Gebruikers over webshop Amazon.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenHet grote Amazon heeft blijkbaar grote moeite om binnen een schappelijke periode zijn artikelen te leveren. Dat op zich is nog wel begrijpelijk, gezien er spullen uit heel Europa (en meer) aangeboden worden, maar dan nog duur het lang en is het proces soms erg ondoorzichtig. Soms wordt je bestelling überhaupt pas na een paar dagen verzonden en als je pech hebt hoor je een week niets en wordt je bestelling plotseling geannuleerd.
VerzendingBestellingen worden zonder duidelijke reden pas na meerdere dagen verzonden. Andere keren wordt een al verzonden bestelling plotseling geannuleerd. Amazon is ook niet vies van dropship-verkoop uit China.
KlantenserviceAmazon heeft een Nederlands sprekende klantenservice die vrij actief achter klachten aan gaan. Helaas kunnen die ook weinig doen aan de rommelige verzending.
AlgemeenPrijzen waren het goedkoopst hier. Prima retour voorwaarden en betaling is gemakkelijk. Pakketjes zijn snel geleverd.
VerzendingGoed genotificeerd over updates van amazon zelf. Daarnaast krijg je nog een track and trace van de afleverdienst.
AlgemeenProducten stuk goedkoper dan andere shops op tweakers.
Product goed omschreven en eenvoudig te bestellen. Incl. Prime snel geleverd en toegang tot films en series op amazon prime.
Snel geleverd, verpakking zou iets beter kunnen. Wordt geen ruimte verspild maar voor fragiele items vraag ik mij af of de verpakking voldoende is ter bescherming.
AlgemeenTwee harde schijven besteld voor een goede prijs. Het leveren duurde ongeveer een maand.
Ze waren zo slecht verpakt dat ze met deuken in de harde schijven zijn bezorgd.
Op dezelfde dag dat ik ze heb ontvangen ook weer een retourzending aangevraagd.. erg erg jammer, zonde van 900 euro aan harde schijven.
Ik had twee harde schijven besteld, schijven van 450 euro per stuk. Die werden zo goed als los in een te grote doos naar mij toe verzonden.
Toen ik het pakket aannam rammelde het al, toen ik het open deed zaten er letterlijk dikke deuken in de harde schijven. Elk welkdenkend mens die weet wat een harde schijf is, weet dat ze met zorg moeten worden ingepakt.
Via chat contact gehad en snel een medewerker kunnen spreken.
AlgemeenInmiddels 2 dingen besteld via Amazon.NL. Als eerste een monitorbeugel, deze kwam snel binnen en wat goed verpakt, geen echte klachten hierover. Ook een muismat besteld, ruim 3 weken(!) hierop moeten wachten. Product komt zo verpakt dat de muismat praktisch onbruikbaar is door vouwen.
Voor de rest zoals vele anderen hier ook al zeggen: Amazon.NL is op dit moment een soort verheerlijkt alternatief op Aliexpress/Wish. Vol met rommel van slechte kwaliteit, ze mogen dan misschien een euro of 10 goedkoper zijn, mijn geld gaat voortaan lekker naar de Nederlandse webshops die dit verdienen!
Een muismat van 120 X 60CM word opgevouwen tot misschien 30X30CM, bijna onbruikbaar door de vouwen.
AlgemeenTot nu toe goede ervaringen met Amazon.nl artikelen snel verzonden en er zijn vaak goede aanbiedingen te vinden.
VerzendingTot nu toe alles altijd ontvangen binnen of op verwachte leveringstermijn.
AlgemeenOm uit te proberen heb ik Amazon Prime genomen, waarbij je ook gebruik kunt maken van video on demand (zoals Netflix, maar dan veel goedkoper en minder aanbod). Tegelijk een eerste bestelling gedaan. De levertijden zijn gemiddeld iets langer, maar met Prime is het acceptabel. Interessante aanbiedingen, maar meer gericht op de koopjesjager. De website lijkt wat ongestructureerd, maar wellicht is dat even wennen.
VerzendingLevering verliep vlekkeloos; het product kwam uiteindelijk 1 dag eerder dan gepland (uit Frankrijk deze keer). Je wordt netjes via de app en de mail op de hoogte gehouden van de verzending.
