Gebruikers over webshop Proshop.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenIk zou er niet bestellen als je stress hebt over wanneer je bestelling geleverd gaat worden. Maar gewoon een product waar je geen haast bij hebt en ook niet gaat retourneren dan is het prima. Als er een kleine kans bestaat dat je het product moet retourneren dan zou ik een andere webshop kiezen. Retourneren kost hier 10 euro, waarschijnlijk omdat het pakket terug naar Denemarken moet. In mijn ogen echt buiten proportioneel. Open maar gewoon een distributie punt in Nederland lijkt mij in plaats van het probleem op de consument afschuiven, is ook een stuk groener.
VerzendingKomt uit Denemarken waar op zich niet mis mee is maar het duurt gewoon lang. Ook vind ik het nou niet echt "groen" te noemen om elk pakketje los vanuit Denemarken naar Nederland te sturen.
Als reactie op de reactie van de shop hieronder zal ik de verzend procedure nog even onderbouwen:
- Ik heb besteld op 12-01 met een verwachte levering tussen 19-01-2024 - 22-01-2024
- Ik kreeg op 20-01 een mail dat de levering vertraagd is
- Op 22-01 krijg ik een mail dat er een pakket onderweg is met postnord vanuit Denemarken.
- Het is nu 26-01 en ik heb het pakket nog steeds niet.
Wat ik met groen bedoel: Het pakket komt wel degelijk los met postnord naar Nederland. Ja die laden het in een vrachtwagen. Maar het mag toch duidelijk zijn dat als ik bij een lokale webshop hier in Nederland bestel dit minder belastend voor het mileu is dan pakketten vanuit Denemarken naar hier te halen. Postnl stopt de pakketten ook in een vrachtwagen maar de afstand die deze vrachtwagen naar mijn regio moet afleggen is natuurlijk beduidend minder groot. Ook retourneren gaat gewoon lokaal in plaats van weer terug naar Denemarken. Misschien dat het bij sommige bestellingen anders werkt maar ik deel mijn ervaring met jullie webshop.
En wat de retourskosten betreft. Ja die staan netjes vermeld op de website maar dat neemt niet weg dat deze kosten in mijn ogen veel te hoog zijn. Is voor mij in ieder geval een reden om een webshop alleen te gebruiken indien het echt niet anders kan.
Beste Nestview,
Bedankt voor je review.
Het klopt dat verzending bij ons langer duurt vanwege de afstand. Daardoor kunnen wij geen "vandaag besteld, morgen in huis" aanbieden.
Bij al onze producten staat een verwachte levertermijn aangegeven. Voor producten die we in eigen magazijn hebben. is dit 2-3 werkdagen, en voor overige producten verschilt dit afhankelijk van de leverancier.
Wat je opmerking over de "groene" verzending betreft, begrijp ik niet helemaal wat je bedoelt. Wij versturen dagelijks duizenden pakketten, en deze worden allemaal in kooien verzameld die met vrachtwagens worden vervoerd. We sturen dus geen vrachtwagen met daarin slechts één pakket.
Qua stroomverbruik zijn wij zelfvoorzienend omdat deze in zijn geheel afkomstig is van de zonnecellen op ons dak. Darnaast hebben wij een inpakrobot die producten scant tijdens het inpakken en op basis van deze scan beoordeelt hoeveel karton er nodig is om het verbruik van hiervan zo veel mogelijk te reduceren.
Bestaat je bestelling uit meerdere producten die niet allemaal samen in één doos passen, dan wordt deze in meerdere dozen verstuurd en handmatig verpakt (bijvoorbeeld wanneer je een PC en monitor besteld).
Voor retourzending i.v.m. herroeping berekenen veel webshops overigens retourkosten, daarin zijn wij niet de enige. Informatie over retourkosten kun je vinden op onze website onder veelgestelde vragen.
Proshop
AlgemeenBestelling was makkelijk te plaatsen, klantenservice goed bereikbaar en duidelijk antwoord gekregen. Product zoals omschreven.
VerzendingLevering volgens advertentie. Product zoals in de advertentie, goed verpakt en op tijd ondanks de sneeuwstorm in Denemarken.
