prijzen met prima service.

Altijd netjes en tijdig geleverd, ook retours worden snel verwerkt, prima!

Twee keer te maken gehad met klanten/klachtenservice. Een maal was er verkeerd geleverd, retour gestuurd, dag van ontvangst voor hun, meteen het correcte terug gezonden gekregen.
Tweede maal was de CPU koelen defect(water koeler) gegaan, gaf een scrapend geluid, wat irritant werd. Contact opgenomen, kon hem opsturen, het geluid was opgemerkt door hun, kostenloos een nieuwe terug gestuurd gekregen van het nieuwe/vergelijkbare model!
Altijd netjes te woord gestaan, en snel geholpen, Zeker tevreden!

Zoals altijd weer een van de betere webshops. De top van Nederland. Prima website, goede prijzen en snelle levering.

Goed verpakt.

Product besteld dat bij aankomst al gebruikt bleek te zijn en tevens defect. Terug sturen van een defect product is volledig voor eigen kosten, ook als geconcludeerd is dat inderdaad het product defect is blijven de kosten voor de klant.

Het proces was snel en er werd snel een nieuw product terug gestuurd maar ook deze is niet naar behoren. Wederom op eigen kosten terug moeten sturen waar het defect bij hun niet geconstateerd kon worden, kosten voor terug naar mij sturen zijn dan ook voor mij.
Na twijfel aan mijzelf omdat ik aanneem dat het beoordeeld is door professionals is deze twijfel weg toen het product terug kwam. Het defect is heel duidelijk en niet alleen voor mij maar viel ook derden op. Dat dit gemist is bij de klanten service is beschamend te noemen.

Vlotte levering.

*zie korte toelichting

Defect gemist in een duidelijk niet naar behoren product.

Hier een HDMI kabel van 3 meter besteld. Volgens de webshop van Informatique is de bijbehorende fabrikantscode: VGVP34000B30. Hierop ben ik dus ook terecht gekomen bij Informatique.

De fabrikantscode is van een Valueline HDMI-kabel. Deze komt van fabrikant/distributeur Nedis en volgens de specificaties gaat het om een 3 meter kabel met een kabeldikte van AWG 28.

Ik heb deze kabel besteld, ervanuitgaande dat ik ook daadwerkelijk het artikel krijg wat ik bestel. Helaas, bij het ophalen van het artikel kreeg ik een bulk kabeltje voorgeschoteld gekregen die bovendien ook nog eens veel dunner was (AWG30). Deze kabeltjes kan ik ook bij de Action halen voor een paar euro.

Alternatief was een kabel van Ewent, 2.5m AWG28, maar deze was ruim 2x zo duur, terwijl het bestelde kabeltje ook gewoon AWG28 zou moeten zijn.
Zeer misleidend (leunt tegen "oplichting" aan). Niet gewend van Informatique.

Een kleine maand later een reactie van afdeling "Klacht Afhandeling" ontvangen van Informatique. Hierin werd excuses aangeboden en uitleg gegeven van hoe dit is gebeurd (foutieve koppeling fabrikantscodes). Ze hebben het aangepast en een temoetkoming voor mijn toekomstige aankopen ontvangen.

Blij om te horen dat ze de shopreviews daadwerkelijk lezen en er ook wat mee doen. Zoals ik al eerder zei, ben altijd goede service van Informatique gewend, dit keer echter niet helemaal vlekkeloos gegaan (ze gaven zelf al toe dat er door de collega's al beter gehandeld moest worden bij het ophalen van de kabel), maar is uiteindelijk mooi 'opgelost' en ben optimistisch voor mn toekomstige aankopen bij hen.

Niet erg transparant over verzendkosten, op productpagina stond €1,99, informatie pagina staat weliswaar 'vanaf' € 2,50, bij het afrekenen vervolgens op €4,50.
Netjes een e-mail gestuurd, geen reactie meer op gekregen.

