Amazon.nl

Gebruikers over webshop Amazon.nl

Amazon.nl is een systeemfout!
Vrijdag 20 oktober een Nikon camera-accu besteld (Bestelling # 405-5693661-7876333 ). Artikel is Op voorraad (11 stuks), wordt door Amazon verzonden, door Amazon geleverd. En Prime betekent: Express Verzending! "Haa", dacht ik, "doen!"
Het ding komt maar niet. Zeven dagen verder, ook weer vrijdag, nog steeds is de status "Nog niet verzonden. U krijgt een bericht zodra we een leverdatum hebben."
De meneer van de Klantenservice heeft het geval bestudeerd en nog eens bestudeerd, en kwam terug met dat het hier een "zeldzame systeemfout betreft helaas" iets dat "helemaal niet zou moeten kunnen gebeuren". Mee eens, dus ik geloof hem. Ik heb er in het verleden besteld en succesvol ontvangen, dus ze kunnen het wel. En "er zit niets anders op dan annuleren en opnieuw bestellen excuses voor het ongemak, en dan gaat het helemaal gegarandeerd 100% goed meneer!" Annuleren heeft hij voor mij gedaan, geld terug was vrij vlot, binnen een dag of twee. Plus een kleine kado-korting als goedmakertje. Dus opnieuw besteld, (Bestelling # 405-1898148-8247560 ) op maandag 30 oktober .....
Er komt niets, niets wordt naar mij (afhaalpunt) verzonden. Vrijdag 3 november status "Nog niet verzonden. U krijgt een bericht zodra we een leverdatum hebben."
Is dat de express zending? Is dat het voordeel van Prime lidmaatschap? Iedere online winkel had al geleverd binnen 4 dagen. En dan verhogen ze de prijs voor Prime van 3 naar 5 euro !? Ik ga opzeggen.
Opnieuw Klantenservice gesproken. Deze mevrouw komt met precies dezelfde excuses en is twee keer weg voor onderzoek wat er aan de hand zou kunnen zijn, maar biedt mij alleen dat ze een vraagformulier invult dat naar distributie gaat en over drie werkdagen komt daarvan hopelijk een antwoord, zodat men verder kan gaan zoeken waar de oorzaak... en...
Ik heb het ermee gehad, en haar opdracht gegeven te annuleren en geld terug te sturen. Ik ga de accu elders bestellen.

De simpelste handeling waar geen enkele andere web winkel moeite mee heeft, namelijk een bestelling uitvoeren, is voor hen kennelijk abracadabra. Amazon.nl is zelf een systeemfout!

Klantenservice hier zijn heel vriendelijke mensen die er niks aan kunnen doen, kennelijk geen enkele invloed hebben op het proces van de verzending, geen enkel inzicht hebben of kunnen krijgen in het probleem, hebben geen korte lijn waarmee het probleem vandaag al opgelost kan worden of ervoor zorgen dat het artikel vandaag nog verzonden wordt. Ze leven met je mee maar je hebt er niets aan.

Dit bedrijf weigert zich in overduidelijk geval van non-comformiteit aan de Nederlandse wet te houden.

Ze weigeren garantie te leveren op een product met non-comformiteit omdat het stuk is gegaan door een recente firmware update. Zelfs als ik reputabele websites als Rijksoverheid en ACM ConsuWijzer als bron lever en escaleren naar de manager (die terug zou bellen en vervolgens dat nalaat) geven ze geen cm toe. Waarom? Omdat ze ermee weg denken te komen. En daarom zal ik ze civielrechtelijk aanpakken. Caveat emptor.

Ik had de 8bitdo Pro 2 besteld omdat ik deze graag voor op mijn Retropie wilde gebruiken. De prijs was zeer scherp en ik werd netjes op de hoogte houden, deze bestelling kwam alleen uit een ander Europese land, en dit is iets dat ik erg omslachtig vind aangegeven op de website. Nu vind ik dat bij deze controller niet erg, maar bij een game Doosje wel, maar goed het product werkt prima, over het algemeen zeer tevreden.

De levering was binnen 3 dagen via DHL, alles wat netjes en goed gegaan, ook vanuit DHL was alles goed en netjes geregeld.

Op 7 oktober een Lian Li Dynamic Evo besteld. Bestelling, verzending en betaling gingen zoals altijd goed.

