Gebruikers over webshop Luna-Time.nl
Review toevoegenIk krijg er iets voor terug (beloning)
AlgemeenNiet altijd een creditcard jammer kon niet met ideal betalen , vond best moelijk dat overmaken
VerzendingIk kon me pakket niet volgen, geen mail niks met het gevolg dat je denk dat je niks gaat ontvangen
AlgemeenBetaald via PayPal, met creditcard voor kopersbescherming dit ging prima. Betaling verliep vlot, stuk goedkoper mijn Garmin Fenix 7S plus solar grapphite kunnen kopen dan op andere plekken.
VerzendingIk heb een trackingslink van GLS ontvangen na de bestelling. Ik heb het horloge op zondag besteld en donderdag in huis.
AlgemeenMet enige twijfel betaald via PayPal, de prijs laag flink lager dan die bij NL webshops. Maar de twijfel was ongegrond, in 3 werkdagen werd mn horloge geleverd. Binnen de vermelde levertijd.
VerzendingDie GLS geleverd, in goede verpakking en via standaard mails op de hoogte gehouden over de levertijd.
AlgemeenGarmin 47mm Epix Pro Sapphire bij Luna-Time.nl besteld. Scherpste prijs op het horloge binnen een uitgebreide Garmin assortiment.
VerzendingMet 2 dagen was het horloge best snel geleverd en bij GLS hebben ze voldoende tracking status updates en mogelijkheden voor ontvangst.
KlantenserviceOndanks alle verpakking was de presentatie doos van het horloge gebroken aangekomen. Na mijn email bericht hierover, hebben de klantenservice direct contact opgenomen met de fabrikant en lieten zsm een nieuwe horlogebox sturen. Goede after-sales service.
AlgemeenWebsite is prima en overzichtelijk. Betalings mogelijkheden was voor mij voldoende dus niet verder naar gekeken. Verliep goed. Gelijk een mail, dat leek op een Word document, basic. Ben gewend dat dit met mooie logo’s e.d. wordt gedaan. … bleek dat het een Luxemburgs/Duits bedrijf was met een .nl website. Voelde voor mij toch voldoende betrouwbaar. De e-mail tekst is in Nederlands, eromheen deels in het Duits. Later nogmaals één dat het verzonden werd. Voor het gevoel duurde de verzending langer, maar dat kwam door een weekend dat tussendoor was qua werkdagen op tijd! Product netjes, compleet ontvangen.
VerzendingGing via GLS. Geeft aan wanneer het ontvangen en naar een hub is. Daarna blijft deze lang op transit staan, geen indicatie van een tijdslot en plots staat de bezorger voor de deur. Zou fijn zijn als een tijdvak wordt gegeven waarin bezorgd wordt. Bezorger was een vriendelijke man. Pakket was aan de buitenkant netjes, zonder kreuk of scheur. Is tijdens vervoer dus wel met zorg behandelt.
AlgemeenPrima site met ruime keuze en een zeer goeie prijs voor het product (Epix Pro 51 mm titanium versie).
VerzendingGLS heeft geen fijne site (eeuwig in transit, en dan ineens is er een bezorgservice geweest kennelijk). Dat is een verbeterpuntje wmb.
Op vrijdag besteld, op woensdag eerste bezorgpoging.
Uiteindelijk opgehaald op donderdag bij een bezorgpunt langs mijn dagelijkse woonwerkverkeer route.
AlgemeenIk heb bij Luna Time een bestelling geplaatst voor een Epix Pro, nadat ik positieve reviews gelezen had bij Tweakers. Mooie site en had mijn bestelling binnen 3 dagen in huis.
VerzendingDe verzekering via GLS was prima. Snel geleverd. Ik werd op de hoogte gehouden van de status.
KlantenserviceSnel reactie ontvangen mbt factuur en werd vaak op de hoogte gehouden van mijn bestelling.
AlgemeenDe bestelling van de smartwatch verliep soepel. Betaald via PayPal aangezien ik deze winkel niet ken en zo wat extra bescherming had.
Orderbevestiging direct ontvangen en even later een GLS Track&Trace code. 2 dagen later het horloge in huis. Top dus.
1-3 dagen was aangegeven en het pakje was er binnen 48 uur. Prima verpakking. Ook top dus.
AlgemeenWel spannend om een horloge te bestellen op een site waar weinig reviews over te vinden zijn. Maar bij mij is alles perfect gegaan.
VerzendingVerzending was als omschreven vanuit Luxemburg binnen de opgegeven termijn geleverd. Alleen de interactie tussen GLS NL en GLS DE is niet echt super, kon niets aan de geplande levering wijzigen.
AlgemeenVoor een meerdaags sportevenement op 23 augustus wilde ik graag een Garmin sportswatch hebben. Bij Luna-Time was deze volgens de website leverbaar binnen 1 - 3 dagen. Op 1 augustus plaatste ik een bestelling. Daarbij valt me op dat de prijs op de Tweakers Pricewatch van €899 hoger is dan wanneer je de site opent in een schone (anonieme) tab: €824.