KlantenserviceZie algemene toelichting, telefonisch was men goed bereikbaar en ik werd helder te woord gestaan
AlgemeenIk vind het niet gemakkelijk om een product te retourneren, je bestellingen terug te vinden of inzicht te krijgen op tot wanneer je nog kan retourneren.
VerzendingDuurde lang, maar het kwam aan (uit Denemarken!). Ook laten ze niet duidelijk van te voren weten dat retourneren geld kost en dat je niet zomaar een product kan uitproberen
KlantenserviceRetourneren kost geld, en kost veel moeite met het invullen van papieren en verkrijgen van verzendlabel. Je moet daarvoor bellen.
AlgemeenWebsite werkt fijn, prijzen zijn goed, dat was ook de reden dat ik hier besteld heb. Helaas nog wel aan het wachten op het pakketje (zie hieronder), maar dat ligt aan DPD en het pakketpunt dat ik gekozen had. Webshop zit in Denemarken en dat levert uiteraard wat extra dagen verzendtijd op, maar in mijn geval meer dan 2 weken.
VerzendingNa bestelling op 2 januari kreeg ik dezelfde avond nog bevestiging dat het pakket ingepakt was en verzonden zou worden, dat is erg snel dus.
Verzending van pakketten gaat dus via DPD. Na een dag of 5 kreeg ik pas de bevestiging dat ze een pakket voor me in hun systeem hadden. Begreep van de klantenservice van Proshop dat transport op dat moment wat langzamer was door sneeuwval, kan gebeuren. Ik had een DPD-pakketpunt in de buurt uitgezocht, die helaas precies een week lang gesloten bleek te zijn. Kon Proshop uiteraard niets aan doen. Pakket lag vervolgens dagen op het depot van DPD. Afleveradres geprobeerd te wijzigen bij DPD, maar bij de eerstvolgende aflevering hebben ze (denk ik, want nergens te achterhalen?) toch weer bij het oude pakketpunt geprobeerd want kreeg weer de melding dat ze niet hadden kunnen afleveren, en op het aangepaste adres zijn ze in ieder geval niet geweest. Tot op heden ben ik bezig om het pakket in handen te krijgen, maar nog niet gelukt. We duimen op een goede afloop.
Omdat Proshop volgens mij niets te verwijten valt heb ik er nog 2 sterren voor gegeven, maar ik zou ze aanraden om snel een andere bezorgdienst te kiezen om geen klanten te verliezen.
Heb de klantenservice van Proshop even gebeld omdat ik na het eerste bericht dagenlang niets hoorde over de verzending. Ze namen snel op en zijn netjes op een 085-nummer bereikbaar en stonden me prima te woord. Persoon aan de lijn legde uit dat er die week veel sneeuw lag en dat transport daardoor lastig was.
AlgemeenGoede prijs maar de titel van artikelen klopt niet altijd.
Kocht een 512gb SanDisk SD kaart.
Plaatjes en specs bevestigde dat maar titel gaf aan 32gb.
Toch op gegokt en kreeg inderdaad een 512gb.
Verzending wordt gedaan vanuit Denemarken wat niet helemaal duidelijk is bij bestellen.
Heeft 3-4 dagen geduurd voordat hij in de bus lag.
Beste Csotranne,
Bedankt voor je review.
We betreuren dat er wat dit product betreft tegenstrijdige informatie stond op onze webisite. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Ik heb de fout doorgegeven zodat deze informatie aangepast kan worden.
Proshop
AlgemeenAlles compleet, op tijd en goed ingepakt geleverd voor een redelijke prijs. Ik bestel graag weer.
VerzendingAlles compleet, op tijd en goed ingepakt geleverd voor een redelijke prijs. Ik bestel graag weer.
Beste Matsjo,
Bedankt voor je review.
We zijn blij om te horen dat je een positief gevoel hebt overgehouden aan je eerste bestelling bij ons, en zien je volgende bestelling met spanning tegemoet.
Proshop
AlgemeenNa bestelling via Tweakers kwam ik er achter dat deze webshop met .nl domein helemaal niet Nederlands is. Dit betekent waarschijnlijk dat de producten ook uit het buitenland moeten komen, wat de levertijd niet ten goede komt. Daarnaast wordt er geleverd via DPD, waarover al voldoende geklaagd wordt binnen Tweakers.