Een e-mail gestuurd met betrekking tot de varierende verzendkosten, verzendkosten op de productpagina zijn inmiddels wel aangepast. Maar helaas nooit meer een reactie op de e-mail mogen ontvangen.

Inmiddels is er contact met mij opgenomen naar aanleiding van deze review, netjes excuses aangeboden en gratis een kleinigheidje toegestuurd gekregen.

Keurig opgelost.

Het was zeer makkelijk een bestelling te plaatsen. Vervolgens naar de winkel gegaan en mijn bestelling opgehaald en werd gelijk geholpen. Zeer vriendelijk personeel ook.

Het product was gelijk geleverd.

Zeer vriendelijk personeel

Het was een beetje druk in de winkel en ik was spontaan langs het "nummer trek" ding gelopen dus stond voor niets te wachten bij de info balie.. Verder wel hele goede service, ik kreeg alles duidelijk uitgelegd van wat de verschillen tussen een aantal laptops waren om zo de juiste keuze te kunnen maken.

Ik ben heel tevreden met de jongen die mij heeft geholpen. Hij wist duidelijk waar hij het over had en kon mij dan ook goed informeren.

3 usb hubjes , waren alle 3 op voorraad volgens de webiste en zoudne daardoor de volgene dag al bij mij kunen zijn , en zo geschiede. Verder kan ik niks melden, maar dat is altijd zo als iets vlekkeloos verloopt.

Informatique, al jaren klant bij ze.
Sinds hun verhuizing alleen maar beter geworden, grotere winkel en een groter assortiment. Je wordt er altijd snel en kundig geholpen!

Recent een moederbord en processor gekocht, de bestelling was netjes verpakt.

Informatique neemt aftersales erg serieus, ze doen hun uiterste best om de klant te helpen met problemen op basis van garantie maar ook met technische problemen. Zelf erg tevreden!

Een erg fijne computer winkel ze hebben echt verstand van de computers.
En mocht je ooit een probleem hebben kan je altijd terecht bij de technischedienst.

Al meerdere keren iets besteld en altijd is alles netjes geleverd.

En mocht je ooit problemen hebben met een product wordt je altijd vriendelijk te woord gestaan.

Ook deze aankoop was weer naar volle tevredenheid. Advies en aftersales waren dik in orde.

Wederom een review van de dichtstbijzijnde grote echte computerwinkel bij mij in de buurt (en dat met een half uur rijden :O ) en we hebben wat te 'zeiken'. Voor het eerst overigens.
De bekertjes bij de koffieautomaat waren op! Ja ja kommer en kwel! Nee alle gekheid op een stokje natuurlijk is dit geen ramp maar na een half uur in de auto vind ik met een 'bakkie' even in de showroom neuzen wel altijd even lekker bij Informatique. Dus beste medewerkers.... Vul ze bij ;)

Ander 'zeikpunt' was de "snelkassa", die was trager dan via de servicebalie bestellen en dan ophalen :+ Wachten duurde dit keer 20min ondanks dat de twee jonge dames hun stinkende best deden. En ja dan ook nog zonder koffie....hint hint.... :+
Aan de andere kant het was zaterdagmiddag en had het idee dat niet iedereen het idee achter de snelkassa begreep.

Verder nette winkel, lekker even rond gekeken (tip: alle Wacoms werkte niet) en weer wat mooie spulletjes gezien.
Prima geholpen en nette prijzen en net assortiment.

Goede website, goede en snelle bestel procedure, telefonisch en via mail goed bereikbaar. Veel merken leverbaar

goede voortgang van bestelling, snel geleverd.

Snel antwoord op mail.
Specificatie van Wifi klopte niet.
Geen tegemoetkoming.
Kan evt.. laptop wel retourneren

Bij de verkoop lopen ze hard voor hun klanten en doen ze wat ze beloven. Nu echter onze HP laserjet printer problemen geeft verdwijnt alle klantvriendelijkheid.

Snel geleverd en na een maand zelfs het volgende bericht ontvangen.