Eerst probeer ik via iDeal te betalen. Dat lukt niet, want mijn bank (Revolut) staat er niet bij. Het zal een ouderwets betaalsysteem zijn.
Dus probeer ik het via de (virtuele) Mastercard van Revolut. Dat lukt ook niet, omdat "Wasserbillig, LU" namens Luna-Time een periodieke betaling probeert op te zetten terwijl ik een éénmalige betaling wil doen en mijn bank staat uit veiligheidsoverwegingen geen terugkerende betalingen toe op deze kaart. Foutmelding van de bank: "Payment rejected. Your single-use virtual card can't be used for recurring payments."
Vervolgens is de betaling mislukt, maar krijg ik niet de mogelijkheid om een andere betaalmethode te proberen zoals je van andere webshops gewend bent. Ik moet contact opnemen.
De helpdesk gaat om 16 uur dicht, dus kan ik dit pas de volgende dag oplossen. De volgende dag wordt de bestelling geannuleerd en moet ik een nieuwe plaatsen. Die betaal ik met een andere bank via iDeal. Dan begint het wachten. Uiteindelijk arriveert het pakket op 24 augustus, één dag nadat ik ben vertrokken naar het evenement.
Het heeft 3 weken geduurd. Ik heb halverwege het wachten ook een restitutie (gevraagd en) ontvangen van €40 toen de prijs €40 was gezakt. Op de dag van ontvangst lag de prijs van het product €167 lager dan toen ik het bestelde.
Wat had Luna-Time beter kunnen doen?
- Revolut ondersteunen bij iDeal;
- Mislukte betaling direct opnieuw anders kunnen voldoen;
- Eerlijker zijn over de bezorgtijd;
- De bezorgtijd op de website aanpassen van 1 - 3 dagen naar 1 - 3 weken, in ieder geval in die 3 weken dat ik aan het wachten was;
- Nogmaals uit coulance een restitutie aanbieden van het prijsverschil terwijl ik wacht - ik wilde niet opnieuw uit eigen beweging om een restitutie vragen, ik ging immers akkoord met de initiële prijs. Hoewel ik voor die prijs wel de verwachting had dat ik het product binnen 3 dagen zou ontvangen.
Na een week neem ik contact op. De bezorging (voor nieuwe bestellingen nog steeds 1 tot 3 dagen) heeft nog niet plaatsgevonden. De prijs is inmiddels gezakt naar 791,34 €. De smartwatch zou aan het eind van de week geleverd worden. Ik vraag om een restitutie van het prijsverschil, en die krijg ik vrijwel direct. Dat is netjes.
Weer een week later neem ik opnieuw contact op. De prijs is inmiddels gezakt naar €732. Hij zou opgestuurd worden, en ik ontvang een track and trace code van het Duitse GLS-pakete. Maar die tracker geeft nog een week lang aan dat het pakket nog niet bij hen is afgeleverd.
Uiteindelijk is het pakket toch onderweg. Hij arriveert op 24 augustus, één dag nadat ik ben vertrokken naar het evenement.
De ontvangen track and trace code werd pas na een week actief, omdat het pakket wel geregistreerd maar niet ingeleverd was bij GLS-pakete. Hierdoor geeft "verzonden op" een sterk vertekend beeld. Eenmaal ontvangen door GLS-pakete kon het pakket getraceerd worden en was het binnen twee dagen in huis. Pakketje kwam aan in klein doosje. Prima verder.
Luna-Time geeft aan dat het pakket verloren was en dat ze een nieuwe opstuurden. Ik heb geen andere GLS-code ontvangen dus ik ben sceptisch, maar mocht dat inderdaad het geval zijn, dan was dit overmacht en kan Luna-Time er ook niets aan doen, behalve misschien zijn leverancier een slechte review geven. Voor mij was dit een vervelende transactie en ik kon mijn ruim op tijd bestelde watch niet gebruiken voor het evenement waar het in eerste instantie voor bedoeld was, dus bij deze een eerlijke review.
Ik kreeg binnen 12-24 uur reactie op mijn emails. Ik ontving een restitutie van €40 toen ik daarom vroeg omdat de prijs was gezakt. Ik wist nog niet dat de prijs een week later nog eens €127 zou zakken.
AlgemeenFull disclosure: ik krijg 5 euro cashback voor het schrijven van een review, maar ze specificeren niks over de inhoud.
Bestellen bij luna-time was enigszins een gokje, maar gezien het Duitse zuster bedrijf wel goede reviews had: https://www.ekomi.de/bewertungen-luna-timede.html en ik betaalde met paypal durfde ik het wel aan. (kopers bescherming).
Juiste product werd snel geleverd, zonder enige problemen.
Snel, gratis (voor het bedrag wat ik bestelde), tracking link beschikbaar gesteld en goed verpakt