AlgemeenUitgebreid assortiment, maar slordige webshop met beperkte zoekfilters. Over het algemeen erg goedkoop, maar prijzen wisselen soms met het uur. Ook verschillen de prijzen tussen amazon.de en amazon.nl soms sterk en aangezien het voor de bezorging in de praktijk niets uitmaakt, is het slim om beide even te checken (nederlandse bestellingen worden over het algemeen uit de Duitse warehouses verzonden)
VerzendingIn het verleden al veel bestellingen gedaan bij amazon.de, en daar duurt het over het algemeen een dag of 8 á 9 voor er bezorgd werd. Bezorging gaat via dhl en daar gaat bovendien relatief vaak iets mis. Ik had de hoop dat dit beter zou worden met de komst van de Nederlandse webshop, maar bezorgtijden blijven nog steeds een dag of 8. (Ondanks dat in het besteproces vaak de bezorgdatum op twee dagen staat) Uit ervaringen van familie weet ik dat met prime de bezorging inderdaad tot een acceptabele 1 a 2 dagen wordt verkort, en het voelt een beetje alsof ze je in een abonnement willen dwingen. Voor bestellingen waar je geen haast mee heb is amazon een prima goedkoop alternatief. Als je haast heb en je wilt geen prime abbo dan kan je net zo goed bij de grote nederlandse spelers terecht..
AlgemeenBestellen is erg makkelijk en je krijgt competitieve prijzen in de webshop. Daar kunnen andere webshops nog wel van leren
VerzendingVerzending is geregeld minimaal twee dagen, maar meestal heeft niks hoge spoed. De verpakking is wel altijd keurig en bij Amazon weten ze hoe ze spullen stevig in moeten pakken zonder extreem veel onnodig verpakkingsmateriaal, zoals bij de Nederlandse webshops.
KlantenserviceAl meerdere keren in aanraking gekomen met de klantenservice en ze willen je altijd een perfecte oplossing bieden, al dan niet een korting, geld terug of vervanging en dit zonder gemaar. Kijkt weer naar Nederlandse webshops, die minstens 2-3 weken nodig hebben om iets goed te keuren voordat ze mijn geld teruggeven!
Algemeeneen SSD besteld met een wel hele mooie prijs, ik was mij er van bewust dat dit mogelijk een prijsfout was, tijdens twee verschillende telefoongesprekken is mij beloofd dat dit echt de goede prijs was en dat de SSD gewoon voor deze prijs geleverd ging worden zodra die op voorraad was.
chronologisch:
11-03-2020 SSD besteld, netjes orderbevestiging gehad.
17-03-2020, levertijd staat nog steeds op "onbekend", mede omdat dit een prijs was die 30% onder de prijs lag van de een na laagste aanbieder in de pricewatch heb ik telefonisch contact opgenomen met de vraag of dit geen prijsfout was, er werd mij verzekerd dat de SSD gewoon voor die prijs geleverd ging worden.
30-03-2020, nog steeds radiostilte, opnieuw gebeld en opnieuw werd mij verteld dat de SSD voor de prijs geleverd ging worden.
08-04-2020, levertijd nog steeds onbekend en niet meer leverbaar door Amazon, ik verwacht niet dat dit ooit uitgeleverd gaat worden dus ik heb mijn bestelling geannuleerd.
al met al een slechte eerste kennismaking met Amazon.nl, beloven veel maar komen deze beloftes niet na.
telefonische klantenservice lijkt prima, je voert je nummer in en ze bellen direct terug. komen beloftes echter niet na, de schijf is bij andere leveranciers gewoon leverbaar maar Amazon.nl wilt niet leveren voor deze prijs denk ik...
Algemeen21e een lens retour gestuurd. Wacht nog steeds op ontvangstbevestiging/geld terug. Aan het lijntje gehouden door de klantenservice. Proces duurt veel te lang.
VerzendingDe lens kwam zoals beloofd binnen 1 dag aan.
KlantenserviceDe klantenservice werkt met standaard protocollen en zoekt/denkt niet met je mee.
AlgemeenIk probeerde lid te worden van Amazon Prime. Creditcard wordt niet geaccepteerd, verificatiecodes niet verzonden, kan niet eens meer op account komen.
KlantenserviceAdvies via chat (probeer het via de Duitse site) werkte niet, via email doorverwezen naar .nl site, waar ik niet meer op kom omdat verificatiecodes niet aankomen.