Op 29 december jl. heeft u bij ons een HP LaserJet Pro M251nw, 14ppm, A4, USB/( aangeschaft en daarvoor willen wij u hartelijk danken.

Wij zijn erg benieuwd naar uw ervaringen met dit product en willen u daarom uitnodigen hierover een review te schrijven. Met uw review helpt u anderen bij het maken van een keuze.

Bij voorbaat dank voor uw mening; wij wensen u nog lang plezier van uw aankoop.

In december 2014 bij Informatique een HP M251nw kleuren laserjet besteld.
Sinds enige tijd geeft deze printer strepen op de pagina's tijdens het printen.
Eerst dachten we aan de toner cartridges. Gisteren zagen we dat er een beschadiging zit in een aandrukrol van de fuser eenheid. Deze zou volgens opgave 100.000 pagina's mee moeten gaan. Er zijn nu nog geen 10.000 pagina's mee geprint. Destijds is deze printer aangeschaft voor de eenmanszaak van mijn vrouw. Nu beroept Informatique zich erop dat er dan andere garantievoorwaarden van toepassing zijn. Nooit eerder iets over te horen gekregen trouwens. Zowel HP als Informatique laten ons nu vallen als een baksteen.
Nu maar besloten om bij een andere leverancier een printer te kopen van een ander merk.
Lessons learned:
Koop nooit meer iets bij Informatique
Koop nooit meer iets van HP
Kijk goed naar de verkoopvoorwaarden en bij twijffel vraag schriftelijke toelichting.
Soms is het beter iets als particulier aan te schaffen.

Bestellen van de PC (losse onderdelen) ging prima, direct doorklikken vanuit de Pricewatch en klaar. Advies vooraf over de mogelijke bestelling was prima en ik de apparaten binnen no-time afhalen. Vaak betaal ik via iDeal of creditcard, maar deze keer voor pinnen bij afhalen.

Ik dacht een probleem te hebben met een vd onderdelen. De door mezelf geassembleerde PC werd onderzocht en al snel bleek ik een assemblagefoutje gemaakt te hebben. Zonder kosten en met advies een uurtje later weer thuis.

Na twee uitermate teleurstellende pogingen bij twee andere usual suspects (Alternate.nl en GamePC.nl) reageerde Informatique wel op de manier waarop ik behandeld wil worden als klant die van plan is om een groot bedrag uit te geven aan een nieuwe PC. Ik ben uitermate tevreden over alles: vanaf het proces vooraf, waarbij echt de tijd is genomen om al mijn twijfels weg te nemen en vragen te beantwoorden (inc. behulpzame tips), tot aan de communicatie rondom de levering van het product zelf toe. Het eindresultaat is echt precies wat ik had gehoopt.

Helaas kon ik niet kiezen voor een specifiek aflevermoment, maar dat was geen groot probleem omdat de dag wel goed kon worden uitgemikt op basis van de standaard leveringsvoorwaarden van PostNL.

Reageren altijd super snel, netjes en met de informatie die je verwacht. Geen halve onzin zoals iets te vaak gebeurt bij andere winkels.

Het betalingsproces verliep uitstekend. Het was makkelijk om de producten te vinden en het betalen was snel geregeld.

Personeel had verstand van zaken.

Ik had Ram modules besteld die DOA aankwamen. Direct retour gestuurd en twee dagen later nieuwe modules binnen. Fantastische service!!

Retourzending zeer snel afgehandeld.

Afgehandeld met het retour formulier en twee dagen later alweer vervangende modules weer in huis!

aanrader goede uitstraling van de winkel duidelijk snelle bezorger niet al te duur en veel op voorraad

werd goed geholpen konden al m'n vragen beantwoorden heel erg klantvriendelijk

ben zeer deskundig geholpen door uw medewerker hebben ook een extra aankoop gedaan. prima service genoten .koffie ed.

hebben goede uitleg gehad zo goed dat ik een extra aankoop heb gedaan.

balie medewerker heeft prima deskundige uitleg gegeven

Scorekaart voor Informatique