Nu wacht ik al enkele dagen op het meest cruciale deel van mijn nieuw te bouwen PC, het moederbord, terwijl een andere webshop alle andere onderdelen de volgende werkdag had geleverd via PostNL, waar DPD zelfs nog 9 euro rekent...
Al met al, spijt van deze keuze, ik had graag 10 euro extra betaald bij een andere webshop die wel in Nederland gebaseerd was, dan had dit voorkomen kunnen zijn. Het zou fijn zijn als Tweakers alleen Nederlandse bedrijven zou opnemen of duidelijk aangeeft in de Pricewatch dat het om een internationaal bedrijf gaat.
Direct na bestellen een Track & Trace ontvangen, echter is deze al 3 dagen niet meer gewijzigd.
Beste CSB,
Bedankt voor je review.
Onze contactgegevens met ons Deense adres staan op de voorpagina van onze website www.proshop.nl aangegeven:
Contact
Proshop a/s
Slet Møllevej 17
DK-8270 Højbjerg
Denemarken
DK18966239 EU 2021 One Stop Shop (OSS)
support@proshop.nl
evenals via de link "over ons" die onder deze contactgegevens staat;
Over ons
Over Proshop
De verwachte levertermijn staat bij ieder product aangegeven op onze website. Omdat het een bestelling betrof van rond de jaarwisseling en wij bovendien met een hevige sneeuwstorm te maken hadden met gemiddeld een halve meter sneeuw, ws er sprake van vertraagde levering. Wij hebben helaas geen invloed op het weer.
Als er in Nederland zo'n dik pak sneeuw valt zal dit ongetwijfeld ook vertraging met zich meebrengen wanneer vrachtwagens de weg niet op kunnen.
Wat de verzendkosten betreft hebben wij ervoor gekozen transparant te zijn waar dit bij veel bedrijven in de productprijs is meegerekend. Omdat we dus uit Denemarken versturen, bedragen onze verzendkosten, afhankelijk van de gekozen verzendmethode en het product, tussen €4,99 en €8,99. Voor bijvoorbeeld kabels kan PostNL gekozen worden omdat dit type producten in een gewatteerde envellop verzonden kunnen worden.
Proshop
AlgemeenMakkelijk alles kunnen vinden, bestellen ging makkelijk en alles goed verpakt met minimale loze ruimte. Geen beschadiging of iets dergelijks
VerzendingHelaas was de track and trace niet accuraat. Duurde lang voordat informatie werd gewijzigd. Toen uiteindelijk binnen was zonder duidelijk was dat geleverd zou worden., duurde het een dag voordat track and trace info was bijgewerkt.
AlgemeenNederlandse website maar in Denemarken gevestigd.
Zit al 2 dagen zonder update.
Het zou duidelijker moeten zijn dat dit een Deense webshop betreft, het betreft immers gevoelige apparatuur, in mijn geval een videokaart die nu over tig transport depots zal gaan.
Duimen op correcte aflevering!
Tot op heden geen update te vinden.
Als je goed zoekt op de website zal je deze info vinden maar een .nl website zou betere service mogen hebben.
Beste Thomderanged,
Uit je review kan ik helaas niet zien om welk bestelnummer het gaat en of je reeds contact met onze klantenservice hebt opgenomen.
Mocht je dit nog niet gedaan hebben en je bestelling nog steeds niet ontvangen hebben, zou je dan alsjeblieft contact met ons op willen nemen via support@proshop.nl?
Je kunt de status van je bestelling overigens bekijken in je klantaccount (rechtsbovenin, naast het winkelwagentje, kun je met je email adres inloggen op je klantaccount, door op het woord inloggen te klikken)
Hier kun je de status van je actuele bestelling bekijken, bestelgescheidenis bekijken en facturen vinden. Mocht je je bestelling willen aanpassen of annulleren, dan kun je dat hier eveneens doen zolang er nog een prullenmand achter staat
Wat je opmerking betreft over de transparantie dat wij een Deens bedrijf zijn, hebben wij dit op onze website aangegeven, zowel onder contactgegevens op de voorpagina als via de link daaronder met het kopje "over ons"
Contact
Proshop a/s
Slet Møllevej 17
DK-8270 Højbjerg
Denemarken
DK18966239 EU 2021 One Stop Shop (OSS)
support@proshop.nl
"Over ons
Over Proshop
Met meer dan 1,8 miljoen bezoekers per jaar en meer dan 235.000 producten in het assortiment is Proshop een van de grootste online winkels van Denemarken. Proshop heeft momenteel webwinkels in 8 landen: Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Polen, Duitsland, Oostenrijk en Nederland."