De behuizing heeft een lange weg van Groot Brittannië via België en Duitsland afgelegd. De behuizing is verzonden in de oorspronkelijke verpakking die voldoende bescherming bood.

Toch altijd weer goed kijken hoe het nou verkocht wordt (via marketplace of direct via Amazon). Website is naar mijn idee niet echt vriendelijk. Bestelproces gaat makkelijk en snel. Vervolgens is het product zeer snel verzonden. Goed op de hoogte gehouden van status van bestelling. Helaas doet Amazon zaken met DHL.

Keurig verpakt, weinig lucht mee gestuurd door het gebruik van stevige kartonnen enveloppen. Alleen DHL, maar dat is een bezorger-dingetje.

Na op de Prime days een robotstofzuiger gekocht te hebben met leuke korting, zou deze de week erna bezorgd worden. Geen probleem, bekend dat het een paar dagen zou duren. Status van de bestelling veranderde maar niet, dus contact gezocht met klantenservice.

Kwam helemaal goed, komt uit lokaal DC, dus dat kan een dag vooraf veranderen.
Ok, zal wel. Dag van aankomst volgens de app, geen product. Dus weer contact gezocht met klantenservice. Oh, de bestelling blijft hangen, ik zal deze digitaal een "zetje geven" en dan komt er een nieuwe bevestiging. Nou, dus niet... 2 dagen gewacht en niks veranderd.

Weer de klantenservice gechat. Bestelling staat in storing, waardoor het proces niet afgerond kon worden. Ik kan alleen een terugbetaling krijgen waarop ik opnieuw kan bestellen... NEE, dan loop ik de korting mis. Daar kon men niets aan doen....

Maar mevrouw gaat het weer oppakken intern door een ticket aan te maken, kon weer 72 uur duren... Tot heden (1,5 na bestelling) dus nog niets opgeschoten. Waardeloze service.

Zie boven voor omschrijving van het contact met de klantenservice. Diverse contactmomenten gehad, geen enkele vorm van oplossing. Het product is nog altijd niet verzonden!

Ben nu ruim een jaar aangesloten bij Prime en ik moet zeggen dat het hele proces van betaling vlot en veilig is.

De bestelde artikelen komen keurig verpakt aan, in passend formaat doos of envelop. Bij een usb stick of een case voor de iPad is dat een pakketje dat door de brievenbus bezorgd kan worden. Grotere bestellingen komen keurigen een doos verpakt aan de deur.

De SSD was het goedkoopst bij Amazon (scheelde een tientje) en voldoet volledig aan mijn wensen :-)

De SSD werd de volgende dag al geleverd en wie is er nu niet blij met een snelle verzending? ^^

Een NZXT H7 Flow en wat casefans bij Amazon gekocht. Zo'n beetje de laagste prijs en het bestelproces verliep soepel. Prima.

Eén van de zijpanelen had echter een slechte afwerking. Een foutje van NZXT. De rand had een vlijmscherpe punt, zo'n beetje zo scherp als een stanley mes. Daar maakte ik me wel een beetje zorgen om. Nu niet aan gesneden, maar wellicht vergeet ik het en gaat het in de toekomst een keertje mis.

Omdat het onwaarschijnlijk zou zijn dat Amazon reserveonderdelen in voorraad zou hebben, heb ik contact opgenomen met NZXT. Zij hebben mij kosteloos een nieuw zijpaneel toegestuurd. Probleem snel opgelost. Ik ben tevreden.

Ik heb alles op tijd en in goede orde ontvangen. Valt weinig over te zeggen voor de rest.

Ik had een Corsair RM850x SHIFT bij Amazon besteld. Helaas was niet aangegeven dat de de 12vhpwr kabel die Corsair bij deze voeding heeft gedaan, maar slechts tot 300 watt ging. Niet genoeg dus voor mijn 4090. Ik heb de voeding teruggestuurd en een andere voeding bij Amazong gekocht.

Niets op aan te merken. Ik heb alles op tijd en in goede orde ontvangen.

Klantenservice was prima. Het retourproces was erg eenvoudig. Ik hoefde enkel het product in de productverpakking bij een DHL punt in te leveren. Geen kosten voor mij. Ik kreeg wel een verkeerde track and trace code waardoor ik het pakket niet kon volgen. Mailtje gestuurd naar de klantenservice. Ik kreeg vrij snel antwoord en alles was in orde. Ik was snel geholpen. Geld terug gekregen. Goed!

