Gebruikers over webshop Kamera Express
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenIn het begin zag het er prima uit, maar na de ervaring met de klantenservice is het ronduit waardeloos.
VerzendingHet begon al met voor 22:00 besteld morgen in huis. Pas de volgende dag gebeld om een bezorg afspraak te maken, dat kan gebeuren maar na een dag stilte is het wel slecht.
KlantenserviceDit is gewoon slecht. Tv komt defect uit te doos. Direct klantenservice gebeld, en is mij aangegeven (per mail bevestigd) dat ik het TV kan omruilen in de winkel. Ik TV weer ingepakt en naar de winkel. Waar mij word vertelt dat het allemaal niet kan. Doos is niet beschadigd, dus het komt niet door transport. In de fabriek checken ze alles, dus daar kon het niet aan liggen. Nee dit had ik gewoon zelf gedaan. Ben met de TV terug gegaan, en heb eenmaal terug weer gebeld. Na een aantal belletjes niet opgeschoten en is mij beloofd dat ik terug gebeld ging worden door een andere afdeling. Vervolgens heb ik een dag gewacht en is mijn ticket gewoon gesloten. Dit is anno 2019 om te huilen!! Dit kan toch niet bij een grote keten als dit? BELACHELIJK!
Update: Gesproken met een medewerker van een filiaal, en die gaat een poging doen dit netjes op te lossen. Dit zou eventueel het cijfer kunnen verhogen.
Update 2: Onder geen beding mee willen werken. Optie is om de TV naar Den Haag te brengen. Geen enkele mogelijkheid om de TV op te laten halen of wat dan ook. Ondanks dat er aangeboden is de TV om te ruilen, maar daar zijn ze maar op terug gekomen.
Update 3: Wederom contact gehad, gesproken met iemand van de helpdesk die dit allemaal ook belachelijk vond, snapte niet hoe dit kon en ging dit meteen oplossen. Per mail bevestigd dat de TV opgehaald ging worden en een nieuwe geleverd werd (hehe, dan toch?). Mooi opgelost alsnog zou je denken. Na twee dagen stilte toch maar eens gebeld. Wederom kon het allemaal niet, snapten niet hoe dit gezegd kon worden (3 keer is er inmiddels een omruiling beloofd) en ze blijven erbij dat de schade door mij veroorzaakt is en dat ze uitgebreid onderzoek willen doen met Samsung.
Mensen trap er niet in. Alle "gekochte" reviews zijn positief (reviews tegen beloning/extra garantie), en als het product prima is, is er niks aan de hand. Maar zodra je met aftersales te maken krijgt is het drama! Trap er niet in!!!
AlgemeenBij Kamera-Express in de winkel altijd professioneel geholpen. Daarbij is de prijs lager en de garantie beter dan elders.
AlgemeenNa mijn eerdere negatieve ervaring met Foka (Kamera Express) en wat juridisch getouwtrek heeft Foka mij een nieuwe TV geleverd. Het proces tot de betaling ging goed. Ze dachten goed mee en ik ben blij met de gemaakte keuze.
VerzendingDe levering was snel, wel betrof het een omruil, waardoor mijn nieuwe doos mee terug moest met mijn oude tv.
KlantenserviceIn het kort:
Telefonische (eerstelijns) klantenservice is zeer ondermaats.
Mail (backoffice) klantenservice is acceptabel, maar maakt slim gebruik van een ruimte tussen het financiële en het juridische.
Uitgebreid:
Foka/Kamera Express hanteert(hanteerde) een garantietermijn van 2 jaar op televisies. Op het moment dat een TV later stuk gaat, komen zij met een coulance voorstel op basis van gebruiksgenot. Dat betekent dat je zelf een stuk moet betalen voor de reparatie evenredig aan de jaren dat je de TV hebt gebruikt.
Juridisch heeft men vaak langere wettelijke garantie en zal men moeten overgaan tot een kosteloos totaal herstel, mits het product een fabricage (niet-slijtage/gebruik) defect heeft.