Proshop
AlgemeenAlle producten die ik zocht, kon ik vinden, dus in één bestelling bij Proshop gedaan tegen een goede prijs.
VerzendingDe verzending is sowieso langzamer dan we gewend zijn van Nederlandse shops, maar na contact met de klantenservice (zie hieronder) waren de artikelen binnen de gestelde verzendtijd geleverd.
KlantenserviceEén artikel in mijn bestelling hield de verzending tegen omdat er meer tijd nodig was om het bij hun in het magazijn te krijgen. Dit stond voor mij allemaal duidelijk op de website aangegeven. Hier een kort mailtje aan de klantenservice gericht of ik dat specifieke artikel kon annuleren, hierop snel antwoord en dit was geen probleem en de verzending en terugbetaling daarna waren snel.
Prima ervaring met Proshop.nl dus.
AlgemeenHet product heb ik in goede orde ontvangen. Wel duurde dit langer dan gewend met dpd, maar ze zitten ook in denemarken. Daar kwam ik later pas achter. Niet hun schuld.
Ik heb het product geretouneerd. Dit is waarom ik even een review schrijf. Om te waarschuwen. Dit kost €10. Kosten zijn voor ons. Dat vind ik zelf echt een dikke kosten pot. Ik had dit natuurlijk eerder kunnen weten, maar goed dat is ook mijn schuld. Toch moeten mensen dit weten voor ze iets kopen.
Dus koop hier, maar alleen als je het echt zeker zeker weet. Want anders kost het je alsnog €10.
Beste Emmajoj,
Bedankt voor je bericht.
De kosten in verband met herroeping bedragen inderdaad €9,99 wanneer je van ons retourlabel gebruik maakt.
Meer informatie hierover kiun je vinden onder het kopje "moet ike de retourkosten zelf betalen..."https://www.proshop.nl/Retour-en-herroepingsrecht.htm
Wanneer je zelf een goedkopere verzendoptie kunt vinden, dan mag je dit als klant natuurlijk ook doen. We raden je in dat geval aan het bestelnummer op het retourlabel te vermelden.
Voor garantieclaims dragen wij wel de retourkosten.
Proshop
AlgemeenIk beoordeel ze slecht vanwege een tweetal redenen:
1: verzending duurt gewoon te lang
2: retourneren is voor eigen rekening (in mijn geval €9,99). Ik heb uiteindelijk besloten het product gewoon te houden omdat de hoogte van de kosten vergeleken met de waarde van het product gewoon scheef groeide.
Zoals ik hierboven aangaf. Het duurt gewoon te lang, het kwam uit Denemarken. Zou uiteraard ook met de drukte van december te maken kunnen hebben, maar hier was geen communicatie over.
KlantenserviceDe mogelijkheid om een product te retourneren was voor mij niet te vinden. Ik heb uiteindelijk via Google kunnen vinden hoe je retourneert. Vervolgens kom ik erachter dat het retourneren voor eigen rekening is
AlgemeenOp 26 november 'Roborock Robotstofzuiger Q7 Max Zwart' voor een scherpe prijs. Product is alleen nooit aangekomen.
Verzending4 weken geleden de 'Roborock Robotstofzuiger Q7 Max Zwart' bij Proshop besteld. Deze werd verstuurd naar een DHL pakketautomaat. Omdat er bij de verzending iets mis is gegaan heb ik nooit een code ontvangen en kan ik deze dus niet ophalen.
Op een of andere manier is het een moeilijk probleem om op te lossen. Gezien ik niet het idee heb dat er veel progressie wordt gemaakt heb ik de bestelling geannuleerd.
