Galaxus

Gebruikers over webshop Galaxus

Mijn bestelling werd met een aardige korting aangeboden en alles leek goed in orde op voorhand. Op de dag zelf was er nog één op voorraad en een dag later stond op de website dat er nog 7 op voorraad waren voor dezelfde lage prijs.

Schertst mijn verbazing dat ik een aantal dagen later een berichtje krijg:"Sorry, je product is uitverkocht". Geld is al teruggestort. Zo werkt dat natuurlijk niet. Galaxus is na mijn betaling een leveringsplicht aangegaan en ze zijn blijkbaar van mening dat ze daar doodleuk onder uit kunnen komen naar eigen believen. Niet onder de indruk...

Goede prijzen maar verder een slechte ervaring gehad met deze webshop. De Nederlandse website is een slechte vertaling vanuit het Duits.

Verzending komt niet aan, de webshop zegt dat het verzonden is maar ik wacht nu twee weken op mijn product en het is nog steeds niet aangekomen.

Recent voor het eerst hier iets besteld.
Ik had een prijsalert op de Anker 737 oplader geplaatst en deze werd getriggert door deze winkel.
Direct besteld, maar vlak na de bestelling bleek dat de levertijd waarschijnlijk 4-5 weken zou worden.
Contact opgenomen met klantenservice.
Die is niet NL en gaf wel aan dat de order geannuleerd kon worden. (positief)
Dat wilde ik niet.
Maar, al met al is deze winkel "okee-ish", maar zeker niet geweldig.
Lijkt wat op dropshipping.
Kwa betrouwbaarheid, voelt deze winkel niet zo hoog.
Maar wel hoger dan MaxICT :)

Direct een product besteld na de triggering van een prijsalert, blijkt de levertijd 4-5 weken.
Beetje raar als je gaat stunten met een product, maar geen voorraad hebt.
Is dit een pure dropshipping winkel?

Klantenservice zit niet in NL. Hierdoor gaat de communicatie wat moeilijker. Ze boden wel aan te ontbinding van de koop (na mijn teleurstelling op de lange levertijd). Dus dat is goed, maar dit wilde ik niet.
Als je hier iets besteld.... let goed op wat je krijg en vooral wanneer je het krijgt.

Hoewel ik eerst twijfelde om hier te bestellen (De website heeft vreemde 'clickbait' stukjes als 'Seks-rariteiten'. Wat moet dat in hemelsnaam op zo'n website?) ging alles goed. Het bestellen/betalen ging gemakkelijk en het product was er sneller dan gedacht.

Op de website stond dat het 3 dagen kon duren. Het artikel was er echter al de volgende dag

Voelt een beetje nieuw aan, maar werkt wel.
Zo moet je een item meerdere keren aan je winkelwagen toevoegen om er meerdere te bestellen, of in de winkelwagen de counter uppen.

Ze hadden de laagste prijs voor de Samsung 970 evo plus 500GB

Bij mijn bestelling meldde ze eerst ook dat hij pas over 3 dagen zou komen, maar het werd een avondlevering twee dagen na de bestelling door DHL.

Overzichtelijke website en betaling was supermakkelijk.
De ssd was hier ook het goedkoopst en uit principe koop ik niks via Amazon maar zelfs zij waren duurder.

Op de website werd was optioneel de mogelijkheid om een klein bedrag te doneren ter compensatie voor de voetprint van de bestelling wat ik kan waarderen.

Tijdens bestelling werd aangegeven dat de ssd 3 werkdagen later zou komen,wat voor mij geen probleem was maar tot mijn verrassing was de ssd de volgende dag al binnen!

Overzichtelijke winkel, bestelde product was 20% goedkoper dan bij andere winkels.
Helaas duurde de verzending een week en geen twee dagen zoals verwacht.
Redelijk snelle response van de klantenservice en daarna pro-actief op de hoogte gehouden.

Het product zou twee dagen na bestelling worden geleverd. Twee dagen na de bestelling was de track and trace nog steeds "Order data transmitted electronically" oftewel DHL had het pakketje nog niet ontvangen.
Vier dagen na het bestellen een mailtje gestuurd met het vermoedden dat dingen niet helemaal goed liepen.
Binnen een dag antwoord gekregen waarbij werd aangegeven dat het erop lijkt dat het pakketje het warehouse nog niet heeft verlaten.
Aan het einde van diezelfde dag een mailtje dat het pakketje ook niet in het warehouse was. Gevraagd werd of ik nog twee dagen geduld wilde hebben en als het pakketje dan nog niet was ontvangen, dan zou ik mijn geld terugkrijgen.
Een dag later (6 dagen na bestellen) krijg ik een update van DHL dat het pakketje onderweg was.
Uiteindelijk 7 dagen na bestellen ontvangen.

Antwoorden van de klantenservice waren redelijk snel (eind van de middag eerste melding, volgende ochtend antwoord) en daarna pro-actief op de hoogte gehouden. Vooral dat laatste werd zeer gewaardeerd.

Fijne webwinkel. Ik kan erg waarderen dat Galaxus inzicht geeft in statistieken als retourpecentage en de frequentie en snelheid van de afhandeling van garantie-aanspraak. Blij dat ze eindelijk in Nederland actief zijn.

Eerder geleverd dan voorspeld. Helaas mag je niet kiezen. Het pakket komt met DHL (jammer genoeg).

Vriendelijk en snel geholpen. De website heeft nog wat taalfouten, maar daar zijn ze ongetwijfeld mee bezig.

Uitgebreid aanbod, en makkelijk bestelproces. Vertalingen laten her en der nog wat te wensen over, maar website is verder goed bruikbaar.

Snel en goed verzonden. Pakketten komen uit Duitsland, dus levering duurt wellicht een dagje langer.

Scorekaart voor Galaxus