Het coulancevoorstel is zodanig 'laag' van prijs, dat een juridische procedure duurder is. Dit resulteert in het feit dat mensen toch maar betalen voor de reparatie of dat rechtsbijstandpartijen een dergelijk bedrag vergoeden aan de klant.
Foka/Kamera Express positioneert zich hier slim in de leemte tussen het financiële en het juridische. Zakelijk slim, klantvriendelijk dom.
Los van het bovenstaande is me opgevallen dat er intern miscommunicatie plaatsvindt, waardoor telefonische medewerkers andere dingen melden dan mail medewerkers. Hierdoor ontstaat verwarring bij een klant en zeker met een langlopend dossier kan dat tot veel irritatie leiden.
Aanrader/protip: bij grotere dossiers de klant direct telefonisch of via chat laten schakelen met de dossierhouder.
AlgemeenOverzichtelijke website en snelle levering. In de doos zat geen handleiding, maar een kaart waarop werd vermeld dat die handleiding zelf geprint diende te worden. Dat betrof een boekwerk van circa 500 pagina's.
VerzendingDe camera werd in de doos geleverd, de lens zat ingewikkeld in luchtkussenfolie.
AlgemeenErg prettig geholpen in de superstore in Arnhem. Bij online bestellen de volgende werkdag het artikel in huis. Super!
AlgemeenSnelle verzending en goede prijzen. Tweedehandsprijzen liggen onder MP gemiddelden! Een groothoeklens van Tokina gekocht 1 dag voor kerst en deze de dag na kerst ontvangen.
VerzendingSnelle verzending van een lens. Zondag avond besteld en donderdag na kerst ontvangen. Maandag was helemaal mooi geweest, maar dat was gezien de kerst drukte niet mogelijk
AlgemeenVia de website heb ik de avond op voorhand de camera gereserveerd in de winkel in Antwerpen (voorraad is per winkel inzichtelijk, was bijna naar Gent gereden maar daar was 1 product niet op voorraad). Dus dat was top! De volgende dag in Antwerpen lag dan ook alles netjes klaar en kreeg ik daar professioneel advies. Zeer goede ervaring dus.
VerzendingAanvullend heb ik een SD card online besteld dat niet in de winkel was en heb daar inmiddels track and trace codes van. Binnen de beloofde termijn.
AlgemeenSnelle service en bezorging. Goede afhandeling. Leuke acties. Zeker een aanrader. Telefonisch wat lastig te bereiken maar uitstekende chat-service.
VerzendingZeer snelle bezorging, zelfs rondom de feestdagen.
KlantenserviceIk had geen actiecode ontvangen voor een online cursus, maar dit werd snel en netjes verholpen!
AlgemeenIk heb mijn Sony camera besteld via de webshop van Kamera-express. De bestelling heb ik na een paar dagen opgehaald bij de winkel in het centrum van Rotterdam. Goed en vriendelijk geholpen. De winkel is goed met tram en metro te bereiken. Door de actiekorting was de camera 100 euro goedkoper dan bij de concurrenten.
VerzendingDe sony A6300 is een systeemcamera met veel mogelijkheden. Ligt goed in de hand, hoge resolutie, 4K video, scherpe en heldere zoeker.
AlgemeenNieuwe OLED tv besteld via de chat en later via mail contact, uitstekend en snel antwoord op vragen. Avonds direct werd ik gebeld door een koerier om een afspraak te maken voor bezorging. De koerier was precies op de afgesproken datum en tijd aanwezig en vroeg netjes of ik even wilde helpen. (heb dat liever dan dat ze een te zware of grote tv alleen proberen naar boven te tillen) Top!
VerzendingUitstekende levering, bezorgdienst was precies zoals telefonisch afgesproken
KlantenserviceSnel en goed contact via chat en email.
AlgemeenGoed en deskundig geholpen en een scherpe prijs. TOP en je parkeergeld wordt ook nog betaald. super
Klantenserviceverzending via courier had veel vertraging, (1x opgehaald ipv 3x) toen maar rechtstreeks naar Utrecht laten sturen. toch op tijd binnen.