AlgemeenGeen fijne website en veel in het Deens. Onoverzichtelijk en druk. Bestellen van een Windows-licentie ging wel goed, maar wachttijd voor de levering van een digitaal product.
VerzendingEen Windows-licentie gekocht. Vervolgens kon ik een dag wachten voor het beschikbaar werd gemaakt voor download.
Zoiets zou geautomatiseerd moeten zijn, echt waardeloos.
AlgemeenBestelde de Audeze Maxwell X bij deze Deense online ship. Ik was eerst huiverig dat de iets goedkopere prijs en het feit dat ik nog nooit van deze webshop has gehoord een scamsite zou zijn.
Ik heb reviews hier op tweakers gecheckt en de gok genomen.
Fijne snelle reacties via mail en mij koptelefoon binnen 4 a 5 werkdagen binnen zoals belooft.
Levering was precies zoals vermeld. Fijn. Zo hoort het. Had dit gehoopt, niet verwacht. Dus top. Zo de hoeveelheid woorden zijn gehaald.
AlgemeenJe krijgt wat je besteld op de aangegeven tijd. Daarmee is het een voldoende. Maar de levertijd is rampzalig langer da die van andere leveranciers en de informatie over waarom dit dan zo lang duurt via DPD mist.
Het is mij niet duidelijk waarom mijn pakket 6 dagen op een depot moet liggen nadat het bij Proshop vandaan komt.
Onnodig lang, geen enkele goede reden om het dagenlang op depot te laten liggen.
Verst van mijn huis gelegen ophaalpunt van enige leverancier. Een goede 10 minuten rijden terwijl alle andere vervoerders op loopafstand zitten. DPD heeft maar een afhaalpunt in mijn stad waar anderen er velen hebben. Bovendien is het een winkel met eigen openingstijden en geen supermarkt of keten die vrijwel op alle normale tijden open is.
Beste KingBiggie
Bedankt voor je review,
Uit je feedback kan ik niet opmaken wanneer je precies besteld hebt.
Mocht dit in verband met bijvoorbeeld black friday geweest zijn, dan kan dat eventueel verklaren waarom het bij DPD zo lang geduurt heeft na aankomst van het pakket op hun depot.
Zij hebben in deze periode, maar ook vanwege Kerst veel meer pakketten dan normaal, en dat kan vertraging met zich meebrengen.
Mocht je contact met ons opgenomen hebben i.v.m. je bestelling, wat kunnen wij dan beter doen om voor vijf sterren in aanmerking te komen?
Proshop
AlgemeenMakkelijk bestellen en betalen, en conform de afgesproken tijd verzonden en ontvangen. Geen klachten, werd ook goed van het bestelproces op de hoogte gehouden
VerzendingDeze pakketdienst is nu eenmaal niet mijn favoriete en het afhaalpunt al helemaal niet. Maar goed, all Fine.
AlgemeenTot aan de betaling lijkt alles goed te gaan..... maar als het op de levering aankomt.
VerzendingHad product voor sinterklaas besteld, wordt pas 4 weken later geleverd!!!!! Geen excuus, geen tegemoetkoming, want het ligt aan hun leverancier???? Neem dan een andere leverancier, net als ik vanaf nu ga doen.
KlantenserviceHet ligt niet aan hun, maar aan hun leverancier?????? Slecht excuus. Houd je aan je afspraak.
AlgemeenIk heb twee jaar geleden bij Proshop een telefoon besteld, eveneens tijdens Black Friday, met goede ervaringen. Overzichtelijke site, snel betaald, emailtje gekregen.
VerzendingDPD is de standaard verzender. De shop biedt bezorging thuis aan of bij een naburig winkelfiliaal. Ik heb voor het laatste gekozen, omdat ik tijdens de bezorgdag overdag verhinderd was.
Die dag een emailtje gekregen dat het pakket was afgeleverd bij de winkel, en vlak voor sluitingstijd opgehaald. Verpakking was voldoende, maar had ietsje robuuster gekund.
AlgemeenCase besteld als black friday deal bij deze winkel. Vrijdag besteld en woensdag in huis. Allemaal prima gegaan.
VerzendingKreeg de doos rond etenstijd aan de deur bezorgd. Verder geen schade of iets dergelijks dus gewoon tevreden.