Dankzij deze positieve ervaring heb ik ook andere bestellingen gedaan bij Amazon.

In het verleden geen goede ervaring gehad met Amazon.nl, games kwamen vaak uit een andere land en hierdoor een doosje in het Duits of Frans gekregen. Zo heb ik een keer een spel bij Amazon.nl besteld, en werd verstuurd uit Barcelona en het doosje was Frans. Gelukkig is het deze keer helemaal goed gegaan en het ik het spel netjes met het juiste doosje en bijbehorende code ontvangen.

De verzending zou 3 dagen duren met standaard verzenden, echter had ik hem na 2 dagen al binnen. Verzending is prima verlopen door DHL, ook dat mag eens gezegd worden en de track and trace was duidelijk. Spel zet in een kartonnen doosje.

Producten besteld bij Amazon komen regelmatig niet uit Nederland, maar uit het buitenland. Daarmee heb ik slechte ervaringen. Bij een product dat uit de UK kwam, moest ik douanekosten betalen met mijn creditcard. De interface daarvan wss beroerd: ik moest een Apple Pay Code invullen die ik maar nooit ontving. Een product dat uit Spanja kwam, was niet naar wens, moest geretourneerd (zelf betaken) maar ik heb mijn geld nooit teruggezien.

---

---

Ik schrijf deze review over Amazon omdat ik zodanig tevreden ben over alle ervaringen tot nu toe en inmiddels toch wel een 50+ bestellingen te hebben geplaatst. Natuurlijk waren er soms producten die het begaven of niet meer werkten, maar dat is allemaal in de overtreffende trap verholpen door de klantenservice. De klantenservice heeft ook het mandaat om te zorgen dat jou problemen worden verholpen en dat geeft vertrouwen en rust.

Helaas is mijn ervaring met de houding van Bol.com om toch maar te vergelijken ten opzichte van diens partners helaas een teleurstelling. Amazon is daarin toch wel verder.

Verzending gaat prima. Mocht het toch mis gaan, dan is een chat of belletje met de klantenservice genoeg om alles te regelen om het alsnog in orde te maken.

Als je het mij vraagt is de klantenservice echt uitstekend. Het is maar dat ze geen fysieke winkels hebben.

Het proces loopt prima tot het moment dat ze mijn geld hebben. Daar niets over te klagen.

Toch een slecht als algemene beoordeling, door de behandeling vanwege het proces daarna.

Amazon.nl doet een aanbod, ontvangt het geld en geeft op
5 juli een bevestiging dat het geld ontvangen is en dat uiterlijk
11 juli de HDD bezorgd zal worden. Pas op
26 juli een volgende mail dat het produkt rond
8 augustus wordt geleverd. In de tussentijd de website: "vertraagd". Op
2 augustus ontvang ik een pakket, met daarin het verkeerde product.

Enige mogelijkheid die Amazon biedt: terugsturen en geld terug krijgen.

Op 11 augustus krijg ik bericht dat ze binnen 10 dagen het geld zullen terugstorten.

In de tussentijd dus niet een ander product kunnen kopen om het opslaggebrek te kunnen oplossen.

En, oh ja: een HDD versturen zonder verdere verpakking (behalve anti-statisch zakje) in een envelop? Serieus, Amazon??

Niet mijn eerste slechte ervaring bij Amazon. Amazon staat als enige bedrijf in mijn pricewatch niet-bij-kopen-lijstje.

Contact via formulieren zonder vrije invulvelden. Naar aanleiding van mijn reactie geen inhoudelijk contact.

Misschien is voor Amazon een paar honderd euro niet veel geld, dat geldt niet voor de meeste van hun klanten.

Één ster is nog teveel voor deze oplichters-bende!
Skechers schoenen gekocht via Amazone, maar deze gingen na een paar keer gebruik al aan de binnenzijde kapot.

Amazone reageert erg traag en als er dan eindelijk een reactie komt is het de volgende:

" We nemen contact met je op over het bestelnummer van *****************
Aangezien dit item is geclassificeerd als niet-retourneerbaar, kunnen we de retourzending van het artikel niet accepteren of een terugbetaling doen.
We verontschuldigen ons voor dit ongemak.
Je zou kunnen overwegen om dit item te verkopen op onze Amazon Marketplace. Ga voor meer informatie naar: https sell.amazon.nl. "

Een kapot artikel nemen ze binnen een maand nog niet serieus en schuiven het af!