AlgemeenIk ben zeer tevreden. Kamera Express had heel duidelijk aangegeven op hun website dat er een cash-back-actie bij Canon was, en welke producten je dan kon kopen om hier gebruik van te maken. Juist daarom heb ik voor deze website gekozen. Levering ging prima, dag er na keurig verpakt in huis.
VerzendingHet was keurig verpakt. Jammer voor de wereld dat het ingepakt wordt met allemaal extra plastic in de doos. Hoe minder plastic, hoe beter natuurlijk.
AlgemeenErg jammer dat de acties bij de camera bijna allemaal geclaimd moesten worden. Een deel bij kamera express en een deel bij Canon. De code om een lidmaatschap op een tijdschrift te claimen zat er niet bij. Hoop dat de code nog komt voordat de actie verloopt. 5 jaar garantie op het fototoestel is dus alleen te claimen als je een review schrijft en je ook nog eens registreert bij kamera express. De video over het actieprodukt Silver Giftbox het perfecte plaatje laat een fotoboek zien en een tijdschrift. Lijkt leuk. Maar je moet heel veel acties ondernemen om dit te krijgen. Kortom: het kost je heel veel tijd om het kadootje te krijgen.
Algemeen10 jaar geleden al een Panasonic Plasma gekocht, nu na lange tijd deze vervangen voor een LG OLED. Super scherpe prijzen en gewoon kwaliteit. Niets dan lof.
AlgemeenWe werden vriendelijk ontvangen en prettig geholpen. De verkoper had kennis van de producten en deed erg zijn best ons zo goed en voordelig te laten slagen.
Verzending1 onderdeel was niet aanwezig in de winkel en wordt kosteloos thuis gestuurd.
AlgemeenGoede service , advies en aardig. Ze hebben goed geholpen vragen goed beantwoordt. Top winkel.
AlgemeenPrima advies en uitleg bij de Kamera Express in Utrecht. Nieuwe Sony Lens werkt naar behoren.
AlgemeenGing naar de winkel om een lens voor m'n camera te kopen, de ef 24-105 van canon.
Bij de verkoper aangekomen, attendeerde hij mij op een ander product om te vergelijken, de 24-105 van sigma.
Dit bleek inderdaad een betere aankoop te zijn na vergelijkingen en advies van de verkoper!
Erg blij met deze service en geduld van de verkoper.
AlgemeenPrima camera winkel. Wel soms lastig dat je met parttimers te maken hebt. NIet handig als "het verhal" van je bestelling weer aan iemand anders uitgelegd moet worden. Maar uiteindelijk wel goed geholpen, prettig gevoel dus.
VerzendingHet product was op voorraad. Geen probleem met levering dus.
Bij een andere product (2 manden eerder): logistiek gezien zou misschien iets beter kunnen lopen. Even geduld dus :-)
AlgemeenBij binnenkomst geen idee wat voor camera ik moest halen, uit eindelijk tot een camera gekomen die bij mij past. Gezien de prijs toch nog even tot mij laten bezinken. Twee dagen later terug gekomen naar de winkel heb ik de camera + lens en filter op gehaald. Hij was gelukkig aanwezig in de winkel dus heb alles gelijk mee kunnen nemen.
Mijn tweede bezoek geweldige uitleg, geweldige service en zeer vriendelijk. Zeker een winkel waar ik nog een keer een product zou halen.
Kamera Express in Groningen is zeker een aanrader!
De service die ik de eerste dag kreeg was waarschijnlijk iemand die wat minder lang in het vak zit. Natuurlijk is dit niet erg, dit moet uit eindelijk ook geleerd worden. Het is zeker niet als onprettig ervaren.
Bij mijn Tweede bezoek kreeg ik uitstekend advies en een geweldige service. Oprechte antwoorden en zijn eigen mening en ervaringen met bepaalde proucten (Camera's en Lenzen). Hierdoor was het maken van mijn eigen keuze een stuk makkelijker.
Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt (Sony A7 Mark II + 24/240mm)