AlgemeenEen aantal verschillende deals gekocht tijdens opening, deze allemaal snel en in goede orde ontvangen (goed verpakt).
AlgemeenTwee keer iets besteld, helaas twee keer een ander product geleverd gekregen. Eerste keer ging het om een 3 meter lange usb laadkabel, helaas een 0,9 meter lange geleverd gekregen.
Tweede keer een set geheugen van 2x4gb, helaas maar 1x2gb geleverd gekregen.
Klantenservice gooit het op een fout op de website, helaas pindakaas dus.
Niks geen excuses, ook geen vervanging om mij tegemoet te komen. Enigste oplossing was producten terugsturen en geld terug.
Enigste positieve is de bezorging en de verpakking, welke wel gewoon goed waren.
Netjes verpakt en volgende dag in huis.
KlantenserviceKlantenservice heeft mijn probleem niet verholpen, volgende keer maar elders bestellen.
AlgemeenWas sceptisch door de matige reviews hier, maar mijn bestellingsproces verliep prima. Zondag besteld en dinsdagavond in huis met de optionele express verzending (3 euro extra kosten).
AlgemeenTot nu toe bestelde ik wel vaker spullen bij amazon.de, maar nu er ook een Nederlandse vestiging is, heb ik daar een netwerkswitch besteld. Volgens de site zou ik deze binnen 2 dagen in huis hebben. Na betaling bleken dat minimaal 5 dagen te zijn. Ik heb maar afbesteld en koop hier voorlopig niet meer.
AlgemeenUSB hub en videokaart besteld op 17-03, levertijd volgens site 24h. De USB hub werd na 3 dagen geleverd, de videokaart wacht ik nog steeds op. Op 20-03 krijg ik een mailtje dat de kaart verzonden is, en dat ik hem de 27e kan verwachten.
Nooit meer Amazon.nl voor mij!
AlgemeenSlechter dan waardeloos; kleine 2 weken geleden een bestelling geplaatst, vervolgens netjes gewacht en na precies 8 dagen maar eens een bericht gestuurd wanneer het verzonden zou worden.
Kreeg ik netjes antwoord dat deze toevallig over 2 dagen verstuurd zou worden; dit had zij nota bene opgezocht en gecontroleerd!
Uiteraard na 2 dagen niks verzonden. Dus ik net weer een email gestuurd, vervolgens prompte reactie met de melding dat mijn bestelling geannuleerd is bij deze. Serieus?
Eerst de klant gewoon voor dom verslijten en ook nog eens glashard liegen? Eén keer en nooit meer Amazon.nl! Nog nooit zo'n waardeloze partij meegemaakt.
Wordt gezegd dat het verstuurd wordt en vervolgens gebeurt dit niet; dus compleet waardeloos!
KlantenserviceStelletje oplichters en leugenaars. Zeggen dat het product klaart ligt (nota bene gecontroleerd) en dat deze verstuurd zal worden over 2 dagen.
Vervolgens kom je van de koude kermis thuis, want het product is er niet eens. En dan zeggen dat je dit gecontroleerd hebt? Stelletje leugenaars daar bij Amazon.nl. Nooit meer...
AlgemeenJe moet Amazon wel zien als een Westers alternatief op AliExpress. Rommelige webshop met een verzameling van verschillende verkopers die hun spullen aanbieden. Soms hele goede aanbiedingen op legitieme producten, maar voornamelijk goedkope rotzooi.
VerzendingVerzending gaat via DHL. Volgende dag in huis redden ze bij mij nooit. In plaats daarvan sturen ze dan altijd een nep berichtje dat de bezorgpoging is mislukt omdat er niemand thuis was. Geen ervaring met beschadiging tijdens transport zoals andere Tweakers.
KlantenserviceEr is nauwelijks klantenservice, een van de redenen dat het zo goedkoop is. Zolang je in de happy-flow zit geen probleem, geautomatiseerde systemen voor aankoop, verzending en retour zijn prima.
AlgemeenNintendo Switch gekocht in die ze als openings-aanbieding hadden. Goede prijs, goed verpakt en snel verzonden
VerzendingGoed verpakt en snel verzonden met DHL, op kantoor laten bezorgen maar dat probeerde DHL 's avonds. Toen maar omgeleid naar een afhaalpunt en hem zelf afgehaald. Dat doe ik voortaan dus maar direct .