En dan stelt Amazon ook nog voor dat ik het kapotte artikel (waar hun geen garantie op geven) maar te koop aan bied op hun Marketplace....bizar! Ik moet de kapotte rommel (slechte kwaliteit) volgens Amazone dus maar aan iemand anders verkopen????

Het laat duidelijk zien dat Amazone medewerkers en directie er geen enkele moeite mee hebben om rotzooi te verkopen....ze adviseren het zelfs.

Wees gewaarschuwd voor deze Amerikaanse troep website....zelfs de Chinese sites zijn nog coulanter met garantie.

Nemen geen verantwoordelijkheid betreffende een artikel dat binnen 1,5 maand kapot gaat.....en adviseren mij het defecte artikel dan maar te verkopen via Amazone marketplace.......BIZAR!

Prijzen en assortiment zijn doorgaans prima. Bestellen en betalen gaat vrij makkelijk. Alleen word je bij de kassa nog wel eens geconfronteerd met onverwacht hoge verzendkosten.
Maar Amazon laat bezorgen door DHL. Bezorging door DHL is altijd enkele dagen tot een week later dan beloofd. En regelmatig komen producten helemaal niet aan.
Meestal ontvang ik dan twee weken later dan wel een terugbetaling van Amazon. En hun medewerkers zijn allemaal heel vriendelijk en begripvol. Maar daarvoor plaats ik natuurlijk geen bestelling.
Het zou beter helpen als Amazon een betrouwbaarder partner voor verzending en levering in de arm zou nemen.

De klantenservice van Amazon is altijd heel vriendelijk en begripvol als het weer eens mis is.
Ik word altijd goed geholpen met een terugbetaling of opnieuw versturen van de bestelde artikelen. Maar daar gaat altijd twee weken overheen. En het zou natuurlijk niet nodig moeten zijn.

Weer 4 bestellingen gedaan bij amazon NL die vlekkeloos zijn verlopen.
Alles helemaal Top. Prijzen en snelle verzending.

Ik snap niet dat mensen blijkbaar zo veel problemen hebben met Amazon?

De shop reviewer @redstorm onder mij, plaatst een foto van de bezorging van een pakket op het dak van zijn schuur. Ik ging even helemaal stuk hier achter mijn pc.

Dat is natuurlijk niet de schuld van Amazon maar van de bezorger.
De bezorger vriendelijk groeten werkt meestal beter dan een grote bek.

Zeer snel en goed verpakt. Soms zijn de dozen veel te groot, dat is niet goed voor het milieu.

Op zich prima prijzen maar direct bij het melden bij service van meegemaakte bezorgmisstanden druipt de Amerikaanse mentaliteit er merkbaar vanaf.

Bij eerste bezorging niks mee gedaan dat de bezorger gewoon belachelijk het artikel gewoon op schuurdak heeft geplempt, tweede ontbrak ook elk teken van verantwoordelijkheid over hun bezorgservice, daarom voor mij niet meer moeite waard liever shop die gewoon vertrouwde Nederlandse postservices gebruikt.

[img]https://ibb.co/CJf1P8t[/img]

Het is al een heel karwei om sowieso de contactpagina te vinden, na het vinden dan eindelijk van chat mogelijkheid die direct in het Engels alleen mogelijk was medewerker gesproken en klantenservice nam alleen kennis van zaken maar van enige opvolging ontbreekt enig spoor, door deze onbereikbaarheid ervaar ik toch ondanks dat de bezorger niet direct voor ze werkt als best machteloos staande.

Als ik sommige lovende reviews hieronder lees begin ik mij oprecht bijna af te vragen of we met dezelfde winkel zaken hebben gedaan.

Het product wordt de volgende dag geleverd. Het is dus een snelle levering. Het is goed verpakt. De tracker werkt goed.

Het is materiaal van de officiële winkel. Sneller dan de website van de officiële winkel geleverd.

Bestel redelijk veel bij Amazon, stuur soms iets terug, cancel of doe beroep op garantie. Al met al super tevreden. Hele proces gaat altijd vlekkeloos tot nu toe.

Indicatie van leverdatum is meestal juist en ondertussen houden ze je constant op de hoogte van de progressie.

Ok, het is soms even zoeken wat je moet doen om iets terug te sturen of garantie te claimen, maar uiteindelijk wordt nergens moeilijk over gedaan en komt het in orde.

Scorekaart voor Amazon.nl